מגילת העצמאות

בבקשה

זכויות אזרחיות או בשמן היותר מוכר, "זכויות פרט", זכויות שנוגעות אך ורק לאינידיבידואל כאינדיבידואל, זכויות שנובעות רק מתוקף האזרחות, זה אומר הזכות לבחור, זכות לחינוך, זכות הביטוי וכו'. זכויות לאומיות זה זכויות שנוגעות לקולקטיב, ללאומיות של קבוצה, בישראל למשל זה חוק האזרחות, חוק השבות וכו'. במדינת לאום שהיא מדינת לאום יהודית היהודים הם מצד אחד אזרחים, ומצד שני חלק מהלאום המדינה. הערבים בישראל, הם "רק" אזרחים, אין שום דבר רע בזה, אך הם אינם חלק מלאום המדינה, הם חלק מאזרחי המדינה, מבחינת לאום הם לאום אחר (וזה לא משנה איזה), הם אינם ציונים (וזה בסדר גמור), יש להם נרטיב לאומי משלהם שנוגד את הנרטיב של לאום המדינה, לכן הם "רק" אזרחים, הפלשתינאיות שלהם אינה רלוונטית כאן מבחינה חוקתית. רק מעצם זה שאתם מיעוט שהוא לאומי שיש לנו שאיפות לאומיות שנוגדות את הלאומיות של המדינה ואתם מזהים את עצמכם איתה כל הזמן הופכת אותכם לעויינים, עצם ההתבטאויות של ראשי הציבור הערבי שמות את עצמן כעויינות למדינה.

...

כידוע לך רוב האפליות והסבל של המיעוט הערבי בארץ הוא במישור מה שקראת לו הזכויות האזרחיות ולא הלאומיות, תם הזמן שבו אנשים חשבו שאנחנו לא יכולים להיות חלק מהמדינה והלאום שלה ונהיה רק אזרחים, אנחנו זכאים להיות חלק מהמדינה,,אם אתה מצהיר במפורש שאנחנו לא חלק מהלאום של המדינה אז איך אפשר לחזק את הקשר בין המדינה ובין אזרחיה הערבים?, בעצם אתה סוגר את הדלת בפני מי שרוצה להיות חלק מהלאום של המדינה, הלאום היהודי כמובן.

ואני אכן בעד לפעול למען שיוויון אזרחי

בין כל האזרחים. רק שזה לא עיניין פשוט, אין אשם אחד, אין גורם אחד שאחראי למצב, זה אוסף של משתנים וגורמים, נסיבות וכו'. כדי שיהיה שיוויון אזרחי צריך שיתוף פעולה מלא מצד ערביי ישראל וההנהגה שלהם. צריך שהעיניין הלאומי יסגר ויפסק, אני אתן לך דוגמה מארה"ב, נראה לך שהשחורים היו מצליחים את ההצלחות שלהם בשנות ה50' עד ה70', בנוגע לשיוויון זכויות אם היה ספק בכל הקשור לנאמנות ללאומיות האמריקאית? לא היה להם סיכוי, עזוב את זה שהם זכאים והיו זכאים מאז ומתמיד לשיוויון בתור אזרחים, כדי להביא את זה לידי מעשה ההנהגה השחורה היתה צריכה גם לעבוד מול הממסד, המיליטנטים שהחליטו להיות אנטי הכי נכשלו בפועל בכל הקשור להבאת השינוי בפועל. קצת סטיתי מהנושא, בכל מקרה. האחריות לחוסר השיוויון בין יהודים לערבים היא אחריות משותפת של המדינה ערביי ישראל בעיקר הנהגתה. זה לא שרק אני מצהיר שערביי ישראל אינם מלאום המדינה, הערבים עצמם רואים בעצמם ככאלה, הם רואים עצמם כחלק מהעם/לאום הפלשתיני, הם אינן ציונים, זה עובדה, הם אינם מזדהים עם סמלי הלאום שהם מה שהם, כל זה בסדר גמור זה רק אומר שהם בני לאום אחר, זה הכל. הקשר בין ערביי ישראל לישראל הוא קשר אזרחי, אולי מבחינתם גם קשר לאדמה אך ברמה הפורמלית אזרחי, אי אפשר להיות חלק מהלאום אם אתה לא חלק ממנו מלכתחילה ושותף לרעיונותיו. אי היות ערביי ישראל חלק מהלאום המדינה אינה פוגעת ביכולתם להיות אזרחים בעלי שיוויון זכויות אזרחי, אלה שני ספרות נפרדות, לאומיות ואזרחיות.

נאמנות ללאומיות?

כמה פיגועים ביצעו ערביי ישראל? כמה מרגלים ערבים ישראלים תפסתם? כמה יהודים חטפטו ערביי ישראל לשחרור אסירים פלשתינים? כמה יהודים חיו במשטר צבאי עד שנות השישים? כמה ערבים החזירו בכוח את מאות הדונומים שהופקעו מהם? המדינה שלך מראש לא נתנה ולא נותנת להם להיות אזרחים שווי זכויות, אולי האחריות לכך היא משותפת אך יותר היא של המדינה, ואפילו אם הערבים עצמם רואים בעצמם לא חלק מהלאום של המדינה עדיין מוטל על המדינה, אנחנו לא יכולים להיות חלק מהלאום של המדינה כי מראש המדינה אומרת שהיא יהודית ושל היהודים ורק אם זורם בך דם יהודי אתה חלק ממנה, אני מציע ישראליות ולא יהדות, אי אפשר להכחיש את חדירתם של מרכיבים ישראליים לזהות הערבית בארץ, קשה לי להתכחש מכך למרות הקושי הרב, וכולם יזדהו עם סמלי המדינה ברגע שיהיה שיוויון אזרחי מלא, לא תהיה להם סיבה שלא כשהמדינה תרעיף עליהם את אהדתה ואהבתה.

אלון 58

New member
למה לשנות/למחוק...?

אפשר לחשוב מה רע לך,אם כבר הייתי מוסיף...,אעזוב זה,אם אוסיף עוד ישלחו אותי למעצר
.

למעלה