מהות של אדם..

• פותח הנושא nכמ
  • פורסם בתאריך

Charles Darwin

New member
ע"ע למארק

זה או בגלל התבוללות או אולי קצת בגלל ברירה טבעית (למשל המקומיים נטו להרוג את היהודים שנראו שונה חיצונית). סביבתי זה בטח לא.

Levos

New member
2000 שנה זהו זמן קצר ביותר

לפי קנה מידה הדרוש לשינוי פיזי בהתאם לשינוי סביבתי.

TalHai

New member
לא, יש מחקר חדש בנושא

טוב חוץ מזה שעם יחשראל מצוי 2000+ שנים בגלות, ככה שזה מתאים ולעניין, יש ניסוי חדש בעניין בחד תאיים שמוכיח אחרת ארני אמצא ואתן אותו

Levos

New member
חד תאיים- למשל חיידקים

בעלי אורך דור של 20 דקות, בעוד שלבני אדם אורך דור הוא, נגיד, 20 שנה. לכן השינוי בחיידקים יהיה פי 60*24*365 יותר מהיר. כלומר השינוי יתרחש מהר פי חצי מיליון. בגלל זה ההשוואה במהירות השינוי של חד תאיים ובני אדם אינה נכונה.

TalHai

New member
תן קצת קרדיט למדענים

הם עשו את החישוב הזה, הם הגיעו למסכנה שהשינוי מתרחש עם כל דור מעט, ע"י מוטציות, וכן הלאה, אין הבדל משמעותי בין דור לדור, אבל במבט ארוך תווך יש הבדל בין הדור הראשון לדור המאה נגיד (המספרים כמובן שאינם מדוייקים כלל ועיקר) אני אחפש קישור ואביא אותו כאן לילה טוב

Charles Darwin

New member
אופס חח *הייתה תשובה

בהתחלה כתבתי "היה פתרון" אבל בגלל שבהמשך כתבתי תשובה לגבי האינדיאנים שיניתי גם בהתחלה ושכחתי לשנות את ההיה להייתה
בהן צדק

לאבולוציה יש המון שימושים בחקר המח

ומכאן שגם לפסיכולוגיה המודרנית-עתידית, ענף שנמצא בחיתוליו ונקרא פסיכולוגיה אבולוציונית.

TalHai

New member
אני מאוד לא מסכים איתך

לפי האמונה היהודית אלוקים הוא לא דמות ולא צורה, (בניגוד לגישה ההוליוודית שרואה בוא איש עם זקן ארוך), הוא נמצא במימד על-טיבעי ושולט בזמן, איך בדיוק מישהו יכול להוכיח את זה? האמונה היא שמוכיחה את זה לדעתי כמו גם עצם המצאותו של העולם אבל באמת שאני לא רוצה להיכנס לוויכוח תאולוגי שכן הדעות שלנו (כך אני מעריך) מאוד שונות ולמחנה משותף לא נגיע.

Charles Darwin

New member
אמונה היא המצאה של מי שאין לו הוכחה

פעם האמונה כללה את ההסבר ההגיוני היחיד להווצרותו של היקום וכו'. לאט לאט לקחו ממנה את כל התפקידים ה"מדעיים" ומה שנשאר זו רק האמונה...ועכשיו מתכחשים כמובן לתפקידים הקודמים. זה כמו זמר נכשל שהיה פעם כוכב וטוען שעכשיו הוא "פחות מסחרי"...yeah right

TalHai

New member
תשמע אני לא כופה עליך את האמונה שלי

אני אדם מאמין, אל תלעג לדברים שאתה לא מסכים איתם, זכותך לא להאמין אבל אל תכפה עלי לא להאמין אגב אני בכלל לא רציתי להיכנס לוויכוח דתי, אני נתתי הערה שנגעה לשאלה שפתחה את השרשור, אין הוכחה מדעית שיש נפש ואין הוכחה מדעית שאין נפש זה הכל עניין של אמונה, אני מאמין שיש נפש, אתה לא חייב להאמין בזה.

הוא לא כופה עליך לא להאמין

אל תשתמש בטרמינולוגיה לא נכונה. הוא בסה"כ טוען שהאמונה שלך משוללת יסוד ושהיא איננה כלי טוב לבחינת המציאות. אתה יכול להסכים ואתה יכול שלא, זוהי זכותך בדיוק כשם שזוהי זכותו לומר את שהוא חפץ על אמונתך.

