מזוכיזם או פחדנות?

פיתוי זו אומנות

נשים אוהבות להיות מחוזרות,זה משחק של חיזור. אבל גבר שיעשה לי רע? מה פתאום.גבר צריך לגרום לי להרגיש נחשקת ואהובה,גבר שיודע מה הוא רוצה,שהולך על המטרה.אבל לא מתרפס ,מתחנן או לוחץ כשזה לא זה. לא,אתה לא חייב לשחק את הקשה להשגה,אבל כן לשחק...במובן הטוב של המילה (כמו ילדים שנהנים ממשחק).חלק מהמשחק לפעמים זה להיות ישיר,להגיד מה אתה רוצה אבל ממקום חזק,ממקום בטוח.

לא מדובר על רע במודע

גמ לא מדובר על רע בכוונה. מדובר בגבר שמעיפ לך את כל הפרפרימ בבטן ובלב, אך כל מה שהוא, כל המכלול שבו לא עושה לך טוב ובכל זאת, את נשארת/מתאהבת.

נשים אוהבות להיות מחוזרות...

ואם נכליל, כל אחד אוהב להיות מחוזר. מצד שני, נשים רבות שאני מכיר אינן מבדילות בין חיזור שבא ממקום אמיתי, לבין חיזור מזויף. אפשר להגיד שאני מכיר כל כך הרבה יחסים זוגיים שהחלו בחיזור מזויף. ואז אחרי זמן רב האישה היתה מופתעת "איך הוא השתנה כל כך פתאום", כשבסך הכל הוא הפסיק לזייף. אולי במקום לקרוא לזה "לשחק משחק" נקרא לזה "לרקוד". זהו סוג של ריקוד מתוחכם ומורכב. בריקוד לפעמים יש צעדים חזקים וכוחניים, ולפעמים צעדים עדינים, לפעמים קדימה, ולפעמים צועדים אחורה.... אני יותר מתחבר למונח הזה

"ריקוד"

מטאפורה שמתאימה מאוד לתאר חיזור-אהבתי ותארת יפה,ואוסיף לפעמים צד אחד מוביל את הריקוד ולפעמים הצד השני.

יעלי03

New member
שאלה עם זה חיזור מזויף או..

אמיתי. איך אפשר לדעת? אולי פשוט הרגשות של הבחור השתנו כלפי בת הזוג?

אז זהו, שלא מדובר במשחק.

לא מדובר על משחק של קשה להשגה, לא מדובר על משחקימ כלל. ישנמ טיפוסימ המאוד מורכבימ, שלהיות איתמ זה שדה מוקשימ מתמשך עמ פיצוצימ לא מעטימ באותו שדה, ועדיין אלו הטיפוסימ המושכימ סוג כזה או אחר של אנשימ. שאלתי היתה אחרת, האמ ללכת אחרי הקל והבטוח,או ללכת אחרי זה ששורט אותנו רציני:)

לכי על זה ששורט

כי הקל והבטוח זו אשליה. זה ששורט אותך הוא גם זה שמאתגר אותך, וגם מוציא ממך אנרגיות חיות. קצת שריטות, לא נורא... מה את עושה כזה עניין?

מבקר

בוא נשמור על רמה תרבותית בדיון. איני "עושה עניין" מכלומ, והפוסט אינ ו נוגע אלי אישית. פתחתי פוסט כללי על נושא שאין אחד או אחת שלא נתקלו בו, זה שהנושא מקוממ אותך (בצדק או לא) זו כבר בעייה שלך, אך אל תנסה להשליך עלי שייכות אישית. תודה.

השאלה היא אחרת

השאלה היא מה גורם לך להמשך לאנשים שלא טובים עבורך, האם את לא מאמינה שמגיע לך יותר? ברגע שתעבדי על אהבה עצמית והערכה עצמית ותלמדי לאהוב את עצמך , להכיר ביתרונות ובתכונות הנפלאות שלך (וכל אחד יש) והלאמין שמגיע לך רק הטוב ביותר, אז גם המשיכה תהיה לאדם הנכון. אולי הוא יהיה אדם מורכב, אבל בטוח שהוא לא יהיה מישהו שגורם לך סבל כי בעצם לא ממש אכפת לו ממך, וכי הוא מחזק את ההערכה העצמית הנמוכה שלך

ושוב אני אבהיר(בפעמ השלישית) בפוסט זה

הפוסט אינו עלי. הפוסט הינו על תופעה כזו או אחרת המוכרת לנו הן מצד גברימ והן מצד נשימ. כל אחד/ת מאיתנו נתקלו לפחות פעמ אחת בחייה בטיפוס(ית) מהסוג שציינתי. למה ההתעקשות הזו לשייך את הפוסט אלי אישית ועמ עיצות כאלו או אחרות, שמן הסתמ ידועות? תודה על הכוונה הטובה ועל העיצות, האמן לי שאני מסוגלת לדאוג לעצמי. אגב, לא ידוע לי שהגיעו למסקנה מה גורמ לנו להמשך לאדמ כזה או אחר, או מה האדמ הנכון לנו להמשך אליו, שכן המשיכה הינה בעצמ כימית,קרי, כימיה פרופר 0ריחות/טעמ/אדרופינימ וכד') כך שאהבה עצמית, והבנת עצמי, כהגדרתך, אינה יכולה לנתב כימיה.

