מה נשמע?

JiyuuKi

New member
אתה קרוב

אני מסכים בהחלט עם המשפט הראשון שלך, והוא הבסיס שלי בכל רעיון שאני מנסה לפתח פה. אני לא התכוונתי שלאדם מותר לרצוח את מי שבא לו. מה שאני אומר הוא דבר כזה: מושג ה'פגיעה' הוא דבר סובייקטיבי. מה שפוגע בך לא פוגע באחר, ומה שפוגע באחר לא בהכרח יפגע בך. יש אנשים אשר התועלת שהם מפיקים מההיררכיה גדולה מהנזק, ויש כאלה שאצלם המצב הוא אינו כזה. ולכן לאמר שרצח ופשע הם 'פגיעה' ולעומת זאת חוק ושליטה הם 'אינם פגיעה' זו הכללה שלא תמיד נכונה. זה תלוי באיזה ערכים חשובים לך יותר. אני למשל, הייתי מעדיף חיים חופשיים יותר. אני מוכן לקחת על עצמי את הסיכון לרצח (בדיוק כמו שכל אדם מוכן לקחת את הסיכון למוות כשהוא נוסע בכביש) אם רק היו מסירים ממני את כל הכפייה הזאת. מה גם שאני מאמין שזה בכלל לא סיכון, ועצם הכפייה והדיכוי בחברות מסויימות כלפי האנשים, אשר מחזקת בן השאר את אי הצדק והשוויון, היא שמעודדת התנהגות אלימה בקרב בני האדם. אומנם לא תמיד, אך לרוב. רוב הרציחות שאני רואה מתרחשות מאחת משתי קיצונויות - על ידי אנשים עם מעט מדיי כח, אשר מרגישים מושפלים ומנוצלים, או על ידי אנשים עם יותר מדיי כח. כמובן שיש גורמים נוספים, אך אני מאמין שחיים חופשים ונוחים יותר אשר מעודדים הבנה עצמית וחשיבה אישית יעזרו להפחית עוד יותר את מקרי הרצח. לכן אני חושב שבחברה חופשית שכזו אני ארוויח משני הכיוונים. מה הבעייה פה? זה לא אומר שאני אבוא ואפגע באנשים שלא מעוניינים בכך. זה רק אומר שלאנשים יש זכות להקים חברה שפועלת אחרת. אני מסכים איתך שבמסגרת החברה צרכים להיות חוקים ומוסכמות אשר עוזרים הדדית לחברים בה, כי אחרת זו לא חברה אלא סתם כאוס. אך מוסכמות לא חייבות להיות היררכיות. הן יכולות להיות גם אנרכיות, או הולרכיות או מה שלא תרצה. בכל מקרה, ליברליזם מעשי - האפשרות של אדם לבחור את החברה אליה הוא רוצה להשתייך, או להקים חברה משל עצמו במקרה ואין אחת העונה על צרכיו - היא ערך שכל עוד הוא לא קיים, בהכרח תיהיה פגיעה באנשים במסגרת כל חברה שהיא. אנרכית או היררכית. והאפשרות של כל אדם לבחור לאן להשתייך, היא הפיתרון האופטימאלי.

JiyuuKi

New member
חס ושלום

הפסיכומטרי משקף את עוצמת-החרישה-האפשרית שלך. ואתה מקבל בונוס על חרישה בשנים עברו. אני חושש שזה היה המבחן הכי מטופש שעשיתי בחיים שלי (חוץ ממבחנים בשל"ח!). אבל היה מגניב.

0Pandemonium0

New member
אמרתי שזה סטריאוטיפ, אתה לא צריך להוכיח לי.

כל בני-האדם טיפשים. הכללה גסה? כן: יש כמה שהם קצת יותר חכמים פה ושם, אבל רוב מוחץ של בני-האדם הם טיפשים.

MetalSinagouge

New member
אבל גם זה לא נכון.

יש ריכוז של בני אדם טיפשים מה שנותן אשלייה של רוב. אני חושב שצריך גם להגדיר טיפש. ממוצע הIQ בעולם הוא בערך 100 (אם לא מחשיבים תוצאות של כל מיני שעשועונים שבהם בנאדם של 100 מקבל 130). חוץ מזה רוב טיפש הוא זה שמגדיר את החוכמה. אם כולם טיפשים אז חכמים הם סתם מוזרים. אבל חוץ מכככל זה- הכל יחסי.

Lynnearia

New member
שמתם לב

שאתם שניכם מתייחסים לבני אדם כאל אובייקטים. או הכללה סטטיסטית? 'זה' טיפש, 'זה' חכם. אולי תנסו להגדיר מהי טפשות או אם היא לא בהכרח דבר מוגדר מה מתלווה למקור שלה, כלומר מאין טפשות נובעת . ואני לא מתכוון למקור חיצוני(ממשלה, חינוך הורים - that's causality) בחייכם אנשים זה פורום מטריקה, לא פילוסופיה. אתם אינטיליגנטים יותר מזה.

AnnabeI Lee

New member
מה? מפגש? איזה?

90% מהזמן אין לי מושג על מה אתם מדברים מה לעזאזל קרה לעברית מסודרת פחות או יותר וקשר הגיוני בין רעיונות ומשפטים?!

JiyuuKi

New member
עזוב את זה

עצם הקונספט הזה של משטרה הוא אלים מתיבעו. זה גוף שפשוט לקח מנופול על השימוש בכח, ומרשה לעצמו לעשות מה שהוא רוצה תוך הצדקה של תועלת הציבור. כל עוד גוף כזה לא מפוקח בשבע עיניים, הוא יוצר יותר נזק מתועלת.

למעלה