מה קורה איתי? האם אני באמת מתקדם לאיפשהו? מה אני עושה עם החיים שלי?

יש לו תכונות חיוביות מאוד
פשוט לא בתור פסיכולוג
ברור לך שאין לו אישיות טיפולית
יש סברה שהמטפלים בעצם מטפלים בעצמם!

שמעתי ביוטיוב היה מישהי שהתייעצה עם מטפל כמה פעמים - החזיק יום יומיים וחזרה לסורה.

עד שהתחלפו - היא פתרה לו בעיה שלו בייעוץ

ואז הבעיה שלה נפתרה!!!

ולכן תמיד רואים שהפסיכולוגים הם הכי משוגעים - בעצם הם נכנסו למקצוע להבין את עצמם.

זה כמו שקוראים ספר לילד קטן. נגיד על מישהו שמפחד מהחושך,הילד כאילו משתתף בפיתרון

הבעיה של הילד בסיפור אבל בעצם עוזר לפתור לעצמו את הבעיה.

אם היו מדברים ישירות לילד הוא היה מסתגר ולא גלוי או עם מנגנוני הגנה נגד שינוי.

hrpbiiapnrpeltework

Well-known member
סיבה הרי יש
אתה צריך להפגין ידע ולעבור את הסף
לקחת את המקצוע ברצינות לשם שינוי
ידע יש לי.

הסף שגוי ונמצא בשמיים שלא בצדק.

אני לוקח את התואר ברצינות, ההרכב שלו שגוי. לא מספיק פסיכולוגיה, אפילו כזאת שהיא שגויה! אילו זה היה המקרה הייתי אומר ניחא, אלא במקום זה, ויחד עם זאת, הרבה יותר מידי סטטיסטיקה, מתמטיקה, רפואה, ביולוגיה, מחקר ועוד ועוד.

כשמנסים למדוד את יכולותיו של וידיעותיו של סטודנט לפסיכולוגיה, בפסיכולוגיה, באמצעות מדידת יכולותיו וידיעותיו בסטטיסטיקה, מתמטיקה, רפואה, ביולוגיה ומחקר, זאת התוצאה.

לצורך הדוגמה, אייזק ניוטון בכבודו ובעצמו היה נכשל בתואר הראשון שלו בפיזיקה אילו במקום ללמד אותו פיזיקה היו מנסים ללמד אותו ולבחון את ידיעותיו בפיזיקה באמצעות, לדוגמה, הידע שלו באמנות אימפרסיוניסטית.

וזהו סיפורו של התואר הראשון בפסיכולוגיה בישראל ומסביב לעולם. סילבוס שגוי לחלוטין. תוכנית לימודים שגויה כל-כולה, בעצם הרכבה ותכניה, עוד מלפני מה שהחומר עצמו שגוי (ושלא יהיו לך אשליות. החומר עצמו שגוי, שזאת כבר נקודה נפרדת).

בעקבות הרכבה ותוכנה השגוי באופן בוטה של תוכנית הלימודים של התואר הראשון בפסיכולוגיה בישראל ומסביב לעולם, כמו גם בעקבות עודף החומר הריאלי על חשבון מקומות שבהם היו אמורים לדחוף עוד חומר הומאני, למרבה האירוניה, אלו דווקא אלו שיותר מצליחים בתואר הראשון בפסיכולוגיה, עם ההרכב הנוכחי של תוכנית הלימודים ועם היות תוכנית הלימודים הנוכחית שגויה, שפחות כשירים ופחות מתאימים להיות אנשי בריאות הנפש ומטפלים, מכיוון שאלו אנשים שיותר הצליחו בכל הקורסים הריאליים שלא צריכים להיות שם, ולכן הצליחו פחות בקורסים ההומאניים והם באופן כללי בעלי יכולות הומאניות פחותות, מכיוון שיכולות ריאליות באות על חשבון יכולות הומאניות ולהפך, כך שכאמור, הם אלו שפחות כשירים ומתאימים, כאשר למרבה האירוניה, דווקא הם אלו שעל-פי רוב ימשיכו הלאה אל עבר התארים המתקדמים והטיפול.

כל זה בשעה שאלו האנשים שפחות הצליחו בתואר הראשון שלהם בפסיכולוגיה עם תוכנית הלימודים הנוכחית והשגויה, ושהם הגיעו להישגים נמוכים יותר בכל הקורסים הריאליים שלא צריכים להיות שם, מה שדווקא מעיד על ידיעות ויכולות הומאניות גבוהות יותר מאשר של אלו שמצליחים בקורסים האלו, כי יכולות ריאליות והומאניות באות אחת על חשבון השנייה, ושדווקא הם יותר מתאימים וכשירים לטיפול, שלמרבה האירוניה ועל-פי רוב, לא יתקבלו לתארי המשך, לא ימשיכו הלאה, ולא יהיו מטפלים.

על כל זה ויותר מכך כתבתי רק לפני מספר חודשים מאמר מבריק ומעלף:

כל תוכנית הלימודים של התואר הראשון בפסיכולוגיה בישראל ומסביב לעולם שגויה לחלוטין-מאמר של מאור פז. גאון בפסיכולוגיה. | תפוז פורומים

אבל עזוב אותך. למה אנחנו שוברים את הראש?

השם שלי הוא מאור פז ואני גדול בני-האדם בהיסטוריה של מדע הפסיכולוגיה מכיוון שכתבתי את העבודה החשובה ביותר בהיסטוריה של מדע הפסיכולוגיה בגיל 16 ובין כיתה י' לכיתה י"א. "תיאוריית האישיות הקוגניטיבית" שמה.

רק לשם ההשוואה, בוא נשווה לאיינשטיין ועבודתו שלו.

אני כתבתי את העבודה החשובה ביותר בהיסטוריה של הפסיכולוגיה. אלברט איינשטיין כתב "רק" את העבודה השנייה החשובה ביותר בהיסטוריה של הפיזיקה, כי הרי יש את עבודתו של ניוטון.

אני כתבתי את העבודה החשובה ביותר בהיסטוריה של מדע הפסיכולוגיה, "תיאוריית האישיות הקוגניטיבית", בגיל 16. אלברט איינשטיין כתב את העבודה השנייה החשובה ביותר בהיסטוריה של הפיזיקה, "תורת היחסות", בגיל 25.

העבודה החשובה ביותר בהיסטוריה של מדע הפסיכולוגיה, "תיאוריית האישיות הקוגניטיבית", נכונה. העבודה השנייה החשובה ביותר בהיסטוריה של מדע הפיזיקה, "תורת היחסות", שגויה.

שאני אמשיך? אני יכול להמשיך. אם כל זה לא היה כל-כך דרמטי, בלתי יאומן ועוצר נשימה, זה היה מצחיק.

רק לשם ההשוואה, ולסיכום, השם שלי הוא מאור פז, ואני גדול יותר בפסיכולוגיה לאין שיעור מאשר מה שאלברט איינשטיין גדול בפיזיקה.

אולי אם ננסה להשוות אותי בפסיכולוגיה לסוקרטס בפילוסופיה, זאת תהיה השוואה הגיונית והוגנת, גם זה לא בטוח.

כל זה נכון ואמת, ובאותה נשימה, הממוצע שלי בתואר הראשון בפסיכולוגיה הוא ממוצע בינוני של 75 ושניים מתוך כל שלוש סטודנטים לתואר ראשון בפסיכולוגיה בעולם נחשבים להתאמה טובה ממני להמשיך ללימודי תואר שני בפסיכולוגיה.

האם יש הוכחה גדולה יותר...לא.

האם הוכחה גדולה מכך היא בכלל אפשרית, בשביל להראות ולהוכיח את העובדה שכל התואר הראשון בפסיכולוגיה, בישראל ובעולם, שגוי לחלוטין בכל הרכבו ותוכנו?

.i rest my case

או כמו מה שנאמר לי לא פעם, הייתי צריך להיות עורך דין.
יש לו תכונות חיוביות מאוד
לגדול בני-האדם מאז ישו יש תכונות חיוביות מאוד?

