מה יותר חשוב דת או אהבה?

dianak

New member
תוריד תכיפה שלך

אני שונאת את הדעה שלך ואת כל האנשים שחושבים לפחות כמוך..זה פשוט דבילי מה אתה לא תסתכל אפילו על בחורה לא יהודיה ואפילו לא תסתכל על בחורה חילוניה...זה פשוט דעה מפגרת מה הקשר בגלל מי שאתה?...אז אם אתה יהודי אתה לא יכול להתחבר אל אנשים לא יהודים ולהתחתן עם גואיה????? למה הם לא בני אדם????? למה בגלל דת אי אפשר להתחתן עם משהו אחר????? רק בגלל דת, נגיד הבנאדם טוב מושלם מצליח טוב לב ואם הוא נוצרי אז למה שבחורה יהודיה שאוהבת אותו לא תתחתן איתו??? תסבירו לי למה????. רק בגלל איזשהי דת???? מה עם האהבה??? ואם אותו בנאדם היה יהודי אז בכלל לא היו בעיות...אז רק בגלל שלהוא לא...מה זה אומר? איזה זכות יש למשהו אחר לשפוט אותו בגלל שהוא "שונה"??????????????????????????????????????????

אמיר צ

New member
את מי זה מענין

לדעתי הדת הזו צריך להוציא אותה מהעולם כי כולנו בני אדם פשוט היו לפני הרבה הרבה שנים מפגרים שהוציאו את הדתות יהודי וערבי ונוצרי כולם בני אבראהם אבינו

אמיר צ

New member
את מי זה מענין

לדעתי הדת הזו צריך להוציא אותה מהעולם כי כולנו בני אדם פשוט היו לפני הרבה הרבה שנים מפגרים שהוציאו את הדתות יהודי וערבי ונוצרי כולם בני אבראהם אבינו

dianak

New member
לאמיר צ

אמיר אין לך מושג איך אני מסכימה איתך אתה צודק בתריאליארד מיליון אחוזים!~!~!~ אני לא מבינה איך מייחסים חשיבות כל כך עצומה לדת הזאת סה"כ דת ****** שלא צריך ליחס אלי אליה אפילו חשיבות...כולם בני אדם!!~!~!~!~!~!~!~!~! למה מבדילים בני אדם בגלל הדת או המוצא שלהם זה כזה דבילי אני לא מבינה תארץ הזאת

dianak

New member
לעייף

מה קשור הדמוקרטיה??? אני חצי יהודיה וחצי גואיה ואין ביני לבין משהו אחר הבדל ההורים שלי עמדו ביודק במצב של הבחורה והחבר הגואי שלה אמא שלי יהודיה ואבא שלי רוסי הוא לא יהודי אני בארץ נחשבת כיהודיה ובחול לא... וזה לא הפך אותי לאי שיוויונית בסביבה ממש לא אז זה לא קשור ממש לא וההורים שלי אוהבים אחד את השני יותר מכל דבר אחר בלי עין הרע והם נחשבים כזוג מאוד מאוד מוצלח אז אני אישיתי מכירה תבעיה של הבחורה הזאת אז אני אומרת לה שאם היא באמת אוהבת אותו אז שתישאר איתו רק חבל שהיא צריכה תעזרה שלנו ואין לה זכות בחירה ודעה משלה שהיא אוהבת אותו אז היא צריכה ללכת בעקבות הלב שלה

מה קשור דמוקרטיה ??

מה זה משנה אם המחסום שיש לך הוא מחסום דתי שהדת אוסרת או מחסום דמוקרטי שהמדינה החוק הנורמה קובעים ? כמו שפעם היה מחוץ לחוק הומואים כמו עוד הרבה מאוד דוגמאות. אני באופן אישי כבר אמרתי שם ז__ על כל העולם ומשתדל לעשות מה שבא לי אך לא כולם ככה . אני לא רואה ממטר לא דת ולא נורמות חברתיות .

אמיר צ

New member
היי

היי אני עברתי את זה בגלל כך אני מתרגז שאני שומע שמדבים על זה כי סבלתי והפסדתי מישהי בכל זאת תודה על התגובה אם תרצי לשוחח אני נמצא ב067318564

אמיר צ

New member
היי

היי מה מצב?האמת שאין לי ומה הבעיה שלצור קשר טלפוני! לא לדאוג אני לא עבם 067318564

dianak

New member
לאמיר צ

מה בכזאת קלות אתה מביא תמספר טלפון שלך?

mr_lonely

New member
לי זה קרה ! אבל אני לא דוגמא...

אני לא מאמין...אם נתבטא בלשון המעטה... לא מאמין בדת בכלל...באף דת...

mr_lonely

New member
יש אפשרות....אבל....

הרי אי אפשר בלי אבל... זו חייבת להיות אהבה מאוד חזקה שתוכל להתגבר על כל המגבלות הנובעות מהבדלי האמונה.

