מז"ט על הפורום החדש, וטיפ...

dodo281

New member
הי תומר - ושריק - אכן לא רק את ../images/Emo140.gif

מרענן אמיתי אתה לי - ו-מורים חברה ?!?! אתגר קרת - אם זכרוני אינו מטעני - היה כישלון בשעורי ספרות, אבל עובדתית - הוא סופר מתליח בקרת הקטנה שלנו, אך - לטעמי .... הראש מסקרן - ה"ספרות" ככה... ואני ומורתי היקרה - היא היתה בטוחה שייעודי ועיסוקי יהיו כתיבה - והנה - אני כותבת אליכם כאן
אבל אולי השגיאה היא שלי...
ובאשר למילים החלופיות - מחונן/חנון = מחונחן מן המפורסמות הוא שהן "הולכות" ביחד , וטוב שכך -
לילה טוף!!! DODO.

tshgn

New member
מעשה במבחן קסום

זו היא אגדה שהייתה באמת, ולספרה לכם אני ממש מת: בכיתה ז´ (או ח´), נכנסה המורה למופת, שלפה יומנה, ופצחה בשלה: "הוציאו דפים, על יהודה עמיחי עכשיו אתם נבחנים". שלפתי הדף. כרגיל מיואש. רשמתי השאלה, והמורה בשלה: "ענו ילדי, על שאלה זו ודי, ובסוף המבחן, הניחו הדף על שולחן". במבחן כך נרשם: "פענחו את השיר, על פרמידות בשיר, בו ממש נעטף, פת של לחם לטף, בנייר עיתון משומש". ואני מתרונן, סוף-סוף מתבונן, על שיר כה קסום, והדף את מחשבתי פוער לאחסון. כך רושם ורושם, את אשר מוחי מתאר, על קסמים במצריים, ושליפת ארנבים, ואני מאושר, ובפרץ מי ילין... מוסר הנייר, ממש מאושר, למורה אף מביט, ומישיר לה חיוך. ואז יום הדין. המבחן על השיר, הוא מגיע אלינו, בליווי מורתינו. היא מיד לי קוראת, מול כל הכיתה, ומיד היא אומרת: "ומה הסברך?, על מה פה ענית? האם יש כאן כל קשר? בין השיר וההסבר?" וכך אני עומד, מנסה להסביר, את כל שראיתי, ממש בזה השיר. הכיתה משתוממת, מהיכן זה הפלא, שכולם כאן הוציאו, מאיות, אך... לא אני הוא... אז מאז כך ידעתי, להעז לא ארצה, לפחות בשיעור, בו דמיון מעורב. לחיים אז יצאתי, וכיום גם מרצה, ואצלי בשיעור, הרבה דמיון - ושובב. ביי, תומר

