מודעה

רשף כשף

New member
האמ... כן

לכל פגישה שאני משתתפת בה יש מטרה למשל- להעביר את הזמן בכיף עם חברה או- לקבוע לוח זמנים להגעת חומרי גלם או- לדון על בעיית הלקוח X או- לחתור אל הקשב השלישי. בהודעתך כתבת- זוכר/ת את ספריו של קרלוס קסטנדה? זוכר/ת את המונח "הקשב השלישי"? מעוניין/נת לעבוד בכיוון זה? ואני חוזרת ושואלת אם הפגישה עוזרת לך להגשים את המטרה הזו? השאלה שלי נובעת מתוך סקרנות בנוגע לעבודה בקבוצות, כי עדיין לא פתרתי את הסוגייה הזו אצלי. לאור דברייך עולה בי שאלה נוספת- אם אין מטרה מוגדרת מדוע העשייה כה מוגדרת: מספר אנשים צנועים, שקטים ובלתי יומרניים נפגשים אחת לחודש, לפגישה קצרה במהלכה כל אחד מהם מציין שני דברים: 1. משימות שהוא מטיל על עצמו לחודש הקרוב, בהקשר לעבודתו בכיוון "הקשב השלישי"; 2. האם ביצע-או-לא-ביצע את המשימות שהטיל על עצמו בחודש הקודם. אשמח אם תוכל לחלוק איתי את מחשבותייך, גם אם זה אישי לי אין בעיה לשמוע את זה אם לך אין בעיה להשמיע.

אנסה להשיב...

"ואני חוזרת ושואלת אם הפגישה עוזרת לך להגשים את המטרה הזו? השאלה שלי נובעת מתוך סקרנות בנוגע לעבודה בקבוצות, כי עדיין לא פתרתי את הסוגייה הזו אצלי." איזו מטרה?
המטרה "לזכור"? לא יודע... אני באמת לא יודע, אני לא בא לפגישה הזאת עם מטרה מודעת מוגדרת אחת ויחידה, אלא זאת כאמור יותר מן תחושה כזאת. בערך. ואגב, המממ... בעניין ה"עבודה בקבוצות", אינני סבור שהפגישה הזאת נופלת בקטגוריה של "עבודה בקבוצות", מפני שלא נעשית שם שום עבודה (או אולי, שום עבודה של ממש). כמו כן, כל מי שבא לפגישה הזאת, משתמש בה באופן אקטיבי, כרצונו. כפי שגם קשה לקרוא לפגישה שבה כל אחד בא ואומר "שלום לכולם - רציתי רק להגיד לכם שלום" עבודה בקבוצה, כך גם קשה מנקודת מבטי לקרוא לפגישה כזאת עבודה בקבוצה, כי כל אחד בא ופשוט אומר כמה דברים בנושא מסויים, כרצונו. "לאור דברייך עולה בי שאלה נוספת- אם אין מטרה מוגדרת מדוע העשייה כה מוגדרת: מספר אנשים צנועים, שקטים ובלתי יומרניים נפגשים אחת לחודש, לפגישה קצרה במהלכה כל אחד מהם מציין שני דברים: 1. משימות שהוא מטיל על עצמו לחודש הקרוב, בהקשר לעבודתו בכיוון "הקשב השלישי"; 2. האם ביצע-או-לא-ביצע את המשימות שהטיל על עצמו בחודש הקודם." אינני יודע... לא חשבתי על כך. זה גם מרגיש לי מסובך מדי עבורי לחשוב על כך. "אם אין מטרה מוגדרת, מדוע העשיה כה מוגדרת" - כבר כאן אינני מבין כל כך את האמירה הזאת. המוח שלי לא מצליח להפיק ממנה שום דבר. אני מרגיש שאזדקק למאמץ עצום בשביל להבין מה שואלת... ולא בטוח שאצליח (נדמה לי - ואולי אין זה נכון - שאפילו אם אקדיש לכך שעות על גבי שעות, לא יעלה בידי להבין את השאלה הזאת).

רשף כשף

New member
כן אנחנו מדברים בשפה שונה

אני מנסה ככל יכולתי לפשט: האם באמצעות שיתוף אנשים צנועים, שקטים ובלתי יומרניים (שאולי לא מדברים איתך באותה שפה) במשימותייך לחודש הקרוב להשגת הקשב השלישי אתה מרגיש שאתה מתקדם לעבר השגתו? אני בכוונה מתעכבת דווקא על המפגש הזה שהיה לך חשוב לרשום אותו בהודעה, והוא מעסיק אותך כפי שכתבת: כ-שנתיים. מאוד מעניין אותי איך אתה פועל ועוסק במשהו כ-שנתיים ללא מטרה מוגדרת. לי זה היה מאוד קשה לפעול בצורה הזו, לכן מעניין אותי כיצד אתה מצליח. והכי מעניין אותי איך אתה מצליח לפעול על מנת להשיג משהו (הקשב השלישי) שאינך יודע מהו? אני מקווה שלא הצפתי אותך בשאלות...