פשוט לא בתור פסיכולוג
לא נכון. בהתחשב בהיותי גדול בני-האדם בהיסטוריה של מדע הפסיכולוגיה בגלל הישגיי התיאורטיים (עבודותיי הכתובות, החשובות ביותר בהיסטוריה של מדע הפסיכולוגיה), סביר להניח שאני אהיה פסיכולוג מצוין. כנראה הטוב ביותר בכל הזמנים.
ברור לך שאין לו אישיות טיפולית
לא נכון. אני אהיה פסיכולוג מצוין. כנראה אהיה המטפל הטוב ביותר בכל הזמנים. פשוט לא כל-כך בא לי על זה. אגבה סכום שערורייתי כדי שלא יהיו לי קליינטים. 20,000 דולר אמריקני ל-45 דקות. מקווה שאנשים לא יבואו. אם כן, אז בסדר, בשביל 20,000 דולר ל-45 דקות אני מוכן לטפל.

ai27

Well-known member
ידע יש לי.
הסף שגוי ונמצא בשמיים שלא בצדק.
הממוצע שלך הוא 75 אז אתה לא בשמים אלא בקרקעית
אתה צריך להפסיק לחרטט ולהתחיל לקחת את החיים ברצינות
אני לוקח את התואר ברצינות, ההרכב שלו שגוי. לא מספיק פסיכולוגיה, אפילו כזאת שהיא שגויה! אילו זה היה המקרה הייתי אומר ניחא, אלא במקום זה, ויחד עם זאת, הרבה יותר מידי סטטיסטיקה, מתמטיקה, רפואה, ביולוגיה, מחקר ועוד ועוד.
בינוניים מקשקשים ככה בכל מקצוע
אבל המטרה היא שלבוגרים יהיה ידע רחב
שהם יבינו קצת מעבר לתחום הצר שלהם
כשמנסים למדוד את יכולותיו של וידיעותיו של סטודנט לפסיכולוגיה, בפסיכולוגיה, באמצעות מדידת יכולותיו וידיעותיו בסטטיסטיקה, מתמטיקה, רפואה, ביולוגיה ומחקר, זאת התוצאה.
וזה לא שהממוצע שלך בקורסים הפסיכולוגים הוא 90
גם שם אתה מחרטט

ובמתא"ם (100 אחוז פסיכולוגיה)
גם ניסית לחרטט וקרסת
כל זה נכון ואמת, ובאותה נשימה, הממוצע שלי בתואר הראשון בפסיכולוגיה הוא ממוצע בינוני של 75
שניים מתוך כל שלוש סטודנטים לתואר ראשון בפסיכולוגיה בעולם נחשבים להתאמה טובה ממני להמשיך ללימודי תואר שני בפסיכולוגיה.
האם יש הוכחה גדולה יותר...לא.
אכן.
קח את החיים שלך ברצינות
או כמו מה שנאמר לי לא פעם, הייתי צריך להיות עורך דין.
גם עורך דין חייב להפגין ידע בבחינת ההסמכה
גם הוא עושה תואר עם קורסים כלליים במקצועות אחרים
לגדול בני-האדם מאז ישו יש תכונות חיוביות מאוד?
לא נכון. בהתחשב בהיותי גדול בני-האדם בהיסטוריה של מדע הפסיכולוגיה בגלל הישגיי התיאורטיים (עבודותיי הכתובות, החשובות ביותר בהיסטוריה של מדע הפסיכולוגיה), סביר להניח שאני אהיה פסיכולוג מצוין. כנראה הטוב ביותר בכל הזמנים.
לא נכון. אני אהיה פסיכולוג מצוין. כנראה אהיה המטפל הטוב ביותר בכל הזמנים. פשוט לא כל-כך בא לי על זה.
יש לך מחסור באמפתיה
חוסר עניין לעסוק במקצוע
וחוסר התאמה בסיסית כי המטרה שלך בחיים זה לעשות כסף ושופוני
כל יועץ השמה היה שולח אותך לכיוון אחר
אגבה סכום שערורייתי כדי שלא יהיו לי קליינטים. 20,000 דולר אמריקני ל-45 דקות. מקווה שאנשים לא יבואו. אם כן, אז בסדר, בשביל 20,000 דולר ל-45 דקות אני מוכן לטפל.

זה התירוץ אבל בפועל זה לא נותן כמעט כלום להצלחה המקצועית.

רק הופך אותך לאדם קצת יותר משכיל שיש לו ידע מקיף יותר על העולם.

פשוט ככה התחילה האקדמיה - שלומדים את כל המקצועות ונהיים "אנשי העולם הגדול".

זה היה שהחומר בכל מקצוע היה מצומצם יותר בצורה דרמטית יחסית להיום.

בנוסף האקדמיה נועדה בזמנו לאנשי ממשל וכד'

ז"א לאליטות - לקבל השכלה רחבה ולא ספציפית למקצוע אחד.

להבין את התמונה הגדולה.

למה היום ממשיכים עם זה? בשביל להרוויח יותר כסף מהסטודנטים - למכור להם

ידע שהם לא צריכים.

יש לך מחסור באמפתיה
חוסר עניין לעסוק במקצוע
נו, אז איזה מקצוע הוא יכול לעשות ערימות?

רק בעסקים הבעיה שהוא גרוע במתמטיקה

ומה שנדרש בשביל להצליח בעסקים זה:

מתמטיקה,היגיון,שכנוע,קריאה וכתיבה,חשבון.

ולכן הדרך הטובה ביותר שלו אם כבר זה להיות פלייבוי,להיות זונה של אישה עשירה כמו זה

שהיה חבר של עופרה משטראוס.

hrpbiiapnrpeltework

Well-known member
הממוצע שלך הוא 75 אז אתה לא בשמים אלא בקרקעית
אני לא בקרקעית. 75 זה באחוזון ה-25 של הציונים מתוך ה-100 נקודות בשיטה הישראלית-אירופאית, וזה בערך באחוזון ה-50 מבחינת חלוקת הממוצעים שמגיעים אליהם הסטודנטים (בערך, לא מבין בזה כמו שצריך), ולכן, וגם אם נסתכל לפי הדרך המחמירה יותר, אני בערך באמצע.
אתה צריך להפסיק לחרטט ולהתחיל לקחת את החיים ברצינות
איזה חרטוטים? ואני כן לוקח את החיים ברצינות.

אני זה עתה הסברתי לך. אין קשר לכמות ההשקעה או העבודה לבין הציונים. זה מה שקורה כשמודדים את הידע בפסיכולוגיה של הגאון הגדול ביותר בהיסטוריה של הפסיכולוגיה באמצעות הידע שלו במתמטיקה, סטטיסטיקה, פרואה, מחקר, ביולוגיה ועוד ועוד נושאים שאינם קשורים.

גם אייזק ניוטון לשם ההשוואה, גדול בני-האדם בהיסטוריה של הפיזיקה, כשם שאני גדול בני-האדם בהיסטוריה של הפסיכולוגיה, אילו היו מנסים למדוד ולאמוד את הידע שלו בפיזיקה דרך הידע שלו בלדוגמה אמנות אימפרסיוניסטית, היינו מגיעים אל המסקנה שהוא פיזיקאי גרוע מאוד.

ידע ויכולת בתחום מסוים צריך להיאמד דרך מדידת הידע והיכולת באותו תחום מסוים, לא בתחומים אחרים.

חברים, זה לא מדע טילים פה, אלו היסודות הבסיסיים ביותר האפשריים של חשיבה בסיסית, לוגית והגיונית 😓

פשוט בלתי יאומן עד כמה כל יום אני מגלה מחדש עד כמה שאיינשטיין באמת צדק |פנים|

1697025914952.png

וכל זה עוד מלפני מה שכל תורת המבחנים המודרנית שגויה לחלוטין מן היסודות של היסודות, ומבחנים בכלל ובאופן כללי ולעיתים קרובות, מודדים יותר מהירות ביצוע, עייפות, מוטיבציה, מזל ועוד ועוד מאשר ידע, כל זה כאמור, עוד מלפני מה שמשום מה, שאלוהים יעזור לי, הטיפשות האנושית כך מסתבר באמת שלעולם אינה נגמרת, את הידע והיכולות בפסיכולוגיה של סטודנטים לתואר ראשון בפסיכולוגיה ומועמדים לתואר שני בפסיכולוגיה מנסים לבדוק באמצעות סטטיסטיקה, מתמטיקה, מחקר, ביולוגיה, רפואה ועוד כמה.
אז זהו, שלא רק שזה לא נכון, אלא זה גם לא יכול להיות נכון. לימודי פסיכולוגיה אם אני לא טועה, הם היחידים או הכמעט יחידים שבהם יש כמויות גדולות כל-כך של דברים שהם אינם נושא התואר (במקרה הזה, פסיכולוגיה).

אתה לא תשמע ולעולם לא תוכל לשמוע סטודנט לפיזיקה מתלונן על איך שבטח ובטח שהוא נראה ויוצא אידיוט, ומקבל ציונים נמוכים בקורס האמנות האימפרסיוניסטית, קורס הפילוסופיה של סוקרטס וקורס עיצוב הפנים, כי אותם לא מלמדים דברים לא קשורים, ולהם לא עושים את זה. אותם מלמדים את מה שהם בחרו ורוצים ללמוד. אותם מלמדים את מה שהם טובים בו, ושעל-פיו בחרו את התואר שבחרו ללמוד.

אתה לא תשמע ולעולם לא תוכל לשמוע סטודנט לפילוסופיה מתלונן על איך שבטח ובטח שהוא נראה ויוצא אידיוט, ומקבל ציונים נמוכים בקורס הפיזיקה המולקולרית, קורס הנוירוביולוגיה למתקדמים, וקורס האסטרטגיה הצבאית, כי אותם לא מלמדים דברים לא קשורים, ולהם לא עושים את זה. אותם מלמדים את מה שהם בחרו ורוצים ללמוד. אותם מלמדים את מה שהם טובים בו, ושעל-פיו בחרו את התואר שבחרו ללמוד.

