Lhuna3
Well-known member
הסיפור הכללי מוכר לי מילדותי, אולי הקריאו לי אותו מספר או משהו.
זה גם לא כל כך הוגן שבגלל שהנסיך היה רע אז גם כל המשרתים סבלו מהעונש שלו.
(אני אגיב לאחרים לפני שאני אפרט כי אולי מישהו כבר כתב ויחסוך לי)
אבל עדיין אהיה חייבת להתקטנן על איך שהמסר הועבר, אז סליחה מראש
והרימייק באמת נשמע נוראי, למה אתם צופים ברימייקים האלו בכלל?
מבחינתי אם הייתי ממש אוהבת סרט מסויים, בטח ברמה שאתן אוהבות אותן כקלאסיקות ילדות שלכן, לא הייתי רוצה לראות רימייק שלו.
שאלתי את עצמי גם.איפה ההורים שלו?
כן, שמתי לב וגם לי זה הפריע.וואי הם ממש מחפפים בתרגום מה זה. נראה לי שהם שמים בשירים את התמלול של הדיבוב במקום תרגום ישיר, מה זה התרגום העקום הזה?? אבל מתחרז
ווייז זה לחלשים, אנחנו ניווטנו לפי הכוכבים!אם היה לו וויז זה לא היה קורה. איך אנשים הסתדרו פעם בלי וויז וגוגל מאפס???
גם אני.אני תמיד תוהה מי ואיך בנה את הטירות העצומות האלה בימים ההם.
הם כאלה חמודים!! כמובן שהכי הספל הקטן...חחח פמוט מדבר! למה הסרט מתרחש בצרפת וכולם צרפתים אבל רק ללומייר יש מבטא בעצם?
הרהיטים שוועו לאורח איזה נחמדים הם.
דיחחח איך שהוא אוכל את הביצים, אח שלי מרים משקולות והוא גם אוכל כמויות של ביצים אני תמיד קוראת לו גסטון כשהוא עושה חביתה
וואו באמת? לא שמתי לב שזה נאמר. אז זה באמת מוגזם10 שנים??? הנסיך היה בן 11 סה"כ כשהוטלה הקללה??? איזה הגזמה הוא פאקינג היה ילד!!
תכלס חוץ מזה שהיא רחוקה מאבא שלה ודואגת לו, וזה שהיא כאילו אסירה (מכוח הבטחה), זה ברור שהטירה זה מקום פי אלף יותר טוב מהעיירת מטומטמים הזאת.והנה לכל הטוענים על תסמונת שטוקהולם - בתכלס היא כן חופשיה ללכת והיא הלכה. אבל יש שלג והוא הציל אותה מזאבים ונפצע, בגלל זה היא חזרה. ובטירה יש רהיטים מדברים וספריה עצומה ואין את האידיוטים בכפר שמזלזלים בה ואת גסטון, אז אולי זה לא כזה נורא להשאר שם.
הנה הספריה החלום של עדי
אני זוכרת ספריה דומה ומדהימה באירלנד.הייתי בספריה דומה לזה בפורטוגל.
בדיוק.בתכלס היא צריכה להביא את אבא שלה לטירה וזהו, מה רע לה פה? עדיף מהכפר הדבילי הזה.
ממש!"וואטס דר מאמא??" איזה חמוד הספלון הזה
לגמרי סתומיםוואי הם באמת שני סתומים עכשיו במקום להראות לה את אבא שלה במראה ואז לשחרר אותה הוא פשוט צריך להציע לה להזמין אותו לגור איתם!! אוקי כלומר לשחרר אותה זה המעשה האצילי יותר לעשות בעצם. אבל יכל להציע "אבל אם את רוצה אני אשמח אם תחזרו שניכם לפה". סתומים
איזה גדול זה המלחמה של הרהיטים באנשיםחחח הרהיטים תוקפים
יפה, אני לא ניחשתי את זה בשלב הזה.אם כל הרהיטים והחפצים פה חיים, זה אומר שהם היו משרתים בני אדם?
זה גם לא כל כך הוגן שבגלל שהנסיך היה רע אז גם כל המשרתים סבלו מהעונש שלו.
וואלה הם באמת אוהבים את הקטע הזה בדיסני. כנראה בגלל שזו דרך נוחה להרוג נבל בלי שנצטרך לראות את גופה ודם, וגם בלי שמישהו ירצח אותו ממש.אבל גסטון אידיוט ולכן מנסה לתקוף שוב ולכן נופל למותו כנבל דיסני קלאסי.