יוסף1948

New member
הרדוקציה לבסיס הכימי של רגשות לא תורמת להבנה

ראשית -ההתעקשות לשייך אותו אלייך נובעת מהצורה שהוא כתוב - מה לעשות . ברם - כמו שכבר כתבתי זו אינה הנקודה המרכזית והתופעה ראוייה לדיון גם כך . חלק מהכותבים מתחייסים לתופעה - הקיימת של משיכה למי שינהג בך ברוע -נשים כגברים (למה גברים מעדיפים ביציות- יש על זה ספרים וכמובן ההפך נשים הנמשכות למי שנוהג בן רע) אבל זה לא המצב שרצית לדון בו - וכבר הכברנו על כך מילים הנתוח שלך - הכל כימיה בסוף - מרדד את התופעה - ואינו תורם . זה כמו להגיד - הקסם של המונה ליזה זה בסך הכל פיגמנטים של צבע מפוזרים על שמן או שבינין הוא ערמת לבנים. כל התודעה שלנו - תחושת האני - ידיעותנו ומהותנו - הם בסופו של דבר מעגלים חשמליים וכימיים במוח שלנו - העשוי חומר אף הוא אנחנו כולה כמה דליים של מים מלוכלכים . אין סבאמירות אלו שום דבר להבנת הרגשות והמחשבות והמקורות שלהם ומהותן וההנחה ששינוי תחושת הערך העצמי שלך והבנת עצמך ומניעך והמצבים שאתה חוזר אליהם שוב ושוב - יכולה בהחלט לשנות את ההתיחסות שלך למערכות היחסים ולהבנת מה באמת מתאים לך . חלק מהכותבים בשרשור הזה עצמו דברו על שינויי גישה בעקבות דיונים פנימיים והתנסות והבנה - תוצאה של ניסיון חיים לפעמים וכיוצא בזה = ולכן - הגם שאפשר לתאר במושגים כימיים ופיזיולוגיים את תחושת ה,פרפרים בבטן" - זה עדיין לא יקרב אותנו כהוא זה להבנתם

עמ כל הכבוד יוספ:)

איני מרדדת את התופעה ולו רק בגלל שאין אני אישה רדודה אשר אינה רואה מעבר לקצה אפה. עד כאן לגבי "המחמאה" שלך. לגבי המשך דבריך-כשדיברתי על משיכה טהורה, מה לעשות היא אכן מבוססת על כימיה פיזיולוגית-אך רק בכמה רבדימ שלה ,כפי שטרחתי לציין ואתה כנראה העדפת להתעלמ. מעבר לכימיה, יש כמובן את שאר הפרמטרימ,כגון: אופי, שכל,התנהגות וכד' (ויזואליות אני משייכת לקטע הכימי). עכשיו בוא ניקח את כל התערובת, נערבב טוב ומה יצא לנו? ערב רב של סגנונות משיכה שיש לנו-כך נראה על פניו הלא כן? אז זהו שלא. לכל אחד ואחת מאיתנו יש את הטייפ שלה,בשורה התחתונה עמ חריגות מועטות לכאן או לכאן. אתה התעקשת להתקע על הקטע הכימי בתגובתי, שהינו קטע אחד מיני דוגמאות רבות שהבאתי. וסורי יוספ, עמ כל הבנתך בכימיה (ואני מניחה שיש לך הבנה לא מועטה) זה אמ אני אוהב את עצמי יותר או פחות, או אעריך את עצמי יותר או פחות לא יגרומ לי לשנות את הטייפ שלי בגברימ (לפחות במובן הכימי,שהוא להזכירך: ויזואליות, טעמ,ריח,מגע וכו'). מה שכן זה יכול לשנות,אולי, זה לקבל את הקל ולהינות ממנו מבלי לאתגר את עצמי מחדש בכל פעמ. (דיברתי בגופ ראשון שכן פנייתך אלי היתה בגופ ראשון). איני אוהבת ניתוחימ פסיכולוגימ של רגשות, כמו שאיני אוהבת עיצות פסיכולוגיות בגרוש, ולא היה חסר בשרשור הזה מכאן ומכאן. בשורה התחתונה, יש כאלו ששינוי בחשיבה ובהבנה העצמית עזר להמ לגלות את עצממ מחדש, וישנמ כאלו שעמ כל הבנתמ לעצממ, עדיין ימשכו לאש כי זה מה שהמ אוהבימ.

יוסף1948

New member
איני מבין את התקיפות בתגובה שלך ומאיפה היא

"איני מרדדת את התופעה ולו רק בגלל שאין אני אישה רדודה אשר אינה רואה מעבר לקצה אפה. עד כאן לגבי "המחמאה" שלך". יוצא מזה שאת לא מסוגלת לטעות כי את אישה נבונה ? ובכן - למרות היותך אישה לא רדודה - וזו הדמות שעולה מכתיבתך - ואני אומר זאת בלא ציניות למרות עובדה זו- לדעתי כמובן - במקרה הזה התאור שלך מרדד ומפשט לא בצורה נכונה את התופעה . שוב גם אנשים נבונים טועים מפעם לפעם "אגב, לא ידוע לי שהגיעו למסקנה מה גורמ לנו להמשך לאדמ כזה או אחר, או מה האדמ הנכון לנו להמשך אליו, שכן המשיכה הינה בעצמ כימית,קרי, כימיה פרופר" 0ריחות/טעמ/אדרופינימ וכד') כך שאהבה עצמית, והבנת עצמי, כהגדרתך, אינה יכולה לנתב כימיה." "אתה התעקשת להתקע על הקטע הכימי בתגובתי, שהינו קטע אחד מיני דוגמאות רבות שהבאתי" לא אני התעקשתי להתקע - את כתבת שהבל כימיה - וחזרת על זה במכתב האחרון המסקנה הסופית שלך מקובלת עליי - אך שימי לב שניתקת אותה מההבט הכימי . ואומר שוב - לומר שטעות בידך בנקודה מסויימת של טעון- אינו אומר שאת לא נבונה באופן כללי לו היית רדודה - לא הייתי טורח להתדיין ולסתור את דברייך

למעלה