מה דעתכם על..

lala897

New member
מה דעתכם על..

אסטרולוגיה. אתם מאמינים במזלות,פרופילים, תחזיות וכו'? אם כן-למה? יש מישהו שיודע מה דעת תורה על כל הענין(אני יודעת מה דעת תורה על תחזיות אבל על מזלות בכלליות) יש כזה ענין גם בגמרא זה מוזכר. אתם יודעים אם זה אותו דבר כמו האסטרולוגיה של היום? סתם פתאום ענין אותי אם יש לדבר הזה בסיס או שזה סתם חילטרוש.

מתנדב

New member
אני לא מאמין בזה......

וזה מוזכר גם בגמרא, על אותם אלו שחוזים בכוכבים, שאסור להאמין להם... אבל לגבי מזלות, עד כמה שידוע לי שאין איסור הלכתי על זה, זה רק תלוי בך אם את מאמינה או לא....

lala897

New member
בתחזיות גם אני לא מאמינה אבל

אני יודעת שהענין של מזלות כן מוזכר בגמרא. רציתי לדעת אם מישהו יודע אם זה אותו דבר כמו היום שהאסטרולוגים אומרים או לא. ובכלל מה הבסיס לכל המזלות האלה? אני יודעת שאנשים מיחסים לזה המון חשיבות. מה ז'תומרת תלוי בי אם אני מאמינה? אני מאינה בדברים נכונים ואמיתיים כדי שאני יאמיןם אני צריכה קודם לדעת אם זה נכון,לא?

tamarhp

New member
לפי מה שהבנתי

אז ככה: יש ענין של לחזות בכוכבים (תסתכלי גם ברש"י בספר שמות באחד הפרקים הראשונים, "כי רעה נגד פניכם" וגם הסיפור המפורסם על שמואל ואבלט או בתו של רבי עקיבא). כיום פשוט לא יודעים לחזות באמת, ויש רק מתחזים.. אבל, ישראל הוא מעל למזלות. כלומר - הגויים נשלטים עפ"י הגורל והכוכבים, ואילו לישראל יש זכות שהם מעל למזל והם יכולים לשנות את גורלם ע"י מעשים טובים/רעים (שמואל ואבלט, בתו של רבי עקיבא). בנוסף, יש איסור לנסות לנחש את העתיד ולכן אסור לנו להאמין לתחזיות.

tamarhp

New member
מה?

גורל, מזל, מה זה משנה.. לא הבנתי מה רצית. בכל מקרה אני לא מאמינה בתחזיות האסטרולוגיות של היום - זה ממש שטויות כי אף אחד לא יודע באמת לקרוא בכוכבים (כיום).

את אמרת שלכל בני האדם

יש גורל קבוע מראש, ומבין כל בני האדם, רק יהודים רשאים לשנות אותו. נצחיל מכך שזאת אפליה קשה שרק יהודים יכולים לשנות את גורלם וללכת לגן-עדן ונסיים בכך שאשאל- אז למה לעזאזל ברא ה' בני אדם אחרים?סתם כדי שיסבלו למען שעשועיו הפרטיים?

lala897

New member
ה' ברא אנשים אחרים בשביל היהודים

כל העולם נברא בשבילינו. היית מאמין? לא, לא היית.

צודקת, לא הייתי.

ואיזו תועלת בדיוק אנשים אחרים מביאים ליהודים? זה שהם רוצחים 6 מיליון מהם?

lala897

New member
תראה זה לא ככה

משום מה אתה תמיד נוגע בדברים מורכבים ומפשט אותם. קשה לי להסביר לך כי זה כמו להסביר אלגברה למי שלא יודע חשבון פשוט. השואה היתה עונש בשבילינו והגויים היו השליחים. וואו זה באמת קשה להסביר לך.. זה בענק ההסבר. מפורט יותר יקח הרבה יותר זמן.

כן, שמעתי את ההסבר הזה

כנ"ל המצרים, האשורים ומי לא. סליחה שאני לא מאמין ל$^%*# הזה.

lala897

New member
הי ודרך אגב

אתה לא צריך לבקש סליחה- בין הדברים האחרונים שמזיזים לי בעולם זה אם דרקנס מאמין או לא. קפוץ לי.

lala897

New member
כאילו- אתה מתכוון אלי?../images/Emo6.gif

לא נורא-תתגבר על זה,לא? בסך הכל התכוונתי לומר שאתה לא צריך לבקש סליחה ממני שאתה לא מאמין כי זה לא מזיז לי. אוקיי?

lala897

New member
מה זה ברכה? ואו התכונתי לקלל../images/Emo8.gif

סתאאאאאם.. אני אלרגית לקללות, זה עושה לי פריחה? אז אנחנו חברים? (חוץ מכל הכאסחים שהולכים בינינו כי זה לא נחשב,נכון?)

lala897

New member
קפוץ לי זה קללה כמו

ש"ל$^%*# " קללה. רק רציתי לאזן כוחות

את כמובן מודעת שיש הבדלים רבים:

1)מה שאני כתבתי הוא לא בהכרח קללה, יכול להיות כל דבר. 2)אסור לקלל בפורום- את עשית זאת, ואני לא, כי זה מה שמקובל לכתוב במקום קללות. 3)הקללה שלך הייתה מכוונת אלי, ואילו שלי, אם אכן הייתה בכלל, מכוונת להסבר לכאורה...

lala897

New member
טוב יאללה-

1. אולי יכול להיות כל דבר אבל התכוונת לקללות ושנינו יודעים איזה מילה רצית לשים שם. 2. גם מה שאתה כתבת מקובל לכתוב במקום קללות... 3. הקלל שלך היתה מכוונת אל דברים שמאד חשובים לי בערך שלהם. נראה לי שאנחנו תיקו.

למעלה