אכן! (הוא גם לא נראה לי בן 11 בדיוקן שראינו).הוא נראה אבל בדיוק כמו בדיוקן שלו. אז אולי הוא כאילו תקוע באותו גיל וגם כל הרהיטים עד שתשחרר הקללה? אבל אז איך הוא יגיע לגל 21?? יש פה פאק חמור בלוגיקה!!
הכל נכון, רק שכמבוגרת אני רואה כמה שהמסר מועבר בצורה עקומה.לסיכום בתכלס זה סרט יפה עם מסר יפה וכל הקשקושים על תסמונת שוקוהלם ושהיא מתאהבת בחוטף שלה זה בולשיט. היא די מהר נשארה שם מבחירה, והם התקרבו לאט והתאהבו מזה שהם למדו להכיר אחד את השני והשתנו לטובה כתוצאה מההכירות. דווקא סרט הרבה יותר מתקדם בקטע הזה, לעומת סרטי דיסני אחרים שבהם הם מתאהבים בחמש שניות.
והמסר האמיתי הוא לא לשפוט אנשים לפי המראה שלהם, ואיך שאנשים פוחדים ממה שהם לא מכירים אז הם תוקפים במקום ללמוד להכיר, והמפלצת האמיתית זה לא מי שנראה מכוער אלא מי שהלב של מכוער כמו גסטון.
(אני אגיב לאחרים לפני שאני אפרט כי אולי מישהו כבר כתב ויחסוך לי)
אני מסכימה גם.בסופו של דבר אפשר לסכם את הסרט בכך שזה סיפור על שני בחורים שרוצים את אותה בחורה, שניהם דושים בהתחלה, אבל אחד ממשיך להיות דוש ורע אליה ומנסה לשלוט בה בכוח, והשני מבין שהיא בת אדם ומוותר על הצרכים שלו בשבילה ולומד להשתנות. זה סיפור על גאולה וסליחה, ואיך אפשר לכפר על המעשים שלך ולהשתנות
אבל עדיין אהיה חייבת להתקטנן על איך שהמסר הועבר, אז סליחה מראש
והרימייק באמת נשמע נוראי, למה אתם צופים ברימייקים האלו בכלל?
מבחינתי אם הייתי ממש אוהבת סרט מסויים, בטח ברמה שאתן אוהבות אותן כקלאסיקות ילדות שלכן, לא הייתי רוצה לראות רימייק שלו.
כן, לצערנו זה ככה במציאות וגם היום...גאסטון אומר לבל שעדיף שלא תקרא כדי שלא תתחיל לפתח חשיבה עצמאית (הוא לא אמר את זה ככה, אני הסקתי את זה ממה שנאמר). אז בעצם כולם חושבים שבל ואבא שלה מוזרים כי הם לא הולכים בתלם?
אני בכלל לא קלטתי שהם במקור בני אדם, וכל הזמן חשבתי שזה גם קצת מוזר שהם כל כך רוצים בשביל החיה שהקללה תוסר, כי אז הם יאבדו את החיים שלהם ויחזרו להיות רהיטים חסרי חיים. (כלומר חשבתי שחלק מהכישוף של הטירה, משום מה, זה שהרהיטים קיבלו חיים וכן גם השתוממתי על זה שהנסיך חי שם לבד.)המשרתים רואים את הקרבה של בל והחיה ומתחילים לשיר בהתלהבות כי הם חושבים שבקרוב יחזרו להיות בני אדם.
יש בזה משהו, אבל הוא גם כן הציל את בל מהזאבים.היה לי מאוד מעניין לראות שהחיה בסרט הזה הוא לא ממש גיבור, אם הייתי צריכה לתאר אותו אולי הייתי אומרת שהוא אנטי גיבור? ברור שיש נבל בסיפור אבל החיה הוא לא הנסיך הסטנדרטי שאנחנו רגילים לראות בסרטי דיסני (לפחות לא הישנים).
שאלה מעולה!!לאן נעלמו כל האחים של צ'יפ?
בהחלט, רוב העיירה מוצגת כמקום של אנשים שטחיים, משעממים ובורים. ככה לפחות אני הבנתי.קצת הפריע לי שכולם חשבו שבל מוזרה כי היא מתבודדת ומעדיפה לקרוא אבל אני מבינה שהסרט מותח על זה ביקורת.
לחלוטין, כולם בעייתיים מנקודת מבטנו, יש כאלה שקל לי יותר לקבל את הבעיות שלהן וכאלה שפחות.מעניין מה שאתן רושמות, אני חושבת שאם רוצים אפשר למצוא בעיות בסדרה/סרט שלא נוצרו בעשור האחרון.
