אתה מייחס לי דברים שמעולם לא נאמרו, אבל ניחא. זה כנראה מסוג אי ההבנות שבלתי נמנעות בתקשורת אלקטרונית כשאתה יכול לקרוא את מה שאתה רוצה לקרוא ואיך שאתה רוצה לקרוא את זה בלי שום קשר למה שכתוב בפועל.
למרבה ההפתעה, נראה שדרוש יותר מאמץ למצוא את אחד השרשורים הארוכים בינך לבין היפרבולה בפורום הזה ממה שאני מוכן להשקיע בצורה סבירה.
אבל אולי זו אחת הסיבות שאתה יוצא פה נגד תקשורת אלקטרונית:
אתה אוהב מאוד להתכחש לדברים שאמרת במקום להודות שטעית או לא הצלחת לגבות את עמדתך, ותיעוד אלקטרוני לדברים מקשה על זה.
מצד שני, אתה תמיד יכול להאשים את תשתית התקשורת בכל בעיה שאתה נתקל בה בוויכוח, וזה חוסך לך את הצורך להתייחס ברצינות לנושא...
סבבה. יש לי הרבה מה להגיד אחרי שקראתי את הכתבה, אבל היות וזה לא קשור לנושא המקורי של השרשור הזה, לא אתייחס כאן.
אני יודע שאני זה שהתחלתי לדבר פה על "פיטורים בגלל מדיה חברתית", וייתכן שזו היית טעות, כי מאוד קל לסטות מנושא "עבודה במשרד מול עבודה מהבית".
אני לחלוטין מבין למה מישהו שיוצא נגד BLM יפוטר. מי יכול, בדעה צלולה, להגיד בפה מלא שחיי שחורים לא חשובים ולצפות שלא תהיה לכך שום תגובה מהחברה הסובבת אותו?
ראשית, "תגובה" ו-"פיטורים" אלה דברים שונים.
אם אני לא אוהב מאפיין כלשהו של אדם, כולל דברים שהוא אומר, זכותי לא להיות חבר שלו, לא לדבר איתו, וכו'.
אבל אין לי זכות לנצל סמכות שלי עליו, אם אני בעמדה כזו, כדי לפגוע בו.
שנית, BLM זו תנועה פוליטית.
זה שמישהו לא תומך בה, למשל כי היא מזוהה עם אנשים ששורפים תחנות משטרה, לא אומר שיש לו משהו נגד שחורים.
אם כבר, אני מכיר מספר ערוצים יחסית גדולים ב-yotube של שחורים אמריקאים ימניים, שמאוד מתנגדים לתנועה הזו.
כמובן, אתה יכול לנסות לטעון שהם לא בדעה צלולה, רק תזהר לא לצאת גזען על הדרך!
בכל מקרה, נושא ה-BLM לא במאת קשור לשרשור הזה, אני יכול לדון על זה איתך במשך עמודים רבים, אבל זה לא המקום לכך, אז אסיים פה.
לגבי אלה שמפוטרים כי לא מתחסנים - מדובר בעניין של בטיחות במקום העבודה.
גם נהג שמדבר בטלפון או לא חוגר חגורה יכול להיות מפוטר.
גם עובד מסעדה שלא שותף ידיים אחרי שהוא יוצא מהשירותים.
פועל בניין שמסרב לשים קסדה או לקשור את קו הבטיחות.
לא רואה איך זה קשור למשהו שדיברנו עליו, למטע העובדה שאם אתה הולך לעבוד מהבית, באמת אין סיבה שהיותך מחוסן תשפיע על התעסוקה שלך...
לפטר מישהו בגלל שהוא "עשה מעצמו צחוק בפומבי"? גם זה נראה לי נושא לשרשור נפרד, אציין רק שלדעתי המדינות היחידות בהן זה חוקי ולא יכול לגרור תביעה על פיטורים שלא כדין הן קוריאה הצפונית ואיראן.
אני חושב שאפילו בסין יש להם מערכת "ניקוד חברתי" לפיה לא מיד מענישים אלא רק מורידים נקודות...
אני נמנה על האוכלוסיה הזאת. והנה, לא מעדיף. למעשה, אני לא מכיר אף אחד שלא רוצה לעבוד במשרד לפחות חלק מהזמן. לא בעבודה, לא בקרב החברים שלי, והרושם שנוצר מכל הסקרים בנושא שעשו פה הוא שמדובר במיעוט קולני, כמו שאמרתי, אבל עדיין מיעוט.
נחיה ונראה...