מיאה49

New member
איזה מזל שאתה יודע לחרוז מהשרוול

פרחים אני שולחת לך למען השירה ולמען החג. מירה

dodo281

New member
הי תומר - ../images/Emo6.gif

זה גורלם של מחונחנים - עשירים מדי למערכות עם קונספציה סגורה. ומכירה ילדה - שבהיותה בכתה ג´ - בכתת מחונחנים תוססת ופרועה ביותר - כתה הלומדת יום-יום ביחד - המורה ביקשה מהכיתה לכתוב על החוויות האישיות בסוכה - נושא פתוח ורחב לכל הדעות... כתבה, המורה הגיבה - ומאז הילדה סרבה בעקשות סיסטמטית לכתוב כל חיבור/התייחסות לחוויותיה האישיות.... המורה - שרק התחילה את דרכה - ובשל תהילת הצלחתה באולפנה בה למדה קיבלה כיתת מחונחנים - עפה לאחר שנתיים ממע´ לימוד זו - לנצח !!! מה שתפסו הילדים מייד - לקח למערכת לתפוס שנתיים - בסיוע אינטנסיבי של ההורים... והילדה - בשלה - בכל הקשור לכתיבה חופשית בכלל !!! חלפו שנים - ובתחום ביה"ס - כך נשאר, אך מחוצה לו - כותבת - ועוד איך !!! ו- חוץ מ- אני - שייכת לדור תלמידי ספרות שונים משלך מהותית !!! למזלי !!!
תחילה חשבתי עליך - בר מזל - למד עמיחי ביסודי !
אני עמיחי לא למדתי כלל בביה"ס - אך כמובן - בארוני ובלבי - שנים רבות. אבל - בדור שלי - איפשרו לתלמיד לחוש הספרות - ודמיון היה מבורך !!! לא פירמידות, לא עטיפות ולא בייגלך ...., אמנם מסגרות השירה עצמה היו אז הרבה פחות פתוחות - אך מסגרות הדמיון - פתוחות הרבה יותר ....
וזכיתי לאחלה מורים לספרות - במקביל !! - לשניים: מורה (ממין נ´) לספרות עברית , ומורה (ממין ז´)לספרות זרה - כ"א ראש שונה לחלוטין - היה טוף!!! אפילו מאוד !!! ואפילו המורה לאנגלית היה כזה - שכאשר למדנו יצירות באנגלית - להן ביצועים מוקלטים - מחזה למשל - טרח והביא בפנינו וורסיות שונות - להאזנה , דיון, והרחבת הנפש - דווקא
, ובצד זה - שעורי פילוסופיה, מוסיקה ו-3 שפות זרות!!! למזלי מאחת איפשרו לנשור במהלך התיכון... וכל זאת - במסגרת בי"ס תיכון רגיל - אך טוב - ללא חינוך אפור... וכל זאת - בזמנים עתיקים - שהלוואי שישובו ביוםמן הימים למע´ החינוך בארצנו .... כפי שאמרתי - היה טוף!!! כל טוף!!! DODO.

שריק 7

New member
הי- דודו, אצלי בתיכון ממש לא../images/Emo12.gif

אני נפעמת מתיאורך לגבי מע´ החינוך בתקופת היותך תיכוניסטית- 3 שפות זרות??? התיכון שלי(המוכר) בגוש-דן נחשב כבר אז כ-בית חרושת לציונים. ייתכן שהיום הוא יותר פתוח מאשר אז... אמנם חלק מהמורים היו אנשי-עומק, אך רובם ממש לא. אז מסתבר שלמדת בבי"ס שקרא דרור לדמיון! איזה יופי! אני מנסה לחשוב אם זה תיכון חדש אולי... טוב לשמוע שהיו לך בו חוויות מעשירות שרי

dodo281

New member
הי שריק - לא - לא תיכון חדש ../images/Emo13.gif

וכן: 10 ש"שד שפות זרות בחמישית שישית - אח"ז זכיתי להפחתת שפה והפחתת שעתיים. וכן: מרים נפלאים ! בעלי יכולת מאוד גבוהה - חלקם אף מאוד נחמדים
וכן: בעניין חוגים - אם רצו חוג שאינו ברשימה - כלשהוא !!! די היה להביא רשימת משתתפים בת 10 אנשים - כדי לקבל זאת, וכן: מסיבות ריקודים ענקיות - עם אומנים - שישו ושימחו אמיתי - כן - במסגרת ביה"ס, וכן: דרישות התנהגותיות ולימודיות - סופר מקפידות !!! מהתלמידים, ואת ההתנהגותיות - כמובן שלא אהבנו... אך לא עזר לנו !!! וטוב שכך!!! ולא - אנא אל תמשיכי לנחש איזה בי"ס זה - לפחות לא כאן בפורום
, הלוואי על כולם אז ועכשיו - בתי ספר כאלו ! בתי-חינוך אמיתיים !!! כל טוף!!! DODO.