איידהו

New member
לפני עשרים שנה

דוד שלי פגש בקיבוץ במתנדבת מדנמרק (לא יהודיה). הם הפכו לזוג והתחתנו. נולד להם בן ולאחר כמה שנים עברו להתגורר בדנמרק לצמיתות. שם נולדו להם עוד שני ילדים- ילד וילדה. לכולם שמות עבריים (ירון, ליטל, ליאור) ועד כמה שידוע לי הם למדו, או חלקם, בבי"ס יהודי והבנים עשו ברית מילה ובר מיצווה למרות שאימם אינה יהודייה והאבא (הדוד שלי) הנו יהודי חילוני. כולם ביקרו כאן בארץ מספר פעמים (עד תחילת האינתיפאדה). דוגמא נוספת היא גן ילדים ישראלי שנכחתי בו בשנה הקודמת, של ילדי עובדים זרים (סמוך לתחנה המרכזית החדשה בת"א). מכיוון שמדובר בגן ישראלי הרי שהילדים, מכל הדתות והלאומים, מתנכים למעשה ברוח אוניברסלית יותר המשלבת מוטיבים מהדתות השונות (דוגמא לכך, שכבר הוזכרה כאןף היא של חנוכיות לצד עצי מולד החוגד דצמבר). לאף הורה (עובדים זרים) לא הפריע שילדו לומד גם על המנהגים היהודיים. רצוי אכן שאדם יגדיר את עצמו (מבחינה דתית), ללא העזרה והחותמת של המדינה בה הוא חי. המדינה צריכה להתערב רק לגבי אזרחות אך לא לגבי דת. הדת היהודית לא תיעלם, כל עוד המסורת תועבר הלאה והילדים יראו את עצמם בתור יהודים, גם אם לדעת הרבנים, המועצות הדתיות ומשרד הדתות אין הם כאלו באופן רשמי.

מישהו עובד ה' באמת...

הוא מאמין באמונה שלמה שהאושר של האדם יכול להגיע לו רק ע"י דבקות בקב"ה לכן כל עוד יש לך ספקות בנושא העצה זה לא מה יותר חשוב דת או אהבה, העצה היא ללכת למקום פנוי שאין שם בני אדם ולשפוך את ליבך לבורא עולם כדבר איש אל רעהו והבן אל אביו, אז תראי איך במשך הזמן יפתח בפניך אור כזה גדול של זיו הבריאה כבר לא יהיו לך שום ספקות מרוב שתהיי חזקה באמונה

dianak

New member
עצה טובה

אני חושבת שכל העניין של הדת זה חרא אחד גדול לכי רק בעקבות הלב שלך זה לא בדיוק משנה אדם אם הוא נוצרי או יהודי ממש לא! העיקר האופי שלו היחס שלו כלפייך יש ערבים טובים יש ערבים נוראים יש יהודים טובים יש יהודים מניאקים יש נוצרים טובים ויש נוצרים מגעילים0- בכל דת יש את הטובים והפחות טובים ואם את רוצה להתעייץ בקשר לחבר שלך עד הדת או האהבה ומה יותר חשוב....מה את מסיכה מזה? מה אם יגידו לך בפרום שבדת יותר חשובה אז תעזבי אותו??? ואם יגידו לך לכי בעקבות הלב שלך אז תשארי איתו??? את צריכה דעה משל עצמך ולא לחשוב מה האנשים יחשבו ויגידו לכי בעקבות מה שאת מרגישה ומה שאת חושבת...ואם אותו בחור רוצה להשאר איתך זה מוכיח רק עד כמה הוא אוהב אותך....בקיצור לפי דעתי את לא צריכה אפילו לחשוב על הדת...לגודמא אני...אבא שלי גוי אמא שלי יהודיה...ואני לא רואה את עצמי חיה חיים שונים או אחרים מהסביבה

hilalush228

New member
ברור שאהבה...

אני חושבת שהתשובה דיי ברורה... לא ככה? אם את באמת אוהבת מישהו עד עמקי נשמתך, בטח יש לך סיבה. ושום דבר שבעולם לא ישנה את דעתך. כל מי שינסה לשכנע אותך להתרחק ממנו בגלל סיבות מסוימות לא יצליח. דת זה משהו אחד, וזה מפריע לחלק מהאנשים, אבל אהבה.... אהבה זה כבר סיפור אחר. אם את באמת אוהבת אותו אז לכי על זה. ואל תשימי על מה שאנשים אחרים חושבים. הרי מי הם שיגידו לך מה לחשוב? הם לא התאהבו במי שהתאהבת אז אין להם בכלל זכות דעה.... אני חושבת שאת צריכה ללכת על זה. תעשי מה שאת מרגישה לנכון.

kakon2

New member
אתם לא לגמרי צודקים

ברור שלא צריך להסתכל על מישהו אחרת בגלל שיש לו דת אחרת הוא בגלל שהוא חילוני או דתי אבל זה בכלל לא הנקודה. צריך ללכת אחרי האהבה, אבל צריך להבין שזה יכול לגרום להרבה בעיות אחר-כך,לא איך שהחברה תסתכל על זה אלא בעיקר בעיות ביניכם, אם את חילונית והוא דתי אז השאלה היא כמה אתם מוכנים להתפשר אחד עם השני וחשוב שאתם מוכנים לדבר על הכל בצורה חופשית, אני יודע שידידה שלי שהיא דתיה (לא קיצונית), בחיים לא תהיה מוכנה להיות עם אחד חילוני (איתי למשל) , כי היא חושבת שזה יצור הרבה בעיות בסוף אז חבל סתם להתאכזב, אני חושב בעיקרון שאם רוצים אז אפשר להתגבר על הכל.

mishmish107

New member
תראייי/ תראהה

תקשיב/תקשיבי... יש את עניין זהה.. אבל אפשר להסתכל על זה בצורה שונה.. ויותר קובה אליונ.. למה ללכת יותר מדי רחוק..... מה עם דתיים וחילוניים? מה עם זה, תמיד יש את ה"דיסטנס" הזה בין שני עולמות שונם או זרמים שונים.. אבל אם השלה.. היא אם מתאהבים במישהו/מישהי מזרם שונה אחר.. לגמרי.. התשובה היא די ברורה.... אם יש אהבה.. אבל אהבה חזקה.. זה די בור שלא לזרוק את העניין לפח לשכוח מזה... אל נשכח שהחברה היום היא לא אותו דבר..... היום היא יותר פתוחה... אנשים מתפשרים, הולכים גם לזרמים אחרים.... אז בכל אופן.... זהו..

למעלה