מהות של אדם..

• פותח הנושא nכמ
  • פורסם בתאריך

TalHai

New member
אני אמרתי כזה דבר

האמונה שלי (היהדות) היא ההוכחה עבורי, אבל זאת לא הוכחה מהסוג המערבי המקובל של ראיות הבנת?

qet1

New member
נראה לי שהבנתי

אתה אומר שלך יש הגדרה שונה למילה "הוכחה". אבל לא הבנתי מה היא אותה הגדרה

nכמ

New member
ממה שהבנתי

הוא אמר שההוכחה היא אמונה. זה כמו במילים אחרות להגיד (למשל) שחייב שיהיה אלוהים בגלל שלא יכול להיות שהכל נוצר לבד זה מאין "הוכחה" שלא נשענת על עובדות מדעיות יותר על אמונה.

qet1

New member
אההה

אם אמונה היא הוכחה אז כולם צודקים תמיד...כי לא יכול להיות שאני אאמין שמשהו הוא נכון ואז יתברר לי שהוא בעצם לא נכון...הרי זה כבר מוכח!

TalHai

New member
במקרה בו אין הוכחות ברורות

אז כל אחד מאמין במה שהוא מאמין וזו ההוכחה מבחינתו.

TalHai

New member
אתה הבאת את הברייה וזו באמת דוגמא

טובה, אבל לא דייקת, במקרה כמו הבריאה לדוגמא ההוכחה עבורי היא התורה אותה אני מקבל כאמת היסטורית, וכמו כן הסתמכות על קווים פילוסופייים אמוניים.

TalHai

New member
אנחנו נכנסים כאן לדיון פילוסופי אבל

בכל זאת- אני מאמין ביהדות (אורתודוקסית), בעיני התורה היא הוכחה ואני מתייחס אליה כאל אמת לאמיתה, אין לי אומנם דרך להוכיח את התורה בקנה המידה שלך אבל אני מאמיןבה ויש לי הוכחות משלי, ההוכחות שלי מתבססות על קווים רעיוניים פילוסופיים, שמוכיחים לי את אמיתות התורה והיהדות, בעוד שאתה מדבר בעובדות מדעיות. אני לא רוצה להיכנס לוויכוח דתי ולכן אני לא אמשיך לפרט, אני רק אומר שבעיני לא כל מה שאין לו הוכחה מדעית בהכרח לא קיים

qet1

New member
ברור שלא כל מה שאין לו הוכחה מדעית

בהכרח לא קיים... הרי לכל דבר עם הוכחה מדעית קודם לא הייתה הוכחה - ואז הוכיחו אותו, ומן הסתם הוא היה נכון עוד לפני שהוכיחו אותו... אף אחד לא טוען שכל מה שאין לו הוכחה הוא לא נכון, הטענה היחידה היא שכל מה שאין לו הוכחה הוא בגד השערה בלבד ואי-אפשר להתייחס אליו כאילו הוא נכון (כלומר, מבחינתנו הוא יכול להיות נכון ויכול להיות גם לא נכון, אנחנו צריכים לבדוק ולגלות...עד שלא נצליח לא נוכל להחליט שהוא נכון).

qet1

New member
בטעות שלחתי מוקדם מידי

המשך: ומכיוון שזה יהיה אבסורדי להניח שהכל נכון עד שלא הוכח אחרת(כי אז...הכל נכון...גם גברים שסותרים אחד את השני וכו') - לא נותר לנו אלא להניח שהכל לא נכון עד שלא הוכח אחרת...

TalHai

New member
ושוב

כי אתה מתייחס לעובדות והוכחות מדעיות אני מדבר על משהו אחר....

TalHai

New member
החשמל הוא עובדה מוצקה

חשמל אפשר להוכיח, בניגוד לאמונה שלא ניתן להוכיח, היא תלוייה באדם וברוחו ולא בעובדות מדעיות

Charles Darwin

New member
זה לא שאי אפשר להוכיח שאלוהים קיים

זה שלא מצליחים לעשות את זה. ותאמין לי שמנסים...

nכמ

New member
השאלה לדעתי

בהנחה שאנחנו יודעים ואנחנו יודעים שאבולוציה נכונה והיא קרתה, מה אנחנו עושים עם זה שלב קדימה חוץ מלדעת?

qet1

New member
הרבה מאוד

כל מה שקשור לביולוגיה וגנטיקה, אם לדייק. לא שעצם הידיעה לבדה זו לא מטרה טובה מספיק...המדע קיים כדי להבין את היקום שסביבנו.

lmatan1

New member
אם אנחנו יודעים שהאבולוציה נכונה

אז חוץ מלדעת אנחנו מתחילים להאמין שאנחנו בעצם קופים קופים הרי לא מאמינים הם יודעים,אם כל השלשול הזה לא שיכנע אותך עדיין איך תחזור להיות קוף ,שהרי אם קוף הוא אבינו אזי לפי אינשטיין הצאצא הוא למעשה האבא,תיכנס למנהרת הזמן עד שתגיע לכוכב בקופים ושם במערות תמצא ספר שבו הכל כתוב בהצלחה רבה ,

qet1

New member
"מעדיף אני להיות קוף חופשי ומשוחררר

על פני חרדי סגור ומוגבל"

TalHai

New member
אתה יודע שאתה חוצפן?

אתה קורא לי מוגבל? ע"פ מה? אתה יודע מי אני? מה ההשכלה שלי? האמונה הדתית שלי הופכת אותי למוגבל? זה לא נראית לך חוצפה? אני מסוגל לקבל את הדעה שלך, קבל את דעתי, למרות שזה לא פורום בנושאי דת אתה יכול לתת לי הערות או דברים עניניים ולא להגיד ישר שאני מוגבל, ע"פ האמונה הדתית שלי, סיווג אנשים ע"פ אמונה דתית והגדרה שלהם כמוגבלים בגלל אמונתם הדתית, לדעתי זה לך כיהודי שאבותיו סבלו מהתופעה הזו להתבטא ככה בהחלט לא ראוי ואני באמת חושב שזה וויכוח בלי טעם, בוא נסגור אותו

למעלה