מה דעתכם ?

sombol

New member
מה דעתכם ?

הסבר מדעי שאומר שהאלוהים הם אנשים מתפתחים בכמה מאות שנים מאיתנו והם הגיעו לכדור הארץ לביצוע שיבוט גנטי... כיום אנחנו מתקרבים לביצוע שיבוט גנטי ולטיסות בחלל תארו לכם את התפתחות המדע שתהיה לנו במאה ה-22 ?? האם זה האמת ?? www.rael.org

amichai58

New member
קשקוש

בכל מקרה צריך להיות כוח ענק עצום שברא את כל היקום. זה האל. כלומר חייב להיות אל. הסיפור על חוצנים שהם האל - במובן מסויים שוללים את האל - הדבר הכל יכול שברא את הכל ושיכול להרוס את הכל. אם הכל זה סיפור על חוצנים שבאו לעשות שיבוט - אז מי ברא את היקום ? מה זה הכוח הזה ? בקיצור זרוק את הספרים עם השטויות האלה.

sombol

New member
היקום הוא אינסופי

היקום היה מאז ומתמיד והחוצנים הם מפותחים מאוד שביצעו שיבוט גנטי דבר שגם אנחנו נגיע אליו בעתיד... מי ברא את היקום זה כמו שתשאל מי ברא את אלוהים !! במקום להגיד שאלוהים היה תמיד אפשר להגיד שהיקום היה תמיד ואת כל החיים בכדור הארץ ביצעו על ידי שיבוט גנטי.

amichai58

New member
יש כוח מאוד גדול שאתה מתעלם ממנו

זה לא ענין פילוסופי אם היה תמיד או לא. יש כוח הכי גדול. יותר ממה שנדמה לך שזה חוצנים. ראשית תכיר בו. אם יש יקום - יש משהו שעשה אותו. מה זה משנה מי ברא אותו, ומי היה קודם, ומה בדיוק השם ?. תתיחס לכוח הזה - ואז תבין שאין יותר מדי משמעות לתיאורויות על חוצנים, שהם קטנים לעומת הכוח הזה.

sombol

New member
ומי ברא את אלוהים ?

אתה מדבר על הכוח הזה ? אז מי ברא את הכוח הזה ?? זה כמו להגיד שיש אל גדול מאוד שאתה מתעלם ממנו אתה מתעלם מהאל הגדול ואני מתעלם מהיקום האינסופי...

masorti

New member
ומי ברא את החייזרים שלך?...

מן הסתם תטען לתהליך אבולוציוני. ואז נחזור לשאלת יצירת היקום. אז לפי התיאוריה שלך לכל היותר הסברת שחייזרים "עבדו" על אבותינו. אבל לא התקדמת במאום בפתרון שאלות היסוד של הטבע/החיים. אגב... החייזרים שלך אתיאיסטים, או שגם הם עובדים לאלים כלשהם (שהם עצמם חייזרים קדומים יותר)?

sombol

New member
העולם הוא אינסופי !

המדע והטכנולוגיה מתקדמים התקדמו ויתקדמו פעם נסענו על כרכרות המצאנו מכוניות מטוסים חלליות.....עוד ועוד ועוד עד שנגיע לרמה של אלוהים שברא אותנו ונברא אדם חדש בכוכב לכת חדש על ידי שיבוט גנטי משוכלל עוד נגיע לזה בעתיד הקרוב או הרחוק בעוד 50 100 500 שנה זה יגיע אם תרצו אין זו אגדה. האדם שנברא יהיה פרימיטיבי ואנחנו ניתן לו לגדול לבד נברא לו עצים וצמחים וחיות הכל בעזרת הנדסה גנטית משוכללת. ונחזור לכדור הארץ כאן נשכלל את החיים שלנו נרפא מחלות נטוס על רכבי חלל נוכל להגיע לרמה מדעית עצומה ! והחחים ימשיכו לאינסוף כשהבריאות הופכות לאלוהים שבוראות בריאות חדשות....

masorti

New member
שאלתי אותך דבר פשוט...

