מה נשמע?

0Pandemonium0

New member
למה רק המשטרה?

בדיוק היום מישהו מהשכבה שלי הסביר לי מהו שלטון ריבוני: "מונופול על אלימות באזור מסוים", לדבריו. לי אסור להרוג אף-אחד, אבל אם חייל או שוטר יעשה את זה? מותר, כי אלה כפופים לממשלה, ולממשלה מותר להשתמש בכוח מתי שהיא רואה לנכון.

JiyuuKi

New member
תאכלס

אבל את קיומו של הצבא והשלטון אני מסוגל להבין ממניעים אנוכיים. אנשים רוצים לשרוד ולא אכפת להם אם הם פוגעים באחרים. אבל המשטרה כפי שהיא נראית כיום, פשוט חסרת טעם. מכל בחינה.

AnnabeI Lee

New member
וזו לא נראית לך בעיה יסודית?

כלומר, מהיסוד? הגבתי לגלי מקודם וההודעה לא נקלטה. תפוזוועה. אנסה לשכתב אותה מתישהו...

AnnabeI Lee

New member
תאכלב הוא די מדוייק, או לי לא במשקל, אבל

בהחלט בניצול צבע המדים...

סליידר

New member
נצל"ש אוניבסיטאות

אני רוצה לעשות אפיק מעבר מהאוניבסיטה הפתוחה לטכניון. מישהו מנוסה בנושא? למי שלא יודע מה זה - 8 קורסים (משתנה לפי הפקולטה) באו"פ ומתקבלים - בלי בגרות, בלי פסיכומטרי. קונספירציה?

אפיק מעבר זה אחלה

אני גם בונה על זה (מדעי ההתנהגות) כנס לאתר של האו"פ,תחת הכותרת אפיקי מעבר תוכל למצוא מידע. ואכן קונספירציה!! האמת כששמעתי על זה לא הבנתי למה אנשים בכלל עוד עושים פסיכומטרי..באמת שלא צריך

סליידר

New member
מה הדרישות שם למדעי המחשב?

והאם יש שם הרבה תומכי אש"ף? ואיך אני יכול להגיע בלי אזרחות וגרין קארד?

AnnabeI Lee

New member
אמממ אין לי מושג.

אין פה הרבה תומכי אש"ף (בייחוד כי אש"ף כבר לא קיים) ותוכל להתחתן איתי... (אתה בכל מקרה כבר הצעת
)

באוניברסיטה הפתוחה

לא בטוח שאמשיך עם המסלול הזה,אבל כרגע כן. אתה עושה בייביסיטר?שיייה איזה כייף לך.. בני כמה הילדים?

MetalSinagouge

New member
ואיך זה?

אני שוקל להתחיל לקרוא ספרים בנושא, מעבר למטאפיזיקה של ריצ'ארד טיילור ויובל שטייניץ והמליצו לי על הספרים של האוניברסיטה הפתוחה אבל אני לא מצליח למצוא מידע עליהם, לא באתר הארור ולא בשום מקום אחר! יש לך מושג על אילו ספרים מדובר?

אהממממ

כן. אני ממליצה לך על הספר "רציונליזם ואמפריציזם" אחלה ספר,אני קוראת אותו עכשיו,קצת קשה אבל לא יותר מדיי,מאוד מעניין! יש גם פילוסופיה יוונית,גם נחמד אבל קצת פחות מעניין.את שאר הספרים לא קראתי אז אני לא יודעת. לפי דעתי אבל לקרוא סדרת ספרים כלכך ארוכה,כבר עדיף לקחת את הקורס.ככה גם זה יותר מעניין (המרצה של הקורס הזה מאוד מעניין),גם אתה פוגש אנשים חדשים,וגם אח"כ נקודות הזכות יישתלמו לך לאח"כ למה שלא תרצה ללמוד באוני' רגילה.(אולי לא,אבל רוב הסיכויים שכן) אם אתה רוצה להתרשם מהספר,במקרה יש לי עותק נוסף חדש (יחידות 1-5 שזה דקארט ושפינוזה) אני מעוניינת למכור אותו
זה ספר אחד מהסדרה של שלושת הספרים של הקורס (יש 12 יחידות).

למעלה