מהות של אדם..

• פותח הנושא nכמ
  • פורסם בתאריך

TalHai

New member
כבר אמרו את זה לפניך ובניסח אחר

בתחילת העת הקפיטליסטית אמרו שהאמונה היא מורפיום להמונים, מה שמסכם במשפט אחד את מה שאתה אמרת. ולתשובה עצמה- תשמע אתה אולי תתפלא אבל יש אנשים שבאמת מאמינים בדת זו או אחרת מסיבות אידיאולוגיות/ פילוסופיות מעמיקות, תאמין לי אני לא עיוור, זה מה שאני מאמין בו וזה לא בגלל שזה נותן לי ביטחון, זה בגלל סיבות הגיוניות פילוסופיות. אגב היהדות בניגוד לדתות האחרות רואה בהליכה עיוורת אחרי הכללים ללא בדיקה מעמיקה שלהם כמעט כפירה ומעודדת שאלות באמונה. אבל אני חושב שקצת חרגנו מהנושא של השרשור, השאלה הייתה לגבי נפש, אין הוכחה מדעית שיש או שאין נפש, התשובה מצוייה (לכאן או לכאן) באמונתו (הדתית או ה-לא דתית) של האדם.

ובכן -

לשיטתך, מכיוון שקיום הנפש תלוי באמונה, לאדם מאמין יש נפש ואילו לאדם לא מאמין אין נפש? זהו היקש ישיר של הלוגיקה שלך. בנוגע ליהדות ול"הטלת הספק" שבה. מה שיהדות אומרת הוא "אל תאמרו ישר שאני צודק לחלוטין, תבדקו את דברי ואז תגיעו למסקנה צודקת לחלוטין". נכון, היהודת לא צולבת את מי ששואל, אבל היא כן צולבת את מי שמוצא תשובה שאיננה חופפת את היהדות. לא הייתי קורא לזה פלורליזם או עידוד הטלת ספק ושאלות באמונה.

TalHai

New member
אני אסביר את עצמי

לכל אחד יש נפש, לאמונתי. יש אדם שמאמין שלאף אדם אין נפש. מכיוון שאין תשובה מדעית לעניין זה תלוי באמונתו של אדם, כל אחד אם מה שהוא מאמין. בנוגע לשאלות אמונה ביהדות, היהדות לא צולבת אף אחד, אני חושב שאתה נופל לאיזה שהוא מיתוס שכל הדתיים בהכרח לא משרתים בצבא, לובשים בגדים שחורים, ולא רואים טלוויזיה, זה לא נכון.... אתה מוזמן להיכנס לאתר כיפה או מורשת לדוגמא ולראות כמה שאלות אמוניות, כבדות עולות שם,נכון לפעמים יש כאלה שמוצאים תשובה לא חופפת ליהדות, אז היהדות לא מסכימה איתם (הגיוני לא?) אבל בהחלט לא צולבים אף אחד....

TalHai

New member
לא

תראה, הרמב"ם שהוא ללא ספק היה אדם חכם, שמוערך גם ע"י הרבה אנשים מערביים נאורים, והתפילה אותה חיבר תלוי בהרבה מרפאות מתקדמות בעולם, אומר כזה דבר, אמונה ביהדות לא צריכה להיות עיוורת אלא אמונית מעמיקה, לפי הרמב"ם אדם שמאמין בגלל שהוריו האמינו נמצא בדרגה דתית הרבה יותר נמוכה מאדם שמאמין בגלל אמונה אמיתית, תתפלא הרבה מאמינים בגלל אמונה מעמיקה...

Charles Darwin

New member
עזוב אותך מחילונים

כמה נוצרים/מוסלמים וכו' כבר מתגיירים מתוך שכנוע לוגי?

TalHai

New member
מעטים ויש לזה סיבה

גם האיסלאם וגם הנצרות הם אמונות מאוד מאוד סגורות וחד משמעיות שלא מעודדות יותר מדי מחשבה בניגוד ליהדות.

Charles Darwin

New member
וואלה אני בטוח שחלק נכבד מהשיעורים

בישיבה הם על למה חשוב לקבל את ישו לחיינו... אם יהודי נשאר יהודי אתה אומר שזה כי היהדות הגיונית ואם נוצרי נשאר נוצרי אתה אומר שזה בגלל חוסר עידוד מחשבה :/

TalHai

New member
לא ממש, אני אומר כזה דבר

בישיבות לא מלמדים שיעורים בנצרות ובצדק אבל מעודדים לשאול שאלות אמונה, בנצרות ובאיסלאם לא עושים כזה דבר ושוב כמו שכתבתי לך למטה תפנה שאלה לרב בנושא הזה

אבל השאלות שהם מעודדים לשאול

זה משחק מכור. הם מעודדים לשאול שאלות שיש עליהן תשובה וככה האמונה של השואל מתחזקת,אבל אם תשאל הרבה שאלות שאין עליהן תשובה (או שיש אבל היא עלובה ולא מספקת) יעיפו אותך מהישיבה.