וואו, איזה מאמץ!

לא אמרתי זאת בציניות. באמת התרשמתי מהמאמץ לתקשר איתי. תודה.
"האם באמצעות שיתוף אנשים צנועים, שקטים ובלתי יומרניים (שאולי לא מדברים איתך באותה שפה) במשימותייך לחודש הקרוב להשגת הקשב השלישי אתה מרגיש שאתה מתקדם לעבר השגתו?" לא, לא נראה לי שאני מתקדם לעבר השגתו בדרך זו... זאת תהיה תמימות, טפשות ויומרנות גם יחד לחשוב כך. אהם, בעיקר תמימות וטפשות מצדי בקנה מידה על-יקומי בריבוע בריבוע. נראה לי, בערך, אני חושב, אם אני לא מתבלבל. "מאוד מעניין אותי איך אתה פועל ועוסק במשהו כ-שנתיים ללא מטרה מוגדרת. לי זה היה מאוד קשה לפעול בצורה הזו, לכן מעניין אותי כיצד אתה מצליח." אני בטוח שיש הרבה דברים שרובנו עושים הרבה יותר משנתיים, מבלי לחשוב על מטרה מוגדרת ביחס אליהם. נראה לי שאת רוב מה שאנחנו עושים, אנחנו עושים הרבה יותר משנתיים (ובלי שום מטרה מוגדרת ביחס אליהם). חוץ מזה, נראה לי שלחלק מאיתנו - ולא מעטים במיוחד - אין בכלל מטרות מוגדרות כלשהן. אנשים פועלים בצורות שונות. חלקנו פועלים באמת בעיקר מתוך מחשבה (אני לא נמנה עליהם כל כך), אחרים בעיקר מתוך רגש, אחרים בעיקר מתוך נוחות (היי!
) וכן הלאה. "והכי מעניין אותי איך אתה מצליח לפעול על מנת להשיג משהו (הקשב השלישי) שאינך יודע מהו?" אני לא בהכרח מצליח לפעול על מנת להשיג את זה. אולי אפשר להגיד שאני מנסה (וגם זה בקושי רב. אני בספק!), אבל מנסה מה? להגיע לקשב השלישי? ודאי שלא. להתפתח? ודאי שכן. "הקשב השלישי" הינו, אולי, שלב בהתפתחות זו, אבל שלב שבדרגת ההתפתחות הנוכחית שלי, אפילו אינני מסוגל לחשוב עליו בצורה נכונה.

רשף כשף

New member
תודה ../images/Emo24.gif

אולי זה משהו שהייתי צריכה לשאול בהתחלה: מדוע אתה עורך את המפגש?

המממ... קודם כל ../images/Emo24.gif בחזרה!

לא יודע בדיוק. הבה נאמר שזה כיף, נחמד, מהווה אימון טוב (זכירה של דברים מחודש לחודש, למרות שיכולתי לעשות זאת גם לבד, לעצמי, אבל אז יותר קשה עם המשמעת העצמית: מתי לאחרונה ניסית ליצור פגישות קבועות ומסודרות עם עצמך בלבד?) וכדומה.

רשף כשף

New member
../images/Emo140.gif

האמת פעם אחרונה שקבעתי עם עצמי הברזתי כהוגן ומאז לא היה לי אומץ לחזור ולהיפגש
אם זה עושה לך כיף וטוב ונחמד זה כבר מסביר היטב מדוע אתה ממשיך לעשות את זה לגבי אימון- רק אתה יודע, כי אני עדיין לא לגמריי סגורה על זה. אם אתה מתכוון לאימון הזיכרון / המשמעת, אני יכולה לנסות להתחבר. מה שקשה לי מאוד להבין הוא אימון באמצעות שיתוף קבוצה של אנשים (ששוב, לא בהכרח מדברים באותה שפה) לגבי מיקומך בדרך להשגת הקשב השלישי (שהוא נעלם, לא ידוע). הדרך עצמה נראית לי קשה מדיי: יותר מדיי מאמץ.

אשכר

New member
"יותר מדי מאמץ" ---

זה לא לעשות את מיטבך. ואני לא חושב ש"צריך" או "אמורים" לעשות בחיים שום דבר ביותר מדי מאמץ. כשאת עושה את מיטבך אז את עושה בדיוק כמה שצריך. גם האתגר למצוא מהו בדיוק הגבור בין "פחות מדי" ל-"יותר מדי" הוא אתגר שניתן ליצלוח אותו בדיוק בכמות האמאמץ המיטבית לאותו רגע ולאותן נסיבות.

למעלה