האם החייזרים שאתה מתאר הינם אתיאיסטים, או שהם מאמינים באלוהות כלשהי? הרי הסברת שמדובר בסה"כ ביצורים חיים רגילים (אבל מתקדמים מאיתנו). היות והם יצורים חושבים, הרי שהם ודאי נתנו את דעתם על שאלות האמונה. אז או שהם אתיאיסטים, או שהם מאמינים ביישויות אלוהיות. אם התשובה השנייה נכונה, מן הסתם מדובר בחייזרים קדומים יותר ש"עבדו" עליהם. הרי אם היה מדובר באל אמיתי (יישות חסרת צורה, בוראת עולם, וכו') ,יכולנו לסכם שזהו גם האל שלנו ולחסוך את שלב החייזרים. אז למה קשה לך לענות? החייזרים אתיאיסטים או מאמינים?

sombol

New member
עניתי לך ברור

הבוראים הם הנבראים שהם הבוראים שהם הנבראים.... הדת היא המדע בעוד כמה שנים נגיע לרמה מדעית מתקדמת כל כך שנהיה אלוהים נוכל לברוא חיים חדשים... ואלה שבראו אותנו נבראו גם הם על ידי אנשים מתקדמים עוד יותר מהם...

צבים כל הדרך למטה....

אבל הוא לא חייב בהכרח לענות כך, יתכן שהוא פשוט לא יודע את הטיעונים הרישמיים של rael. נדמה לי שהראלים לא מתעסקים בשאלה "מה גרם להווצרות העולם", אלא רק טוענים שחוצנים שיבטו אותנו. הם טוענים שכתבי הקודש ניתנו מאת החוצנים, ולכן כנראה שהמפץ הגדול או תיאוריות אחרות נחשבות לתשובה מבחינתם. אם ידובר על מפץ גדול, הנה משהו דליל המסביר התפתחות מענן אבק בחלל ועד התחלת ההתפתחות האנושית. לא כללתי את הווצרות היסודות, או את האפשרויות השונות של התחלת התפתחות החיים. גם תמצתתי, אך זה מספק למי שלא יודע על כך כלום. השאלה במקרה זה תעבור כמובן ל"מה קדם למפץ הגדול". ובכן: הידע שלנו מספיק כדי לתאר את השלבים המלאים של ההתפתחות ממפץ גדול של נקודה סינגולרית, לאדם התבוני. הזמן עצמו נוצר רק לאחר המפץ הגדול, ולכן אין משמעות לשאלה "מה היה לפני הנקודה הסינגולרית?" מפני שלא היה "לפני". ניתן גם לומר שהנקודה הסינגולרית היא יצירה של אלוהים, אם כי באותה מידה ניתן לומר שהנקודה הסינגולרית היא יצירה של כוח פיסיקלי חסר כל יכולות אחרות (מחוץ לאותו "מעשה בריאה"). הנקודה הסינגולרית פשוט קיימת (נצחית, מאחר שמחוץ לה לא קיים מושג הזמן), או שחוק "פיסיקלי" כלשהו מחייב את המצאותה. גם הגילויים בתורת הקוונטים העלו כמה רעיונות בנוגע לקיום ולהתפוצצות הנקודה הסינגולרית, אך זהו נושא בפני עצמו. עם כל זאת, הטיעונים של קשר שתיקה והסתרה בינלאומי לגבי נחיתות חוצנים, הם טיעונים לא יותר טובים מאלו של "מעגלי הקמה" שהופרכו מרגע שנמצאו המתחנים שאחראים למעגלים אלו. גם שקרים שמופצים על גבי צהובונים עוזרים מאוד להתפשטות האמונות האלה. אינני טוען כמובן שחוצנים אינם קיימים, ולמעשה ביקום גדול כל כך יש סבירות רבה שיש עוד חיים חוץ מאיתנו. ההתנגדות של דתיים לכך נובעת פעמים רבות מכך שבכתבי הקודש לא נרמז על כך כלום... אך הטיעונים של הראלים מגוחכים, וזאת הסיבה שהאוניברסיטאות לא מתייחסות אליהם. המדע של הראלים בנושא זה הינו פסוודו-מדע, כל עוד הם מתיימרים לטעון שהאמת איתם. אין להם הוכחות. אם הם יביאו את טיעוניהם לפורום, אראה זאת.

חייב שיהיה אלוהים!

לא מעניין אותי מהחיזרים! אתה יכול להוכיח? אותו דבר אני יכול לטעון שאני אותו חיזר שאתה מדבר עליו...
וכך לא יהיה סוף. לגבי- "המפץ-הגדול" - גם קישקוש רציני. גם עם זה היה נכון- לא סביר כלל שנצא כלכך 'מושלמים'. כלומר עם כל החושים שיש לנו, והצורה שהכל בנוי. זה פשוט לא סביר. בקיצור...

