מוצא הדוגמנית מהתולעת?

xianghua

New member
לשינוי בתדירות אללים

אין קשר לטענת המוצא המשותף. עליך להדגים מחקר בו ישנה ראיה למוצא משותף.

לגבי הקריטריונים של השיטה המדעית. כדי שתיאוריה תחשב למדעית עליה להציג ראיות, ודרך להפרכתה או לאישושה. רק אז היא תחשב למדעית. האם אתה יכול להראות כי האבולוציה עומדת בקריטריונים אלה?

"מה שעושה את תיאורית האבולוציה לתיאוריה כל כך יציבה זה שהיא מגובה גם בתצפיות בטבע - מאובנים,"- כיצד מאובנים מדגימים מוצא משותף?

"האבולוציה של HIV, עמידות חיידקים לאנטיביוטיקה,"- בחיידיקם לא התפתחה שום מערכת מורכבת חדשה. עמידות לאנטיביוטיקה מושגת ממוטצית נקודה או חילוף פלסמידים. זה לא מה שהאבולוציה טוענת.

" כמות החלב שמופקת מפרות, דוגמת העשים המפורסמת,"- זו ברירת אללים. העש נותר עש. שום מנגנון חדש אין כאן.

" כלומר אפשר בקלות לתכנן ניסוי, שכל אחד יכול לחזור עליו, שיספק ראיות ישירות לאבולוציה. הכי פשוט? קח תרבית חיידקים זהה גנטית, גדל אותה על מצע אנטיביוטיקה, ותראה מה קורה אחרי כמה דורות. "- ואם החיידק ישאר חיידק האבולוציה מופרכת?

"שהבאת אכן פירטו למה יש כאן ראיות לתכנון, הפירוט הוא כדלקמן:
"שיו! ATPase! איזה מבנה מסובך! וואלה לא יכול להיות שזה התפתח לבד"- אז בוא נראה. מצאנו רובוט על מאדים. שיו, איזה מבנה מסובך. לא יכול להיות שהוא ראיה למתכנן או חייזרים.

squalus

New member
אז תגיד שאתה בכלל לא יודע מה זה אבולוציה

היית יכול לחסוך לי הרבה זמן.
תתחיל בללמוד על המושגים הבסיסים באבולוציה, לפני שאתה פותח בניסיונות להפרכת התיאוריה.
ומהמשפט האחרון שלך הבנתי את סגנון ה"ראיות" שאתה וה"מדענים" שלך מנופפים כהוכחות. זה מה ששאלתי, וענית לי יפה. תודה.

xianghua

New member
ובהודעה זו הוכחת שאין לך מושג,

לא רק מהי אבולוציה, אלא גם מה טיב "ראיותיה".

squalus

New member
משעשע

שבחור חסר השכלה מנסה ללמד ביולוג אבולוציוני מהי אבולוציה.

xianghua

New member
אם בחור חסר השכלה כמוני עושה לך בית ספר

מה יעשו אזובי הקיר?

squalus

New member
יפתחו לצמחים ווסקולרים

אתה מפגין בורות עצומה בכל מה שקשור לאבולוציה.
אתה מנסה, ללא הצלחה, להפריך תיאוריה, כאשר אתה אפילו לא יודע מה התיאוריה אומרת, ואתה לא מבין אפילו את המושגים הבסיסים של התיאוריה.
ומהתגובה הקודמת שלך, אתה רק מדגים שאתה מאמין באבולוציה, אתה רק לא יודע את זה.
ברצינות, תפתח ספר, או אפילו וויקיפדיה, ותקרא קצת על מהי אבולוציה, לפני שאתה עושה צחוק מעצמך ומנסה לקיים דיון על הנושא עם אנשים שמתעסקים עם הנושא למחייתם.

xianghua

New member
יש לך הזדמנות להוכיח שאני מדבר שטויות

האם אתה מסוגל להצביע על טעות אחד בודדת במה שכתבתי בהודעה הקודמת? (זו שהתחמקת ממנה בטענה שאני חסר השכלה).

