מודעה

רשף כשף

New member
חידוד השאלה

כאשר המטרה שלך ב: "מפגש חודשי של מספר אנשים צנועים, שקטים ובלתי יומרניים שבמהלכו כל אחד מהם מציין שני דברים: 1. משימות שהוא מטיל על עצמו לחודש הקרוב, בהקשר לעבודתו בכיוון "הקשב השלישי"; 2. האם ביצע-או-לא-ביצע את המשימות שהטיל על עצמו בחודש הקודם." היא: נראה לי שזה עוזר להתמקד, לזכור וכולי במה אתה מעוניין להתמקד ומה אתה מעוניין לזכור וכולי?

אשכר

New member
לזכור בכלל

שמת לב כמה דברים את/ה שוכח/ת? דוגמאות: מה הכיון של חייך, מי חולם אותך עכשיו, איפה שמת את המפתחות, למה את/ה יושב/ת כמו שאת/ה יושבת כרגע, לנשום בחופשיות, למה ומתי ועל מה "חתמת על חוזים" עם כל מני יצורים בעולם, ועם עצמך. אני שכחתי את כל הדברים הנ"ל, ושכחתי להביט בכל דבר בתור עד, ואני לא מצליח לזכור את כל התחושות שאני בוודאות חווה כל שניה בכל הגוף, אפילו לא שניה אחרי שהן מתרחשות.

רשף כשף

New member
האם המפגש החודשי שבמודעה

עוזר לך לזכור את הדברים הללו? בתשובה לשאלתך- אכן לא שמתי לב כמה דברים אני שוכחת. לא ממש בטוחה שאני שוכחת מה הכיוון של חיי או מי חולם אותי עכשיו, את זה אני פשוט לא יודעת. איפה שמתי את המפתחות- תמיד באותו מקום; למה אני יושבת כעת בצורה הזו- לא הקדשתי לכך מחשבה עד שהארת תשומת ליבי לצורת הישיבה; לנשום בחופשיות- מדי פעם אני נזכרת ומזכירה לעצמי; למה ומתי חתמתי על חוזים- על אילו חוזים מדובר? חוזים פיזיים כמו: עבודה, בית, בנק, או חוזים "רוחניים" (לא מצאתלי מילה טובה יותר)? הראשונים ברורים לי, לשניים עדיין לא הגעתי במודעות שלי כיום.

אשכר

New member
למה את שוכחת לנשום בחופשיות?

למה את שוכחת לנשום בחופשיות? אני לא מכיר אותך, אבל עושה רושם ש"חתמת חוזה" שאומר "לנשום לא בחופשיות" או אולי חתמת חוזה שאומר "לשכוח שאני נושמת". אם הייתי מכיר אותך, הייתי מונה רשימה ארוכה של חוזים כאלה, ויותר מוזרים, שחתמת עם עצמך ועם העולם, ואת בכלל לא זוכרת את זה. דוגמא אחרת שאני מכיר: אישה שעברה התעללות מינית, וחתמה חוזה להיות קורבן ולא להתנגד. בגיל 3 היא חתמה על החוזה הזה. היום היא אישה בוגרת שלא מסוגלת להתנגד ל-מרות חיצונית בכלל. יותר מזה, אם מספרים לה שיש אפשרות שתהיה לה דעה עצמאית שלא תואמת את דעתם של האנשים בסביבה, היא מתנגדת, לא רוצה לשמוע, לא מוכנה לנסות. כועסת. בורחת. ברור. היא הרי חתומה על חוזה. לי זה ברור. לה זה לא ברור. כמה חוזים כאלה את חתומה עליהם? לא לנשום, לא להנות מיחסי מין, ללכת בקו ישר, לחשוב באמצעות מילים, לקרוא ספר תוך כדי דיקלום של המילים בראש, לחייך מול אנשים, לכווץ את הכתפיים, לאהוב את אמא של האגוז הגדול, לראות רק מאדום עד כחול, לעשות כל פעם רק דבר אחד, ........ כמה חוזים כאלה את חתומה עליהם?

