מודעה

../images/Emo6.gif

רפרפתי מעט על מה שכתבתי כאן, בתגובה למה שאת כתבת - ולמוד ניסיון מהעבר יכולתי לדמיין שאולי יש אנשים שיחשבו שאני טוען שאני באמת מתכוון למה שאני אומר, או אפילו "תמיד מתכוון למה שאני אומר".
כתבת: "אז קשה לאנשים לתפוס את זה שהדובר באמץ (בחיי שכתבת "באמץ"!
- ב.ט.) מתכוון בדיוק למה שהוא אומר" ולא הגבתי על כך, אז קורא כזה או אחר יכול לדמיין שאני סבור כך על עצמי, מפני שלא הגבתי על כך, מפני ש"שתקתי".
על כל פנים, בתמימותי ובטפשותי (!), נדמה היה לי - פשוט בגלל שלא חשבתי על כך כלל עד לרגע זה - שברור לחלוטין לכל מי שקורא את זה, שאין כל סיכוי שאני חושב על עצמי דבר כזה; שאין כל סיכוי שעולה על דעתי שאני מתכוון למה שאני אומר, כל שכן "תמיד". פשוט חלף בתוכי דמיון שיש לו קשר קלוש בלבד למציאות - והאמנתי לו, מבלי משים. נדמה לי שהמלים מגושמות ומלאות משמעויות - והכוונה עדינה, חמקמקה ומדוייקת הרבה יותר מהן. נדמה לי שאפשר לדמיין שאפשר להגיד ולהתכוון לאותו הדבר בדיוק, כאשר אנחנו מדמים לעצמנו שלמלים שאנחנו אומרים יש רק משמעות אחת. נדמה לי שכך דמיון אחד, יכול לבסס דמיון אחר. המממ... דמיון נוסף שחלף בי עכשיו, הוא שלפחות חלק ממי שקוראים הודעה זו, חושבים לעצמם שאני "חושב את עצמי" או משהו כזה. כאילו נדמה לי שאני "משהו מיוחד". המממ... אני רואה שהמערכת שלי מנפקת שלל דמיונות שקשורים לאחרים ואלי בדקות האחרונות. מעניין... אני ארפה מכך לעת עתה.

TheGreatNut

New member
הי בן ../images/Emo24.gif

אני רוצה לנסות לתאר בפניך משהו שאני רואה, למרות שסביר בעיני שאתה רואה אותו גם אבל איני משוכנע בזה לחלוטין. בעיני, מרבית האנשים מסוגלים לקבל מידע במספר מאוד מצומצם של צורות. כל אדם מעצב לעצמו עם הזמן את הצורות האפשריות לו לקבל מידע, ומשלב מסויים הוא כבר אינו פתוח (כמעט בכלל אלא אם כן יקבל "מכה חזקה בראש" או שיעבור הכשרה מסויימת) לצורות אחרות של קבלת מידע. לדוגמא, אדם הביא את עצמו למצב שהוא מסוגל לקבל מידע אך ורק תחת הסיווגים הבאים:
מחמאה.
איום.
הוראה.
המעטה מערכו.
העלאה בערכו. משלב מסויים והילך בחייו של אדם זה, כל מידע אשר יינתן לו יהיה חייב להתפרש ע"י אחת ממערכות הסיווג הללו. אצל אדם זה, למשל, לא קיימים סיווגי המידע:
מידע להתפתחות.
בדיחה.
הכוונה. לכן, סיווגי המידע הללו לא קיימים במציאות שלו. לראייתי, הדרך שבה אתה מתנסח, בעיקר משום שאתה בין היחידים בעולם אשר מתנסחים בה, מתקשרת אוטומטית במרבית המקרים לסיווג מידע של המעטת ערכו של הנמען או הפגנת חשיבות עצמית או דברים בסגנון. זאת משום, שנתינת מידע בצורה שבה אתה נותן לא מוכרת כמעט לאף אדם כמשהו שקיים במציאות. לכן, הדברים שאתה אומר וכותב נצבעים בקלות מדהימה כמתנשאים, כיהירים או כאילו שאתה "חושב את עצמך", פשוט משום שהם זרים כל כך.

לא, לא הייתי מודע לכך.

תודה רבה על מה שלימדת אותי! זה משמעותי מאוד... יששש!!! חה חה חה...
וואו!!! שנים, שנים...
וואו... חה חה חה... איזה מערכות מצחיקות אנחנו... וואו!!!
4:58 בבוקר, 25.5.2006, קפיצת דרך...
ת-ו-ד-ה!

