מגילת העצמאות

asparagos

New member
מחמד, יש לי שאלה כללית יותר ברשותך

כיצד אתה מצפה לנהל דיון רציני כאשר אתה מפסיק השתתפותך בשרשורים בהם אתה מעורב כשהם מגיעים למקומות "לא נוחים" עבורך? בקשר למגילה, לפחות הכוונות היו טובות
, הביצוע - לא תמיד טוב, ולא תמיד באשמת המדינה אם כי יש הרבה שצריך לשפר. אבל למה אתה מביא את מגילת העצמאות של מדינת ישראל? מה לך ולישראל? אתה הרי שואף לחיות במדינה אחרת - בפלסטין@ (אופס, התפלק לי
)

מוחמד5

New member
אני לא נושא השרשור

התפלק לך ,התחרבש לך . הרבה ממה שיש במגילה הוא שקר גס שנועד לקבלת תמיכה וחיזוקים בינלאומיים. השאיפה היא שתי מדינות לשני עמים ,כשבכל מדינה חיים בני שני העמים, בפלשתין המתנחלים תחת שלטון פלשתיני. ואנחנו כאן. מושיטיםםםםםםםםםםםםםםםםםםםםםםם ידדדדדדדדדדדדדדדדדד לשלום

mike00

New member
תושבי המשולש וואדי ערה מפחדים לחיות

תחת "השילטון הפלסטיני"[יש דבר כזה??] למה אתה חושב שמתיישבים יהודים ירצו לחיות שם?? ולמה אתה חושב שמדינת ישראל תפקיר אותם לחסדי החמאס??

אפשר להגיע להסדר לגבי מעמדם

חמאס הוא נצחי, למרות הדימיון הרב בין המתנחלים ואנשי חמאס, הן במראה, במחשבות ואורח החיים.

asparagos

New member
מחמד, רוצה 30 ש"ח לקנות מקלדת חדשה?

ה "ם" וה "ד" נתקעים לך, ה "?" הופך אצלך ל "!" וה "!" ל "@", אני מוכן לתרום לך מקלדת חדשה, כדי שהודעות של מנהל פורום יראו הודעות יפות. נכון, אתה לא נושא השרשור אבל שרשור לא חייב להיות על נושא אחד בלבד, הוא יכול להתפצל להרבה ענפים עם כמה נושאים, זה אחד היתרונות בממשק המעולה של תפוז. אמנם לערבי הממוצע יהיה קשה להתמצא בשרשור מתוחכם ומסובך כזה, אבל תעשה מאמץ. בכל מקרה, לעניין המגילה, עניתי ל
. אה... ושאלתי אותך, למה אתה מביא את מגילת העצמאות של מדינת ישראל? מה לך ולישראל? אתה הרי שואף לחיות במדינה אחרת - בפלסטין.

מוחמד5

New member
נעשת הברון רוטשילד !

ערבי ממוצע !! יש כזה דבר ? ואללה הנה ,התקדמת בחשיבה שלך. בינתיים ליהודי ממוצע קשה להודות בשקרים של מקימי המדינה \בשקרים הבינלאומיים,ובהצגה שנמשכת כבר יותרמ 60 שנה. מדינה שטועת שהיא שייכת לקהילה הבינלאומית ,בזמן שהיא המדינה שהכי הרבה מזלזלת בקהילה הבינלאומית ורומסת את החלטותיה. זו רק דוגמא קטנה.

mike00

New member
הקהילייה הבינלאומית??

טוב שלא אמרת מועצת הביטחון של האו"ם או משהו....חחחחחחחחח.... שים לב מי זה הקהילייה הבינלאומית שלך... ישראל יכולה ללמד את כל העולם הרבה מאוד דברים,למען האמת הייתי רוצה להיות סודן לאיזה חודש.... הבעיה הפלסטינית היתה נעלמת כלא היתה... מה אתה אומר מוחה??

