מה יותר חשוב דת או אהבה?

יש לך טעות .

זו כן שאלה כללית מכיוון ודת להבדיל מכל מה שמדובר פה זה רק שחור או לבן או שאתה מאמין או שאתה לא וזהו אין באמצע, אין עיגול פינות . אמונה זהו דבר אבסולוטי ומוחלט . אם אדם מאמין ועושה ההיפך אז הוא לא מאמין . ואם הוא מאמין אזי אנו יודעים מה התוצאות איפה האנשים הכי פנאטיים בכל העולם נמצאים . (בדת)

פיניפי

New member
דתי - פנאט?

גם אדם שהוא חילוני עד כדי מיאוס יכול וצריך להחשב כפנאט... או כמו משפט שאהוב עלי: אטאיסט הוא אדם המאמין כי אין אלוהים

../images/Emo88.gifבזכותם

בזכות כל הפנטים הדתיים כולנו נמצאים כאן.אלו שהתבוללו אולי הם אותם גויים שאת רוצה לאבהב אותם.אז עלינו להעריך מאד את הדתיים האלה כי בזכותם נשארו יהודים ובזכות זה שאינם מתבוללים נשאר לנצח

minitini

New member
hi

AHAVA is everything stronger then death,without that faith or anything will mean nothing.it the gift of God because as long as he live love can never dies.its the answer for the hurt and the pain and the lies. for everyone are liar only God is truth and lasting giving the love the person longing for and the perfect match.

תגובה לשאלה

אני לא הייתי מיתאהבת במישהו שאודעת שהוא לא מהדת שלי...זה היה מפריע לי אם אני ידע שהחבר שלי הוא לא נוצרי או בכלל לא יהודי...אז אני לא יודעת מה איתך... אבל שיהיה בהצלחה מה אני יגיד לך...

Doofy

New member
אהבה

אבל זאת רק דעתי. אני לא הייתי מוותרת על אהבה בגלל דת. כמובן שזה כי אני חילונית, דתי לא ידיע למצב שהוא יתאהב בלא יהודייה בכלל, כך שאני לא חושבת שזאת שאלה שנוגעת לדתיים בכלל. הכל תלוי בעד כמה את אוהבת את הבן אדם ועד כמה הדת חשובה לך. אני בטוחה שגם אם הולכים וחיים עם בן זוג שהוא לא יהודי את יכולה עדיין לשמור על הזהות היהודית שלך - את יכולה לחגוג את החגים וכו', כל אחד מכם יכול לשמור על הדת והזהות שלו ולקבל את של בן הזוג. בדצמבר הייתי בבית של חברים שהאישה היא נוצרית והבעל יהודי, ובסלון היה את עץ חג המולד עם אורות ולצידו על האח חנוכייה, הם ביחד כבר 8 שנים ומתחתנים השנה. הבעיות היחידות שיש להם בנוגע לדת זת התייחסות החברה, והאהבה חשובה להם יותר מזה, אז למי שזה לא מוצא חן בעיניו... פשוט בעיה שלו

הבעיה היחידה היא התיחסות הסביבה ?

וזה שהילדים שלו לא יהיו יהודים זה בסדר ?

Doofy

New member
כן

גם לי לא היה משנה אם הילדים שלי יוכרו ע"י החברה או המדינה כיהודים, נוצרים או בודהיסטים... אני חושבת שאמונה ודת הם דברים אישיים מאוד שאתה בוחר אותם, אם אני נולדתי כיהודיה אבל אני מאמינה בבודהיזם אז לא איכפת לי איך המדינה מגדירה את עצמי - אני לא יהודייה, אני בודהיסטית, ואם בן הזוג שלי היה נולד כנוצרי אבל מאמין ביהדות אז לא איכפת לי אם הוא הוטבל או לא עשה ברית מילה, האמונה האישית שלו היא יהודית ולכן בשבילי הוא היה יהודי. אם הילדים שלי יוולדו כיהודים או כנוצרים זה לא יזיז לי (והם יוולדו כיהודים במקרה האישי שלי) - האמונה שלהם תגדיר אותם ולא מוסדות הדת/המדינה. סביר להניח שאם ילד יחונך ליהדות הוא יהפוך ליהודי ואם לנצרות - יהפוך לנוצרי, אבל הדת אליה הוא נולד - אם האב או האם הוא יהודי/נוצרי? לא חשוב לי, כי הוא בן אדם קודם כל.

dianak

New member
לעייף

הילדים שלה כן יהיו יהודים כי זה לפי האמא אז זה יוצא שבארץ הם יהיו יהודים ובחול הם יהיו לא יהודים אז זה יוצא מצויייייייייייין לילדים שלה כי בארץ לא מבדילים אותם ומשייכים אותם ליהיודים ובחול שונאים יהודים והם יחשבו כגואים

תקרא עוד פעם את מה שהיא כתבה .