שריק 7

New member
דודו´לה- לא אנחש. רק אאחל

לילדי ההווה שיקבלו קומץ ממה שאת וחברייך קיבלתם. אני חושבת שהחינוך הוא שיקבע איזה עם יחיה כאן בעשורים הבאים. עכשיו אני גם מקשרת את עובדת אהבת- הארץ אצלך- למע´ החינוך המקיפה והמיטיבה. מובן שלבית בו צומחים - תפקיד מכריע. אך בתקופה בה המירוץ לקריירה אצל 2 בני-הזוג כ"כ מורגש- כאן אנו משוועים למע´ חינוך שונה!!!! שתיה איכפתית,רגישה,חובקת ומציבה גבולות ברורים. כן כמו שתיארת. אבל כיצד נעשים הדברים? מנסים להרשים הורים ע"י "פרוייקטים", מגמות זוהרות וממוצעים. והתלמיד? לא חשוב. תרבות הדיבור? אין לזה בכלל זמן כשעוסקים ב-5 יחידות במתמטיקה. לאזכר ארועי תרבות? אין. זה לא נכנס ל"בגרות". להלל ולשבח תלמידים שפעילים בתנועת נוער/סיירות? זה ממש לא "אין" ! בעניין זה- כשעבדו על מסיבת סיום י"ב אצל בתי- פנו 2 בנות למרכזת השכבה והציעו מתן תעודת הוקרה על פעילות חברתית (שתמיד מעניקים) למרכזות ההדרכה בצופים. למותר לציין שהמדריכים והרכזים משקיעים שנים ב-2 משרות מלאות:תלמיד+מכור לתנועה... ומה השיבה מרכזת השכבה? שהרשות המקומית תעניק להן!!!!!! ומה בחרה היא?? לתת את תעודת המתנדב, לציון סיום בי"ס שש שנתי- - - לתלמידה שהשקיעה רבות בשבועיים האחרונים בעניין הפקת המסיבה קרי: היתה עוזרת הפקה של מרכזת השכבה.... ומה היה קורה אם היו מקריאים בקול על הבמה 2 שמות נוספים????? זו תמצית דלוחה של מה שיש לי לומר על מערכות החינוך הרדודות בארצנו הקטנטונת. ו- - - מי בכלל מדבר על זה (חוץ משריד) במרוץ לבחירות??!! אין להם שנייה לנושא כל-כך טפל! תנו להם ביטחון- והם מקבלים תיאבון. הסיסמה המשותפת להרבה מתמודדים: "ביטחון ללא תיכון" הלוואי ונכדינו
ילמדו בתיכון שאת תיארת..... שבת נעימה-
שרי