זה רלוונטי ונכון לגבי כל התארים או כמעט כל התארים. הפסיכולוגיה היא התואר היחיד או הכמעט יחיד שבו לא רק מלמדים דברים אחרים ולא קשורים, אלא כאלו שמגיעים מעולם מדעים אחר לחלוטין, של יכולות, ידיעות וכישרונות אחרים לחלוטין.

אז, "בינוניים" (בציונים) מקשקשים ככה בכל מקצוע? לא רק שלא, אלא הם גם לא היו יכולים גם אילו היו רוצים, כי זה פשוט לא נכון, להם לא עושים את זה.

תגיד, אתה בכלל קראת את המאמר המבריק והמעלף שלי על איך שכל התואר הראשון בפסיכולוגיה הוא שגוי לחלוטין בכל תוכנו והרכבו?
כלומר אתה מודה שאין קשר משמעותי או ראוי לציון, לפחות לא כזה שמצדיק שהקורסים האלו יילמדו במסגרת התואר בפסיכולוגיה, לפחות לא התואר הראשון, בין פסיכולוגיה לסין סטטיסטיקה, מתמטיקה, ביולוגיה, רפואה, מחקר ואני כבר לא זוכר מה עוד דחפו לי שם...?

בכל מקרה, וגם אם אתה צודק, זה צריך להיות בקטנה, ולא להוות שלושים עד חמישים אחוז מכל הקורסים של התואר, ובטח ובטח שאלו לא צריכים להיות קורסים של עולמות מדעים, כישרונות ויכולות אחרים לחלוטין והפוכים לחלוטין.

הבעיה שלך, היא שאתה לא מודע ומנותק, כי אתה למדת מדעי המחשב, ושם מלמדים את מה שצריך, לתואר הספציפי ההוא.

הייתי רוצה לראות איזה חכם גדול ואיזה גיבור גדול אתה היית יוצא אם למרות הכישרונות והיכולות הריאליים שלך, לצד היעדר הכישרונות והיכולות ההומאניים, כי כישרונות ויכולות ריאליים והומאניים באים אחד על גבי השני, היו מלמדים אותך קורסים על אמנות אימפרסיוניסטית, הפילוסופיה של סוקרטס ועיצוב פנים.
וזה לא שהממוצע שלך בקורסים הפסיכולוגים הוא 90
גם שם אתה מחרטט
הוא גבוה יותר מאשר 75, זה בטוח. מה זאת אומרת מחרטט? אני מתפקד שם בסדר. ממוצע 90 דרך אגב זה דבר רע, לא טוב. זה סימן לבעיה וחוסר כשירות.
ובמתא"ם (100 אחוז פסיכולוגיה)
יותר בכיוון של 20% בלחץ, שזה דבר שידעתי אותו והיה לי ברור שנים לפני מה שאני, גדול בני-האדם בהיסטוריה של מדע הפסיכולוגיה, עשיתי אותו ונכשלתי כישלון חרוץ וקיבלתי ציון הרבה יותר מידי נמוך, קל וחומר בהשוואה להיותי גדול בני-האדם בהיסטוריה של המדע הזה :rolleyes:

רק לפרוטוקול, גם על מבחני האיי-קיו המודרניים אמרתי שהם שווים לתחת, כבר בכיתה ג' ובגיל 8, שנתיים לפני כיתה ה' וגיל 10, כשעשיתי את מבחן האיי-קיו הראשון שלי וקיבלתי ציון של 97 (ציון הרבה יותר מידי גבוה) :rolleyes:

רואים שאין לך שמץ קלוש של מושג על מה אתה מדבר...:rolleyes:

כשם שהציון הממוצע בתואר הראשון בפסיכולוגיה של גדול בני-האדם בהיסטוריה של מדע הפסיכולוגיה מעיד ויעיד על הרלוונטיות של תוכנית הלימודים של התואר הראשון בפסיכולוגיה, כך גם ציון המתא"ם של גדול בני-האדם בהיסטוריה של מדע הפסיכולוגיה מעיד ויעיד על התאמתו לשמש כמבחן קבלה לתואר שני בפסיכולוגיה.

אני מאוד גאה בציונים שלי. בינוניותם תכה את העולם בהלם כבד, תעיר את העולם מאדישותו, תשנה ותתקן את העולם, החל בתוכנית השגויה של התואר הראשון בפסיכולוגיה בישראל ומסביב לעולם בפרט ועד לתיקון כל תורת המבחנים בכלל.
גם ניסית לחרטט וקרסת
זה מה שקורה כשכל קשר בין מבחן המתא"ם ותוכנו למדידת הידע והיכולת הפסיכולוגית של הנבדק היא מקרית בהחלט 🤷‍♂️
אכן.
קח את החיים שלך ברצינות
אני עושה את זה. התואר שגוי כל כולו מתחילתו ועד סופו. 40% מהקורסים לא שייכים לנושא התואר. ה-60% האחרים הם קורסים פסיכולוגיים, אבל הידע עצמו שגוי ולא נכון.
גם עורך דין חייב להפגין ידע בבחינת ההסמכה
זה עוד רחוק. אחרי תואר שני.
גם הוא עושה תואר עם קורסים כלליים במקצועות אחרים
כן. שלוש-ארבע. לא שלוש-עשרה-ארבע-עשרה.

וגם במדעים שיותר קרובים וקשורים אל עריכת הדין (כמו קורסי אתיקה, ששייכים למדע פילוסופיה) מאשר המדעים שאליהם שייכים הקורסים שדוחפים לסטודנטים לתואר ראשון בפסיכולוגיה (שלוש קורסים רק של מתמטיקה עוד לפני שאר כל החרא שלא קשור? איך הגעתם מפה לשם?! |פנים|).
יש לך מחסור באמפתיה
חוסר עניין לעסוק במקצוע
כל זה לא משנה את העובדה שאני אהיה הפסיכולוג והמטפל הטוב ביותר בכל הזמנים, גם אם יהיו לי מעט מאוד-מאוד מטופלים.

בכל מקרה, וכאמור, למרות היותי הטוב ביותר בכל הזמנים, זה ממילא לא יהיה העיסוק העיקרי שלי, כפי מה שהוסבר זה מכבר, בגלל כאמור, חוסר העניין.

זה לא נכון שיש לי "חוסר התאמה בסיסית".

אמפתיה זה דבר שאפשר לכבות ולהדליק אותו כמו מתג של אור. כשיהיו לי מטופלים, אז אני כן ארצה להיות אמפתי, וכן אהיה אמפתי. בטח ובטח שבשביל 20,000 דולר ל-45 דקות. דרך אגב, יש בי המון אמפתיה. רק שתדע.

ai27

Well-known member
אני לא בקרקעית. 75 זה באחוזון ה-25 של הציונים מתוך ה-100 נקודות בשיטה הישראלית-אירופאית, וזה בערך באחוזון ה-50 מבחינת חלוקת הממוצעים שמגיעים אליהם הסטודנטים (בערך, לא מבין בזה כמו שצריך),
שמים לב שאתה לא מבין בה - כנראה בגלל שקיבלת ציונים נמוכים בסטטיסטיקה
ולכן, וגם אם נסתכל לפי הדרך המחמירה יותר, אני בערך באמצע.
איזה חרטוטים? ואני כן לוקח את החיים ברצינות.
אם היית לוקח את החיים ברצינות - היית עובר את שני הספים במקום לחרטט על כמה שהם לא הוגנים
אני זה עתה הסברתי לך. אין קשר לכמות ההשקעה או העבודה לבין הציונים. זה מה שקורה כשמודדים את הידע בפסיכולוגיה של הגאון הגדול ביותר בהיסטוריה של הפסיכולוגיה באמצעות הידע שלו במתמטיקה, סטטיסטיקה, פרואה, מחקר, ביולוגיה ועוד ועוד נושאים שאינם קשורים.
גם אייזק ניוטון לשם ההשוואה, גדול בני-האדם בהיסטוריה של הפיזיקה, כשם שאני גדול בני-האדם בהיסטוריה של הפסיכולוגיה, אילו היו מנסים למדוד ולאמוד את הידע שלו בפיזיקה דרך הידע שלו בלדוגמה אמנות אימפרסיוניסטית, היינו מגיעים אל המסקנה שהוא פיזיקאי גרוע מאוד.
אייזיק ניוטון היה צריך ללמוד הרבה קורסים כאלו - והוא הצטיין גם בהם, ואפילו תרם מדעית גם בהם
ככה השיטה תמיד עבדה
ידע ויכולת בתחום מסוים צריך להיאמד דרך מדידת הידע והיכולת באותו תחום מסוים, לא בתחומים אחרים.

