מה יותר חשוב דת או אהבה?

shoshita

New member
להגיד את האמת

להגיד את האמת סתם רשמתי את השאלה אני לא מאוהבת בנוצרי ... ואין לי חברים שאוהבים נוצרים... סתם עניין אותי לדעת מה אתם חושבים על זה

true silence

New member
דת או אהבה?

כמו שמישהו כבר אמר כאן - זה כמו לשאול "מה יותר חשוב, דת או אוכל?". הדת (היהדות, לפחות) היא לא איזה נספח לחיים, שאפשר להעיף הצידה כשלא מתאים לנו - אלא היא היא החיים. היא מדריכה אותנו בכל שלב, בכל פרט, עפ"י חוכמה אלוקית אינסופית שאין למוח המוגבל שלנו יכולת להבין אותה. לכן, בשביל מי שמאמין בזה, שאלות כאלה הן פשוט לא בגדר אפשרות. אז מראש צריך לעשות מאמצים לא להיקלע למצב כזה - וגם התורה עצמה עוזרת לנו כאן ומציבה הלכות וגדרים, אפילו הקטנים ביותר, כדי להיזהר בעניין החשוב הזה, ושלא נצטרך להתמודד עם נסיונות כאלה. ואם בכל זאת אצל מישהו נוצר מצב כזה... אז זה לא קל, וזה נסיון גדול, אבל בסופו של דבר התורה היא האמת המוחלטת - הוא יכול לבחור לא ללכת על פי האמת, אבל זו כבר בעיה שלו..

סינבר

New member
דת או אהבה ../images/Emo23.gif

כבר נאמר... " מים רבים לא יוכלו לכבות את האהבה ונהרות לא ישטפוה..." ( שיר השירים ) אין חזק יותר מאהבה ודת הייתה יכולה להיות טובה יותר בלי כל מיני חוקים שמכתיבים לנו ... כל אחד (רבנים למיניהם) שלא נראה לו משהו, כופה את דעותיו עלינו וממציא חוקים חדשים. התורה והדת צריכות לבוא מאהבה כמו בזמנים עברו... ואני ... אני לא דתי אני אדם

סינבר

New member
חג שמח.. ../images/Emo23.gif

חג שבועות שמח לכולנו דברו אהבה זה הקסם של החיים

נקוש

New member
תגובה.....

אהבה היא מילה קטנה אבל הפירוש של המילה אהבה אבל הפירוש שלה מאוד קשה להסביר הרגשה שקשה מאוד לתאר

onelulu

New member
../images/Emo160.gifבשבילי רק דת

איך בן אדם מאמין יכול להגיע למצב כזה? איזה השוואות מה יש פה איזה סדר עדיפות ? אם הוא שווה אז לזרוק את כל היהדות ואם לא אז לא? בן אדם עם אמונות ישר מתרחק מכזה דבר ויותר מזה אפילו לא נמשך כי הוא מסודר בראש ויודע מה הוא רוצה . בן אדם לא מאמין צריך להחליט אם הוא בכלל מכיר ביהדות או לא אם לא נכיר ביהודית כחלק מחייו אז השאלה ברורה מאליו אבל אם לא מאמין אבל מכיר בזה שהוא יהודי אז זה מכניס אותו לבלבלות לגבי כל דבר ולא רק אהבה ולכן הוא צריך להוציא מעצמו תורה שלמה

pustema

New member
טוב...

דת זה גם ענין של אהבה, השאלה היא את מה את אוהבת יותר. אולי אפילו אפשר לשכנע אותו להתגייר? זה יהיה אפילו עוד יותר טוב!