אולי ניתן לכם את אותן הזכויות שפלסטין תיתן...

ליהודיה? למשל החופש להפגין עם דגלי הסהיונייה ולשרוף את דגלי פלסטין בחסות המשטרה, לקרוא קריאות כמו "ברו ובדם נפדיק יא יהודה, שומרון ועזה" ולצרוח בפרלמנט ברמאללה על הפלסטינים הקולוניאליסטים, הפאשיסטים והגזענים? או אולי לארגן הפגנות בסיסמא "מערת המכפלה בח'טר" ולדרוש את מדינת כל-אזרחיה פלסטין וביטול אופייה הערבי של פלסטין ואת חוק השיבה לפליטים? והעיקר: יהודי פלסטין ישמחו לפתוח פורום פלסטיני בערבית תחת השם "ישראלים אזרחי פלסטין" ולחסום ערבים פלסטינים שיעצבנו אותם.

THE WIZARD 55

New member
אני הייתי כותבת ככה:

לא משנה מה היה כאן לפני, לא משנה מה יש פה עכשיו בואו נתחיל דרך חדשה יחד.. בלי לחכות לקבל ואחר כך לתת, זה מכוון ל-2 העמים... נשבר לי מכולכם.. חבל לנסח עוד מגילה, גם ככה אף אחד לא ישים עליה. נראה לי שיש מטרה סמויה מהעין שעדיף שהמצב ישאר ככה וכולם דואגים לכך..

צודקת בכל מילה וויז'לה....... כמעט!

הטעות שלך היא במשפט "נראה לי שיש מטרה סמויה מהעין" אצל הרבה מאד אנשים משני הצדדים, המטרה הזו ממש ממש לא סמויה מהעין! בשני הצדדים מעדיפים ללכלך ולהתלכלך ברמות מטורפות, העיקר שכל אחד "מגן" על האמת של עצמו, והעיקר לא להודות בעובדות שכתובות על הקיר, אם הן עלולות לשרת איכשהו את הצד השני.... ובכל זאת, אני מקווה שכל הישנים יתעוררו לפני שנגיע פה במזרח התיכון לזוועות מטורפות כמו שהתחוללו בעולם לפני כמה עשרות שנים....

לא הייתי משנה כלום ואני לוקח אותה בהתאם

לקונטקסט הנוכחי ושופט אותה בהתאם למציאות כפי שהיא ולא בתנאי מעבדה אוטופים. על פי חוק, יש שיוויון אזרחי בין כל אזרחי המדינה, בפועל אומנם אין, למה? חלק מהאשמה היא על המדינה ומוסדותיה, חלק מהאשמה מוטלת על הציבור הערבי ומנהיגיו, מי שאינו מקבל את ישראל כמדינה יהודית שלא ילין על מגילת העצמאות - אין לו שום זכות, זה אפילו חוצפה. המגילה מדברת על אזרחות מלאה, שיוויון אזרחי מלא, היא לא אומרת דבר על זכויות לאומיות של הערבים בארץ, למה? כי אין להם, זו מדינה יהודית ודמוקרטית, לא מדינה אזרחית או על אזרחיה. וזה למרות שאני לא בטוח עד כמה הכיר בן גוריון את הערבים/פלשתינים ואת הנרטיב הלאומי שלהם שבנוי על שלילת ישראל, הוא אולי ציפה בסתר שערביי הארץ יגלו נאמנות לישראל ויהיו שותפים למפעל הציוני, אם הוא חשב ככה אז, הוא טעה בגדול. אני צריך להסביר שוב מה זכויות אזרחיות ומה זה זכויות לאומיות? אני צריך להסביר שוב מה מדינה דמוקרטית אמורה לספק ומה לא, רמז, היא לא מחוייבת לתת זכויות לאומיות למיעוט לאומי ובטח ובטח לא מיעוט לאומי עויין.

