מה יקרה ביום בו היהודים יזנחו את המיתוס המכונן?

E טי

New member
הסכמת איתי בעבר

שאדם המשוכנע שלא נולד מצדיק הסתכלות פסיכיאטרית.
זה נכון באותה מידה אם יהודים ישתכנעו שלא יצאו ממצרים.

BluePrint

New member
ואתה הסמכת עם עצמך בעבר.

שיהודי שלא חושב שיציאת מצרים היא אירוע היסטורי, לא מפסיק להיות יהודי. אז אני לא מבין מה הבעיה לענות על השאלה.
&nbsp
במקרה ולא ברור לך, חריג זה בהשוואה לרוב.
אם מחר כל היהודים יקומו משוכנעים שלא הייתה יציאת מצרים, לא יהיה פסיכיאטר שיאמר "זה חריג, כדאי לבדוק מה הבעיה."

E טי

New member
ואם זה לא חריג זה לא מצדיק הסתכלות פסיכיאטרית ?

אם מחר רוב האנשים בעולם יהיו משוכנעים שלא נולדו זה לא מצדיק הסתכלות פסיכיאטרית ?

BluePrint

New member
דווקא שמעתי, אבל איני מבין למה אתה חושב שזה קשור לכאן.

the ror

New member
אתה מנסה להעלים רצף אירועים (מאוד משמעותי) מהעבר ומניח

שלא תהיה להעלמה הזו השפעה על ההסטוריה ואיפה שאנו עכשיו.
אפקט הפרפר בגדול אומר את מה שאמרתי כבר. שלדברים שקרו בעבר יש השפעה על ההווה בצורה שהולכת ונעשית מורכבת יותר ככל שמדובר בעבר הרחוק יותר.
לא יתכן שמאורע בעבר יקרה בלי שתהיה לו השפעה. וככל שמדובר במאורע רחוק יותר בעבר הגיחוך רק עולה.
בהתאם, לא יתכן שתעלים מאורע (שכאמור השפיע על המציאות) ותצפה לא לקחת בחשבון את ההשפעה שלו.
&nbsp
&nbsp

BluePrint

New member
עכשיו אני משוכנע שאינך מבין את השאלה כלל.

אני לא מנסה להעלים דבר. נקודת המוצא של השאלה היא שדבר לא השתנה פרט לדעתם של אנשים:
כל מה שקרה בעבר קרה בעבר, הכל נשאר כפי שהיה, פרט!... למיליונים בודדים של אנשים שפתאום הפסיקו לחשוב שאירוע מסוים לפני אלפי שנים, באמת התרחש.
&nbsp
כולנו במדינת ישראל שהוקמה ב-1948, הנמצאת באזור בו שלטו ממלכות ישראל ויהודה לפני אלפיים שנה... ורק עכשיו היהודים הפסיקו לחשוב שיציאת מצרים זה חלק מההיסטוריה.
&nbsp
עכשיו ברור?

the ror

New member
צודק. לא מסוגל להבין כשלים לוגיים.

למשל, חור עצום בעלילה שלך שנקרה, הסיבה/הגורם לשינוי שאתה מדבר עליו.
עכשיו ברור? מההודעות האחרונות ברור שלא, אבל זה לא יפריע לך להמשיך לחזור על אותם כשלים לוגיים ולצפות לתגובה שונה... בהצלחה.

BluePrint

New member
חבל. כדאי לך להתאמן, זה מאד שימושי.

יעזור לך במיוחד במקרים כמו זה, בהם תוכל להימנע מלנסות להמציא כשל במקום שאינו יכול להימצא.
מדובר כאן בשאלה לדעתו של אדם בהינתן מצב היפותטי, לא כתיבת תסריט:
אני מבקש ממך לחשוב את עצמך במצב מסוים, ואז שואל מה יקרה לדעתך.
אם התשובה שלך תהיה מעניינת, לא אתנגד לעזור לך לכתוב זאת לספר או אפילו לקולנוע, ואז באמת כדאי שנמציא סיבה למה פתאום דעתם של כל היהודים השתנתה בין לילה, אבל זה יהיה שלב אחרון. לא ראשון.

the ror

New member
טוב. התוצאה שלב ראשון והסיבה שלב אחרון. מעניין.

