מורל.

יניבל1

New member
זה לא מאחה זה הסטה

להציג משתשמטים כמשוגעים שהחברה ה"שפוייה" צריכה להרחיק מהם זה הסטה לכל דבר , אין כאן שום מחאה פוליטית , אתה לא באמת מציע פיתרון לבעיותיה הרבים של ישראלים, אתה סתם משתלח בציבור מסויים .

TNTal6

New member
אווף נמאס לי להסביר כי אתם פשוט לא מבינים

מי מציג משתמטים כמשוגעים?! אנחנו מוחאים כנגד אלה שדווקא הם ל-א משוגעים וא-י-ן להם שום בעיה לשרת בצבא ובכל זאת לא משרתים. דווקא אלא שבאמת משוגעים אין לי טענות כלפיהם. הציבור שאני "משתלח" בו הוא ציבור המשתמטים האמיתיים שעונים על ההגדרה. ומי שעונה על ההגדרה יודע את זה. כבר ממש נמאס לי להסביר את זה כל הזמן אני מרגיש כמו תקליט שבור.

יניבל1

New member
אבל

אתה כותב "אבל אם הם נפגעים כתוצאה מהפרסום השלילי להשתמטות- מגיע להם." אתה לא מבין שמהקמפיין הזה יפגעו אנשים שיצאו מצהל שלא ב"מירמה" ? הקמפיין יתפס על ידי הציבור כלפי כל מי שלא שיצא מהצבא, שהרי הציבור לא באמת ידע להבחין מי יצא מהצבא בצדק ומי לא. ותנסה לכבס את המילים שלך כמה שתרצה עדיין נודף מהם ריח של הסטה "אבל אם הם נפגעים כתוצאה מהפרסום השלילי להשתמטות- מגיע להם." זה משפט שמשתמע רק לכיוון אחד .

TNTal6

New member
למי שיצא מהצבא במירמה- מגיע לו שיפגע

ומי שיצא שלא במירמה- לא מגיע לו שייפגע, אבל אם הוא נפגע, צר לי אבל עדיין אני לא חושב שזה מוטעה. רשמת: "אתה לא מבין שמהקמפיין הזה יפגעו אנשים שיצאו מצהל שלא ב"מירמה" ? הקמפיין יתפס על ידי הציבור כלפי כל מי שלא שיצא מהצבא, שהרי הציבור לא באמת ידע להבחין מי יצא מהצבא בצדק ומי לא." אז מה אתה מעדיף לעשות? להתעלם? ורוב הציבור יודע טוב מאוד שמי שיצא לא במירמה הוא אינו משתמט. אתה לא מבין? הקמפיין הזה לא מורה לאנשים לצאת לרחוב, להצביע על כל אחד שלא עשה צבא ולהגיד "הוא משתמט". זה לא משנה מי בדיוק לא עשה צבא בצדק ומי לא עשה צבא שלא בצד, כי מי שלא עשה צבא שלא בצדק יודע את זה והוא זה שאמור להיפגע. שאני אומר "יפגע" אני לא מתכוון לתגובות של אנשים. אני מתכוון שהוא ייפגע מהקמפיין של "ישראלי אמיתי לא משתמט", ומי שלא עשה צבא מסיבה מוצדקת לא אמור להיפגע מיזה ואם הוא נפגע בכל זאת- צריך להבהיר לו שהוא לא משתמט

יניבל1

New member
תשמע אני לא מאשים אותך ברוע וזדון

נדמה שהכוונות שלך טובות ואתה לא רוצה באמת לפגוע באף אחד אבל הקמפיין שאתה מציע (או שיותר נכון כבר קיים) מבלי שאתה שם לב יפגע בסופו של דבר במשתמטים שלא במרמה . כי הקמפיין הזה שלך כביכול תמים ולא כופה את עצמו על אף אחד אבל במידה ויצליח הוא יכניס לתודעה הלאומית את המסר שמי שמתגייס מרצון הוא בעל ערכים וטוב יותר ומי שלא הוא פחות , ובאמצעות שטיפת המח הזו סולם הערכים של הציבור התערער ופתאום מי שהשתמט יחשב לדבר הנמוך ביותר(כמו בשנות ה-50 וה-60 בישראל אגב) ובמידה ויצאתי מהצבא שבצדק עדיין יתסכלו עלי כ"חשוד בעבירה" . תגיד את האמת אם יבקש לעבוד איתך אדם שחשוד באונס אכזרי של בחורה אתה תקבל אותו לעבודה שלך? אני לא חושב.....

TNTal6

New member
מסכים איתך- אבל

אין מה לעשות כי אין דרך להלחם בהשתמטות מבלי שהפטורים מהצבא שבדק יפגעו. וחייבים להילחם בתופעה הזאת כי אני חושב שכבר הבהרתי לך למה לדעתי זו כפיות טובה. אולי צריך בד בבד עם הקמפיין להבהיר טוב יותר מי הם המשתמטים

vinney

Well-known member
להזכיר לך מה היה לפני רצח רבין?