אולי תפרט

מה הן זכויות אזרחיות ומה הן זכויות לאומיות? והאם אנחנו מיעוט לאומי עויין או נאמן למדינה?

לדעתי..

זכויות לאומיות כוללות למשל את האפשרות להכריז על אזור מסויים כאזור דובר ערבית בלבד (מבלי שהעברית תילמד שם בכלל, ואם יהודים רוצים לגור שם - שילמדו קודם כל ערבית ורק אח"כ עברית). וגם: האפשרות להניף דגל/לשיר המנון שונה מבלי שזה ייחשב מעשה אסור או מגונה. אולי זכויות לאומיות כוללות גם שינוי בחוקי ההגירה כך שיתנו עדיפות לערבים. באזור מסויים או בכל המדינה. זכויות אזרחיות כוללות למעשה את כל הזכויות שאזרחים מקבלים בכל מדינה. למעשה, עד היום אין ממש הסכמה בעולם הערבי, שיהודים יקבלו זכויות לאומיות על חלק מפלסטין ההיסטורית.

אף פעם לא שמעתי על דברים כאלה

אני מחכה לתשובה מאלון, בכל מקרה ולמרות שזה לא יקרה או אף פעם לא דרשנו זכות כזאת כי אנחנו חיים אחד בתוך השני בכל מקום, אך זה לגיטימי להכריז על אזור כדובר ערבית בלבד ואם יהודי ירצה לגור שם יצטרך ללמוד עברית, דוגמה, כשהייתי ילד היו שולחים רופא יהודי לקופת חולים שבכפר, חלק גדול מהאנשים לא היו מבינים אותו כי מדובר באנשים מבוגרים שלא ידעו עברית, לא היה נגרם שום נזק אם אותו רופא היה יודע גם ערבית, ותאמין לי שפות זה דבר נפלא ולא איום אסטרטגי על מדינת ישראל. אם אני בהפגנה נגד הכיבוש ומניפים את הדגל של פלסטין אז איני חושב שזה נוגד את החוק, אך אם בבתי ספר למשל ובמועצות המקומיות איפה שדגל המדינה מתנוסס אצלנו יחליטו לשים את דגל פלשתין אז הדבר הוא לא חוקי, לגבי ההמנון אני הייתי מציע לשנות אותו כדי לתת למגזרים אחרים שייכים למדינה ולא רק היהודים, כי מה לי ולנפש הומייה והחזרה לציון, או שנמשיך לא לשיר אותו, שינויים בחוק ההגירה אף פעם לא ביקשנו, שינויים אנחנו רוצים בחוק השבות, ואתה יודע מה, העולם הערבי והחלטותיו ממש לא מעניינות אותי, זה טמטום מוחלט לשלוף כל פעם מדינה ערבית ולהגיד אתם חיים יותר טוב והם לא עושים כך ולכן אנחנו לא כך, ממש מגוחך, מה הקשר.

אני לא חושב שצריך לדרוש או לבקש ממכם

להזדהות עם הציונות או כל דבר שקשור אליה, לא צריך לבקש ממכם להזדהות עם הדגל או לשיר את ההמנון, אני מבין טוב מאד מדוע אתם לא מזדהים איתו וזה לגטימי לחלוטין, אבל מה, ההמנון הוא בשבילי, לא כאזרח אלא כיהודי וציוני, חלק מלאום המדינה, כנ"ל הדגל, כנ"ל הזכויות הלאומיות. בטח שהמנהיגים שלך מבקשים שינויים בחוק האזרחות (איחוד משפחות), שינוי חוק השבות, מעוניינים ב"זכות" השיבה. זה הרי חלק מהתוכנית שהמדינה הזו שכבר לא תהיה ישראל, להפיכתה ל"למדינת כל אזרחיה" ואינשאללה לבטל את הרוב היהודי ולהחזיר אותה למדינה עם רוב ערבי/פלשתיני, כמו שהיה ב48'...

למעלה