מדינת ישראל בשנת 2037

פחחח

מחבלים יהודים יש כל הזמן, הם מחללים קברים, יורים באוטובוסים, עוקרים עצים או סתם מתגרים מלהגיד הרבה "שרמוטה". ואין דבר כזה להפריע לצבא לבצע את עבודתו, כי הגדרתו היא הגנה על מדינת ישראל ולא כיבוש שטחים. בכלאופן, נמאס לי לתקן אותך.

רוני13

New member
את מתבלבלת...

גברת לא יודע איך קוראים לך! פעם אחת, אני מבקש ממך, פעם אחת בחייך הקטנים והאומללים, נסי לבסס טיעון הגיוני עם התחלה, אמצע וסוף, דוגמאות ונימוקים.

סלוניק

New member
באמת?

גם הגדר שמקיפה את בית סחור וגם הגדר שחוצה את שכונות מזרח ירושלים באמצע השכונה? ספר לנו כיצד הן תורמות.

S h a y D u

New member
איך אתה מצפה ממנו שידע לספר לך את כל אלו?!

הוא לא אשם שהוא לא אנרכיסט שגולש 24 שעות ביממה באתר ה"כיבוש", וקורא את כל שטיפות המוח של האישים התבוסתניים שכותבים בו. (כנ"ל לגבי ב'בצלם', שסביר להניח שמשם אנה שואבת את כל הבולשיט שלה, במקום לחפור מעט בהיסטוריה הלא רחוקה ולהבין את הסכסוך הישראלי-ערבי ממקורות אובייקטיבים ואמינים יותר, ולא מחדלי ארגונים).

סלוניק

New member
לול

טוב, איך אתה מצפה שאני אבין את ה"היסטוריה הלא רחוקה"? אני אשם שאני לא נער גבעות שיושב 24 שעות ביממה באיזה בית פלסטיני נטוש בחברון וקורא את כל שטיפות המוח של הפנאטים המשיחיים שמייללים בו?

S h a y D u

New member
את ההיסטוריה הלא רחוקה ניתן בהחלט להבין

דרך מקורות אובייקטיביים. אם אינני טועה ישנם ספרים של עמוס הראל ואבי יששכרוף, שסוקרים היטב את הסכסוך הישראלי פלשתינאי. העמדה שלך, ואיך שאתה בוחר להציג את הדברים, מתבססת על חד צדדיות מוחלטת, לפיה ישראל היא ה"פושעת" היחידה מבלי להציג את סיבת ה"פשעים" ומה שמביא לעשות אותם.

הו בוי,

זכרון היסטורי זה נחמד וגם לחיות אותו זה לא הדבר הגרוע עליי אדמות (אפילו כתבו על זה ספר מקסים. עפיפונים של רומן גארי), אבל זה לא רלוונטי להחריד ולהתייחס לזה ללא הרף ב"ויכוח" זה אימבצליות גמורה, אורגניזם חד-תאי מראה יותר פעילות מוחית מהתגובות האחרונות שלך. אני ודן מדברים על המצב דה-פאקטו היום, דקויות יא חביבי, דקויות. לא תולדות הסכסוך, לא כיבוש מוסלמי של הארץ מידי הביזנטים, לא מאורעות תרפ"א//תרפ"ט ולא התנגדות ההנהגה הערבית לתכנית החלוקה. המצב היום שאנו כובשים אוכלוסייה של כמעט ארבעה מיליון פלסטינים (המשך - 1) ואם אנחנו לא נפסיק לכבוש (ולמהדרין "התנתקות" והמשך בנייה רבתי בגדה זה לא זה) באופן חדמשמעי בקרוב מהשטחים, הסיפוח עוד עשור, יהיה בלתי נמנע. אני לא יודעת מה איתך, אבל לא מתחשק לי שמוחמד החמאסניק הפרא האציל יצביע בבחירות שלי. יש לי מספיק כאבי לב עם אמנון כהן. ואני בכלל לא פותחת את זה לדיוני מוסר וכיו"ב. בכלאופן, לקרוא לערבי ישראל "פלסטינים מקומיים" זה קצת מגעיל, לא? (1) וגם מוחרמים כל שני וחמישי ע"י מדינות העולם - ואם אתה בא להאשים את התעמולה הפלסטינית, זה רק הוגן שהם למדו אותה מאיתנו. עושים פרופוגנדה לשואה ומרכזים פלסטינים במחנות ריכוז. נכון, יש הבדל מהותי מבחינת התוכן, אבל הצורניות זהה. אין לך תוכן, יש לך צורה. אסתטיקה. טהורההההה. כשאנחנו ממש לא הראשונים והאחרונים בעולם שעברו ג'נוסייד. מה עוד, בלי להתחסד, מיטב הטרוריסטים בארצינו נהפכו לראשי ממשלה וגיבורי ישראל, שמיר רוצח שכיר של הלח"י ובגין מהנדס בניינים בשירות האצ"ל. אז אני לא חושבת שאפשר לפנות יותר מדי אצבע מאשימה כלפי החמאס בטרור, כלומר מבחינת חובב היסטוריה מדוייקת ואובייקטיבית כמוך, מן הסתם.