כאמור, אני לא גר בארצות הברית, אז אני יכול רק להסתמך על כל מיני תוכניות תיעודיות (פחות או יותר), והבנתי היית שיש לא מעט מטרופולינים בארה"ב שההגעה לאזור העסקי שלהם מפרוורים לוקחת הרבה יותר מחצי שעה, ושבעיית הפקקים שם רק הולכת וגדלה.
ודאי שזה בסדר, זה טבעו של שוק. אבל השאלה היא באיזו מהירות הם נפלטים וכמה זמן יש לשוק להתאים את עצמו. כמו עם כורי הפחם, אותם הבאת כדוגמא לכמה שהמצב הזה פוגע באנשים, כך גם פה. ואל תשכח, שזה לא רק המתכנתים שמתקשים לייצר קשרים שייפלטו - יש גם כלכלה שלמה שעוטפת את הרעיון של עבודה במשרדים. כל אלה שעוסקים בתחזוקה ואחזקה, כל אלה שמאכילים אותנו המהנדסים (בין אם במטבחי חברות ובין אם במסעדות שצצות מסביב לכל מרכז תעסוקה), כל נהגי אותם השאטלים, כל אנשי האבטחה, כולם יפלטו יחד עם המתכנתים שלא מצליחים לעבוד מרחוק. ואם למתכנתים עוד תהיה הזדמנות להתאים את עצמם - מה יהיה לכל אותה האוכלוסיה שנותנת שירותים נלווים? איזו התאמה אתה מציע להם? תגיד להם, כמו שטענת שאמרו לכורי פחם, "לכו ללמוד תכנות"?
מה לעשות?
לקורי פחם היה משבר, ועכשיו יש מגפה עולמית.
אני לא אומר שזה טוב שהדבר נעשה בכזו מהירות, אני רק אומר שאי אפשר להחזיר את הגלגל לאחור גם אם יהיו אנשים שיתקשו.
גם, זה שמישהו "מתקשה" לא אומר שהוא בהכרח ייפלט מהשוק.
אני חושב שאתה ואני, ואולי עוד כמה אנשים כאן שמחזיקים במשרות פיתוח מאוד נוחות, ועם מספיק כישורים וניסיון להכתיב במידה מסוימת תנאים למעסיקים, שוכחים מזה שרוב האנשים בהחלט סובלים סביבה לא מושלמת כדי להתפרנס, ורובם אף לא מתלוננים על כך משום שהם מצפים שפרנסה לא תהיה כיף, אלא משהו שנחוץ כדי להתקיים.
ושוב - אני לא אומר שזה אידאלי, אבל אני גם לא חושב שהכלכלה שלנו היום בנויה לכך שכל אחד ייהנה מהעבודה שצריך לעשות כדי להתקיים.
לגבי נהגי שאטל, עובדות קפטריה, וכו':
על תערבב אותם פנימה, כי המקצוע שלהם לא משתנה.
מתכנתים הם לא היחידים שנוסעים באוטובוסים, ואם כבר גם אם הם יעבדו מהבית, זה לא אומר שהם יפסיקו לנסוע באוטובוסים לדברים אחרים.
חוסר הצורך בהגעה למשרד שיגרור בהכרח הפחתה ברכבי חברה עשוי בהחלט להגביר את השימוש בתחבורה ציבורית מה שכנראה יפצה ואולי אף יוסיף עבודה לנהגי אוטובוס.
כנ"ל לגבי עובדי הסעדה - מתכנתים הם לא היחידים שאוכלים קייטרינג.
לפני זמן מה במילואים גיליתי שצה"ל עבר לשכור שירותי קייטרינג אזרחיים לכמה בסיסים די גדולים, כך שאפילו שטיפת כלים כבר לא עושים חיילים בתורנות.
אני די בטוח שמדובר בחוזה די רווחי לחברה הזכיינית...
אני עובד עם עורכי דין כל הזמן.
אז אולי אני טועה, וגם כל אנשי המקצוע שחשבתי שחייבים משרד לא באמת חייבים אותו.
תחלס גם אני מעולם לא פגשתי את סוכנת הביטוח שלי, ואני לא יודע אם התמונה של הגברת שהיית בכרטיס ביקור שקיבלתי בדואר יחד עם העותק הפיזי של הפוליסה היא באמת זו שדיברתי איתה בטלפון כשהייתי צריך לחדש את הפוליסה.
כנראה שמי שממש רוצה לעבוד מהמשרד יצטרך לחפש עבודות אחרות שלא חשבתי עליהן.
כמו למשל מי שרוצה לעבוד באוויר הפתוח, או כל אחד אחר שיש לו דרישות ספציפיות לגבי הסביבה הפיזית במקום למהות המקצוע שהוא עוסק בו.