באם לא תעשה זאת, אראה זאת כהודאה בנכונות טענתי.

squalus

New member
אני לא צריך להוכיח

אתה עושה את זה יפה מאוד בלעדי.
לא טעות אחת בודדת, אלא טעות בכל משפט שכתבת. לדוגמא: " עמידות לאנטיביוטיקה מושגת ממוטצית נקודה או חילוף פלסמידים. זה לא מה שהאבולוציה טוענת."
אבל הרי רבים פה כבר הצביעו על הטעויות הרבות בכל הודעה שלך, זה לא מה שימנע ממך להמשיך ולהפיץ שטויות.
בריאתן זה בריאתן, לא נותן לעובדות לבלבל אותו.

xianghua

New member
אתה מבולבל טבעי כנראה

ואם אינך יודע שחיידקים נעשים עמידים לאנטיביוטיקה משום מוטציות נקודה או חילוף פלסמידים, ושאין לכך שום קשר לטענת המוצא המשותף, זה אומר הכל. מבחינתי מיציתי את השטות הנ'ל. אני באמת מציע לך ללמוד קצת על התיאוריה עליה אתה מגן.

xianghua

New member
ההגדרה הכללית

היא התפתחות כל החי והצומח מאב קדמון משותף. כמובן שיש כאלה המחשיבים שינויים בתוך המין עצמו כמיקרו אבולוציה. הם צודקים חלקית. זו אכן סוג של התפתחות, אבל זו לא הטענה המרכזית באבולוציה.

squalus

New member
זאת תיאורית המוצא המשותף, לא הגדרת האבולוציה

לפני שאתה קופץ לתיאורית המוצא המשותף, אתה צריך להבין את הבסיס.
אז שוב, מהי הגדרת האבולוציה? לא "מה פינוקי חושב שהגדרת האבולוציה", אלא ההגדרה המוסכמת ע"י הקהילה המדעית (שים לב! הקהילה המדעית, לא הציבור הרחב)
אתה יכול להתשמש בוויקיפדיה, אני יכול לתת לך רשימת ספרים אם אתה רוצה, אתה יכול גם לפנות לחותמי העצומה שלך ולשאול אותם אם קשה לך.

xianghua

New member
הנה מויקי:

http://he.wikipedia.org/wiki/אבולוציה

"אבולוציה ביולוגית היא תהליך השינוי הגנטי באוכלוסייה של אורגניזמים‏‏ לאורך דורות. תהליך האבולוציה כולל הן את השינויים הקטנים של תדירויות אללים באוכלוסייה (כגון אלה שקובעים את סוג הדם) ועד להצטברות של שינויים שהובילה להתפתחות מצורות החיים החד-תאיות הקדומות למגוון היצורים החיים כיום – חד תאיים מורכבים, צמחים, פטריות ובעלי חיים, כולל האדם"

לא ניתן להפריד בין שינוי תדירות אללים לבין מוצא משותף. מהסיבה הפשוטה שאם נעשה כן זה יהיה נכון גם *בלי המוצא המשותף*. ואז הגדרת התיאוריה לא תכלול מוצא משותף. אתה רוצה להסכים לכך? אין בעיה. רק תבין כמה מצחיק זה ישמע.

squalus

New member
עזוב לרגע את מוצא משותף

אתה מבין שאבולוציה זה סה"כ שינוי בתדירות אללים באוכלוסיה לאורך זמן?
אתה מבין שאם אתה מגדל חיידקים על מצע אנטיביוטי, וחיידק אחד פיתח עמידות כתוצאה ממוטציה נקודתית והתחיל להתרבות, אותה אוכלוסית חיידקים עברה אבולוציה? גם אם זה אותו מין?

xianghua

New member
אם אתה קורא לשינויים בתוך המין אבולוציה

וולקאם. רק שתדע שאין לכך כל קשר לטענת המוצא המשותף. כלומר אם אתה מתקבע על ההגדרה הזו, גם אם כל המינים נוצרו בבת אחת על ידי בורא, תוכל לקרוא לכך אבולוציה.

