מורל.

playtrip

New member
מורל.

למעשה, גיליתי שהבעייה הכי גדולה עם צבא ההגנה לישראל הוא הקרנת הדיכוי, ותחושת הרצינות הכבדה שהוא משדר. זה מוגזם! לדכא ולהכניס את החיילים ללחץ ולעודף רצינות זה לא דבר בריא! אתם צריכים לראות אדם בעל התלהבות, כיצד הוא יבצע פעולות שונות. האווירה הזו בצבא היא למעשה הדבר הכי חמור שיכולתי לשים לב אליו! אדם אמור לבצע פעולות בהתלהבות, בחיוניות, ולהרגיש הרבה חדוות חיים...! לא בריא לקחת את המעשים האלו ברצינות כה יתרה, ובלחץ! באמת! במיוחד בחוסר שינה מספק ותנאים מסוג זה! פעולה שאדם עושה בהתלהבות מביאה אותו ללמידה ושליטה מהירה במעשיו... בתור אחד שהצליח להכנס בכמה מקרים להתלהבות חזקה ובריאה מאד, אני מוכרח לומר שביצעתי את עבודתי באופן מרשים, איכותי ומפואר בהרבה ממה שאני מבצע בלחץ או בדיכוי! אמנם חשוב לומר שעבדתי בתור מחלק עלונים... וזה לא שנלחמתי ממש, אבל אני חייב לומר לכם, הבעיה הכי גדולה שראיתי, וזו לדעתי אחת הסיבות הכי גדולות להשתמטות הזו היא האווירה הכללית של הצבא! תזהרו! לא ככה מגנים על המדינה, לא ככה עושים עבודה, ולא ככה אדם אמור לתת מחייו שלוש שנים מדכאות! אדם אמור וראוי מאד להרגיש חדוות חיים והתלהבות בעת ביצוע פעולות בעבודה או במוסדות השונים! עבודה בלחץ מיותר אינה יעילה!!! באמת! ואני חייב לומר גם שביצעתי חלק מהעבודה מהר יותר כאשר שמעתי באמצע מוזיקה קצבית עם אופי אגריסיבי אמנם אבל הגישה היתה אופטימית בהרבה מצעקות של מעביד/מפקד/ראש מחלקה! יש אלמנט של דיכוי בצבא הזה שרצוי מאד לסלק, וסיבה משמעותית להשתמטות בקנה המידה הזה הוא האופי והאווירה בה הכל מנוהל! אני בטוח בזה! אני בן 25 ונוסף על היכולת ליצור אנימציה ומוזיקה אני גם מסוגל לרוץ די בקלות ואפילו לקפוץ, להתהפך ולבצע גימיקים שדומים ללחימה בצורה מאד מרשימה, יחסית לפעולה כבדה של חייל צבאי, שבוודאי גם נמצא תחת לחץ ומשקל גדול בהרבה... זה נראה משונה אולי לאדם שהיה על כדור נגד חרדות, אבל הפסקתי אותו בסופו של דבר לצורך עבודה, ואז בעצם גיליתי שהחרדות בין השאר נבעו בכלל ממה שלקחתי כל אותן שנים... ז"א, ששוב, גם במקרה הזה, יכולתי לשרת היכן שהוא, אבל פשוט נתתי לעצלנות ולאזלת היד באותו הזמן שהשתמשתי באותו כדור לגרור עצמה כך... אני לא כל כך מצטער על זה דרך אגב, לפחות לגבי כל שירות שהיה פוגע בחיי אדם, תומך לחימה או מונע אותי מלהשתמש בהתלהבות בצורה מספקת... ז"א, על פני השטח, חיי האדם בכלליות חשובים יותר מפגיעה באוייב כלשהוא... אם מדברים על זה שיש כוחות שעוסקים בהבאת עזרה או הצלת אדם במקומות היישוב עצמם, ללא קשר ללחימה... וכן, גם הבאה או סידור פשוט של ציוד בעבור זה.

respecta1

New member
עשית מהצבא כאילו אין שם אנשים

יש שם אנשים, יש שם צחוקים, יש שם כיף והרבה.

playtrip

New member
משונה...