TalHai

New member
בדיוק

האמונה שלו לא נכונה לדעתי אבל אני מכבד אותה שיכבד את האמונה שלי. בדיוק.

Charles Darwin

New member
ואתה לא לועג לנוצרים/מוסלמים וכו'?

באמת שמצחיקה אותי הטענה שלך: "אמונה שלא ניתן להוכיח, היא תלוייה באדם וברוחו ולא בעובדות מדעיות". הדרך היחידה שלטענה כזו יכולה להיות משמעות היא אם מישהו באמת חושב שהמדע/אבולוציה יותר הגיוניים מהדת ובכל זאת מחליט להאמין. אתה מן הסתם לא חושב שאנחנו תוצר של אבולוציה ללא יד מכוונת. לדעתך הרבה יותר הגיוני שיש אלוהים מאשר שאין. אתה בעצמך אמרת שהגעת לאמונה דרך הגיון (הגיון = הוכחה, זה היינו הך), אז תסכים איתי שאין כאן שום קשר לאמונה (אני לא באמת מצפה שתסכים איתי...
).

lmatan1

New member
תגיד קרלוס יכול להיות שאתה לא יודע

שכשלמדת באוניברסיטה באחד הניסויים השתילו בך לב של קוף לא שאני בטוח אבל אולי ,מדהים אותי איך אפשר להעריץ קופים יותר מבני אנוש,

lmatan1

New member
תגיד קרלוס יכול להיות שאתה לא יודע

שכשלמדת באוניברסיטה באחד הניסויים השתילו בך לב של קוף לא שאני בטוח אבל אולי ,מדהים אותי איך אפשר להעריץ קופים יותר מבני אנוש,

qet1

New member
קצת על הלב

הלב הוא איבר שתפקידו לספק דם לכל התאים בגוף. הלב לא משפיע על מה שאדם חושב, על דעותיו בנושאים שונים וכו'. מבוא לביולוגיה, שיעור מספר 3. אבל אני מניח שאצלך בישיבה לא לומדים ביולוגיה, חבל. אני מעדיף את הקוף הטיפש ביותר על פני אדם כמוך.

TalHai

New member
למה אתה חושב שהדת נוגדת את המדע?

ואני לא חושב שיצא מהויכוח הזה משהו בוא נסגור אותו וכמו שכתבת לא נסכים על משהו, אבל אני חושב שלשני הצדדים זה היה ויכוח פילוסופי מעניין...

דווקא לא ממש

עד לפני 100 שנה, או לא יודע בדיוק כמה שנים המדע ידע שהעולם קדמון. ולפי היהדות העולם נברא. ואז הגיע תיאורית המפץ שמוכיחה דוקא את הטענה היהודית. אז נכון שיש עוד דברים שלכאורה סותרים, אבל לחלקם הגדול אפשר למצוא פתרונות ולחלקם כרגע לא, אבל בעתיד גם להם ימצא ההסברים. (זאת האמונה שלי). אתה החלטת "שאמונה זה המצאה של מי שאין לו הוכחה". ומלכתחילה אתה סוגר כל אופציה לדיון

TalHai

New member
נכון, המפץ הגדול אגב לדעתי

הוא הוא בריית העולם, אם אתה מתעניין בנושא יש עליו ספר מעניין של פרופ' נתן אביעזר, "בראשית ברא" אומנם רוב הפורום אוהב לא לאהוב את הספר אם לא קראת עדיין יש שם הצעה לתאורייה מעניינת

תגובה

נקח לדוגמא ילד לפני מבחן. הילד מאמין שהוא יצליח במבחן. זה לא אומר שהוא אכן יצליח במבחן,אבל זה נותן לו בטחון. ז"א יש סיבה לאמונה שלו,היא עוזרת לו. ככה,גם האמונה שלך באל על טבעי עוזרת לך. היא נותנת לך תחושת בטחון,תחושה שמישהו שומר עליך ושכל מה שעליך לעשות זה לחיות אורח חיים מסויים,ואז הכל יהיה בסדר. למעשה,אפשר להגיד שאמונה זה צורך פסיכולוגי שעוזר לך להתגבר על כל מני קשיים.

למעלה