בטוח?
קודם כל, הטענה שלי היתה שמעמד האישה התדרדר בעקבות המונטאיזם. לא טענתי שהוא היה אידיאלי לפניו. באופן עובדתי: טרום מונטאיזם -> לנשים יש גישה לתפקידי דת. מונטאיזם -> לנשים אין גישה לתפקידי דת. למה תפקידי דת זה כל כך חשוב? כי בימים ההם (וגם כיום בחלק מהמקומות) תפקידי דת היו אחד ממקורות הכוח החשובים בחברה. עצם זה שאישה יכלה להיות כוהנת שיפר באופן משמעותי מאד את מעמדה. את החברה ההינדית אני דווקא מכיר לא רע. החברה ההינדית מורכבת מהרבה תת-חברות שונות. הנפוצה שבהן היא הווישנאווים שמאמינים בשיטת הקאסטות בגרסתה המושחתת (הטלה משפחתית). בכת הזו לאלות תפקיד משני ביותר ובפועל מדובר על דת קרובה מאד למונטאיזם בה יש אל זכר עליון ואובסולוטי. בנוסף לכך, יש כמה כתות נוספות בחצי האי ההודי (בעצם עוד הרבה), אחת מהן היא השקתיסתים (אני מוותר מראש על הניסיון לאיית את השמות הללו נכון). אצל השקתיסתים בראש הפנטיאון עומדת אלה (שקתי) והפלא ופלא: מעמד הנשים אצלהם הרבה יותר טוב. מעבר לזה, הודו היא מדינה מאד מאוכלסת ומאד ענייה וחסרת משאבים, מזון או אפילו מים, ובמצב כזה החלשים לרוב נדפקים הרבה יותר מבדרך כלל. זה כולל, נכים, חולים וכן גם נשים. אני לא מאשים את המונטאיזם בכל הרעות החולות של החברה האנושית, רק בחלק גדול מהן. אני דווקא סבור שהאשמה הזו היא מאד מוצדקת בהתחשב הן בהיסטוריה של הפילוסופיה הזו והן במעשים שלה בימינו אנו. "האשמה היחידה שיש נגד המונוטאיזם זו הפילוסופיה הבסיסית חסרת הפשרות שלה שכמו שיש רק אל אחד יש אמת אחת ושכל השאר טועים , כאשר האמונה הפוליטאיסתית מטבעה יכולה לקבל קיום מ"ס אמיתות שכל אחת נכונה למחזיק בה מבלי לערער את השניה ." זה נכון שזו אחת הבעיות המרכזיות, וכתבתי על כך, אבל זה ממש לא מסתיים כאן. לאדם יש זכות להאמין בעצמו במה שבא לו. מצידי שגם יקפוץ מהגג. הבעיה מתחילה כאשר האדם הזה הולך ומטיל את אמונותיו ופולחניו על אחרים ומנסה לכפות אורך חיים או אף גורם נזק לסובבים אותו. כל שכן, כאשר התנהגות זו מתרחבת לסובבים אותו עם הצלחותיו. הבעיה היחידה זו הפילוסופיה ה"פגומה" שלהם? מה עם האינקויזיציה? הג'יאד? מלחמות הדת והדם של אירופה? האיסור על הכישוף? האיסור על המדע בימי הביניים שזרק את האנושות כאלף שנה אחורה מבחינת התפתחות? זו רק ההתחלה ... החברה שלנו נרתעת, ובצדק, מכתות מסוכנות שנוהגות בשטיפת מוח וממטירות טרור על מאמיניהן. אם דין דתות כאלו הוא גינוי אז קל וחומר דין כת ענק שעושה אותו דבר רק במימדים עצומים בהרבה ובשילוב משאבים כלל עולמיים עם השלכות הרות גורל על האנושות. ובסה"כ: די עם הפוסט מודרניזם הזה. ליברליות זה לא מסגרת ריקה שאמורה לקבל כל דבר. ליברליות זו אמונה בחופש האדם ובזכויותיו הבסיסיות לחיות את חייו כרצונו. זה לא אומר שליברליות אמורה לקבל כל תרבות סרוחה אפילו אם זו מאיימת עליה. יש תרבויות ופילוסופיות שבהחלט ראויות לגינוי ואף למאבק.