מורל.

koneko90

New member
מלחמות באמת מיותרות,

אבל אנחנו נלחמים על עצם קיומנו, וזה לא שאם נפסיק אנחנו להילחם הצד השני יפסיק גם. גם אם מלחמה א' עם עזה למשל, מיותרת, הרי בסופו של דבר נאלץ להילחם בהם. מוטב מוקדם מאשר מאוחר.

respecta1

New member
איזה אימרה מטומטמת

"אם לא הצלחנו במלחמה - סימן שהיא מיותרת. אם הצלחנו שלא במלחמה - אז היא מיותרת בריבוע." אם הסיבה למלחמה מוצדקת, אם לולא המלחמה יפגעו עוד אזרחים ותמשך פגיעה בריבונות - המלחמה מוצדקת ונחוצה.

vinney

Well-known member
אבל במלחמת לבנון השנייה

דווקא בגלל המלחמה נהרגו עוד אנשים. מה עושים?

respecta1

New member
כי לבנון השניה

בגלל ההנהגה המדינית, הייתה מלחמה גרועה (וזה בלי קשר לכמה היא נחוצה או לא) ואגב, זה שיש מחיר יותר גדול של אנשים מאשר אם היה כשהמצב היה נמשך.. זה לא מה שעושה מלחמה גרועה, כי בסופו של דבר זה יצתבר, בסופו של דבר הם יתחזקו עוד, בסופו של דבר יהיה להם נשק יותר מתוחכם שיהרוג יותר מ119.. המלחמה הזו עיקבה את התחזקות חיזבאלה בלא מעט..זה הדבר הטוב היחידי שאפשר להגיע עליה.

respecta1

New member
מצב של התחמשות גדולה

ועוד ניסיונות חטיפה - מה שהיה הרבה לפני המלחמה.

vinney

Well-known member
והמלחמה לדעתך מנעה את זה בצורה כלשהי?

נחכה ונראה לגבי החטיפות, לגבי ההתחמשות - החיזבאללה כבר מזמן השלים את כל מה שהיה חסר לו, ואם תשאל אותי, הרבה יותר מהר מצה"ל. אז מה עשינו?

respecta1

New member
הוא השלים את מה שחסר

לולא המלחמה היום הוא היה במצב הרבה יותר מתקדם ממה שהיה.. וצהל לא צריך להשלים את מה שחסר לא.. כי לא חסר לו חוץ מבדברים של יותר הכנה לחיילים ולמידת לקחים..לארסנל נשקים לא חסר כלום.

vinney

Well-known member
אם כך צריך לצאת מיד למלחמה

ולא להפסיק אותה לעולם, כי ברגע שמפסיקים - הוא משלים את מה שחסר, נכון? זאת אומרת, אתה טוען שבכל חודש צריכים לההרג 150 איש, כדי שנוכל להחליש את ארגוני הטרור, נכון?

respecta1

New member
שיש נסיבות מסוימות

כשרואים שהארגון מתחמש במהירות, שהוא מראה סימני תוקפנות שלא לדבר על פיגועים וחטיפות, כשהוא מתחיל לפגוע באזרחים - שצריך לצאת למלחמה נגדו.

vinney

Well-known member
איזה מצב?

חטיפת החיילים הייתה חד פעמית. ולא האחרונה, לצערי, אני די בטוח.

MoRoSH11

New member
תכלס

עם כמה שיכול להיות קשה יש גם שם המון רגעים יפים והמון חברים

בקיצר שיחפשו להם פראיירים אחרים שיהיו

העבדים שלהם. זין על הצבא! זין על המדינה! זין על החוק הכופה להתגייס! זין על כולכם מורעלי צבא!

TNTal6

New member
הפראיירים האחרים שומרים עליך

כפוי טובה. תתבייש. עצרת לחשוב פעם שאם רוב המדינה חושבת בדיוק ההפך ממך- אולי הבעיה בך? אתה יותר ממוזמן לרדת מארץ, ותעשה את זה כמה שיותר מהר כי בנתיים החיילים שומרים עליך לחינם, כי אתה לא עומד להחזיר להם טובה, אפילו לא הערכה.

victoria777

New member
תגיד,היית בכלל בצבא?

אתה מכיר את המסגרת הזאת בכלל?כי מה שאתה מתאר זה לא הצבא שאני מכירה... יש אנשים שמתחברים אליהם,יש צחוקים ויש חויות שזוכרים כל החיים.לפעמים קורה שיש תקופות לחוצות ועמוסות,תקופות לא קלות נפשית אבל עוברים את זה בסך הכל.

Leibovitz

New member
משתמט יקר

אני מציע שהמדינה ןהחברה תשתמט ממך. מילא שאתה משתמט, אבל גם להיות גאה בזה? זו ילדותיות תמימה לכל היותר.

למעלה