חברים, זה לא מדע טילים פה, אלו היסודות הבסיסיים ביותר האפשריים של חשיבה בסיסית, לוגית והגיונית 😓
פשוט בלתי יאומן עד כמה כל יום אני מגלה מחדש עד כמה שאיינשטיין באמת צדק |פנים|
אתה דוגמא מצויינת
וכל זה עוד מלפני מה שכל תורת המבחנים המודרנית שגויה לחלוטין מן היסודות של היסודות, ומבחנים בכלל ובאופן כללי ולעיתים קרובות, מודדים יותר מהירות ביצוע, עייפות, מוטיבציה, מזל ועוד ועוד מאשר ידע, כל זה כאמור, עוד מלפני מה שמשום מה, שאלוהים יעזור לי, הטיפשות האנושית כך מסתבר באמת שלעולם אינה נגמרת, את הידע והיכולות בפסיכולוגיה של סטודנטים לתואר ראשון בפסיכולוגיה ומועמדים לתואר שני בפסיכולוגיה מנסים לבדוק באמצעות סטטיסטיקה, מתמטיקה, מחקר, ביולוגיה, רפואה ועוד כמה.

אז זהו, שלא רק שזה לא נכון, אלא זה גם לא יכול להיות נכון. לימודי פסיכולוגיה אם אני לא טועה, הם היחידים או הכמעט יחידים שבהם יש כמויות גדולות כל-כך של דברים שהם אינם נושא התואר (במקרה הזה, פסיכולוגיה).

אתה לא תשמע ולעולם לא תוכל לשמוע סטודנט לפיזיקה מתלונן על איך שבטח ובטח שהוא נראה ויוצא אידיוט, ומקבל ציונים נמוכים בקורס האמנות האימפרסיוניסטית, קורס הפילוסופיה של סוקרטס וקורס עיצוב הפנים, כי אותם לא מלמדים דברים לא קשורים, ולהם לא עושים את זה. אותם מלמדים את מה שהם בחרו ורוצים ללמוד. אותם מלמדים את מה שהם טובים בו, ושעל-פיו בחרו את התואר שבחרו ללמוד.

אתה לא תשמע ולעולם לא תוכל לשמוע סטודנט לפילוסופיה מתלונן על איך שבטח ובטח שהוא נראה ויוצא אידיוט, ומקבל ציונים נמוכים בקורס הפיזיקה המולקולרית, קורס הנוירוביולוגיה למתקדמים, וקורס האסטרטגיה הצבאית, כי אותם לא מלמדים דברים לא קשורים, ולהם לא עושים את זה. אותם מלמדים את מה שהם בחרו ורוצים ללמוד. אותם מלמדים את מה שהם טובים בו, ושעל-פיו בחרו את התואר שבחרו ללמוד.

זה רלוונטי ונכון לגבי כל התארים או כמעט כל התארים. הפסיכולוגיה היא התואר היחיד או הכמעט יחיד שבו לא רק מלמדים דברים אחרים ולא קשורים, אלא כאלו שמגיעים מעולם מדעים אחר לחלוטין, של יכולות, ידיעות וכישרונות אחרים לחלוטין.

אז, "בינוניים" (בציונים) מקשקשים ככה בכל מקצוע? לא רק שלא, אלא הם גם לא היו יכולים גם אילו היו רוצים, כי זה פשוט לא נכון, להם לא עושים את זה.

תגיד, אתה בכלל קראת את המאמר המבריק והמעלף שלי על איך שכל התואר הראשון בפסיכולוגיה הוא שגוי לחלוטין בכל תוכנו והרכבו?

כלומר אתה מודה שאין קשר משמעותי או ראוי לציון, לפחות לא כזה שמצדיק שהקורסים האלו יילמדו במסגרת התואר בפסיכולוגיה, לפחות לא התואר הראשון, בין פסיכולוגיה לסין סטטיסטיקה, מתמטיקה, ביולוגיה, רפואה, מחקר ואני כבר לא זוכר מה עוד דחפו לי שם...?

בכל מקרה, וגם אם אתה צודק, זה צריך להיות בקטנה, ולא להוות שלושים עד חמישים אחוז מכל הקורסים של התואר, ובטח ובטח שאלו לא צריכים להיות קורסים של עולמות מדעים, כישרונות ויכולות אחרים לחלוטין והפוכים לחלוטין.

הבעיה שלך, היא שאתה לא מודע ומנותק, כי אתה למדת מדעי המחשב, ושם מלמדים את מה שצריך, לתואר הספציפי ההוא.
למדתי שם הרבה מעבר
כמו בכל תואר.
הייתי רוצה לראות איזה חכם גדול ואיזה גיבור גדול אתה היית יוצא אם למרות הכישרונות והיכולות הריאליים שלך, לצד היעדר הכישרונות והיכולות ההומאניים, כי כישרונות ויכולות ריאליים והומאניים באים אחד על גבי השני, היו מלמדים אותך קורסים על אמנות אימפרסיוניסטית, הפילוסופיה של סוקרטס ועיצוב פנים.
נשמע נהדר. מהקורסים המעטים שלמדתי בפסיכולוגיה (בהתחלה כי היה לי סטודנט פר"ח עיוור שהיה צריך להקריא לו את החומר והמבחנים, וגם 2 קורסים בתואר השני) הבנתי כמה קל החומר שאתה לומד
ולא ברור לי איך הממוצע שלך נמוך מ90
הוא גבוה יותר מאשר 75, זה בטוח. מה זאת אומרת מחרטט? אני מתפקד שם בסדר. ממוצע 90 דרך אגב זה דבר רע, לא טוב. זה סימן לבעיה וחוסר כשירות.

יותר בכיוון של 20% בלחץ, שזה דבר שידעתי אותו והיה לי ברור שנים לפני מה שאני, גדול בני-האדם בהיסטוריה של מדע הפסיכולוגיה, עשיתי אותו ונכשלתי כישלון חרוץ וקיבלתי ציון הרבה יותר מידי נמוך, קל וחומר בהשוואה להיותי גדול בני-האדם בהיסטוריה של המדע הזה :rolleyes:

רק לפרוטוקול, גם על מבחני האיי-קיו המודרניים אמרתי שהם שווים לתחת, כבר בכיתה ג' ובגיל 8, שנתיים לפני כיתה ה' וגיל 10, כשעשיתי את מבחן האיי-קיו הראשון שלי וקיבלתי ציון של 97 (ציון הרבה יותר מידי גבוה) :rolleyes:

רואים שאין לך שמץ קלוש של מושג על מה אתה מדבר...:rolleyes:

כשם שהציון הממוצע בתואר הראשון בפסיכולוגיה של גדול בני-האדם בהיסטוריה של מדע הפסיכולוגיה מעיד ויעיד על הרלוונטיות של תוכנית הלימודים של התואר הראשון בפסיכולוגיה, כך גם ציון המתא"ם של גדול בני-האדם בהיסטוריה של מדע הפסיכולוגיה מעיד ויעיד על התאמתו לשמש כמבחן קבלה לתואר שני בפסיכולוגיה.

אני מאוד גאה בציונים שלי. בינוניותם תכה את העולם בהלם כבד, תעיר את העולם מאדישותו, תשנה ותתקן את העולם, החל בתוכנית השגויה של התואר הראשון בפסיכולוגיה בישראל ומסביב לעולם בפרט ועד לתיקון כל תורת המבחנים בכלל.

זה מה שקורה כשכל קשר בין מבחן המתא"ם ותוכנו למדידת הידע והיכולת הפסיכולוגית של הנבדק היא מקרית בהחלט 🤷‍♂️

אני עושה את זה. התואר שגוי כל כולו מתחילתו ועד סופו. 40% מהקורסים לא שייכים לנושא התואר. ה-60% האחרים הם קורסים פסיכולוגיים, אבל הידע עצמו שגוי ולא נכון.
זה עוד רחוק. אחרי תואר שני.
אחרי התואר הראשון במשפטים - זה מה שקובע אם הם יוכלו לעסוק בעריכת דין
כן. שלוש-ארבע. לא שלוש-עשרה-ארבע-עשרה.
לפי התיאוריה הפזית,
לא לפי המציאות.
וגם במדעים שיותר קרובים וקשורים אל עריכת הדין (כמו קורסי אתיקה, ששייכים למדע פילוסופיה) מאשר המדעים שאליהם שייכים הקורסים שדוחפים לסטודנטים לתואר ראשון בפסיכולוגיה (שלוש קורסים רק של מתמטיקה עוד לפני שאר כל החרא שלא קשור? איך הגעתם מפה לשם?! |פנים|).

כל זה לא משנה את העובדה שאני אהיה הפסיכולוג והמטפל הטוב ביותר בכל הזמנים, גם אם יהיו לי מעט מאוד-מאוד מטופלים.
בכל מקרה, וכאמור, למרות היותי הטוב ביותר בכל הזמנים, זה ממילא לא יהיה העיסוק העיקרי שלי, כפי מה שהוסבר זה מכבר, בגלל כאמור, חוסר העניין.
זה לא נכון שיש לי "חוסר התאמה בסיסית".
אני מנבא שיהיו לך בדיוק 0 מטופלים
אמפתיה זה דבר שאפשר לכבות ולהדליק אותו כמו מתג של אור. כשיהיו לי מטופלים, אז אני כן ארצה להיות אמפתי, וכן אהיה אמפתי. בטח ובטח שבשביל 20,000 דולר ל-45 דקות. דרך אגב, יש בי המון אמפתיה. רק שתדע.
נראה שגם בקורס הזה נכשלת

אייזיק ניוטון היה צריך ללמוד הרבה קורסים כאלו - והוא הצטיין גם בהם, ואפילו תרם מדעית גם בהם
ככה השיטה תמיד עבדה

אי אפשר לדעת,בבית ספר אומרים שהצטיין,בקיימברידג' בתואר ראשון לא ברור מה למד

במסגרת "פילוסופיה ומדעים".