(נקודה מעניינת: עו"ד אמריקאי אחד שאני צופה לפעמים בערוץ youtube שלו הסביר שבגלל שהוא עובד מהבית ולא שוכר משרדים מותר לו להציג את עצמו כל "law firm" אבל אסור לו, לפי החוק, להציג את עצמו כ-"law office" אם אין לו office אמתי.)
תחשוב על המזגן שלא היה עובד אם לא הייתי בבית.
אה, אבל במשרד רבים מתלוננים שצריך כל הזמן לריב על המזגן עם שאר האנשים בחדר!
ראיתי כתבות שלמות על כך שזו פגיע ממש בנשים שנורה קר במשרדים כי גברים צריכים מזגן על טמפרטורה נמוכה יותר...
האם המשכורות עלו? לא ממש. בטח ובטח שלא ב15 אלף דולר לשנה.
לא אמרת שיש לך מספיק כוח מיקוח בגלל שאתה חזק מקצועית כדי שהמעסיקים יתחשבו ויכבדו אותך?
למה לא ניהלת מחדש את השכר בהתאם לתנאים?
אני מכיר חברה בארץ, לא בדיוק הייטק קלאסי אבל קרוב, שלפני יותר משנה כשראו שהולכים לסגרים ממושכים הציעו מיוזמתם לכל עובד שירצה לשים את רכב החברה שלו בחנייה אצל הקצין רכב, ולחסוך את שווי השימוש שלו כדי להגדיל את הנטו.
אני לא מכיר חברה שעשתה משהו דומה עם כרטיסי אוכל, ואולי זה יותר קשה בגלל חוזים עם חברות שמספקות את הכרטיסים הללו, אבל אני לא רואה סיבה שמתכנת וותיק מקצועי ומבוקש לא יוכל לנהל מו"מ על התאמת תנאי שכר למציאות של עבודה מהבית.
וזה לא בהכרח יבטל את צמצום העלויות למעסיק!
אני לא בטוח איך ארנונה למשל עובדת בארה"ב, אבל בארץ אתה משלם ארנונה על הבית שלך בין אם אתה נמצא בו ובין אם לא, אז אם חברה יכולה לחסוך ארנונה על בניין משרדים גדול באזור מאוד מבוקש ובתמורה לעלות נטו של כמה מפתחים כדי לכפר על צריכת חשמל מוגברת שלהם, ייתכן מאוד שזה עדיין ישתלם לה.
בקיצור - אני די בטוח שניתן לפתור את העניינים האלה ועדיין לצאת מרווחים מכל הצדדים.
אני לא הייתי אוכל בחוץ, אני הייתי אוכל בחדר אוכל של החברה. זה דווקא די מקובל פה, עבדתי בשלוש חברות שונות בעמק הסיליקון וכולן סיפקו אוכל (חלקן בתשלום סמלי ממש וחלקן בחינם לגמרי).
אתה מודע לכך שרוב המתכנתים בעולם לא עובדים בחברות הגדולות של עמק הסיליקון?
לא עשיתי סקר מקיף, אבל נראה לי שבארץ לפחות זה לא נפוץ להחזיק קפטריה.
וגם אפה שכן, יש לי תחושה שחברות כמו גוגל יכולות להרשאות קפטריה עם מגוון אוכל שיספק גם את אלה שיש להם דרישות מיוחדות כגון טבעונות 100% ושהאוכל יהיה גם טעים ואיכותי.
חברה קטנה עם זאת, תתקשה לספק קפטריה שכל העובדים יצאו מרוצים ממנה, ואני לא חושב ששום דבר טוב יוצא מעובד שיצטרך לבחור להיחנק על אוכל שהוא לא סובל או לשלם כפול על אוכל - פעם כחלק מהשכר, ופעם כשילך לאכול בחוץ כי הוא לא סובל את הקפטריה.
אגב, לפני שפרצה המגפה החברה בה אני עובד דאגה להסעדה במספר לא קטן של אירועי וטיולי חברה, ותמיד היית בעיה כי יש עובדים מכל הקשת הישראלית, כולל חרדים, ולמצוא משהו שיהיה גם טעים וגם יספק את הדרישות של כולם, במיוחד כשרות גבוהה, גרם להרבה כאב ראש לוגיסטי...
אחד היתרונות שאני רואה בעבודה מהבית הוא דווקא היכולת לעצב את הסביבה שלך, כולל, ואולי במיוחד האוכל בדיוק לפי הדרישות שלך, בלי להשפיע או להפריע לאחרים, בלי צורך להציב דרישות למעסיק, וכו'.