אשמח לשמוע באמת על סופר או במאי שיסכים ליצור דברים בצורה שכזו.

the ror

New member
עשינו פעמיים את אותו מעגל שבו אתה מתעלם מאיך העולם מתנהל

ומצפה שדברים כל כך מורכבים יהיו ברורים ופשוטים.
ולגבי השואה, מניח שיש דברים שאפשר לנחש לגביהם אבל אפילו השואה השפיעה ומשפיעה על העולם בכל כך הרבה דברים שבלי לדעת מה היה במקום החור ההיסטורי שאתה מציע אי אפשר באמת לענות על שאלה היפותטית שכזו. ק"ו של ק"ו על מאורע כמו יציאת מצרים.

BluePrint

New member
אני לא משוכנע שאני זה מי שמתעלם.

נראה לי שלא ברור לך שנקודת המוצא היא שהכל נשאר כפי שהוא, ורק דעתם של אנשים משתנה.
&nbsp
דעתך מעולם לא השתנתה בנוגע למשהו?
מעולם לא שכנעת אחר שהוא טועה בדבר?

the ror

New member
אתה מתכוון למחשבה חסרת בסיס? כמו זו שציינתי והגבתי עליה כבר

לפני 3 תגובות? (אמרתי מעגל, לא?)
&nbsp
כך שלשאלותיך הלא קשורות לשאלתך המקורית, כן, דעתי השתנת לא פעם. וכן, מניח שלא פעם שכנעתי אחר בדבר שונה משהוא חשב אך בכל המקרים האלה ישנם טיעונים וסיבות שמובילים לשינוי ולשכנוע שאתה מתעקש להתעלם מהם בשאלתך המקורית אבל מה לעשות שאין הגיון (מעגל שוב) בשאלה שמניחה שינוי כלשהו בלי הבסיס שהוביל אליו.

BluePrint

New member
לא. הפסקה לפילוסופיה:

נתון אדם המשוכנע בדבר.
האם היותו משוכנע בגלל סיבה א' או סיבה ב', משנה את העובדה שהוא משוכנע בדבר?
סיבות א' ו-ב' אינן סותרות.
&nbsp
לדוגמא:
אדם משוכנע שב-1969 אנשים הלכו על הירח.
אם השתכנע כי ראה תיעוד של האירוע, או כי ביקר במרכז החלל בפלורידה והוא מהנדס שמבין את הפרטים הטכניים של המבצע, משנה את העובדה שהוא משוכנע שב-1969 אנשים הלכו על הירח?

the ror

New member
והגיחוך מעמיק...

ברור שזה משנה... הסיבות לא חייבות להיות סותרות כדי שזה ישנה.
הסיבה לכך שהוא משוכנע בדבר קשורה ישירות לגורמים שיתכן שישנו את דעתו.
למשל אם הוא גילה שהתיעוד מזוייף. או שאותו מהנדס היה מעורב בפרטים הטכניים ולא באמת ראה את המבצע. בשני המקרים האדם משוכנע שאנשים הלכו על הירח אבל הסיבה לשיכנוע הזה קשורה באופן ישיר לסיבה שיכולה לשנות את דעתו.
זה מגוחך שאני צריך להסביר את זה בכלל...
כמה עוד דוגמאות אתה רוצה להמשיך להביא שיסתרו אותך? ניסינו כבר לוגיקה ופילוסופיה ולא יודע איך לקרוא לשאר הפיתולים שאתה מנסה לעשות... באמת צריך עוד?

BluePrint

New member
גם האירוניה.

הבנת הנקרא, לעומת זאת...
&nbsp
אני מבין שהסיבות חשובות לך. הן חשובות גם לי בהרבה מאד מצבים, אבל לא כאן. כי כאן תכננתי את המצב במיוחד כדי שהסיבות יהיו לא חשובות.
&nbsp
אנסה להסביר זאת מתמטית:
אני אומר לך ש... X=42
האם כדי לפתור את X+Y=, חשוב לדעת אם ה-X זה 8x5+2, או 294/7?

the ror

New member
המשך תכנון נעים...

אז גם אחרי לוגיקה ופילוסופיה באה מתמטיקה. מעניין...
תנסה לתרגם את אותם סתירות לבינרית וככה יהיה לך עוד דרך לחזור על אותו טיעון בעייתי.
אם תרצה עוד רעיונות תפנה זמן מתכנון מצבים לא הגיוניים למצוא אותם בעצמך.

BluePrint

New member
טוב, אם אתה מוותר. אניח לך. <-- הנה סתירה.

מעניין יותר, שאין לך תשובה לשאלה כה פשוטה.

the ror

New member

למעלה