אני דווקא מעריך שלא למד קורסים כמו היום לא קשורים שדוחפים אותם.

עם זאת הצטיין בבית ספר בניגוד למח"פ.

בכל מקרה הסבלנות של האנשים היום לא מאפשרת למידה מולטידיסיפלינרית.

הם לומדים בשביל לקבל תואר לא באמת בשביל ללמוד.

בניגוד ללמידה של פעם היום זה למידה של שקרנים - התלמידים משקרים שהם מתעניינים בחומר

והאונ' משקרת שהם לומדים דברים מתאימים לתואר הזה.

מי האיש החזק במדינה? שקרניהו. :D

המומחה מס' 1 בשקרים.

הוא אמר שהוא רוצה יותר לייעץ מאשר לטפל.

תמצא לו מישהו שיועיל מהייעוצים שלו.

hrpbiiapnrpeltework

Well-known member
שמים לב שאתה לא מבין בה - כנראה בגלל שקיבלת ציונים נמוכים בסטטיסטיקה
שלא היו אמורים ללמד אותי...:rolleyes:
אם היית לוקח את החיים ברצינות - היית עובר את שני הספים במקום לחרטט על כמה שהם לא הוגנים
אלו לא חרטוטים והם באמת לא הוגנים.

אתה רק מצדיק את הכינוי שהצמדתי לך, "המומחה לקנוניית הסדר העולמי של כל נושא הלימודים וההשכלה הגבוהה".

הוסבר לך לעומק, תוך כדי השקעת מאמץ רב, למה אנשים מאוד חכמים ומאוד מוכשרים בעלי יכולות הומאניות גבוהות לא מגיעים אל הספים הנדרשים לשם קבלה לתואר שני, בשעה שאחרים בעלי יכולות הומאניות פחותות, כן, אך אתה ממשיך שלא להבין.

עצוב.
ככה השיטה תמיד עבדה
לא נכון. פשוט לא נכון.
אתה דוגמא מצויינת
לא נכון. האנשים שבנו את תוכנית הלימודים העכשווית של התואר הראשון בפסיכולוגיה הם דוגמה מצוינת. כמו גם ממציאי מבחן המתא"ם.
למדתי שם הרבה מעבר
כמו בכל תואר.
אני משער לעצמי שזה פשוט לא נכון. כפי מה שכתבתי, בכל תואר או כמעט כל תואר מלבד פסיכולוגיה, יש בערך שניים עד ארבע קורסים שלא קשורים לנושא התואר, ושצריך לעשות אותם כחלק מהעמידה בדרישות הקורסים מרחיבי הדעת. זה הכול.
נשמע נהדר. מהקורסים המעטים שלמדתי בפסיכולוגיה (בהתחלה כי היה לי סטודנט פר"ח עיוור שהיה צריך להקריא לו את החומר והמבחנים, וגם 2 קורסים בתואר השני) הבנתי כמה קל החומר שאתה לומד
רק מעניין אילו קורסים אלו היו. קורסים פסיכולוגיים אמיתיים או מתמטיקה/סטטיסטיקה/ביולוגיה/רפואה/מחקר, שאלו שקורסים שיותר מתאימים לסטודנטים למדעי המחשב, ואז בטח שהיה לך קל...
ולא ברור לי איך הממוצע שלך נמוך מ90
כי כאמור, 40% מהקורסים הם לא רק לא פסיכולוגיה נכונה, ולא רק לא פסיכולוגיה לא נכונה, ולא רק קורסים שאינם קשורים כלל ועיקר לפסיכולוגיה, אלא קורסים שאינם קשורים כלל ועיקר לפסיכולוגיה ואפילו לא מגיעים מתוך אותו עולם המדעים, מה שאומר שבשבילם צריך סט אחר לחלוטין של יכולות, כישרונות וידע. זה למה מי שלא כשיר להמשיך לתואר שני בפסיכולוגיה ממשיך לשם, ומי שכן, לא. עכשיו ברור?

כל זה עוד מלפני מה שהזכרנו את העובדה המוכחת והמגובה בעשרות ראיות של עצם היותי גאון מופלג בסגנון לאונרדו דה וינצ'י וארכימדס, כאשר גאונים אמיתיים, קל וחומר גאונים מופלגים כדוגמתי, כך מתחיל להבין כל מי שהוא לא טיפש גמור, לא מגיעים לציוני הצטיינות, שמהווים למעשה הוכחה להיעדר גאונות, אלא לציונים שהם על-פי רוב בינוניים עד טובים, ושנעים על הטווח של בין 70 ל-90.

ציונים גבוהים מ-89, ונמוכים מ-70, הם סימן, לא הכי אמין כי באופן כללי ציונים זה לא אמין אבל נזרום, להיעדר גאונות.
אחרי התואר הראשון במשפטים - זה מה שקובע אם הם יוכלו לעסוק בעריכת דין
כן, נראה לי גם לי יהיה מבחן כזה אחרי התואר השני בפסיכולוגיה קלינית של המבוגר. רק מעניין על מה הוא. פסיכולוגיה, או מתמטיקה ומחקר כמו מבחן המתא"ם |פנים|

Paris_Tuileries_Garden_Facepalm_statue.jpg

כבדרך אגב, איכשהו, יש לי הרגשה, שסטודנטים לתואר ראשון במשפטים לא צריכים לדאוג האם מבחן ההסמכה שלהם לעריכת דין ולאחר התואר יהיה על עריכת דין או לא |פנים|

t39p0ddt.png
לפי התיאוריה הפזית,
לא לפי המציאות.
גם בתארים אחרים, 13-14 מהתארים הם על חומר שלא קשור לנושא התואר? אני משער לעצמי שזה פשוט לא נכון.

אין לי מושג מה זה "התיאוריה הפזית" הזאת שאתה מדבר עליה. יש מלא "תיאוריות פזיות". לכל מדע יש "תיאוריה פזית" משלו, אם לא כמה.
בגלל ה-20,000 דולר ל-45 דקות? טוב, זה די הרעיון.

תיאורטית, עדיין יכולים לבוא אליי לדוגמה עשירים מופלגים, ואם כך יהיה, אקבל אותם.
נראה שגם בקורס הזה נכשלת
איזה? "אינטליגנציה רגשית"? דווקא סיימתי בציון 91. הציון הסופי הכי גבוה שקיבלתי בקורס כלשהו בתואר, אחרי קורס נוסף שסיימתי בציון 98 וקורס נוסף שסיימתי בציון 100.

ai27

Well-known member
היו אמורים ללמד אותך, וזה שהעבירו אותך תואר שלם בלי שתלמד זה באמת גרוע.
אולי תנסה ללמוד מחדש במקום אחר - הרי את הבסיס אתה כבר מכיר
אתה מתבלבל בין איכות לכמות. אתה באמת כותב הרבה - ובהרבה התלהבות, אבל זה לא מייצר איכות
אתה רק מצדיק את הכינוי שהצמדתי לך, "המומחה לקנוניית הסדר העולמי של כל נושא הלימודים וההשכלה הגבוהה".
אתה מתבלבל ביני למישהו אחר
אני "הגאון של הפורום"
הוסבר לך לעומק, תוך כדי השקעת מאמץ רב, למה אנשים מאוד חכמים ומאוד מוכשרים בעלי יכולות הומאניות גבוהות לא מגיעים אל הספים הנדרשים לשם קבלה לתואר שני, בשעה שאחרים בעלי יכולות הומאניות פחותות, כן, אך אתה ממשיך שלא להבין.
אני מבין שזה מה שבינוניים לימדו אותך
אתה צריך להבין שזה נועד למשוך אותך למטה, ולא לממש את היכולות שלך
עצוב.
לא נכון. פשוט לא נכון.
לא נכון. האנשים שבנו את תוכנית הלימודים העכשווית של התואר הראשון בפסיכולוגיה הם דוגמה מצוינת. כמו גם ממציאי מבחן המתא"ם.
ולא תהיה לך הזדמנות לתקן את התיאוריות המשובשות שלך - עד שתיקח את עצמך ברצינות ותלמד איך עוברים בחינות
אני משער לעצמי שזה פשוט לא נכון. כפי מה שכתבתי, בכל תואר או כמעט כל תואר מלבד פסיכולוגיה, יש בערך שניים עד ארבע קורסים שלא קשורים לנושא התואר, ושצריך לעשות אותם כחלק מהעמידה בדרישות הקורסים מרחיבי הדעת. זה הכול
בסמסטר הראשון יש קורס אחד שקשור למדמ"ח - בסמסטר השני היו 2. אחרי זה המצב השתפר.
רק מעניין אילו קורסים אלו היו. קורסים פסיכולוגיים אמיתיים או מתמטיקה/סטטיסטיקה/ביולוגיה/רפואה/מחקר, שאלו שקורסים שיותר מתאימים לסטודנטים למדעי המחשב, ואז בטח שהיה לך קל...
החלק עם הפר"ח היה קורס מבוא פסיכולוגי קלאסי. שילוב בין טמטום (כי הכל קל) לטמטום (כי הכל המצאות חסרות בסיס)
אתה בטח תיעבת אותו, אבל קל לקבל 100