מעניין, לא ראיתי אפשרות כזאת

עד עכשיו. עד עכשיו שהצבעת עליה. מעניין!! אני מקווה שאזכור זאת בשביל לבדוק זאת בתקשורות הבאות שלי.

TheGreatNut

New member
נסיון לחידוד:

ציטוט של דיאלוג שלך ושל "רשף רשף" ממש מתוך ירכתי הדף הנוכחי...
"רשף רשף": טוב אם וכאשר יהיה לך מתאים לענות על השאלה הזו אשמ אם תוכל להזכיר לי במסר כי אני לא ממש עוקבת אחרי הפורום אני מוצאת לנכון לשאול שאלות עם ובלי קשר לקבוצת הערות זכותך המלאה לא לענות עליהן
"בן טל שחר": אוקיי. אם מתי שהוא אתנדב לפתוח שרשור על המאמר הזה או להשיב לשאלות הקשורות אליו, אשתדל לזכור לשלוח אלייך מסר בעניין, אבל אינני מבטיח כמובן, כי יתכן שלא אזכור.
"רשף רשף": מדוע אתה מוצא לנכון לשחק משחקי כבוד?
"בן טל שחר": זוהי אי הבנה כנראה. באמת התכוונתי שאשתדל להודיע לך במקרה שלעיל, אבל שאינני בטוח שאזכור (אינני יודע אפילו מתי זה יקרה). כשקראתי בפעם הראשונה את רצף התגובות הללו היו לי די ברורים שני דברים: 1. לאור "היכרותי איתך" ידעתי עוד ברגע הראשון שמה שכתבת היה אוביקטיבי לחלוטין, נקי וישיר. לא מתיימר, ולחלוטין נטול פוזה או אגו או כל נסיון לשנות את הנמען. פשוט מידע טהור. 2. מספר האנשים שאני מכיר אשר מסוגלים לקרוא את שכתבת ברמת אוביקטיביות זהה או גבוהה משלי הוא נמוך מעשר. ואני מדבר על עשר מתוך מאות אנשים (אולי אפילו כמה אלפים), וזה מדגם מכובד מאחר ואני מכיר אנשים רבים אשר עוסקים בתחום ההתפתחות האישית אשר הפוטנציאל שלהם להבין דברים באוביקטיביות גדול יותר משל אלו אשר לא עוסקים בהתפתחות אישית מעצם רצונם המדהים ללמוד. איני מכיר כמעט אף אדם אשר מסוגל להתנסח כך: "אם מתי שהוא אתנדב לפתוח שרשור על המאמר הזה או להשיב לשאלות הקשורות אליו, אשתדל לזכור לשלוח אלייך מסר בעניין, אבל אינני מבטיח כמובן, כי יתכן שלא אזכור." ובמקביל באמת להתכוון לכך
זה ממש כאילו התנסחות שכזאת אינה יכולה להכיל אוביקטיביות בשפה העברית (או בכל שפה "מודרנית" אחרת). אני מכיר אנשים רבים (מאוד!) אשר מתנסחים לעיתים באופנים שכאלו אבל אך ורק על מנת להפגין ציניות, זלזול או כל דבר אחר אשר בעצם בא להגיד - מה שכתוב כאן אינו פשוטו כמשמעו. זה ממש כאילו התנסחויות שכאלו נוצרו על מנת להפגין דברים "שליליים" אלו. בד"כ, כאשר אנשים רוצים להעביר מסר בנוסח שאתה ניסית, הם יעשו זאת בדרכים אשר יותר דומות לאלו: "בטח שאשלח אליך מייל." "בכיף, אחשלו." "אין בעייה." "אני מקווה שאני אזכור." (זה כבר די קיצוני ולהערכתי לפחות במחצית מהמקרים הדבר יתפרש שלא פשוטו כמשמעו, פשוט כי זה עלול להיות מפחיד לענות בצורה שכזו - להפגין "חלושה" שכזו) "אני מעדיף שתזכיר לי." "אני אשתדל אבל אני אשמח מאוד אם תזכיר לי." (אני מציין שלמרות שחלק מהדוגמאות נחרצות, מאחורי כולן עומדת הכוונה שלך אשר מאוד עפופה ב"ייתכן" ו"אין כל כך לדעת". ככה שלמעשה מוצגות כאן בחלק מהמקרים הבטחות אשר אין להן שום ביסוס) עכשיו אולי ניתן לראות ביתר קלות עד כמה מוזר (למערכת חשיבה והפנמה בלתי מנוסה) מה שכתבת אל מול הסטטיסטיקה הכל כך מוחצת הזו: "אם מתי שהוא אתנדב לפתוח שרשור על המאמר הזה או להשיב לשאלות הקשורות אליו, אשתדל לזכור לשלוח אלייך מסר בעניין, אבל אינני מבטיח כמובן, כי יתכן שלא אזכור." אני אישית עדיין מתקשה (אחרי כמעט ארבע שנים של לימודים
) לעקוף את האוטומטים המתגוננים שלי כאשר אתה נותן לי מידע טהור ופשוט, משום שהאוטומטים שלי אוטומטית חושבים שאני מותקף ושעלי להתגונן. וזה אחרי ארבע שנים של לימודים!!! וגם זה כשמדבור במישהו שמאוד משתוקק ללמוד ולהרפות מכל מה שמפריע לו בדרך.