להזכיר לך מי זה אברושמי? עד עכשיו בנימין נתניהו אומר שכשהוא לא אמר שום דבר כשמול הפרצוף שלו שמו תמונה של רבין במדי אסאס זה פרובוקציה של השב"כ. אז כשאיזה מישהו יתחיל לחסל משתמטים, מה תגיד? שהוא עשב שוטה?

respecta1

New member
../images/Emo6.gif

1) (זה בעצם עונה על הכל) אין פתרון קסם לקאסמים, למרות שזה בכלל לא קשור ולא הייתה מלחמה בגלל הקאסמים. 2) אוי דגלים.. גם עכשיו צה"ל יכול להרים לך מארמון אסד דגל ישראל, לא ענייני לא קשור וטיפשי.. הקטיושות שוב נופלות? טוב לדעת.. נפלו 2 לפני שבועיים - שלוש בשלומי ואלה היחידים מאז המלחמה. 3) שוב זה על עזה ופלסטינים, לא הייתה מלחמה איתם ובגלל טימטום השמאל נסוגנו מעזה מה שהביא להם זמן להתחמש ולהתכונן הרבה.

vinney

Well-known member
אז בעצם למה לצאת למלחמה?

אי אפשר לנצח את הקטיושות, לא? אז מה נחוץ בה כל כך?

vinney

Well-known member
אבל אם במלחמה נגרם יותר נזק

מבלי מלחמה, אז מה הטעם? לדוגמא, מלחמת לבנון השניה - אם לא הייתה מלחמה, נראה לך שמישהו היה יורה טילים על חדרה סתם כך?

respecta1

New member
לא באותו זמן

אלא שנה אחר כך, מתי שהיה מתאים לחיזבאלה..ואז היה לו גם טילים יותר מתוחכמים וגם בכמות יותר.

vinney

Well-known member
זאת אומרת אתה מודה שזה לא בשליטתך?

החיזבאללה יחליט, ירה מתי שיהיה מתאים לו, מתי שיהיה לו ציוד, לא מתי שאתה תגיד לו, נכון? אז למה הרגנו 150 איש לפני שנה וחצי?

respecta1

New member
טוב, אין לי מה יותר להגיב לך בנושא הזה

אתה פשוט מגיב, עובר נושא.. ואחרי שאני עונה לך על הנושא הזה אתה חוזר לאותה שאלה ששאלת מלכתחילה סתכל 4 הודעות מעלה, ותראה את התשובה.

vinney

Well-known member
אתה אמרת

"אלא שנה אחר כך, מתי שהיה מתאים לחיזבאלה".

respecta1

New member
מה שקורה בשדרות זה מצב הזוי.

שבמקום שהחיילים יגנו על האזרחים, האזרחים בגופם מגנים על החיילים בשביל שיוכלו להמשיך למשוך זמן עד לכניסה לעזה.

Obisidian

New member
חאלס לכתוב שטויות

אתה רושם בצורה כאילו אתה בכלל מבין על מה אתה מדבר ... כשמשגרים רקטות ממדינה אחרת על המדינה שלך זה נקרא הכרזת מלחמה. מה רצית שנעשה? שנבליג כמו בשדרות וניתן להרתאה שלנו להתכרסם? וגם תסביר לי, למה לעזאזל שנרצה מלחמה? אנחנו לא ישות קוליאניסטית ואנחנו לא הגדלנו את השטח שלנו מאז 1967. לאיזו מטרה יש לנו למלחמה? נפט? כסף ? לאיבוד משאבים ובני אדם? המלחמות של ישראל תמיד היו נחוצות כדי להגן על הריבונות של המדינה .... אי אפשר לעבור על שיגור רקטות לשטח שלנו ממדינה אחרת ...

koneko90

New member
אתה טועה,

המדינה מחויבת להגן על כל הפרטים באשר הם. ופגיעה כמו שהייתה שהתבטעה באקט צבאי כלפי המדינה, הן בחטיפת החיילים והן בתקיפה של ישובי הצפון מצריכה תקיפת נגד. לכל מלחמה יודעים איך נכנסים אך לא יודעים איך יוצאים, כולם חכמים לאחר מעשה, אך אם המלחמה הייתה מניבה תוצאות, כן היה צריך לצאת למלחמה? הרי איך אפשר לדעת זאת מלחתחילה?

vinney

Well-known member
אפשר לדעת זאת מלכתחילה

ואפשר לדעת זאת עכשיו. גם בתחילת המלחמה היו שטענו שהיא מיותרת, ובטח ובטח לא "מלחמת קיום". אז חטפו שני חיילים, לבי איתם ועם המשפחות, אבל לפני זה חטפו 4 ולא יצאנו למלחמה. אז מה פתאום לפני שנתיים לא ואחרי שנתיים כן? כי המלחמה עצמה לא נחוצה, ההתלהמות נחוצה, הרצון לעשות שריר, לא המלחמה. בדיוק כמו הפורום הזה. אין משתמטים, אתם לא מסוגלים לספק לי אפילו שמות בודדים של אנשים שהורשעו בהשתמטות, יש יותר אנשים שהורשעו בקבלת שוחד, או שוד זקנות, אבל מה - ההתלהמות שלכם משרתת אינטרסים של מישהו שרוצה לשמור על כסאו - אז אתם פה. מפיצים שנאה. למה לא, לא עולה לכם כסף.

למעלה