TalHai

New member
ממש לא......

התופעה שאתה מתוארת אולי מתאימה לנטורי קרטא אבל לא לרוב הציבור הדתי

lmatan1

New member
איך אתה יכול להיות בטוח במשהו בכלל

כל אחד הוא מה שהוא דבר בשם עצמך גם אתה סבור שטוב קוף מבן אדם ואם כן אז תשאל את עצמךמאיין נובע הרגש הזה זה לא סתם שאתה נתלה על קופים במשנתך,

qet1

New member
זה לא הקומוניסטים שאמרו את זה?

מתי בדיוק זה "בתחילת העת הקפיטליסטית" ? הקפיטאליזם היה משחר האנושות...

TalHai

New member
זה נאמר באמת ע"י מארקס

התכוונתי לכתוב קומוניסטית ולא קפיטליסטית.

Mr GK

New member
אני לא מציג כאן את דעתי אלא מנסה...

להוסיף טעם ועניין לדיון. אז להלן קישור: http://www.hofesh.org.il/articles/science/soul.html

GUYLI9

New member
יש לי תאוריה:

אין לי מושג איך לנסח את זה אבל אני אנסה לבני האדם יש נפש והסיבה לכך היא- כשישנים אנחנו חולמים אז הזמן והחיים קיימים. ואנחנו קולטים מידע כל הזמן ומרגישים דברים. אבל כשמתים הגוף מפסיק לעבוד ואנחנו לא יכולים לעשות כלום (אנחנו=הנפש) אז חייב להיות "העולם הבא" כי אז הזמן כאילו ירוץ בלי להפסיק מבחנתנו. מי שהבין אותי אז שיגד לי מה הוא אומר (למרות שאני חושב שאף אחד לא הבין....)

qet1

New member
לא הבנתי כלום

"אבל כשמתים הגוף מפסיק לעבוד ואנחנו לא יכולים לעשות כלום" נכון, אנחנו מתים, אנחנו לא קיימים יותר משום בחינה שהיא...

Levos

New member
מה הטיעון הלוגי שבגללו "חייב להיות"

עולם הבא?

דעתי ../images/Emo79.gif

לפי ראות עיניי, אנחנו המצאנו את המושג "נפש" מתוך יצר הישרדותי כלשהו, יצר ביולוגי גרידא. אני סבורה שכל מין\ סוג חי , מנהל את חייו על פי מספר יסודות המאפשרים את המשך קיומו. כך גם האדם, אשר מוחו המפותח גורם לצורך לפתח מנגנון הישרדות מפותח יותר. מוחנו התעלה,במובן מסוים, על צרכים פיזיים רבים, ולכן יש לספק לו גירוי מחשבתי- הנפש, כמו הדת, התודעה, ושאר הדברים, היא בסך הכל דוגמא לתנאים אבולוציוניים שפיתח הגזע שלנו כדי לשרוד. עד שלא נמצא דרך לגלות מהו המושג "מוות" באופן אבסולוטי, לא ניתן להוכיח לכאן או לכאן טענות שונות,כך בעיני. אף אחד כיום לא יודעת *באמת*, ובאופן מוחלט, מה משמעותו של המוות, ולכן גם איננו יודעים מהי משמעותם של החיים. לפי עניות דעתי, זרמים שונים של בני האדם מנסים להעניק למוות משמעויות שונות- ועל פי משמויות המוות שבעיניהם-הם מנהלים את חייהם. לדוגמא- האנשים המאמינים בדת מסוימת, מאמינים כי יש עולם אחרי המוות, ועל פי המשמעות הזו מנהלים את חייהם. מה זאת אומרת? זאת אומרת שהם משתדלים להעניק עזרה הדדית, ללכת בדרך הישר (הו,הו..האוטופיה..) ושאר מצוות דתיות. אולם, אם אסתכל על זה דרך ההשקפה שלי- ניתן להבחין בנקל שכל צורת החיים הזו, שנגזרה ממשמעות המוות בעיניהם, היא בסך הכל מנגנון להישרדות הקהילה שלהם. ניתן להביא עוד שלל דוגמאות. טל

למעלה