רשף כשף

New member
אין לי מושג על אילו חוזים אתה מדבר

אבל אני בטוחה שלך יש אחרת לא היית כל כך בטוח בהם או שאתהמנסה לשכנע את עצמך שהם קיימים אני בכל מקרה עדיין לא מודעת לנוכחותם כלומר- המילה שלך שהם קיימים לא משכנעת אותי

אשכר

New member
אה, לא חשוב

יש דברים שאנחנו שוכחים, ובינהם כאלה ש(אם היינו זוכרים אותם) היו משנים לנו את החיים באופן קיצוני ושנורא קשה לנו לזכור. בשביל זה אפשר להעזר באנשים שיזכירו לך,

רשף כשף

New member
אה אני חושבת שהבנתי../images/Emo62.gif

המפגש החודשי עוזר לך לזכור דברים שקשה לך לזכור לבד (ללא קיום המפגש) האם גם המפגש הוא סוג של חוזה בינך ובין מי שמשתתף בו? לא היית מעדיף לקבוע פגישה עם עצמך פעם בחודש? האם נוכחות של אנשים אחרים עוזרת? וכיצד? אני שואלת משום שנראה לי תמוה שאנשים שלא מדברים באותה השפה (למשל אני ואתה) יוכלו לעזור אחד לשני. אני כנראה מפספת כאן משהו אשמח אם תוכל לעזור לי, זה מספר שחודשים שאני תוהה על העדפות של אנשים לחתור למטרות בקבוצות. אולי אם תוכל להסביר לי מה זה "להתמקד" אני אבין בצורה טובה יותר? תודה רבה על ההודעות שלך!

אשכר

New member
אני כן חושב שההסכמות שעשינו עם עצמנ

אני כן חושב שההסכמות שעשינו עם עצמנו לשכוח הן מאד חזקות ומתוחכמות ובנוסף יש לחץ בלתי פוסק מבחוץ להשאר בקבעון מסויים בגלל שתי הסיבות הנ"ל, רוב האנשים לא "חוצים את הקו", ומעדיפים ללכת עם הזרם של שיחכה ומעגלים. לעיתים רק דחיפה מבחוץ תראה לנו מה שאנחנו "מנועים" מלראות בעצמנו. אני לא נפגש עם קבוצת הקשב השלישי, אני ועוד איך משתמש באנשים ויצורים אחרים כדי לעזור לי להזכר, בכל הדברים שרשמתי ועוד.

TheGreatNut

New member
הי אשכר ../images/Emo13.gif

קראתי ברפרוף את השרשור הקצר הזה בינכם, ולדעתי הדברים שעומדים מאחורי מה שאתה כותב הם מאוד חשובים ועמוקים. והם לא קשורים ספציפית לרשף כשף כמובן, הרי איני אפילו מכיר אותה, ואותך אני מכיר רק טיפ טיפה
(למרות שזה די הרבה מאוד במובנים מסויימים). הרי הדברים שכתבת יכולים להועיל כמעט לכל אדם בערך אם רק יוכל להבין אותם ויסכים להקשיב להם. אני חושב שכדאי לך להשקיע יותר אנרגיה בעיצוב המידע שאתה נותן כך שיהיה בהיר יותר למי שאתה נותן לו אותו. אם תתן לאנשים מידע בצורה שבה אתה נותן אותו לעצמך, אז סביר מאוד שיהיה לאחרים מאוד קשה להבין למה אתה מתכוון. הרי שאתה משתמש בלקסיקון המילים שלך, מתוך מקורות מידע שהועברו אליך אישית או שאתה קראת אותם וכו'... נסה לזכור שמי שאתה מדבר איתו הוא לא אתה, והוא אדם אחר לגמרי (אני כמובן אומר זאת לגמרי ברצינות וללא שום שמץ של ציניות, לגלוג או משהו כזה). עליך להתאים את הצורה שבה אתה נותן מידע למי שאתה נותן לו מידע. אם אני לא הייתי נתקל במונח "חוזים" בהקשר שאני מאמין שאתה מדבר עליו, גם אני לא הייתי מבין כל כך מה אתה מנסה להסביר. ותחשוב מה הייתי מבין ממה שאתה אומר אם הפירוש שלי למילה "חוזים" בהקשר של התפתחות אישית, היה שונה לגמרי משלך. מצב, אגב, שסביר מאוד שמתרחש בזה הרגע, לפחות במידה מסויימת. אם תעביר לעשרים אנשים שיעור התעמלות, ותנחה אותם "לעשות 20 כפיפות בטן" כשבדמיונך כפיפת בטן מאוד מסויימת, סביר להניח שיתבצעו אל מול עיניך לפחות 5 סוגים שונים של כפיפות מבחינה חיצונית ובוודאות שיתבצעו 20 סוגים שונים של כפיפות מבחינה פנימית.