אם כך למה כמעט כל החיילים שאני רואה לא ממש נראים כך? רציניים כאלו או לפחות, לא ממש מאושרים... גם אם יש צחוקים, אני לפחות מקווה שאם יש, אז לפחות לחלק ממתפעלי היחידות והמכשירים יש את המבט הבורק הזה בעיניים ואת הגישה הרעננה והשפויה והממוקדת הזו כמו שיש אצל המארינס, או אצל שדרים של חברת תקשורת ממש מצליחה בלילה ממש מוצלח... בהתלהבות, תמצא שאדם יכול לרוץ מאד מהר, ובקלות וגם להיות מאד מדויק ומיומן, האם ראיתם כאלו?

koneko90

New member
כן.

מה אתה מכליל? כל אדם הוא בפני עצמו ואי אפשר לדעת על סמך המבט שלו או על סמך מראה חיצוני בלבד. בכל מקרה, מסכים שצריך תמיד להיות יצירתיים בקשר לאושר של חיילים, ולעזור בקשיים מסוימים שמתגלים.

playtrip

New member
אתה מעריץ אנימה לפי הכינוי...

או נמשך במידת מה לתרבות יפן... זה בכל אופן, כנראה איך שהצבא מציג את עצמו או מוצג באופן כללי... הכל נראה יותר מדי קודר ורציני... מלבד גלגלץ וכמה יחידות מקוריות... אכן... גם כמה פעמים הגיבו בפני שחלק מההויי אמור להיות רציני מאד ונוקשה בצבא כי זה מחשל ומאחד ומוסיף הרבה לאחר מכן, משום מה לא אמרו אמרו זאת הפעם... בכל אופן זה לא חייב להיות כך ולא תמיד נכון! בכל מה שקשור לאנימה, לא ממש יצא לי לראות מישהו שהשתמש בטכניקות של משחקי מחשב בצבא, יתכן שעקב החיוב במידה ניכרת להשאר ממושמע לפי כללי החברה/נורמה... כן, גם שם, אבל זכור שלא הייתי מעולם ביחידה כלשהיא, ואנשים שונים גם מספרים דברים שונים. למישהו מכם יצא אכן לראות אנשים שבאים בשיטות פסיכולוגיות להפטר מלחצים או ליעל עצמך כמו: אעמיד פנים שאני מלאך/מצב אלוהה(God Mod)/חייל קונטרה/דמות מגהסון, אנימה או מו"ד, או פשוט לקחת את זה מאד בהתלהבות ובקלות, ופחות או יותר "לשחק" רק בשביל הטריק של לפעול מהר יותר ויעיל יותר, לבצע את העבודה בצורה יותר מהירה, יעילה ואיכותית? זכור לי שבג'וינט או במארינס ניסו כמה פעמים לפעול בשיטות האלו בחלק מן הבסיסים, ואפילו די ביעילות!

koneko90

New member
לא,

אני לא, הכינוי הובא לי ע"י חברים. מצא חן בעיני אז נשארתי וככה מכירים אותי. אין לי שום הערצה למה שציינת או קשר לתרבות יפן.

respecta1

New member
כן, הרבה.

לא הכל כמו שרואים כלפי חוץ. בעיקר בקרבי, שזה בעצם מה שדיברת עליו.. כן, בהחלט האנשים שם מתלהבים נמצאים בכיף בסחבקיות בצחוקים וכו'

playtrip

New member
מצויין, זה חיוני.

