../images/Emo152.gif....
קראתי הכול,למעשה את הרוב קראתי כבר אתמול(מי לדעתכם נעץ את ההודעה עם התמונות והסיפור על שני השכנים שירדו לקנות ביצים?
),יצאתי מהמחשב ולא הספקתי להגיב...שמחתי מאוד עם כול תגובה שקראתי-כולכם שיתפתם וסיפרתם,לדעתי זה חשוב לעשות שרשורים כאלה בשביל לקבל מושג מה קורה בחיים של כול אחד מחברי הפורום,שווה בהחלט להמשיך בכיוון הזה בעיקר כדי לזכור שמעבר לפורום בפרט ולאינטרנט בכלל קיימים חיים ומאחורי כול שם וכינוי נמצא אדם וחשוב שנמצא דרך להגיע לכול אחד באופן אישי(נשמע פלצני ומורתי מידיי,נחיה
)... טלי-קודם כול ממש טוב לשמוע(לקרוא) ממך,באמת מזמן לא שיתפת ושמחתי מאוד שבחרת לקחת חלק בשרשור,מקווה בשבילך שלא יהיו לך עוד הקפצות כאלה באמצע הלילה-נשמע שזה יכול להטריף ברצינות גם את בני האדם הכי שלווים(ועוד כשהם אחרי מבחן ובונים על יום חופש ומנוחה עם רצון להספיק מה שלא מספיקים בימים רגילים עם הלחצים והעומסים שאנחנו נמצאים בהם תמידית בעבודה ובחיים),מה שכתבת רק חיזק את התחושה שלי שבצבא לא הייתי מסתדרת,אני לא מסוגלת לעשות דברים כשעומדים לי על הראש בקיצוניות כזאת,מונעים ממני יום שתיכננתי לעשות בו משהו אחר לשם שינוי(אני אצטרך לדחות אותו ואז זה עלול לצאת לפועל רק אחרי הרבה זמן נוסף ולא כול דבר יש לו עיתוי שני)ועוד אחרי יום קשה וארוך של מבחן,אנשים חושבים כול הזמן שמותר להם הכול ושוכחים שמאחורי כול עובד שלהם נמצא בנאדם ולא רובוט ואל בני אדם צריך להתנהג כמו אל בני אדם(על אף כמובן שחלק מהאנשים ממש לא ראויים ליחס חיובי נוכח תכונות שלהם ויחסם לאחרים),בסוף ערערת על המבחן?.. יוסקה-
על קיצור השירות,נשמע שזה מה אתה רוצה וכבר יש לך תוכניות להמשך(למה לי אין משפחה בחו"ל?זה לא פייר!),מוכרת לי ההרגשה של לא לרצות ללמוד בפול עוצמה מיד בתום השירות,כול הזמן שואלים ומשגעים אותי "מה תלמדי/מה תעשי?/אי אפשר להתקדם בחיים בלי לימודים...",רק היום בבוקר סיפרתי לאבא שלי על קורס שאני רוצה ללמוד החל מאוקטובר שיתקיים פעם בשבוע במשך נראה לי חצי שנה ויתן לי כלים והסמכה שיכולים לעזור לי גם בעבודה,אחר כך אני מתכננת קורס אחר בתחום שונה שמושך אותי ובגלל שניהם יוצאים אותו יום אני לא יכולה להיות בשניהם באותה השנה,אבא שלי ישר אמר שמינואר-פברואר אני צריכה להתחיל לבחון אוניברסיטאות ומכללות כדי להתקדם לכיוון לימודים שנה אחרי השנה הנוכחית יחד עם אמירה שגם למי שעם תואר שני לא תמיד יש עבודה ובטח שלא משכורת גבוהה,אני מבינה מה הוא אומר אבל אני קודם רואה את עצמי עושה ומסיימת בהצלחה את הקורסים ואת שאר התכנונים,אני דיי מאמינה שאני בכלל אלמד דרך "האוניברסיטה הפתוחה"-אני מדברת על זה כבר לא מעט זמן וממש לא מרגישה שזו פחיתות כבוד ללמוד בדרך הזאת כפי שאמר בערך כול מי ששמע על ההחלטה אבל בינתיים אני לא רואה את עצמי מתחייבת לטווח ארוך מידיי של למידה רשמית המתבססת על יותר משנה ואני גם לא באמת סגורה מה הכי מתאים לי להשקיע בו עבור עבודה מהנה ומשתלמת בעתיד ובשביל להגיע להחלטה אני צריכה את הזמן והקצב שלי-אני מאמינה בכול מקרה בלמידה דרך עבודה ואנשים וכרגע מלבד הסמכות שונות(שאני אוציא ובצורה מוצלחת,יש לי ביטחון מלא בזה שאם משהו מושך אותי אני אתן בו את המיטב ואגיע למקומות המתאימים גם אם יהיו הרבה בעיות בדרך) אני בספק שהתארים והחרישות הם מה שאני צריכה עבור עצמי בשלב הנוכחי בחיי(שימו לב-מדובר ביולי 2007,הכול יכול להשתנות אפילו עד סוף אוגוסט הקרוב...),לכן אני חושבת שההתנסויות שלך בלהקה יכולים רק לתרום לך לפני כניסה לחיים של מחוייבויות לימודיות,זה שבינתיים אין לך את האמצעים לא אומר שאתה צריך לוותר,קשיים ומכשולים בונים אותנו ו'כול ההתחלות קשות'...