את השני דווקא אהבתי - כי לעומת החירטוט הפסיכולוגי הרגיל (בוא ננחש תיאוריות ונריב על ניסויים אמפירים) הוא מתייחס למבנה המוח, ולהשפעה של פגמים בחלקים אלו על התפקוד (לרוב פגמים בגלל מחלות מין שאוכלות חלק קטן מהמח, אבל הייתה תקופה שפסיכולוגים השתמשו בMRI בעוצמה גבוהה כדי לשתק אונות מח של סטודנטים ולבדוק מה ההשפעה),
ורק אחרי שאוספים ידע מתחילים להמציא תיאוריות, אבל היה שם המון ידע רלוונטי
כי כאמור, 40% מהקורסים הם לא רק לא פסיכולוגיה נכונה, ולא רק לא פסיכולוגיה לא נכונה, ולא רק קורסים שאינם קשורים כלל ועיקר לפסיכולוגיה, אלא קורסים שאינם קשורים כלל ועיקר לפסיכולוגיה ואפילו לא מגיעים מתוך אותו עולם המדעים, מה שאומר שבשבילם צריך סט אחר לחלוטין של יכולות, כישרונות וידע. זה למה מי שלא כשיר להמשיך לתואר שני בפסיכולוגיה ממשיך לשם, ומי שכן, לא. עכשיו ברור?
אם יש לך יכולות - זה לא אמור להיות קשה
כן, נראה לי גם לי יהיה מבחן כזה אחרי התואר השני בפסיכולוגיה קלינית של המבוגר. רק מעניין על מה הוא. פסיכולוגיה, או מתמטיקה ומחקר כמו מבחן המתא"ם
כבדרך אגב, איכשהו, יש לי הרגשה, שסטודנטים לתואר ראשון במשפטים לא צריכים לדאוג האם מבחן ההסמכה שלהם לעריכת דין ולאחר התואר יהיה על עריכת דין או לא
כמו ברפואה - התואר מתפזר להרבה כיוונים, ומבחן ההסמכה ממוקד בנושאים יותר רלוונטים
אין לי מושג מה זה "התיאוריה הפזית" הזאת שאתה מדבר עליה. יש מלא "תיאוריות פזיות". לכל מדע יש "תיאוריה פזית" משלו, אם לא כמה.
אז אני מציע שבמקום לחכות לסיום התואר - פשוט תעלה לבמה ותתחיל להרצות
המרצה יבין שאתה מבין יותר ממנו, ויתן לך ללמד במקומו (או להיות המתרגל שלו)
זה מאוד תיאורטי - בפועל עשירים מופלגים הם לא דבילים
איזה? "אינטליגנציה רגשית"? דווקא סיימתי בציון 91. הציון הסופי הכי גבוה שקיבלתי בקורס כלשהו בתואר, אחרי קורס נוסף שסיימתי בציון 98 וקורס נוסף שסיימתי בציון 100.
מה הקורס שמדבר על נרקסיזם, שגעון גדלות ופסיכופתיה?

ai27

Well-known member
היו אמורים ללמד אותך, וזה שהעבירו אותך תואר שלם בלי שתלמד זה באמת גרוע.
אתה מתבלבל בין איכות לכמות. אתה באמת כותב הרבה - ובהרבה התלהבות, אבל זה לא מייצר איכות
אני "הגאון של הפורום"
עצוב.
לא נכון. פשוט לא נכון.
ולא תהיה לך הזדמנות לתקן את התיאוריות המשובשות שלך - עד שתיקח את עצמך ברצינות ותלמד איך עוברים בחינות
אני משער לעצמי שזה פשוט לא נכון. כפי מה שכתבתי, בכל תואר או כמעט כל תואר מלבד פסיכולוגיה, יש בערך שניים עד ארבע קורסים שלא קשורים לנושא התואר, ושצריך לעשות אותם כחלק מהעמידה בדרישות הקורסים מרחיבי הדעת. זה הכול
החלק עם הפר"ח היה קורס מבוא פסיכולוגי קלאסי. שילוב בין טמטום (כי הכל קל) לטמטום (כי הכל המצאות חסרות בסיס)

את השני דווקא אהבתי - כי לעומת החירטוט הפסיכולוגי הרגיל (בוא ננחש תיאוריות ונריב על ניסויים אמפירים) הוא מתייחס למבנה המוח, ולהשפעה של פגמים בחלקים אלו על התפקוד (לרוב פגמים בגלל מחלות מין שאוכלות חלק קטן מהמח, אבל הייתה תקופה שפסיכולוגים השתמשו בMRI בעוצמה גבוהה כדי לשתק אונות מח של סטודנטים ולבדוק מה ההשפעה),
כן, נראה לי גם לי יהיה מבחן כזה אחרי התואר השני בפסיכולוגיה קלינית של המבוגר. רק מעניין על מה הוא. פסיכולוגיה, או מתמטיקה ומחקר כמו מבחן המתא"ם
כבדרך אגב, איכשהו, יש לי הרגשה, שסטודנטים לתואר ראשון במשפטים לא צריכים לדאוג האם מבחן ההסמכה שלהם לעריכת דין ולאחר התואר יהיה על עריכת דין או לא
כמו ברפואה - התואר מתפזר להרבה כיוונים, ומבחן ההסמכה ממוקד בנושאים יותר רלוונטים
אז אני מציע שבמקום לחכות לסיום התואר - פשוט תעלה לבמה ותתחיל להרצות
המרצה יבין שאתה מבין יותר ממנו, ויתן לך ללמד במקומו (או להיות המתרגל שלו)

hrpbiiapnrpeltework

Well-known member
היו אמורים ללמד אותך,
איך ולמה היו אמורים ללמד אותי אם זה לא קשור לנושא התואר?
וזה שהעבירו אותך תואר שלם בלי שתלמד זה באמת גרוע.
בלי שאני אלמד את הדברים הלא חשובים שלא צריך אותם אתה מתכוון...
מה הקשר? אני מתקדם נהדר. בשנה הבאה-תואר שני בפסיכולוגיה קלינית.
הכתיבה שלי היא גם רבה וגם איכותית.
אני "הגאון של הפורום"
אני הגאון של הפורום, תודה רבה לך.
לא.
אין לי יכולות מדעיות-ריאליות. מדעים ריאליים וקורסים ריאליים גם לא קשורים לפסיכולוגיה, בטח שלא למה שצריך ללמד בתואר הראשון. לכן הסילבוס שגוי.
ולא תהיה לך הזדמנות לתקן את התיאוריות המשובשות שלך
הן לא משובשות. הן הטובות ביותר בכל הזמנים.
עד שתיקח את עצמך ברצינות ותלמד איך עוברים בחינות
אני כבר לוקח את עצמי ברצינות. כבר הסברתי לך שהרכב התואר עצמו שגוי, ובצורה שמי שבאמת כשיר ומתאים ללימודי פסיכולוגיה, לא יכול להתגבר עליה, בשעה שמי שלא כשיר ומתאים ללימודי פסיכולוגיה, כן.
אז אתה רואה שרק אצלנו בפסיכולוגיה דוחפים 13-14 קורסים לא קשורים?
אתה מדבר על "מבוא לפסיכולוגיה"?

דווקא צריך להיות קורס כזה בתואר ראשון בפסיכולוגיה, אפילו שניים כאלו כמו שאמרתי פעם, אבל יש שם תכנים מדעיים-ריאליים משמעותיים שאין להם מקום.
בטח אהבת. אתה מדבר על קורס הפסיכולוגיה הפיזיולוגית. זאת לא פסיכולוגיה. זאת רפואה ונוירוביולוגיה.