S h a y D u

New member
אל תיתממי...

הזכרון ההיסטורי הוא של אנשי השמאל שמתבססים על ספקולציה שה"כיבוש" הוא בן 40 שנה. והמצב דה-פאקטו היום, הוא בדיוק המצב שנמשך מזה 40 שנה, לא?! לגבי שאר דברייך - מדובר בפתטיות גמורה. אבל מה הפלא.. :))

סלוניק

New member
לפי מה נקבע מקור אובייקטיבי?

לפי העמדות שלך או לא? בצלם, אגב, מוכר כבר מזה שנים רבות כמקור מהימן שבודק היטב את מקורותיו (לעיתים אף מתקן אותם בדיעבד כאשר מתגלה טעות) ואפילו צה"ל מסתמך על נתוניו פעמים רבות.

נו

צה"ל דמגוגי, מטייח ומסתיר מהאזרח הקטן את האמת - צהל מסתמך על בצלם - בצלם דמגוגים, מטייחים ועוסקים בהפצת אמת שקרית ולא טבעונית.

S h a y D u

New member
לא לפי העמדות שלי.

עמוס הראל ואבי יששכרוף, הם לחלוטין לא אנשים שמיצגים את עמדותיי. לא טענתי שבצלם אינו מקור מהימן מבחינת טיב המידע שהוא מוסר מהשטח. אלא מבחינת החד-צצדיות הקיצונית שבה הוא נוקט. אני חושב שכארגון שטועה לפעמים ומוסר מידע כוזב(לדבריך), הוא גם מחוייב להפסיק מיידית את האנרכיה שלו.

סלוניק

New member
לא רק שאני לא רואה עוול בחד-צדדיות

אלא שגם אין מקום להעמדת פנים של איזון כאשר בפועל אין כזה בשטח. ההרס של טרור הקסאמים על שדרות (אשר גונה ע"י בצלם כמה וכמה פעמים) אינו שווה ערך לטרור אשר הופעל ע"י ישראל בהרס תחנת הכח בעזה (למשל), יחסי כוחות אתה מבין. על כל פנים אם אתה מתעקש על כתיבה אובייקטיבית ודו-צדדית אבקשך להפסיק לפרסם הודעות חד-צדדיות לצד הימני של המפה. אם תרצה, אדאג להזכיר לך בעתיד (כמובן שלא תרצה, אבל אזכיר בכל זאת).

S h a y D u

New member
הודעותי לצד הימני,

מנומקות היטב, באופן דו-צדדי. הפתרונות שאני מציע, הן לחלוטין למען טובתם של שני הצדדים. האידאולוגיה שלי היא לחלוטין בעד הפסקת הצורך ב"כיבוש".

S h a y D u

New member
אף אחד לא דיבר על איזון,

וגם לא על יחסי כוחות. אלא על על הצורך והמניע לביצוען של פעולות צבאיות(של צה"ל) וטירור (של ארגוני הטרור השונים). בצלם, לחלוטין אינם "טורחים" לנסות להציג את המניעים באופן דו-צדדי. לעומת זאת, הימין הישראלי, עושים זאת בצורה פשוט מעולה.

רוני13

New member
אני לא יודע מה איתך...

אבל אני דיברתי על גדר ההפרדה! ולא על שום דבר אחר...ואם זה חלק מגדר ההפרדה אז כנראה שהייתה סיבה מוצדקת ללמה שמו אותה.

S h a y D u

New member
מדובר בהסטה חמורה מאד לרצח.

נורא חבל שטיפוסים כדוגמאתך, שכל כך מתעבים כביכול הסטות קטנות וחסרות משמעות של הימין בארץ, לא מגלים איכפתיות כלל להסטות לרצח של האוייב שמנגד. ואף על פי שלא ניתן למצוא הוכחה משפטית כביכול, זו בגידה. לא עבירת בגידה - אלא בגידה. (או שבעצם אתה צודק ואין כאן בכלל בגידה - הרי איך אפשר לבגוד שמישהו או במשהו שמעולם לא השתייכת אליו?!...)

סלוניק

New member
נו ברור

הרי זה לא נכנס לקטגוריה, ולא מהווה שום עבירה של בגידה, ובכל זאת זו בגידה! איזה טפשים היינו שבכלל ניסינו להצמד להגדרות!

סלוניק

New member
ולגבי הסתה לרצח

אני לא יודע מה איתך, אבל כשאני רואה דגל מסויים זה לא הדבר שישכנע אותי לי לרצוח אנשים. עליך זה משפיע? אתה רואה את דגל החמאס ונכנס לאטרף של איטבח אל-יאהוד? נו שווין, אולי בגלל זה אתה נלחץ ורוצה להרוג את המפגינים כמה שיותר מהר.

למעלה