בשחרור המוקדם,בטיסה לאבא(ברור שאתה תשתף בחוויות,נכון?
),בהקמת הלהקה,מציאת העבודה והכניסה לחיים האזרחיים בפרט. דודי-כול המקומות שכתבת שביקרת בהם ממש קרובים אליי(לעבודה ולבית),זה סתם נחמד שיש אנשים שמטיילים בסביבה,בדרך כלל מדובר במקומות(חורים) שפחות מכירים ופתאום מישהו אשכרה מכיר אותם ונותן הוכחה לקיום שלהם,משעשע
...
עם הזימונים לאודישנים,מה שמזכיר לי יש כמה דברים לבדוק... אורנית יקירתי
-תמיד כיף לקרוא יותר משתיים וחצי מילים שאת כותבת בדרך כלל כמו שכתבת בהודעה הנוכחית
,מעבר לכיף על כמות המילים בהודעה שמחתי יותר על השיתוף-למה מצבי הרוח שלך משתנים דווקא לאחרונה?מה הגורמים למעברים החדים משמחה לדיכאון בתקופה הנוכחית באופן ספציפי?... בעניין לימודים-כמו שכתבתי למעלה אני עדיין לא סגורה לחלוטין על מה שאני רוצה ובגלל שאין לי רישיון נהיגה(אלא אם אני אועיל בטוב ליבי לעבור את הטסט שיש לי בתחילת אוגוסט,אין תאריך סגור סופית עדיין אך זה יקרה בתחילת אוגוסט לפי הדיבורים עם המורה,זה הטסט השני אחרי חמישה חודשים מהטסט הראשון,אחרי שעברתי רשמית ללמוד עם המורה הנוכחי ואחרי מיליון שיעורים בערך ואיזה שנה ומשהו של למידה עם הפסקות של כמה שבועות,בעיות ריכוז שונות,ביטול כמה טסטים,החלפת מורה וכו'...)אני עדיין תלויה בתחבורה ציבורית וזה מגביל אותי מבחינת אפשרויות,בעיקר כשאני גם לא יודעת במה אעבוד וכמה ארוויח ,בינתיים מצאתי שניים-שלושה קורסים שיעשירו אותי ויעמיקו את הידע שלי(ויתנו לי תעודת הסמכה)ויעזרו לי אני מקווה להתפתח כאדם ובעבודה באשר היא(כרגיל מדובר בהתלבטויות בין שני התחומים הבולטים-טיפול ותקשורת,הגעתי למסקנה שאלה כנראה שני התחומים שאני יכולה להצטיין בהם,להינות ולהשקיע בהם את מיטב האנרגיות כי איפשהו אני רואה את העתיד שלי באחד מהם,אולי בשניהם ואז בכלל יהיה כיף כי כול היכולות והאנרגיות ישתלבו ויצא המיטב)... בעניין ההצטיינות-אני בדרך כלל לא צריכה הוכחות רשמיות אם אני טובה/רעה/מצטיינת/גרועה בגלל שאני מרגישה בדיוק והולכת לפי האינטואציות אבל זה ממש לא נורא פעם אחת לקבל סוג של דחיפת מוטיבציה על העבודה שאני משקיעה,תגמול הוא דבר מעודד-פה תעודה,שם מכתב עם מילה טובה,קצת הערכה אפילו אם שקטה ולא גלויה ואני מסודרת...מה שלא יהיה אני באמת מפרגנת לחברה ההיא ובאמת לא אבכה על זה שהיא מקבלת תעודת הצטיינות על הבמה ולא אני,מה כבר יקרה?ידעו שהיא מצטיינת והיא באמת מצטיינת(כאמור חברה טובה והיחידה שאני רואה בה קנה מידה הוגן להשוואה)ועליי לא ידעו אנשים שאני לא במיוחד מכירה(או בכלל לא,מאיפה אני צריכה להכיר בני שירות מכול האיזורים,התפקידים והרכזות בעמותה ברחבי הארץ?...),מבחינתי כמו שאמרתי אם נותנים לי להישאר במקום השירות בתשלום מלא זו ההצטיינות האמיתית מבחינתי-בראש ובראשונה כי אם לא הייתי טובה לא הייתי קופצת ממעמד של בת שירות למעמד של עובד רגילה כשהתשלום עולה בהתאם,יהיה לי זמן לצבור עוד ניסיון,למידה,אתגרים והישגים ובסוף בשלב כולשהו בחיים התמורה תגיע,בינתיים אני נהנית ועושה מה שעשיתי כול הזמן גם בלי תעודת הצטיינות...