TheGreatNut

New member
האם אתה מצליח...

לקרוא את מה שנכתב על ידי בן בצורה אוביקטיבית יותר כרגע?

רשף כשף

New member
כן, רק לאחר שהארת את עיני ../images/Emo62.gif

אני מצליחה לקרוא את זה בצורה יותר אובייקטיבית, אבל זה עדיין מזכיר לי כמה שזה הכעיס אותי בזמן שקראתי את התשובה ועניתי. הרגשתי תסכול על כך שברור לי כי בן הבין למה אני מתכוונת למרות שטוען שלא הבין. הרגשתי שבן מתחמק מלענות לי וזה הכעיס אותי. עכשיו אני כבר לא כועסת, כי החלטתי להמשיך לעקוב בכל מקרה, לא יזיק.

TheGreatNut

New member
אגב, "אופס" לגבי...

הניק שלך, אשר בטעות כתבתי שהוא "רשף רשף", ואופס לגבי השיוך המיני שלך
שחשבתי שהוא זכר.

ואוו מדהים!!!!

יש לי מה לשפר בתקשורת שלי! בעיקר בהבנה ובקבלת מידע על איך אנשים מתקשרים ומה הם מבינים. לא הבנתי למה רשף כשף חשבה שבן משחק משחקים. חשבתי שהיא לא באמת קראה את מה שהוא כתב, או משהו כזה. (כי קראתי את ההודעה של בן בצורה נקייה. ואף חשבתי שכך היא נקראת על ידי כולם. לא ראיתי את כל הדברים האלו שהצבעת עליהם!!)

רשף כשף

New member
כעת משקראתי שוב את כל ההתכתבות

אני בכלל לא בטוחה שבן הבין אותי. אולי תאכלי לומר מה את מבינה מהשאלה שלי? השאלה ששאלתי את בן- למה לדעתך (ככותב המאמר) מומלץ לבצע את התרגילים בקבוצה? רשמת שם הסבר, שלא היה לי ברור. אשמח אם תוכל להבהיר את החלק הזה. התשובה שבן ענה- שאלות בנוגע למאמר, אני מעדיף שלא בתוך הדיון עם fire snake. אם אראה שממשיכה להיות קיימת "קבוצת ערות" ושהיא פועלת ומתפקדת, אולי (אשאיר את המאמר ו)אתנדב גם לענות לשאלות בקשר אליו, או לנושאים שהועלו בו. כרגע, בנסיבות אלה ובמקום זה, כשזה עולה בצורה כזאת, אינני מוצא בכך כל טעם. מה שחשבתי והרגשתי- למה הוא מתעקש לשחק משחקי כוחות? מה זה חשוב איפה אני שואלת? למה הוא מתחמק מלהשיב לי כעת משהבין סוף סוף מה אני שואלת? זה ממש מתסכל שפעם שניה שאני מעלה בפניו את השאלה הזו ופעם שניה שהוא בוחר לא לענות לי (שאלתי בעבר מדוע מומלץ לעבוד בקבוצה, וקיבלתי תשובה שלא הומלץ בכלל). למה חשוב לו לענות על שאלות בנוגע למאמר שכתב רק כאשר קיימת קבוצת ערות? מה שהבנתי עכשיו- אולי הוא לא יודע את התשובה.

שאלה על גולש שהתעצבן כנראה על משהו

שכתבתי. האם מה שכתבת בהודעתך לבן, תואם את זה? אני לא מבינה מה כתבתי שגרם לו לכעוס. שיערתי שאולי מה שכתבתי רומז כאילו שאני מפקפקת בצידקתו או משהו כזה?!?!? בקשת עזרה - מה קורה בשרשור ההוא....? (ההודעה בתגובה להודעה של TheGreatNut על תקשורת)

למעלה