גוייה

New member
מה חשוב

אני גרה בארהב כבר 20 שנה ונשואה ליהודי אמריקאי,, הילדים שלי יהודיים ואני שומרת על פה והשם מסורת בסיסית כמוכם או פחות, מה שאני מנסה לאמר כאן, זה שאפילו כשאתה נשויי לבן דתך אך לא עמך אתה מרגיש את ההבדלים והשינויים,, יש הבדל של ערכים או מנטליות שקשה לשנות אך צריך לסגל, בכל נישוייאים האהבה פורחת בהתחלה ואחר היא הופכת לשיגרה ומתחילים בכעיות של נשויים וחילוקיי דעות שליפניי כן לא צצו על פני השטח, אז תארו לכם כשזה גם אדם לא מאותה דת שהוא חושב וגדל בצורה לגמרי שונה מימך, בהתחלה המשיכה הגופנית מטמטמת אך במשך הזמן אנחנו לא ניראים יותר צעירים יפים ומתוחים,,, האמנו לי אתה מתחיל לחפש בגיל מסויים משמעות לחייך ופיתאום מגלה איזה טעות עשית,,,,,,,,והאהבה פורחת לה מהחלון 99ֵ% מנישואיי תערובת מסיימים בגירושיים ולמה,,,,,, שטויות במיץ עגבניות אם אתם חושבים שהילדים יגדלו בצורה נורמאלית כמו שאתם גדלתם,,, חוסר השייכות שאתם נותנים להם יטמטם להם את השכל,,, אויי כמה נורא להיות חסר בית,,,,,,אין מה לעשות תמיד טוב ובריא להיות שייך טוב תודה לכם

Ze Colmeia

New member
תלוי מי מסתכל על זה.....

ואיך. אבל אם תשאלי אותי אני יגיד לך דבר אחד, אני אוהב בלב ולא בבית כנסת. אני לא חושב שצריך יותר מידי להתפלצף על הנושא, מה שאמרתי משקף הכל....

shoshita

New member
חג שבועות שמח ויש לי מה לומר

תראו כפי שרשמתי עוד מקודם זאת אכן הייתה שאלה באוויר..... כי למדתי על החוקים של איך שהמדינה שלנו מתיחסת לארועים כאלה של נוצריה ויהודי או נוצרי ויהודיה ..למדתי על זה בשיעורי אזרחות וזה נורא הכעיס אותי ובאמת חשבתי שאם נגיד אני יגור לי בחול וזה כן יקרה לי אז מה אני יחשוב... אז בכול מקרה היה מעניין לקרוא את התגובות שלכם אז ביי

טאKילה

New member
אהבה היא מצב חולף עם הזמן..

הפרפרים שהסעירו את רוך הבטן יעופו מתי שהוא, הכל יהפך לזוגיות שיגרה,ילדים,חובות,וכ"ו ואז כמעט ולא ישאר זמן לאהבה,אהבה תהיה תמיד אבל לא אותה אהבה מלהיבה,ההיא המסעירה. אז הראש מתפכח חושב היגיון,חושב על ההשלחות שזוגיות כזו מיצרת. ואז יבואו תהיות מה יהיה עם הילדים,הם כל כך חצויים, בגן העליבו את הילד בגלל דתו המעורבת,מכאן בא מחול שדים. הילד הופך לרגיש חסר ביטחון,ואז יבואו הכעסים למה זה קורה. אהבה אין לה שפה אין לה מדינה, היא מרחפת חולמת נוסקת, וכשהיא נופלת היא מתרסקת, כשהיא מרוסקת צריך להדביק את השברים, מתגלים עוד ועוד סדקים, כשהאהבה שבורת כנף היא כבר לא עפה לאותם שמים כחולים, היא מביטה ברקיעים, ושואלת למה?? ואלוהים משיב כשהאהבה הופכת להרגל באה הבינה,באה התבונה,בא ההיגיון הבריא.. לאהוב הכל כשר,להינשא כדאי מאותה דת הכי כשר.

shoshita

New member
../images/Emo141.gif../images/Emo39.gif../images/Emo41.gif

חחחחחח..... כן אה בונבון .... בכייף

מה יותר חשוב

כל זמן שזה רק בגדר שניים שאוהבים אפשרי.ברגע שמתחתנים מתחילה הבעיה.הערכים שונים השאלות למול או לא למול את הבן,האנטישמיות פתאם נכנסת ועוד.לדעתי הטוב ביותר להתחתן זה עם יהודי כי מעבר לשאלה של השרדות העם יש בעיה של גישה וחינוך לחיים שיכולים להפריע לנישואין ולילדים שיולדו