מדוע? כי את רוצה שיהיה?

1. לא ברור מה רצית לטעון לגבי החיזרים. נדמה לי שכבר הפרכתי את טענתו של הראלי. 2. האם את יכולה להסביר לנו מדוע "המפץ הגדול" הינו קשקוש רציני, או שאת סתם זורקת לאויר משפטים ללא כיסוי? 3. לא הבנתי מדוע לא סביר שנצא עם כל החושים שיש לנו והצורה שהכל בנוי. אם יש לך גיבוי לדבריך, אשמח לשמוע.

מפני ש..

אם מדברים על המפץ הגדול, אז אני מעדיף את התאוריה של הראלי. הוא כבר הרבה יותר הגיוני. ואם כבר יש לנו את החיזרים, אז כמובן שיש משהו מעל החיזרים האלו. (כמו שיש אותם מעלינו) ולא משנה כמה- גלגולים של בורא-נברא בורא-נברא היו, יש אחד שהתחיל את הבריא. ולו קוראים אלוהים. = היה תמיד! כמובן שזה לא ניתן להוכחה.. אבל לדעתי הרבה יותר הגיוני מתאוריות המפץ והקפצונים!

הסיבה פשוטה.

התאוריה של הראלי ש-יש בורא. (כרגע לא משנה עם זה חיזר או אלוהים כפי שמוכר מהתנ"ך) המפץ הגדול- צירוף מקרים הרבה פחות הגיוני. (מבחינתי) -הרבה אין מה להתווכח.. ואם בכל זאת בא לך לתווכח, אז: 1. מדוע שתאורית 'המפץ הגדול' תהיה הגיונית יותר מתאורית הראלי? 2. מי יצר את כל הגלקסיות? 2.א. במידה והתשובה, שזה 'היה קיים'- ויש לך תאוריה כיצד נוצר נפש חיה- אנה צור לנו אחת לדוגמא... ונפתרה התעלומה! -אם נשארו רק השארות- אזי הראלים בראו אותנו.. וואיזמיר.

בבקשה:

התייחסות: * "המפץ הגדול- צירוף מקרים הרבה פחות הגיוני, מבחינתך. למה? ככה." -> טוב... עם זה אין לי בעיה, אבל אל תצפה שמישהו יתיחס לטענה מסוג זה. *1. מדוע המפץ הגדול הגיוני יותר מתאורית הראלי? -> אני לא רואה הוכחה לטענתך שהמפץ הגדול אינו הגיוני. (אולי אין לך מושג מה זה בדיוק המפץ הגדול?). טענת הראלי (שחייזרים בראו אותנו ואותם בראו חייזרים אחרים וכן הלאה...) אינה מספקת הסבר להווצאות העולם. *2. הסבר אחד להווצרות הגלקסיות הינו ההפכות אנרגיה לחומר (במפץ גדול), הווצרותם של יסודות שונים על ידי כוכבים מיוחדים, ההפכות ענני אבק בחלל למערכות בעלות כוכב היכול להכיל חיים, התפתחות אבולוציונית הצטברותית. הנה... נפתרה התעלומה!

האמת

דברי לא דרושים התייחסות- כפי שאמרת. מכיוון שכל עוד, אתה לא מסוגל לעקוב אחרי התאוריה שלך-ולגרום לנס המיוחל, אין צורך לעמוד על המקח. -אמנם נחמד לשמוע על התאוריה, ממש מעניין-חכם מי שחשב עלזה.. קראתי על המפץ הגדול. אולי לא בצורה הכי מעמיקה, אך הבנתי את הראיון. אני לא טוען שהחיזרים בראו אותנו, אלה מ'אמץ' את המודל הנ"ל ע"פ מודל 'המפץ'. כמובן שאני מאמין בקיום אלוהים שהוא מקור כל היקום כולו. אל תמהר ידידי בפתרון התעלומה... כל עוד לא שיחזרת לי את התאוריה, לא נפתרה שום תעלומה.

הממ...

1. לא הבאת שום מודל של חייזרים הדומה למודל המפץ הגדול. 2. לא הסברת כיצד לדעתך קיום אלוהים נוגד את תיאורית המפץ הגדול, ולא איזו תיאוריה אתה מביא כתחליף. 3. למרות שהייתי שמח מאוד לשחזר לך את התיאוריה, אין לי זמן לזה. אתה יכול כמובן להשאר בדעתך שמכיון שאתה לא מבין את התיאוריה, היא לא הגיונית.

למעלה