"בדצמבר הייתי בבית של חברים שהאישה היא נוצרית והבעל יהודי"

dianak

New member
לעייף אתה באמת עייף

כן אבל במקרה הזה האישה לא נוצריה אלה יהודיה והחבר שלה הוא נוצרי אז לילדים אין כלל בעיה

shoshita

New member
doofy את פשוט צודקת

זה גם מה שאני חושבת ואומרת לעצמי כי אני אוהבת אותו והוא איתי ואני חילונית ממש כאילו אני אפילו אוכלת בשר עם חלב ולא מאמינה באלוהים אז ברור שהאהבה יותר חשובה מדת. זה מה שאני חושבת אני פשוט רוצה לראות את התגובה של אנשים אחרים כדי לדעת למה לצפות מהחברה

Doofy

New member
היי שושיטה

תראי, מבחינת החברה את תתקלי בקשיים, בייחוד אם תחיו בישראל. אני מכירה המון זוגות מעורבים, כאלו שחיים ביחד כבר שנים חוץ מזוג אחד (שהיא יהודייה והוא מוסלמי) כולם חיים בחו"ל, ואני יכולה לומר לך שהזוג מישראל אוכל ה-מ-ו-ן חרא. כל שאר הזוגות הם נוצרים עם יהודים או יהודים עם אתאיסטים והבעיות שלהן הן עם הצד היהודי ולא הנוצרי - למשל הזוג הזה שכבר 8 שנים ביחד - הסבתא של הגבר סירבה בכל תוקף להפגש עם בת הזוג שלו במשך כל הקשר משום שבת הזוג היא נוצרייה, ורק לפני כמה חודשים - במסיבת האירוסין שלהם היא פעם ראשונה באה לשם ופגשה אותה, כי היא הבינה שאם היא רוצה שלא לאבד את הנכד שלה היא צריכה ללמוד לקבל אותו ואת הבת זוג שלו, ולהבין שהיא לא יכולה לשלוט בחייו ובבחירותיו. הבעיות עם החברה - איך היא מקבלת אותך, לדעתי מתמצות בחברים והמשפחה, כי מה איכפת לך מה אלמוני מהאינטרנט חושב על זה שאהוב ליבך הוא נוצרי? לדעתי אם חברה (או חבר) תשפוט את בן זוגך רק ע"פ דתו ותאמר לך שהיא חושבת שאת צריכה להיפרד ממנו רק כי הוא נולד במקום אחר ולכן אמונותיו שונות - זה אומר משהו על החברה, כי אדם הוא הרבה יותר מהדת שלו. אני מקווה שתהיי מאושרת ושתתגברו על "מה שהחברה חושבת", כי בסה"כ... תסלחי לי על השפה - אם את אוהבת אותו, שהחברה תלך לעזאזל, אם הוא עושה אותך מאושרת - מה איכפת לך ממה שהאחרים חשובים. האושר שלך יותר חשוב ממה שהחברה חושבת ומדתות.

פיניפי

New member
מה שיותר חשוב בעיני זה להיות אמיתי

ולכן בתור בן אדם דתי האופציה להתאהב במישהי שאינה יהודיה אפילו לא מתקבל על הדעת כל עוד אני רוצה להיות אני... הערכים שלי, מה שאני מאמין בו זה מה שהופך אותי למי שאני כך שהשאלה שלך היא בעצם מה יותר חשוב - להיות אתה או להיות עם מי שאתה אוהב... ולכך התשובה (בעיני לפחות) ברורה.

Leiden

New member
הערכים שלך מונעים התאהבות באדם

בגלל שהוא מחזיק בדת אחרת? צשום שנולד וגדל בבית אחר ולכן מאמין בסיפור על ישוע או בבדיה על חציית ים סוף? אילו ערכים? זו פשוט דעה קדומה והבחנה על בסיס דת בעטיפה...

למעלה