גילה 38

New member
אין קשר בין דת לאהבה

מתאהבים באדם ולא בדת שלו , עכישו מאחר ואנחנו "עם מיוחד " אז אנחנו מבדילים את עצמנו מכל הדתות , וזה בהחלט טעות טעות טעות .... אני אישית לא מתנגדת לאהבה בין נוצרי ליהודיה , רק צריך לחשוב האם ההשלכות לקשר שכזה יוביל למשהו טוב , כלומר האם תירצי לחגוג את החגים האם זה יתאפשר למשל , או האם מבחינתו הוא יהיה פתוח לקבל את התרבות שלנו וכו' .... אבל אם הבן זוג לא ממש יקבל את הדת של השני ויחשוב שהכל יהיה בסדר האהבה תגבר על הכל ,, אזי אהבה זו צפויה להיגמר מהר מאוד ......... אם שני האנשים אתאיסתים האהבה יכולה להצליח אם לא אז חבל"ז

MoR0Sh

New member
אנשיםםםםםםםםם טוב שלאאאאא..

אוקיי אז יש אלוהים(אין אבל לא משנה..)אבל מה זה קשוררררררררר גם בזה הוא מתערב?!!?!?!?!?!?!?!? מה הקטע שלו?!?!?!?!?!?!?! אהבהההההההה יותר חשובהההההההה כי אהבה=שלום=אהבה ואלוהים תמיד רצה אהבה ושלום בעולם לא?! אז שישתוקקקקקקקק!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! אני מאמינה בעצמי ובטבע-אלוהים לא קיים

טאKילה

New member
MoR0Sh תקשיבי..

הנושא הוא אהבה ודת, ואת הרחקת לכת עד אלוהים שתוק!!!! אולי מעט כבוד לאחר יהיה נעים יותר, זה שאלוהים לא קיים בשבילך זה ממש לא העיניין, אבל זה שאת פוגעת ברגשות אחרים אין ספק, כשכואב לי אני מבקשת מאלוהים,אני מאמינה שהוא שם גם בשבילי. בין אם הוא קיים ובין אם לא אני מאמינה בו אני מאמינה בקיומו. אולי לכבודי ולכבוד כמה אנשים שכן מאמינים שיש אלוהים תצניעי ותכבדי אותנו.

niref1

New member
דת זו המצאה מפגרת של האנושות

ולכן לא צריך להתייחס אליה בכלל - שכן סופן של דתות להיעלם מן העולם, במוקדם או במאוחר - וטוב שבמוקדם. אם יוצא לך לפגוש אהבה אמיתית, כזו של פעם בחיים, אין סיבה לבטל זאת בגלל איזה מניע ברבארי וחשוך כמו דת.

ytikva

New member
ללכת אחרי הלב....

חבר'ה, שאלתם פעם את עצמכם מי ומה אתם ? מישהו פעם אמר לי שעל היהודי נאמר "הגמל שלא מסתכל על הדבשת שלו"... חבר'ה למה בגלל דת אתם צריכים להסתכל על האנשים הסובבים אתכם (ולפעמים הקרובים אליכם) כאל אנשים מצורעים כאילון גרמו פשעים לאנושות? למה אתם בכלל מתעסקים בשאלה הזאת? מה איכפת לכם מהי הזיקה לדת כלשהי אם בכלל של אדם זה או אחר? למה להרוס לאנשים את החיים בגלל שהם בחרו בדרך שונה מהמקובל? או יותר נכון מי ומה אתם ומי מינה אתכם לקבוע מה מקובל בחבר'ה? אלו אנשים שלא הזיקו לאף אחד חיים את החיים שלהם וטוב להם עם מי שהם ועם מה שהם... אם אתם בכל זאת מתעסקים בשאלה הכל כך מטומטמת הזאת את מי צריך להחרים מהחברה שלנו תלכו לכיוון הפדפילים למיניהם... שודדי זקנות... רוצחים וכל החארות שבמדינה שלנו ולצערנו לא חסר... בקיצור, לכל האנשים שיתחתנו עם נוצרי / ערבי / מוסלמי או כל דת אחרת... תיהנו מהחיים שלכם אל תיתנו לאף אחד לעצור אתכם, שאף אחד לא יעמוד בדרככם... פשוט קומו כל בוקר עם חיוך על הפנים בלי לתת דין וחשבון לאף אחד !!!

../images/Emo122.gifבסוף הדת מנצחת

אני הייתי נשוי לנוצרייה הייתי מאוהב בה בטירוף.יש לי ילד ממנה. אבל כמו שאמרתי "הייתי" מפני שהדת ניצחה

למעלה