squalus

New member
לא אני קורא לזה

זו ההגדרה הרשמית של אבולוציה.
כאשר אתה מנסה לנהל דיון עם מישהו על תחום מסוים, כדאי שתכיר את המושגים הבסיסיים, אחרת אתה סתם עושה צחוק מעצמך.
אניח שה"וולקאם" שלך זה הודאה בכך שאותו חיידק עבר אבולוציה.
עכשיו, אם אותו הגן שנתן לחיידק עמידות לאנטיביוטיקה עבר מוטציה נקודתית שאפשרה את אותה עמידות, כלומר אותו חיידק עכשיו מייצר חלבון עם חומצת אמינו אלאנין, במקום ארגינין, האם אתה מסכים על זה שעכשיו נוצר חלבון חדש, שכמותו לא היה בעבר?

xianghua

New member
ההגדרה רשמית כוללת מוצא משותף

אלא אם כן אתה רוצה לטעון שלהגדרה הרשמית לאבולוציה אין קשר למוצא משותף. זה מה שאתה רוצה לטעון? בבקשה. אבל שום מדען לא יטען שטות זו.

"כדאי שתכיר את המושגים הבסיסיים, אחרת אתה סתם עושה צחוק מעצמך"-לבנתיים, לא אני זה שעושה מעצמו צחוק. אתה זה שטוען כי להגדרה לתיאוריה אין קשר למוצא משותף.

" האם אתה מסכים על זה שעכשיו נוצר חלבון חדש, שכמותו לא היה בעבר?"-מבחינה טכנית בהחלט אפשרי לקרוא לכך חלבון חדש, אך לא מבחינה פונקציונלית. שום שינוי מורכב אין כאן.

squalus

New member
אני רואה שקשה לך

אז שוב: אבולוציה היא שינוי בתדירות אללים באוכלוסיה לאורך זמן.
זה אומר שאם אתה צופה באוכלוסיה מסויימת, ומדור לדור יש שינוי בתדירות האללים, אז האוכלוסיה עברה אבולוציה.
איפה כאן המוצא המשותף?
תיאורית המוצא המשותף בנויה על תיאוריה האבולוציה, והיא נגזרת שלה, אבל היא לא הטענה העיקרית בתיאוריה האבולוציה.

ולמה לא ניתן לקרוא לחלבון חלבון חדש מבחינה פונקיונלית? הרי הפונקציה שלו השתנתה, הוא עכשיו מספק עמידות לאנטיביוטיקה, כאשר לפני כן הוא לא סיפק. זה אצל פינוקי לא נחשב חלבון חדש מבחינה פונקציונלית?

xianghua

New member
תגיד, אתה רציני?

"זה אומר שאם אתה צופה באוכלוסיה מסויימת, ומדור לדור יש שינוי בתדירות האללים, אז האוכלוסיה עברה אבולוציה"- כלומר האבולוציה אינה עוסקת במוצא החי והצומח מאב קדמון משותף?

"איפה כאן המוצא המשותף?"-הנה שוב, מויקי:

"תהליך האבולוציה כולל הן את השינויים הקטנים של תדירויות אללים באוכלוסייה (כגון אלה שקובעים את סוג הדם) ועד להצטברות של שינויים שהובילה להתפתחות מצורות החיים החד-תאיות הקדומות למגוון היצורים החיים כיום – חד תאיים מורכבים, צמחים, פטריות ובעלי חיים, כולל האדם"

"ולמה לא ניתן לקרוא לחלבון חלבון חדש מבחינה פונקיונלית? הרי הפונקציה שלו השתנתה, הוא עכשיו מספק עמידות לאנטיביוטיקה, כאשר לפני כן הוא לא סיפק."- זו אינה פונקציה מורכבת. גם חצ'קון על המצח זו פונקציה חדשה.

למעלה