נו, בטח שהיה לך קל. אלו הקורסים המדעיים-ריאליים שלא שייכים לשם, ושיותר מתאימים לאנשים כמוך.
תלוי איזה יכולות. יש לי את היכולות שאמורות להיות למישהו שלומד פסיכולוגיה. זה שהרכב התואר שגוי, הסילבוס הורכב לא נכון ותוכנית הלימודים לא רלוונטית, זה משהו אחר.
ההבדל בין תואר בפסיכולוגיה לתואר ברפואה, זה שכשהתואר ברפואה מתפזר, הוא מתפזר לאיפה שצריך. כשתואר בפסיכולוגיה מתפזר, הוא מתפזר למקומות לא קשורים ולאף אחד אין מושג איך הגיעו לשם בכלל.
מה הקשר? גם עשירים מופלגים וקרוביהם זקוקים לטיפול.
פסיכופתולוגיה.

ai27

Well-known member
איך ולמה היו אמורים ללמד אותי אם זה לא קשור לנושא התואר?
בלי שאני אלמד את הדברים הלא חשובים שלא צריך אותם אתה מתכוון...
אם היית מבין על מה מדברים שם
היית מבין שהממוצע שלך נמוך
מה הקשר? אני מתקדם נהדר. בשנה הבאה-תואר שני בפסיכולוגיה קלינית.
|יעני|
הכתיבה שלי היא גם רבה וגם איכותית.
הבלבול בינהם זה עניין די נפוץ
אני הגאון של הפורום, תודה רבה לך.
התפקיד כבר תפוס
אתה יכול לנסות במקום אחר
לא.
אין לי יכולות מדעיות-ריאליות. מדעים ריאליים וקורסים ריאליים גם לא קשורים לפסיכולוגיה, בטח שלא למה שצריך ללמד בתואר הראשון. לכן הסילבוס שגוי.
מבין? חסר לך יכולות מסויימות. זאת הסיבה שאתה מתקשה
אני כבר לוקח את עצמי ברצינות. כבר הסברתי לך שהרכב התואר עצמו שגוי, ובצורה שמי שבאמת כשיר ומתאים ללימודי פסיכולוגיה, לא יכול להתגבר עליה, בשעה שמי שלא כשיר ומתאים ללימודי פסיכולוגיה, כן.
ככה לא תוכל לתקן אף אחד מהכשלים הרבים בתחום הזה, ובאמת חבל
אתה מדבר על "מבוא לפסיכולוגיה"?
משהו קצת מעבר
בטח אהבת. אתה מדבר על קורס הפסיכולוגיה הפיזיולוגית. זאת לא פסיכולוגיה. זאת רפואה ונוירוביולוגיה.
זאת פסיכולוגיה שמתבססת על מציאות ומחקר, במקום על חירטוטים ודמיון פרוע.
זה המפתח לתיקון התחום השרלטני הזה
נו, בטח שהיה לך קל. אלו הקורסים המדעיים-ריאליים שלא שייכים לשם, ושיותר מתאימים לאנשים כמוך.
קשה לך עם עובדות ומודלים אמינים...
מה הקשר? גם עשירים מופלגים וקרוביהם זקוקים לטיפול.
והם הולכים לטובי המטפלים, שהז'ופה שלהם לא נפוח כמו שלך
פסיכופתולוגיה.
וכמה קיבלת בקורס הזה?

|יעני|

התפקיד כבר תפוס
אתה יכול לנסות במקום אחר

מבין? חסר לך יכולות מסויימות. זאת הסיבה שאתה מתקשה

משהו קצת מעבר

והם הולכים לטובי המטפלים, שהז'ופה שלהם לא נפוח כמו שלך

וכמה קיבלת בקורס הזה?
עזוב פסיכולוג באמת לא צריך לדעת שום דבר ריאלי בזה הוא צודק.

מספיק לדעת שחלק מהמחלות יש להם בסיס אורגני.

אתה ראית בטיפול https://www.kan.org.il/content/kan/kan-11/p-12816/

שאין כאן שום דבר שדורש לימוד - זה הכל ניסיון גמישות מאמץ והתמדה.

לגבי הציונים שלו זה גם קשקוש - הוא יעשה מה שצריך עד שיעבור.

כמו שיש אנשים שעוברים טסט שמיני.

בקיצור אין מה לדאוג כאן.

hrpbiiapnrpeltework

Well-known member
הממוצע שלי בינוני. יותר מפעם ויותר מפעמיים הוצע למי שטענו את זה להסביר את עמדתם, אך אתם בוחרים להימנע. זה לבדו, אומר הכול :)
🧐
אני לא מתבלבל ביניהם. הכתיבה שלי היא גם רבה וגם איכותית. הבעיה שלכם היא שרוב הזמן אתם לא חכמים מספיק בשביל להבחין באיכותה הגבוהה, למרות שהיו מקרים שקראתם והודיתם שכתבתי נורא יפה ונורא איכותי אז אל תשחק אותה 🙂
התפקיד כבר תפוס
אתה יכול לנסות במקום אחר
אתה מתבלבל. אתה לא כזה חכם כמו מה שאתה בעצם אינטליגנטי. למרות שאפשר להגיד שיש גאונות של אינטליגנציה וגאונות של שכל, אבל בעוד שעל הגאונים של השכל אתה בטוח לא נמנע, למרות היכולות האינטליגנטיות הגבוהות, לעניות דעתי, אינך נמנע גם לא על גאוני האינטליגנציה.
מבין? חסר לך יכולות מסויימות.
אבל לא כאלו שהן מה שצריך לדעת אותו. תוכנית הלימודים שגויה.
זאת הסיבה שאתה מתקשה
אני מתקשה כי תוכנית הלימודים שגויה ודחפו לי מלא דברים לא קשורים שבגלל קיומן של היכולות ההומאניות והריאליות אחת על גבי השנייה, מי שמתאים לפסיכולוגיה יעבור את הדברים האלו בציונים נמוכים או בכלל לא, ומי שלא מתאים, יעבור בציונים גבוהים. חלק מהקורסים האלו צריכים להיות קורסים של תואר שני, וגם אז, רק בחלק מהמסלולים, וחלק לא שייך לפסיכולוגיה כלל וכלל.
הפוך. אני כבר תיקנתי ואמשיך לתקן את כשליו הרבים של המדע הזה, ועצם היכולת שלי לתקן את המדע הזה בצורה כל-כך רחבה ויסודית כפי מה שאני עושה עם "תיאוריית האישיות הקוגניטיבית" שלי ואמשיך לעשות בעתיד, זה בדיוק הדבר שמראה ומוכיח עד כמה שקורסי המתמטיקה, הסטטיסטיקה, הרפואה, הנוירוביולוגיה, המחקר ועוד ועוד פשוט לא שייכים לשם.
פסיכולוגיה פיזיולוגית מתיימרת להיות פסיכולוגיה שמבוססת על פיזיולוגיה, רפואה, נוירוביולוגיה ומחקר. הבעיה היא שיש שם מעט מידי פסיכולוגיה והרבה יותר מידי פיזיולוגיה, כך שהקורס הזה הוא הרבה יותר רפואה מאשר פסיכולוגיה, ועל-כן, לא קשור.

המפתח לתיקון מדע הפסיכולוגיה הוא אנוכי, מאור פז, האלוהים של הפסיכולוגיה החדשה.
לא. קשה לי עם מדעים וקורסים ריאליים, כמו כמעט כל מי שבאמת מתאים וכשיר לעסוק בפסיכולוגיה, ושחלקם הקטן מאוד של המדעים והקורסים האלו דרך אגב, יש להם איזשהו מקום כלשהו, בתואר שני בפסיכולוגיה, בחלק מהמסלולים בלבד.

תואר ראשון בפסיכולוגיה? אין שום קשר וזה לא שייך לשם.
והם הולכים לטובי המטפלים,
שאחרי שאני אהפוך למטפל, זה יהיה אני 🙂

אפרופו עשירים מופלגים שהולכים לטובי המטפלים, שמעתי שדניאל נפגש עם דוקטור רבינוביץ', או לפחות היה נפגש איתו במשך זמן מה.

עוד שמעתי שדוקטור רבינוביץ' לוקח 850 שקל לשעה של 60 דקות.
שהז'ופה שלהם לא נפוח כמו שלך
אגו גדול זה טוב. סימן לערך רב של המחזיק באותו אגו גדול, אחרת לא היה אגו גדול.
וכמה קיבלת בקורס הזה?
ציון בינוני של 74. לא זוכר מה הלך שם. או שבאותו סמסטר למדתי קורס ריאלי שלא קשור לתואר ושהרס לי או שיש בעיות בהרכב הקורס.