ראשית אגיד שוב שאני איתכן בעניין המסר, וגם לא ראיתי פה תסמונת שטוקהולם (אם כבר אז חשבתי לרגע על תסמונת האחות הרחמניה בכיוון ההפוך, ממנו אליה, כשהיא מטפלת בו אחרי הפציעה. אבל גם זה לא נכון.)
המסר הוא יפה.
אבל...
האם הוא באמת למד לאהוב באופן לא שטחי, ולהסתכל באדם ולא בקנקן?
היא אמנם חכמה ואמנם פמיניסטית, אבל עדיין הסיבה שהוא התאהב בה זה שהיא יפה.
וזה הודגש היטב.
והיא אמנם התאהבה בו בזכות הפנימיות, אבל
א. היא מראש היתה בחורה לא שטחית, אז זה לא שהיא עברה פה התפתחות
ב. היא ראתה בו יופי פנימי לכאורה, כאשר הוא התנהג בעדינות ואדיבות רק בשביל להרשים אותה. האם הוא היה מתנהג ככה גם מול מישהי לא יפה, שהוא לא התאהב בה?
ג. למרות שהיא התאהבה בו כחיה, בשביל הסוף הטוב באמת הוא חייב לחזור להיות יפה-תואר. אז אוקיי אולי זה קצת מוגזם לצפות ממנה להתחתן עם אדם בגוף חיה (עבור המבוגרים שצופים לפחות זה היה מעלה לראש רעיונות לא מלבבים...) אבל מה היה נגרע מהסיפור אם לא היו מדגישים שהוא אדם יפה תואר, אלא היה סתם רגיל או אפילו לא נאה במיוחד?
הוא יכול היה גם להתחיל את הסיפור כנער יפה תואר, אבל אחרי הסרת הכישוף, להפוך לאדם שאינו נחשב יפה כל כך.
בעיני כל העניין שמדגישים את יופיים החיצוני של הגיבור והגיבורה, מאוד פוגע במסר שמדבר גם כנגד שטחיות ובעד לראות את הפנימיות של אנשים (בנוסף לעניין ההשתנות והגאולה כפי שכתבה מיקי).
אבל כאמור, זה דיסני הישן... הגיבורים הם עדיין תמיד יפים ובעיקר יפות, אפילו בסרט שלועג באופן כל כך מפורש לעיירה של אנשים שטחיים, ומהלל גיבורה פמיניסטית וחובבת קריאה.
המסר הוא יפה.
אבל...
האם הוא באמת למד לאהוב באופן לא שטחי, ולהסתכל באדם ולא בקנקן?
היא אמנם חכמה ואמנם פמיניסטית, אבל עדיין הסיבה שהוא התאהב בה זה שהיא יפה.
וזה הודגש היטב.
והיא אמנם התאהבה בו בזכות הפנימיות, אבל
א. היא מראש היתה בחורה לא שטחית, אז זה לא שהיא עברה פה התפתחות
ב. היא ראתה בו יופי פנימי לכאורה, כאשר הוא התנהג בעדינות ואדיבות רק בשביל להרשים אותה. האם הוא היה מתנהג ככה גם מול מישהי לא יפה, שהוא לא התאהב בה?
ג. למרות שהיא התאהבה בו כחיה, בשביל הסוף הטוב באמת הוא חייב לחזור להיות יפה-תואר. אז אוקיי אולי זה קצת מוגזם לצפות ממנה להתחתן עם אדם בגוף חיה (עבור המבוגרים שצופים לפחות זה היה מעלה לראש רעיונות לא מלבבים...) אבל מה היה נגרע מהסיפור אם לא היו מדגישים שהוא אדם יפה תואר, אלא היה סתם רגיל או אפילו לא נאה במיוחד?
הוא יכול היה גם להתחיל את הסיפור כנער יפה תואר, אבל אחרי הסרת הכישוף, להפוך לאדם שאינו נחשב יפה כל כך.
בעיני כל העניין שמדגישים את יופיים החיצוני של הגיבור והגיבורה, מאוד פוגע במסר שמדבר גם כנגד שטחיות ובעד לראות את הפנימיות של אנשים (בנוסף לעניין ההשתנות והגאולה כפי שכתבה מיקי).
אבל כאמור, זה דיסני הישן... הגיבורים הם עדיין תמיד יפים ובעיקר יפות, אפילו בסרט שלועג באופן כל כך מפורש לעיירה של אנשים שטחיים, ומהלל גיבורה פמיניסטית וחובבת קריאה.