מה יקרה ביום בו היהודים יזנחו את המיתוס המכונן?

playtrip

New member
זה גם טוב כי ישנם כאלו שנלחצים מאד מכך שכולם באחידות.

הפחד היה תמיד שאם כולם היו בהסכמה אחת, הם מהר מאד היו מוצאים שעיר לעזאזל לרדוף אותו על הדעה השונה שלו.

SupermanZW

Well-known member
אבל זה קורה גם בלי אחידות

משום מה, ברוב החברות, במיוחד כאשר אלה חברות ילדים, יש שעיר לעזאזל.

playtrip

New member
השלווה אבל תהיה הכי גדולה במצב אופורי של אחידות.

השלווה והשלמות של כולם לרדוף שעיר לעזאזל במצב הזה כי לא יהיו עסוקים בטרדות אויבים מבחוץ ויתאחדו איתו לתפוס ולרדוף יחיד כנגדם.

SupermanZW

Well-known member
אתה מעדיף שלווה, אני מעדיף בקלאווה.

אין שתי בקלאוות שנראות בדיוק אותו הדבר.

בגלל השעיר (לעזאזל) בא לי döner kebap, עשית אותי רעב.

playtrip

New member
איך אתה אישית מרגיש במסיבה מהסוג של Sensation White?

אני לא מתחבר ולא הייתי רוצה שכולם ללא יוצא מן הכלל יהיו כמו באירוע של Sensation White רק נגדי.

E טי

New member
מה יקרה ביום

בו המתמטיקאים יגלו שלמשולש יש ארבע צלעות?
לא יקרה. לא אפשרי.

BluePrint

New member
זו השאלה.

זה לא משנה אם אפשרי.
מעניין מה חושבים שיקרה.
&nbsp
מותר לחשוב על דברים בלתי אפשריים?

E טי

New member
לא ניתן לחשוב על דברים בלתי אפשריים

בדיוק כמו שלא ניתן לחשוב על משולש עם ארבע זוויות

SupermanZW

Well-known member
זה דווקא אפשרי

יש דוגמאות ידועות בהיסטוריה של עמים שזה קרה להם אפילו יותר מפעם אחת. הצ'כים בתחילת דרכם האמינו בדת סלאבית עתיקה שכבר מזמן לא קיימת, לאחר מכן נוצרו בכוח בתקופת מסעות הצלב (ולכן לא נשארו מאמינים באותה דת סלאבית עתיקה) וכיום שיעור האתאיסטים בצ'כיה גבוה מ90% וגם המיעוט שעדיין רואים בעצמם נוצרים אינם נחשבים לmainstream של אף זרם נוצרי ואין אחידות באמונתם. בניגוד למה שאפשר לחשוב, שהצ'כים פרובוסלבים (לא נשארו צ'כים פרובוסלאבים) או קתולים (פחות מ1% מהצ'כים מתאימים להגדרה של קתולים) אין זרם נוצרי שהם יכולים להתאחד תחתיו מזמנו של יאן הוס. הוא ניסה ליצור זרם אחיד עבור הצ'כים, בפועל נוצרו יותר הבדלים מאחידות.

SupermanZW

Well-known member
לא נכון, הוא פשוט יהיה שונה לא יפסיק להתקיים.

במביאל

New member
האם יכול להיות עם ללא זהות?

לפי הבנתי אם עם ישראל יטוש את הזהות הדתית שלו הוא יצטרך לחפש לעצמו זהות אחרת אבל זה כבר לא יהיה העם היהודי.

SupermanZW

Well-known member
לא נכון, קח לדוגמה את העם היפאני

בעבר הרחוק כל היפאנים היו בני דת השינטו, היום רוב היפאנים חסרי דת אבל הם אותו עם.

במביאל

New member
אני לא מומחה לדתות המזרח

אבל ממה שידועה לי אמונה בדתות המזרח לא מחייבת אמונה באלוהים או יותר נכון באלוהי ישראל. כך שבהחלט יכול להיות יפני שמגדיר את עצמו כאתאיסט ומדליק נרות לרוחות שינטו.

SupermanZW

Well-known member
מה הקשר?

בין אם הוא מדליק נרות לרוחות השינטו בין אם לא הוא יפאני, יש גם יפאנים יהודים, האם הם חלק מעם ישראל?

במביאל

New member
טענת שהעם היפני עזב את דתו

אני רק אמרתי שזה שאחוז האתאיסטים בקרב היפנים הוא יותר מחמישים אחוז זה לא בהכרח מראה שהם לא דתיים פשוט הדת בה הם מאמינים השינטו לא מחייבת אמונה באלוהים. אתה צודק גם יפני שלא מאמין בשינטו הוא יפני אבל יש עליו השפעה גדולה מדת יפן. גם יהודי שלא מאמין בתורה ומצוות יש עליו השפעה מתורת ישראל.

SupermanZW

Well-known member
אין השפעה גדולה, בדרך כלל אין השפעה בכלל

היפאנים בני זמננו מזלזלים בדת במידה שמאפשרת להם "להאמין" במספר דתות במקביל (בתור צחוק) או לאמץ מאפיינים ממספר דתות במקביל ולהחליף כשמתחשק.

SupermanZW

Well-known member
שאלה קשה

כל פרט יגיב אחרת, לאנשים שונים תפיסות שונות ותגובות שונות ולכן לצפות את התוצאה זו משימה כמעט בלתי אפשרית.

צורי80

New member
לא יקרה כלום, התנועה הציונית הייתה ברובה חילונית

ולא הסתמכה על אמונה דתית בתנ"ך.

SupermanZW

Well-known member
זו לא הוכחה

עובדה שהתנועה הציונית לא גרמה לנטישת הדת ושהיו גם דתיים שתמכו בציונות. בכל אופן הציונים היו מיעוט בקרב היהודים גם בתחילת דרכה של התנועה הציונית וככה זה גם היום. רוב היהודים אינם חיים בישראל ואינם מעוניינים לחיות בה כאשר ברור שלו היו רוצים היו יכולים. לכן לא ענית על השאלה מה היה קורה לו כל היהודים היו מפסיקים להאמין בתורה. זה scenario שמעולם לא היה ולכן כל תחזית מה היה קורה לו היה מתקיים היא ספקולציה.

למעלה