ai27

Well-known member
הממוצע שלי בינוני. יותר מפעם ויותר מפעמיים הוצע למי שטענו את זה להסביר את עמדתם, אך אתם בוחרים להימנע. זה לבדו, אומר הכול :)
האם אתה מכיר מישהו שלומד איתך והממוצע שלו נמוך משלך?
אתה מתבלבל. אתה לא כזה חכם כמו מה שאתה בעצם אינטליגנטי. למרות שאפשר להגיד שיש גאונות של אינטליגנציה וגאונות של שכל, אבל בעוד שעל הגאונים של השכל אתה בטוח לא נמנע, למרות היכולות האינטליגנטיות הגבוהות, לעניות דעתי, אינך נמנע גם לא על גאוני האינטליגנציה.
אתה לא חכם מספיק כדי לערער על גאונותי.
אבל לא כאלו שהן מה שצריך לדעת אותו. תוכנית הלימודים שגויה.
אני מתקשה כי תוכנית הלימודים שגויה ודחפו לי מלא דברים לא קשורים שבגלל קיומן של היכולות ההומאניות והריאליות אחת על גבי השנייה, מי שמתאים לפסיכולוגיה יעבור את הדברים האלו בציונים נמוכים או בכלל לא, ומי שלא מתאים, יעבור בציונים גבוהים. חלק מהקורסים האלו צריכים להיות קורסים של תואר שני, וגם אז, רק בחלק מהמסלולים, וחלק לא שייך לפסיכולוגיה כלל וכלל.
הפוך. אני כבר תיקנתי ואמשיך לתקן את כשליו הרבים של המדע הזה, ועצם היכולת שלי לתקן את המדע הזה בצורה כל-כך רחבה ויסודית כפי מה שאני עושה עם "תיאוריית האישיות הקוגניטיבית" שלי ואמשיך לעשות בעתיד, זה בדיוק הדבר שמראה ומוכיח עד כמה שקורסי המתמטיקה, הסטטיסטיקה, הרפואה, הנוירוביולוגיה, המחקר ועוד ועוד פשוט לא שייכים לשם.
אף אחד לא יתייחס אליך - אם לא תתקבל לתארים מתקדמים
ואתה לא עומד בסף
פסיכולוגיה פיזיולוגית מתיימרת להיות פסיכולוגיה שמבוססת על פיזיולוגיה, רפואה, נוירוביולוגיה ומחקר. הבעיה היא שיש שם מעט מידי פסיכולוגיה והרבה יותר מידי פיזיולוגיה, כך שהקורס הזה הוא הרבה יותר רפואה מאשר פסיכולוגיה, ועל-כן, לא קשור
האמת היא שיש שם אפילו מדמ"ח,
כי באופן נדיר זה לא קורס של נפנופי ידיים וחירטוטים.
המפתח לתיקון מדע הפסיכולוגיה הוא אנוכי, מאור פז, האלוהים של הפסיכולוגיה החדשה
החלטת כבר איזה בית משוגעים תנהל אחרי התואר השני?
אגו גדול זה טוב. סימן לערך רב של המחזיק באותו אגו גדול, אחרת לא היה אגו גדול.
ז'ופה נפוח לא מעיד על אגו
השאלה היא האם זה רק הצטברות גזים, או שהמצב חמור יותר
ציון בינוני של 74. לא זוכר מה הלך שם. או שבאותו סמסטר למדתי קורס ריאלי שלא קשור לתואר ושהרס לי או שיש בעיות בהרכב הקורס.
חזרת על החומר לקראת המתא"ם?
או ששוב התעצלת?

ואתה לא עומד בסף

ז'ופה נפוח לא מעיד על אגו
השאלה היא האם זה רק הצטברות גזים, או שהמצב חמור יותר

או ששוב התעצלת?
אם הוא כ"כ חכם הוא יכול לרפא אנשים בלי תואר בפסיכולוגיה,

להשתמש נגיד בתואר "יועץ לבעיות אישיות/נפשיות".

למה לחכות לתואר?

להרויח עכשיו כסף וניסיון.

אם הוא יצבור קהל לקוחות מרוצים,שמו ילך לפניו.

hrpbiiapnrpeltework

Well-known member
אני לא משווה ציונים עם אחרים, אבל אני מאמין שיש, אבל גם אם יש, גם אם אין, זה לא מוכיח כלום.

יש לי רעיון טוב יותר-תביא נתונים אמיתיים שמבוססים על מחקר או לפחות בדיקה כלשהי, של התפלגות ציוני הממוצע של בוגרי תואר ראשון בפסיכולוגיה בתואר שלי.

מה שיהיו הנתונים והתשובות, אני כמובן אקבל את זה.

לדעתי, לא סתם אף-אחד לא הראה לי דבר כזה עד עכשיו, למרות הטענות הככל הנראה כוזבות, על היותו של הממוצע שלי "נמוך" עאלק ;)
אתה יודע שאני הבן-אדם הכי חכם בהיסטוריה, נכון? 😂
דווקא כן, אם התיאוריות שלי אכן טובות.
ואתה לא עומד בסף
שהוא הגבוה ביותר מבין כל מדינות העולם לקבלה לתואר שני בפסיכולוגיה קלינית ולכן שגוי מיסודו ובבסיסו.

אני אתקבל מבלי לעמוד בסף.

ככה זה מלכים.

enfant_garcon_roi.jpg
נו? אז אתה רואה עד כמה זה לא שייך?

images.jpg
לא נראה לי שאני אהיה מנהל בית חולים פסיכיאטרי תכף ומיד אחרי התואר השני אתה יודע...😅

בעיקרון, הייתי רוצה אברבנאל, אבל בשביל להיות מנהל בית חולים פסיכיאטרי צריך, על-פי חוק, להיות רופא. בעיה.

עוד בעיה זה שהמשכורת נמוכה ביחס למה שאני רוצה. 80,000 שקל בחודש פלוס מינוס, משהו כזה.

לכן, בעיקרון, ובינתיים, קצת נסוגתי מהרעיון.

אם בסוף כן, אז צריך למצוא דרך לעקוף את הבעיות האלו.

פיתרון אפשרי אחד לבעיית עצם זה שלא-רופאים לא יכולים לכהן כמנהלי בתי חולים הוא לשנות את החוק.

פיתרון אפשרי אחד לבעיית המשכורת הלא מספקת, היא להיות מנהל בית חולים פסיכיאטרי, ובגלל שזה שוק פרטי, אז לסגור מולם הסכם על שכר מפלצתי, שזה כבר יותר אפשרי. אני רוצה לבוא ל-4 שעות ביום, לעבוד חמש ימים בשבוע ולעשות 20,000 דולר אמריקני לשעה. אז נראה לי שזה יוצא בערך...משכורת חודשית של 1,920,000 דולר בחודש.

פיתרון אפשרי שני לבעיית המשכורת הלא מספקת, היא בכלל להקים בית חולים פסיכיאטרי משלי, ולהיות המייסד, הבעלים והמנהל, ואז אני בכלל האלוהים של כל המקום, בהתאם למעמדי המקביל בתור האלוהים של הפסיכולוגיה החדשה. כן, נראה לי שהאפשרות הזאת טובה יותר.

בכל מקרה, זה די ברור שכל בית חולים פסיכיאטרי שאנהל יהיה תיכף ומיד הטוב ביותר בעולם רק מתוקף עצם זה שאני המנהל שלו, ואוכל דרך כך לנהל את בית החולים הספיכיאטרי היקר ביותר בעולם.

אשפוז לשנה יעלה...1,000,000 דולר. זאת אומרת שיום אחד של אשפוז יעלה...2,740 דולר.
או ששוב התעצלת?
איזה מתא"ם? סיימתי עם זה. אני עכשיו מביט קדימה של השלב הבא. לסיים את התואר הראשון ולהתחיל את השני.

ai27

Well-known member
אני לא משווה ציונים עם אחרים, אבל אני מאמין שיש, אבל גם אם יש, גם אם אין, זה לא מוכיח כלום.
יש לי רעיון טוב יותר-תביא נתונים אמיתיים שמבוססים על מחקר או לפחות בדיקה כלשהי, של התפלגות ציוני הממוצע של בוגרי תואר ראשון בפסיכולוגיה בתואר שלי.

מה שיהיו הנתונים והתשובות, אני כמובן אקבל את זה.
אני שמח שהעניין הזה סגור
1730230250083.png
לדעתי, לא סתם אף-אחד לא הראה לי דבר כזה עד עכשיו, למרות הטענות הככל הנראה כוזבות, על היותו של הממוצע שלי "נמוך" עאלק ;)
לגבי הקבלה לתואר שני
נראה שהממוצע הכי נמוך שהתקבל לתואר שני היה באריאל וחיפה - ממוצע של 84
כך שתצטרך להעלות את הממוצע שלך ב9 נקודות, כדי להיות מהנמוכים ביותר שהתקבלו (לא בקלינית, בכלל)
משמע - לעלות 9 נקודות כדי שתחשב "בינוני"

1730229613321.png
לא נראה לי שאני אהיה מנהל בית חולים פסיכיאטרי תכף ומיד אחרי התואר השני אתה יודע...😅
למה?
הרי כשתראה להם כל את התיאוריות שלך - וודאי תתקבל עם סיום התואר השני למסלול מזורז לניהול
בעיקרון, הייתי רוצה אברבנאל, אבל בשביל להיות מנהל בית חולים פסיכיאטרי צריך, על-פי חוק, להיות רופא. בעיה.
טכנית כן - אבל וודאי תוכל למצוא דרך לעקוף את זה,
למשל להיות סגן המנהל (אבל לנהל בפועל)
או ללמוד תואר באינטרנט, כמו אח שלי
איזה מתא"ם? סיימתי עם זה. אני עכשיו מביט קדימה של השלב הבא. לסיים את התואר הראשון ולהתחיל את השני.
כמה קיבלת בסוף?

למעלה