שמרו על עצמיכם, אם זה מה שאני מקווה, זו גישה חיונית מאד כאשר אדם מבצע פעולה קריטית. בכל אופן, אם אתם כאלו, חבל על הסכנה, אני בכל זאת לא מוצא מלחמה כדבר רצוי או יעיל... מלחמה היא מסוכנת וגורמת נזקים רבים לשני הצדדים. בקשר להגנה או לפעולות למען אזרחים אין לי למעשה הרבה תרעומת, פשוט תשמרו על ההתלהבות שלכם, ואני חייב להודות שלהרבה אנשים בכלליות חסרה גישה נלהבת בחייהם, רואים זאת גם אצל אזרחים רגילים, נותני שירות, שוטרים ומד"א. אני פשוט נגד לחימה כי אני מוצא אותה מיותרת, על אף היותי במידת מה, דווקא שוחר לחימה בגישה ובאופי שלי...

respecta1

New member
לא תמצא הרבה אנשים בעולם שתומכים במלחמות

כמו שאומרים היסטוריונים על דוגמת מלחמת העולם השניה בנוגע לארצות הברית אין מלחמות טובות - יש מלחמות נחוצות.. ולצערינו מלבד האחרונה שיש מקום להתווכח כמה הייתה נחוצה, כל המלחמות שלנו נחוצות.

vinney

Well-known member
באמת? מאז מלחמת יום הכיפורים

אף מלחמה לא הייתה נחוצה.

respecta1

New member
היו שני מלחמות

לבנון ולבנון השניה.. הראשונה הייתה נחוצה (מלחמות נחוצות לא רק כשזה שניה לפני שמשמידים אותך או כשיש איום קיומי - אלא בשביל להגן על אזרחים) והשניה.. יש מקום לויכוח כמה היא לא נחוצה

vinney

Well-known member
אף אחת מהן לא הייתה נחוצה

ואם אחת משתיהן הייתה נחוצה, אז זאת השניה, לא הראשונה.

vinney

Well-known member
הא, התנקשות בארגוב זאת עילה

מוצדקת לדעתך? הרי המלחמה לא באמת פתרה שום דבר, ומלבנון תקפו אותנו גם 20 שנים אחר כך, אחרת לא היינו פותחים בעוד אחת. אם המלחמה לא פתרה כלום - לא היה בה טעם.

koneko90

New member
זה שאצלנו השלטון מנהל מלחמות בצורה

הכי חובבנית שיש, לא אומר שהמלחמות לא היו נחוצות.

vinney

Well-known member
הכל נבחן במבחן התוצאה

אם התוצאה היא שהמלחמה לא פתרה את הבעיה - סימן שהמלחמה לא הייתה נחוצה. אז לשאלת מי ששאל קודם - כן, המלחמה הנחוצה היחידה היא מלחמת קיום, כל השאר (כולל מבצע קדש, ליטני, מלחמות לבנון, וכד') - מותרות. הן לא היו נחוצות כלל.

respecta1

New member
../images/Emo6.gif

אוי איזה מצחיק מה שאתה אומר, כל המבצעים האלה.. היו מבצעים שבאו בשביל להגן על אזרחים או שאתה בעצם אומר אז מה אם 100 אזרחים ירצחו, אם זה לא מלחמת קיום לא שווה?

vinney

Well-known member
האזרחים הפסיקו לההרג אחרי המבצעים?

לא. אז המלחמות האלה לא היו שוות. (ותלמד קצת היסטוריה, מבצע קדש לא היה קשור בכלל לאף אזרח ישראלי שנהרג, אלא לתעלת סואץ שהולאמה, אחת המלחמות הכי פחות נחוצות לישראל, שאגב הפסדנו בה, כי תעלת סואץ נשארה מולאמת).

vinney

Well-known member
בולשיט, הם לא החלישו אותם, רק חיזקו.

כמו שגירוש אנשי החמאס ללבנון "החליש" את החמאס לשנה, אבל חיזק פי אלף מאז ועד עכשיו. כמו שרצח מנהיגי חיזבאללה לדורותיהם רק חיזק והעצים את מחליפיהם. ההיסטוריה לעולם חוזרת, מי שרוצה מלחמה - ימצא תירוץ כבר.

למעלה