down under
New member
מנגד, אורי, זה ממש מרגיז אותי שלא מפריע
לך כלל וכלל ש-3 יממות רצופות אין תח"ץ בישראל.
כי נכון וחשוב שעובדים ינוחו ויחגגו את החג עם משפחתם.
אבל עדיין יש המון נהגים לא יהודים או נהגים יהודים ללא משפחות או כאלו שהיו שמחים לקבל את ה-200%
על כל שעה וכן לעבוד.
ביום חג כמו היום ומחר מספיק היה אם היו מפעילים רק 25% מקווי האוטובוס או בכלל ממספר הנסיעות של אוטובוס ברחבי המדינה.
היות וגם רוב הזמן אין פקקים היו צריכים להערכתי רק 18% ממצבת העובדים.
80% כן היו בחופש ונחים ומבלים עם משפחתם.
הסוג של מעין עוצר ל-3 ימים, לא תגיד ל-25 שעות כמו בשבת רגילה אלא ל-73 שעות אמור להפריע לך בתור אדם תרבותי והגון ושמתחשב מאוד, בלי סרקאזם, בזולת.
מנגד, אורי, זה ממש מרגיז אותי שלא מפריעמהו ההליך החוקי לחופש ולחגיגות לעובדים?
טוב, שיש אפשרות לעובדים לנוח ולהיות עם בני משפחותיהם.
כאשר בישראל יש חגים מוסלמים יש צמצום בכמות הנסיעות של האוטובוסים; נהגי אוטובוסים רבים בחברות האוטובוסים השונות הם מוסלמים. בפועל מבטלים נסיעות בקווי האוטובוסים השונים, בין אם כל הנסיעות של הקו או חלק מהנסיעות.
כך, שלגיטימי לדעתי שיהיה חופש גם לעובדים יהודים בתקופת החג ושיתאפשר להם לחגוג עם שני משפחתם.
אצל נהגי אוטובוסים רבים בהסעות פרטיות (שחלק ניכר מהם עובדים בסופי השבוע), ניתן לראות נהגים רבים או שלא הצליחו להקים משפחה או שהם פרודים/גרושים. אני מודה ומתוודה, שלא ערכתי ספירה מקיפה ושאין לי נתונים רשמיים לכך. גם ניתן לטעון, שבאופן כללי יש תופעה גדולה של גירושין. ועדיין אני סבור, שבתחום ההסעות הפרטיות יש את זה באופן בולט.
זוהי הסיבה, שאפשר* לא להתלונן על השבתת תחבורה ציבורית במהלך החגים.
ניתן לטעון, שמוניות פועלות. אבל שם חלק גדול מנהגי המוניות הם עצמאיים ולא שכירים. הם אדונים לעצמם וזה שונה מאשר נהגי אוטובוסים, שהם במעמד עובד שכיר.
לך כלל וכלל ש-3 יממות רצופות אין תח"ץ בישראל.
כי נכון וחשוב שעובדים ינוחו ויחגגו את החג עם משפחתם.
אבל עדיין יש המון נהגים לא יהודים או נהגים יהודים ללא משפחות או כאלו שהיו שמחים לקבל את ה-200%
על כל שעה וכן לעבוד.
ביום חג כמו היום ומחר מספיק היה אם היו מפעילים רק 25% מקווי האוטובוס או בכלל ממספר הנסיעות של אוטובוס ברחבי המדינה.
היות וגם רוב הזמן אין פקקים היו צריכים להערכתי רק 18% ממצבת העובדים.
80% כן היו בחופש ונחים ומבלים עם משפחתם.
הסוג של מעין עוצר ל-3 ימים, לא תגיד ל-25 שעות כמו בשבת רגילה אלא ל-73 שעות אמור להפריע לך בתור אדם תרבותי והגון ושמתחשב מאוד, בלי סרקאזם, בזולת.