TheGreatNut

New member
הבהרה:

"אם תעביר לעשרים אנשים שיעור התעמלות, ותנחה אותם "לעשות 20 כפיפות בטן" כשבדמיונך כפיפת בטן מאוד מסויימת, סביר להניח שיתבצעו אל מול עיניך לפחות 5 סוגים שונים של כפיפות מבחינה חיצונית ובוודאות שיתבצעו 20 סוגים שונים של כפיפות מבחינה פנימית." "לעשות 20 כפיפות בטן" : אין כאן חשיבות למספר עשרים. אולי רצוי לקרוא את ההודעה עם שינוי המספר הזה ל-10 או 5 או משהו כזה. החשיבות למספר עשרים בהודעה הזאת מתייחס למספר האנשים שאתה מעביר להם כפיפת בטן מסויימת. "שיתבצעו 20 סוגים שונים של כפיפות מבחינה פנימית." : הכוונה לעשרים סוגים פנימיים שונים של כפיפות משום שכל אדם אדם יבצע את הכפיפות שלו בצורה פנימית שונה מהאחרים. ב"צורה פנימית" אני מתכוון להתנהלות הפנימית של האדם בתוך הכפיפה.

אשכר

New member
הרבה מילים

אני לגמרי מסכים. ויש גם שאלה של כמה זמן אני מעוניין להשקיע ומה אני רוצה להשיג. יש פה מין אתגר למצוא את המילים הכי מתאימות בזמן הנתון. כאן למשל כתבת הרבה יותר מילים ממה שהייתי צריך כדי להבין אותך

TheGreatNut

New member
המממ....

למה אתה משוכנע בכך שהבנת אותי במידה כזאת שחלק מהמילים שהשתמשתי בהם היו מיותרות עבורך? אישית, אם אני נתקל במצב שכזה על עצמי (כמי שמנסה להבין), אני הרבה פעמים מוצא שבעצם יכלתי להבין הרבה יותר לעומק. דבר נוסף, מה באמת רצית להשיג? ייתכן שנכון למיטב היכולת שלך לעת שכתבת את ההודעות הללו, כמות האנרגיה שהיית מוכן להשקיע לא אפשרה לך להשיג את המטרה. אז זה גם עניין של האם מנת האנרגיה שאתה מוכן להשקיע אכן יכולה לשרת את המטרה שאתה חותר אליה. (וזה כמובן לא משנה אם זה היה המצב נכון לשרשור הזה או לא. זאת סתם נקודה בפני עצמה) למשל, אם המטרה שלי היא לאכול תפוח (לא לקרב את עצמי למצב של אכילת התפוח אלא לאכול אותו בפועל), ואני מוכן לצעוד אל עבר התפוח 5 צעדים בזמן שהוא רחוק ממני 10 צעדים, הרי שאין לי אפשרות באותו הרגע להגשים את המטרה שלי.

