מה דעתכם על..

masorti

New member
מי אמר שאיננה חלה על עולם הבא?

אולי כן ואולי לא. אתה אינך חושב שניתן להתעלם מספירת הדורות. ואני חושב אחרת. אני רואה בכך figure of speech שמטרתו להבהיר שהעונש עובר בירושה לצאצאים.

גוססי2

New member
"אולי כן ואולי לא"

נו, זו בדיוק השאלה. בכלל, התרשמתי שפירושך המקורי ל"פוקד עוון אבות וגו'" אינו נכון. מערכת שכר ועונש מוצלחת לא מענישה צדיק על חטאי אבותיו, אבל היא בהחלט יכולה להעניש אדם באופן חמור יותר על חטאיו אם גם אבותיו היו חוטאים. נראה לי שכך יש להבין את הפסוק.

lala897

New member
לא.

יש התחייבות ברורה לעם כולו אם העם כולו מקיים את התורה.

lala897

New member
כלום לא קורה לצדיק ורע לו

צדיק ורע לו זו שאלה ששאלו החכמים על דרך התנהלות העולם כיום. כאשר תבוא הגאולה העולם לא יתנהל כך.

גוססי2

New member
אבל שוב:

הפסוקים ב"אם בחוקותי תלכו" מתייחסים לכאן ועכשיו, והם בפירוש שכר מיידי על התנהגות הולמת.

lala897

New member
הפסוקים אם בחוקותי תלכו

מתיחסים לאם בחוקותי תלכו ואם בחוקותי תלכו תבוא הגאולה.בנת?

masorti

New member
לא נכון.

בתנ"ך כתוב במפורש מה יקרה אם "בחוקותי תלכו". ומדובר על שפע חקלאי ושלום. לא מדובר על גאולה.

tamarhp

New member
אוקיי...

אם היית עושה מעשה רע והיו נותנים לך שתי אפשרויות עונש: 1. לקבל מכה על היד 2. במשך חודש שלם להיות כלוא בחדר מה היית מעדיף? כמובן - את העונש הקצר והקל, למרות שאולי הוא יותר כואב. הצדיקים (שאין מביניהם מישהו שלא חטא אפילו פעם אחת בחייו) מקבלים את המכה הקטנה ביד, בעולם הזה, על מנת שבעולם הבא - חיי הנצח - יוכלו לקבל שכר מלא. היסורים בעולם הזה הם זמניים, לעומת העולם הבא שהוא נצח, ולכן הם מקבלים את העונש בעולם הזה.

lala897

New member
סתם ככה יש קצת סיבוך ובלבול בכל

הענין: יש- אחרית הימים עולם הבא גן עדן וגיהנום יש הבדלים ביניהם. אחרית הימים (זה עדין בעולם הזה) זה עם בא הגאולה. גן עדן וגיהנום(רק הנשמות) זה שכר ועונש אחרי שהאדם גומר את חייו. ואחרי אחרית הימים בא העולם הבא (בלי קשר לגןעדן וגיהנום) ששם הגוף והנשמה מתענגים ביחד על ה'. ככה זה הולך פחות או יותר ואנשים מבלבלים הרבה פעמים בין הדברים. תתקנו אותי אם אני טועה.

lala897

New member
נכון.

אני מדברת על פרופילים של מזלות. כי מישהו אמר לי שלזה יש בסיס. אני אישית לא ממש מאמינה בזה.

אז ככה

אני לא מאמין בכל השטויות האלו שלכוכבים יש השפעה על החיים שלנו ו/או להיפך, ושכל המזלות והתחזיות זה סתם שטויות. גם התנ"ך עד כמה שאני יודע לא מצדד בזה כי אני זוכר שלמדנו בביה"ס שקרחאה בכוכבים שווה לעבודת אלילים.

מתנדב

New member
Knight of Darkness, תיקון קטן...

כתוב שמי שעובד את הכוכבים, זה נקרא עבודת אלילים...

lala897

New member
בקשר לתחזיות- אומרים אותם גם בצורה

מטומטמת שלא משנה מה יקרהלך אתה תוכל להכניס את זה בתחזית. זה לא מספיק מפורט. אבל הפרופילים ממש מפורטים מענין אותי מאיפה הם מביאים את זה.

lala897

New member
השאלה היא

אם האסטרולוגיה של היום היא אותה אסטרולוגיה של פעם. אם באמת יודעים היום לחזות בכוכבים כמו פעם. יש את זה גם עם פרעה- אלה שראו דם לפני יציאת מצרים.

tamarhp

New member
אני לא מאמינה

שהיום יש כ"כ הרבה כאלו שיודעים לחזות בכוכבים כמו פעם. אולי אולי אולי בודדים, וגם זה לא בטוח.

למעלה