אנחנו מדברים על היררכיה ואלימות במוסדות
תחת ההיררכיה, שאני חושב ששנינו נסכים שאלימות היא דבר בלתי נמנע תחת כל היררכיה, לא משנה עד כמה המוסר שלה טוב בגלל שהיא כופה את עצמה על אינדוידואלים וזה נגד טבע האדם כלומר אנטי-חיים , coersion, compulsion, not freedom not transactional common ground common benefit עד כאן אני מקווה שהבנת את הכיוון, לא את המילים אלא את הכיוון. הסבר מחודש (לא באמת, אבל הי הי): א. ברגע שאת נכנסת לדון עם בני אדם ולא מכונות - את מכניסה אם תרצי או לא תרצי "כאוס" או אי-דטרמיניזם לתמונה. הבעיה של אלימות אולי מסודרת בתיאוריה, שהנחת על גבי ההתנהגות של בני האדם במוסדות הללו. נא להבדיל בין איך שמוסד מתנהג - in-human entity לבין בני האדם שתחת המוסד- humans, with feelings and desires. לאחד יש חוקים(מן הסתם) שבני אדם פועלים תחתם וקבוצה קטנה של בני אדם שיוצרים את החוקים ומשנים אותם (אם מהוראות מ"למעלה" או מהחלטה ותכנון עצמי שלהם). בכל דברים יש סדר או דפוס, קוראים לזה הרמוניה, לפני שמזהים את הסדר ואת ההרמוניה אנחנו קוראים לזה כאוס. -מוסר נובע מתוך צורך אנוכי , אני מקווה שכולנו התבגרנו מעל הנקודה הזאת שאין צורך להזכיר את זה. (שאלה, איך יכול להיות מוסר בחברה שרוצה להיות מוסרית אבל מכחישה צרכים אנוכיים כי זה מה שהמדינה\מוסדות\דת דורשת מהם?) לגבי תיקון מוסדות על ידי מוסדות - תנסי להעביר את זה לקטע של רגשות מול מחשבות. רגשות או מערכות ביולוגיות = אנשים, מחשבות= מוסדות. (נא להבדיל בין אינטיליגנציה לבין מחשבות). אם כך את לא מאמינה(כמוני, וזה מה שניסיתי להעביר) שניתן לשנות איך שבן אדם חושב על ידי מחשבה בלבד או כל ביטוי חיצוני שלה - בכתב מילולי- הסברים וכדומה(להבדיל מאומנות, אנלוגיה ופעולה נקודתית - לאו דוקא אלימה כמו טרוריסטים אבל מדוייקת אם לא יותר פי 100 - תחשבי על זה). קולקטיביות ופעולה משותפת מתחילה מאינדוידואליות, איך שהחברה כעת בנויה - הקולקטיב חולה, למעט כמה אינדוידואלים בעלי יתר ניידות, יתר תפיסה רגישות והבנה (Hurray! to the anarchists Yea) לא דיברתי על להרים ידיים, אלא הצבעתי על העובדה שלדבר בפורומים ללא כוונה להעביר חלק מהדיבורים למעשים היא בסך הכל משחק או stroking of one another's ego's, שזה בסדר מכאן זה בדרך כלל מתחיל. אי אפשר להלחם נגד כאוס (נכון!), אפשר להבין אותו דרך אמצעים הגיונייים (yes!) ואז לפעול על פי ההבנה הזאת ו"לשחק"\ליצור תגובה בכאוס (לא לשכוח שאת ואני חלק ממנו) -לגבי הפילוסופיה של המדע - המדענים אולי מטומטמים (לא באמת אם נתיחס אל ניוטון שהתעסק המון באלכימיה ומיסטיקה, אז כולם ששש...) מספיק כדי להשאיר מחוץ לתמונה תודעה וביולוגיה עם ה"חוקים" שלהם (בעולם ללא מחוקק) ב. מי הולך להתמודד עם הבעיה? אם זה את - זאת התמודדות, אם זה את ומישהו מתוך אינטרס משותף - יופי, אם זה את ועוד 5 אנשים שאין להם מה לעשות אבל לקרוא עברית ולשחק שש-בש - מהממהמ.... (כי רק את יכולה להבין את עצמך, או מישהו בעל אינרטס משותף שבסופו של דבר תהיה קרקע משותפת למערכת יחסים ולפעולה הרמונית - שיכולה לנבוע רק מתוך הבנה ורק אז יש סיכוי שהיא הולכת להכניס לתמונה משהו חדש). ג. המערכת הולכת ליפול בגלל שכל בן אדם, כל ילד וילד, אפילו הזקנים והנכים - נמאס להם , הדם שלהם רותח והתגובת שרשרת שמשהו קטן הולך להרים , הולכת לשנות את האמונה שלהם (אם הם לא יפלו ל"טריקים" של שחקני הטלנובלה בטלויזיה ובעיתונים , גם הם בני אדם - לא לשכוח, הם לא איזה "יצורי אופל" "רשעים"). מה זה אומר? זה אומר שהאדאולוגיה הולכת להתפורר מבפנים ואף אחד לא הולך לצפות שזה יקרה. (לא פעם ראשונה בהיסטוריה). המערכת הולכת להתפורר וליפול בגלל שכולנו - לא משנה מה הכיוון שלנו - בני אדם, ונמאס לנו - אנחנו דוחים את זה מהמערכת שלנו, את כל האידאולוגיות , את כל הפתרונות. גם הפוליטיקאים, גם האבות ה"אחראים" גם החיילים, גם הגננות, גם הפקאצות. כולנו בכל הרמות בכל הגילאים, זה כבר התחיל , וזה רק מתגבר מיום ליום. - ומי שמחשיב את זה כרומנטיקה אני מצטרף, אבל תודו שרק מי שיודע שאחרי 1 בא 2 יודע שאחרי פוסטמודרניזם באה תקופה שבה תהיה הבנה מחודשת כלומר לא עוד בלבול ואי ידיעה כמו שאנחנו מכירים אותם היום אלא סוג חדש מסויים של בהירות מחשבה, אבל זה לא הולך לקרות בגלישה נעימה לתוך האמבטיה החמה, אלא דרך מהפכה אלימה או לא צפויה לפחות. ואני לא שמח או מצפה לזה, אבל בהחלט דברים הולכים להתנדנד אנשים. בגלל המוסדות שנובעות מתוך ההתמכרות הקולטקיבית של כל אחד ואחד מאתנו. זה לא מאוחר להתחיל לשנות פרספקטיבה. או לצטט את terrence mckenna Isn't it obvious THAT BUSINESS AS USUAL IS A BULLET THROUGH THE HEAD? ד. אני לא זוכרת שכתבתתי את זה. המוסדות מהוות בחירה של הציבור (כן, אלא אם כן את מעדיפה להצטרף איתי לקונספירצית האילומנטי - שהיא לאו דוקא אנטי-שמית אלא יותר Spiritual - ד"א שמעת על spiritual anarchism? "חקים ביי" וחבריו, או פיטר למבורן וילסון" ה. השתמשתי בסטראוגרמה כדי להדגים את היכולת של מערכת העצבים - והאינטליגנציה הטבעית שנמצאת בכל אחד ואחת מאתנו ללא תכנון מוקדם או כוונה "אנאלית" כפי שאני נהנה לכנות אותה - aka - Effort. "אם לא בכוח אז במוח" אמרו לנו בילדותנו, וכרגיל מה שאנחנו לא מבינים אנחנו מפרידים, במקום להבין ואז לחבר ואז לפעול. כוח הוא היחיד שמשנה משהו בסופו של דבר, אבל יש שתי סוגי כוח - 1. אנאלי, ממסדי , הירככי. 2. מתוך הבנה וaccurate intention wu wu wei או איך שלא קוראים לזה. המוח לא מבדיל בהתחלה - אבל בסופו של דבר הוא בהחלט מבדיל , אבל לא הבדלה בהכרח של דת גזע ומין, אבל הדברים האלה נלקחים בחשבון (כנראה) ונכנסים לתבנית שונה לגמרי, תבנית שנמצאת בהרמוניה עם הטבע (פחות או יותר) או איך שאני אוהב לקרוא לזה the stream of life. החברה בכללותה - היא שוב הקולקטיב שפעם אחרי פעם לא ניתן לסמוך עליו - לא בגלל שהוא לא רוצה לעשות טוב, אלא בגלל שהוא *לא יכול*. זה אף פעם לא דרש את השתתפות כל החברה ואף פעם לא ידרוש. כל אחד יכול לעשות משהו קטן כן, אבל המהפכה צריכה להיות פנימית - והקולקטיב לא יכול ליצור דבר כזה , רק אינדוידואלים. תחשבי על גוף חולה ותאי דם לבנים, של מערכת החיסון. ברגע שאת מנסה "למשוך" מישהו את מוסיפה למומנטום של המוסד. צריך לפעול על התת מודע של אנשים, ואת זה אנחנו לא יכולים לעשות בצורה ישירה בלי ליפול שוב לפרופגנדה ושטיפת מוח, לכן אחת מהדרכים היא שוב - אומנות ומהפכה אינדוידואלית אישית ופעולה על בסיס משותף - ולא "אלרואיזם" ו"בוא יהיה כיף, נחמם קפה ונדבר על טרוצקי".