אשכר

New member
ניחוש סטטיסטי ואינטואיטיבי

"למה אתה משוכנע בכך שהבנת אותי במידה כזאת שחלק מהמילים שהשתמשתי בהם היו מיותרות עבורך?" - התחלתי לקרוא והמידע נראה לי מוכר, קפצתי קדימה בדילוגים וראיתי את אותו הרעיון בדרכים שונות, ולא ראיתי צורך להכנס אל זה לעומק. מה רציתי להשיג? ממה שאני מודע אליו, כמה דברים: רציתי לחזק את תפיסת העולם שלי, רציתי לתת תשובה לרשף בעניינים שיכולים לקדם אותה רציתי לצוד את רשף, רציתי שהיא תראה שזכרון אנושי הוא שברירי מאד, רציתי שהיא תשים לב למנגנונים שמקבעים את התפיסה שלנו רציתי להראות לה את התועלת שיש במפגש קבוצתי שעוזר לזכור דברים שאנחנו מעדיפים לשכוח רציתי להניע את חתיכת היקום הקטנה שסביבי כך שתהיה יותר מודעת לדברים שמעניינים אותי כרגע בשונה מהתפוח שלך, פה יש "חצי בהריון", כלומר צעד קטן שאני עושה עכשיו דווקא כן מקדם את הסעיפים שרציתי במיידי ובטווח הארוך.

רשף כשף

New member
תודה שרצית לעזור

אבל לא ממש ענית על מה ששאלתי אלא על מה שרצית לענות זה בסדר גמור, אם זו הייתה הכוונה שלך בכל מקרה תודה על התשובה

זה לא מגובש אצלי עד כדי כך.

ההחלטה לפצוח ב"פגישה חודשית" מעין זו היתה החלטה של רגע (לפני כשנתיים) וחייבתי את עצמי אליה (ביני לביני... עד שאבחר להפסיק, שזה יכול להיות גם מחר. זה לא קשור לאף אחד אחר). כמו כן היא היתה החלטה די רגשית. היא לא התבססה על לוגיקה, או על סדרה מובנית של צעדים. מאז אני מתמיד בכך, חודש אחר חודש, בלי לקוות להרבה. אני חש שכלי כזה יכול לתרום לאנשים מסויימים, במידה מסויימת (ברוב המקרים, לדעתי, מדובר במידה קטנה מאוד). מה בדיוק? זה תלוי באנשים... ובעוד המון דברים. בין היתר: מי עוד מגיעים לפגישה? מה הם רוצים? מה עולה בדעתם יום לפני? ועוד... נראה לי, מהשאלות הללו, שאולי את מתייחסת לפגישה הזאת כאל יותר ממה שהיא באמת. האם את מתייחסת כך לכל פגישה שלך עם כל אדם?! אני מניח הרי שאת נפגשת מדי שבוע עם אנשים... מה ההבדל? לדידי, אינני רואה בכך שום הבדל. לכן משהו מוזר לי בכל ההתייחסות המיוחדת לפגישה הזאת, כאילו צריך איזה שהן סיבות מיוחדות בשבילה. אנחנו הרי נפגשים מדי חודש עם אנשים רבים... למטרות רבות ומגוונות. דוגמאות: משחק שחמט, בילוי בים, ישיבה על תוכניות הפרוייקט של סימה בעניין הגנון - בלחם ארז, פגישת בקרת-עשיות-חודשית לקשב השלישי, בילוי בבית הקפה עם דגש על בדיקת ההצעה של מוני, ריצה במשותף ברחובות העיר בשביל הכושר וכן הלאה...

תיקון

ההחלטה לפצוח ב"פגישה חודשית" מעין זו בוצעה לפני יותר משנתיים. היא היתה לפני כשנתיים וחצי - אבל לקח לי כחצי שנה להביא לידי התגשמותה.

למעלה