מה דעתכם על..

פלסטיק

New member
זה לא שולל את הבחירה החופשית?

למשל רבים מהתינוקות שנולדים כיום נולדים בלידה קיסרית מתוכננת נדמה לי שקראתי שבגרמניה לידות קיסריות אלו שליש מהלידות, והמתוכננות מהוות אחוז מאוד גבוה מהן (בארץ פחות אבל עדיין אחוזים גבוהים). מכיוון שתנועת הכוכבים במסלולם ידועה מראש האם ההורים (בשיתוף עם הרופא) בהחלטה על מועד הלידה (בניתוח קיסרי) יקבעו את עתידו של הילוד? האם בהתיעצות עם אסטרולוג יוכלו למצוא מועד כזה בו לילד יהיה הרבה יותר קל בחיים? או האם הילד נולד עם האפשרויות המולדות שלו (שלא ישתנו מהותית אם יוולד 3 ימים מאוחר יותר) ועם החינוך והסביבה שלו? לי קל יותר להאמין שהאפשרות השניה נכונה. קשה לי להאמין בראשונה

lala897

New member
לא הבנתי כל כך מה אתה רוצה להגיד.

אתה יכול להסביר לי יותר פשוט?

פלסטיק

New member
מסלולי הכוכבים בשמים קבועים

וידועים גם לעוד מליון שנה אם גורלו של אדם נקבע לפי מערך הכוכבים ברגע לידתו הרי גורלו ידוע מראש. לכן זה שולל את העניין של חופש בחירה כיום כשניתן מלאכותית לקבוע את מועד לידתו של התינוק ניתן לסנכרן זאת עם מערך כוכבים רצוי בשמים. זאת אומרת שאם נקדים את מועד לידתו של תינוק ב 3 ימים (ע"י זירוז לידה או ניתוח קיסרי) הרי נקבע לו גורל שונה. ואותה הקדמה של לידת התינוק אמורה להשפיע עליו בצורה הרבה יותר מהותית מאשר (נגיד) מסירתו לאימוץ לזוג הורים מתרבות שונה? קשה לי להאמין בזה

lala897

New member
עכשיו הבנתי פחות או יותר.

בכל מקרה ליהודים אין גורל קבוע מראש כי יש ביד היהודי לשנות את גורלו בהתאם להתנהגותו.

masorti

New member
בקיצור, לדעתך האסטרולוגיה..

חלה על גויים אך אינה תקפה לגבי יהודים. אגב, זה יכול להיות מבחן מצוין להוכחת יהדותו של אדם. מי שגורלו מציית לניבויי האסטרולוגיה חשוד כגוי, אך אם הוכיח שבאירוע אחד האסטרולוגיה טעתה לגביו - מיד הוא מוכרז כיהודי כשר.

lala897

New member
לא אמרתי את זה

אמרתי שתחזיות בטח לא תקפות על יהודים בקשר לגויים אין לי מושג. מאד מצחיק.

tamarhp

New member
המזלות והכוכבים

הן הדרך של הקב"ה לשלוט בגויים, בעוד היהודים מקבלים את ההנהגה ישירות מה'. קראתי את זה בדיוק היום.. בביקור אצל סבא וסבתא שלי.. (יווו!! שכחתי לשאול את סתבא שלי אם היא אוהבת את קיילי מינוג!!)

masorti

New member
לא הגיוני...

לפי הטענה שלך, האל מפקיד את השליטה בגויים בידי מערכת שנקבעה מראש. ומה אם הוא מעוניין לשנות את גורלו של גוי מסיבה כלשהי (למשל: כדי לסייע ליהודי)? הוא צריך במיוחד לצורך זה להזיז את הכוכבים ממסילותם? דרך אגב, אני ממליץ לך לעיין בספר יונה. מסופר שם שלאחר שתושבי נינוה שמעו את דברי התוכחה של יונה, הם צמו והתאבלו וחזרו בתשובה. והתוצאה היתה שהגזירה על נינוה בוטלה. מכיון שתושבי נינוה היו גויים, מן הסתם גורלם נקבע מראש ע"י הכוכבים והמזלות. אז איך זה שחזרתם בתשובה הצילה אותם? (או שגם החזרה בתשובה נקבעה מראש, ואז הם פעלו כרובוטים?)

tamarhp

New member
אתה צודק

זו שאלה טובה. אני מאמינה שבכל מקרה הקב"ה יכול לשנות את גורלו של הגוי - גם בלי להזיז את הכוכבים ממסילותיהם. אבל זו באמת שאלה טובה, אם היה לי יותר ידע בנושא הייתי עונה. בכל מקרה - עם ישראל הוא מעל למזלות (וזה אחד הדברים שהתברך במשל בלעם)

lala897

New member
לא.

רק לא ידעתי שהם היו גויים. אתה צודק הם היו גויים. זה היה הערה תמימה לחלוטין.

lala897

New member
נכון.

חשבתי משום מה שהם היו יהודים ולמדתי ממך שהם היו גויים. הי זה לא כזה מסובך!

למעלה