ירח דבש ממכר - מתוך הבלוג שלי
לשמחתי, ההתנסות הראשונה שלי אמנם לא לוותה בהתמכרות, אבל היא בהחלט היתה קרובה. היינו בירח דבש בארה"ב, וכחלק מהנופש ביקרנו בלוס אנג'לס. שמענו מרבים (חלקם גם טובים) על מקום כלשהו מחוץ לעיר, בו נוכל להתנסות בסוג של "כיף שלא מן העולם הזה". כיף "אחר". ממרום גילנו הקשיש (26-27), תמיד חששנו מההשלכות הנובעות מהתנסות כזו, אבל ידענו שהיום זה היום. וכך, באותו היום יצאנו מביתה של דודתי, שידעה, אך כנראה העדיפה לא לדבר על הנושא, והגענו למקום, אחרי נסיעה של שעה וחצי. נסיעה מספיק ארוכה כדי להתחרט ולעשות פרסה, אבל שנינו ידענו שזה או הכל או כלום, וכלום לא עמד כלל על הפרק. הגענו. בצעדים איטיים אך בטוחים פסענו לעבר אחד המוכרים, ולשמחתנו היו שם עוד אנשים, ומספיק "סוכנים", כך הם קראו לעצמם, שיכלו לעמוד בביקוש ל"חוויה". לסבלניים שמבין הדורשים, ולאלו שהספיקה להם טעימה מזערית, היה תור די ארוך. עם זאת, לנעדרי הסבלנות מבינינו, ביניהם אשתי ואני, היה מסלול מיוחד. היתה זו "קופת האקספרס", כך לפחות על פי השפה המקומית. החוויה – גדושה ובעלת מזג חסר מנוחה. המחיר – כמובן בהתאם. ובכן, הייתי מגדיר את כל התהליך כשינוי מצבים מן הקל אל הכבד. כל מה שסיפרו לי אלה שכבר עברו את כל זה על העומד להתרחש – אכן התרחש. בתחילה הרגשנו תחושת התעלות קלה, מין ריחוף קל של המחשבה. בהמשך היתה ההרגשה כאילו אנחנו באוויר, מתעופפים לנו במין קוסמוס רחוק מכאן. כשהבנו שאנחנו עדיין על הקרקע, הסתבר לנו שזה אכן היה קליל מדי, ולכן רצינו ללכת על משהו חזק יותר, עוצמתי יותר. "על החיים ועל המוות" – אמרנו - לקחנו אויר, ו"שדרגנו" את עצמנו לשלב הבא. אט-אט נגלו לעינינו מראות, אפילו חזיונות, שכאילו נלקחו מן האגדות ומסרטי הפנטזיה למיניהם. אני מעיד שראיתי היפופוטם מדבר, ואפילו תנין ידידותי. לאשתי היתה התגלות יוצאת דופן עם בובות קטנות ששרו לה בשפות, שאת רובן היא לא הבינה. מפחיד. במהרה החלו החוויות להתערבב זו בזו; תחושה של ריחוף בחלל, תוך כדי מפגשים עם דמויות מכוכבים אחרים; נסיעה במהירות מופרזת על הרים מושלגים, מלווה בקולות אימתניים של צרחות זוועה. עם הזמן, שאליו כבר איבדנו תחושה, התחיל להגמר הכיף, או במלים מדויקות יותר - ה"היי", ותורן של הבחילות והסחרחורות הגיע. עבורי היתה ההשפעה חזקה יותר, אך לאשתי, משום מה, זה לא הזיז כמעט בכלל. למזלי, לא הגעתי למצב של הקאות, עניין שהוא דווקא מאוד אופייני בהתנסויות מסוג זה - מעין "הנג אובר" משודרג - תלוי אם מנקודת מבטי, או אם מנקודת מבטו של ההנג אובר... בלי ששמנו לב כבר היה מאוחר, אז החלטנו לחזור הביתה. איני יודע אם יש חוק נגד נהיגה תחת השפעה כל כך חזקה, שהרי בלאו הכי לא מוגדרות בחוק התנסויות מעין אלה, אבל החלטנו שלקחת מונית בחזרה זה יקר מדי, לאור הסכומים שהוצאנו ביום זה בלבד. חלקנו בנהיגה, כאשר מי שלא נהג ישן, על מנת שיהיה ערני להחליף את הנהג המתעייף. לתחושתנו, החוויה אכן מוצתה, ולא נתבייש להגיד שגם היתה שווה את זה. עם זאת, לא נחזור עליה שוב. 72$ עלה כרטיס כניסה בודד לדיסנילנד, מחיר סביר בשביל חוויה חד פעמית, יקר מדי בשביל לחזור עליה פעם שניה.