dodo281

New member
הי שריק - אכן ואכן ואכן ../images/Emo70.gif

אכן - זה מה שיקבע עתידנו, אכן - גם אני מאחלת - לילדי ההווה - והעתיד - ולנו עצמנו - כי אלו בנינו, וכדינו, נינינו. אכן - אהבת הארץ = גם מע´ חינוך גם בית - כמובן - וגם תנועת נוער - כזו או אחרת
ואהבת הארץ - כוללת אהבת הלשון כמובן -
-
זכיתי לטייל עם הורי לא מעט, עם תנועת הנוער, עם מורה נפלא לגיאוגרפיה, עם החברה להגנת הטבע, ועוד... לאמא היושבת באמצע האחו ושוזרת זרי חרציות/כחוונים - - לראש בתה, בשזירה טבעית - צפופה, ללא עזרים, פרח צמוד לפרח
, להורים שמבסוטים גם מכך שבת מטפסת על עצים, בעלי חיבה עזה לספרות, לשירה, וכמובן - רגישות גדולה ללשון - אותה הנחילו לי - אף כי שפת אמם היתה שונה, וכמובן - ניסיתי - להנחיל הלאה - מה שבו זכיתי.... והיום - כשכולם גדולים - ויש יותר פנאי לטייל - אני "יושבת לטייל"... ומתה !!! מתה ממש !!! להליכה טובה בשטח !!! נשמתי פשוט יוצאת לכך !!! ו- במחלה חדלתי לחלום, אבל - בחודשים האחרונים - שוב היו כמה חלומות - ובחלומות - אני במסעות רגליים של ממש - תרמיל על שכם... במחוזות שאינם מוכרים לי - עמוק בשטח !!! וכ"כ כף!!! מעניין איך הנפש שלנו עובדת... ב- 97 - בשיא המחלה - הייתי במצב נורא - אבל - הייתי בטוחה שאבריא ואשוב לעצמי - לפחות חלקית. כבר ידעתי שתרמיל על שכם הוא מעשה של עבר... אך - יש פתרונות אחרים... אז - בסוף השנה - בעלי נסע לזמן קצר לאיזה חו"ל רחוק - שנפשי יוצאת אליו - ואני לא יכולתי להצטרף. הוא חזר משם - עם מתנה עבורי - מפות דו-לשוניות אנגלית ו-... ופירגון ענק: הילדים עוד היו קטנים, ואני לנסיעות ארוכות/קצרות - כבר היה ברור שאיני יכולה לצאת, אז חזר עם המפות ועם כך - שבעוד 1/2 שנה - יישאר הוא עם הילדים - ואני אסע לשם - למספר שבועות, והתכנית היתה - במקום תרמיל - "טרולי" ובמחוזות מיושבים בלבד. ו.... אחרי 1/2 שנה - עוד הייתי בשיא המחלה... ו-... אח"כ נוספו בעיות בריאות נוספות - שאינן תשישומיאלגיה ... אז - זכרונות טובים יש... ומממשים מה שניתן... ועם פירגון כזה ומאוויים כאלו - לחלום תמיד אפשר....
ואם מצבי יישתפר,ואזכה בפייס - כי זו אפשרות המימון היחידה כיום לחלומות.... אז - בתכנית... טיול ארוך ארוך ארןך... לאט... לאט...לאט...לאט... לאט.... לאט....בקרוואן...., כשתמיד אפשר - לפרוש לשכב
והוא - אוהב גם לקרוא - כך שאין בעייה עם פרישותי הארוכות
מזל שיש מי עם לחלום

שריק 7

New member
דודו - מאחלת לך איחול ענק../images/Emo140.gif

שיתגשם לך החלום. אני בהחלט מאמינה שכוחות הנפש והנשמה המיוחדים שלך- יביאו אותך למחוזות ההחלמה בהדרגתיות!!!!!! ובוא יבוא היום בו תצאי לתייר בקרוואן נוח, ותתבשמי מנופים ומראות קסומים רחוקים. אמן-
שרי

סמדר8

New member
דודו! ../images/Emo39.gif

גם אני לא מוותרת על טיולים - כל שבת, כל חופשה של בי"ס - עם כל החבורה (4 ילדים).
לפני שעה חזרנו מטיול בנחל חווה ובמכתש רמון. זה החמצן שלי - לא יכולה רק בית-עבודה... אז כוח לטיולים רגליים אין, והפתרון שלי - ג´יפ!
כך אנו מגיעים לכל מקום (כמעט), מבלים כולנו יחד, המון הרפתקאות בכל יציאה, ונוף, וטבע, ופריחות ... כולנו "מכורים" ... נכון שרק ההכנות לטיולים גומרות אותי ואני יוצאת "מחוקה" ותשושה ומקטרת (על כך שלא עוזרים לי...) אבל בעלי נוהג, ואני נהנית ומרגישה חיה!! וכל קיץ - טיול לחו"ל, כמובן בהרכב מלא... העומס הנפשי והפיזי עצומים, ואני משלמת מחיר כבד - אבל מקבלת זאת באהבה. (אני קוראת לזה "סיכון מחושב"). אז, אל ייאוש! גם תשושים וכואבים כמונו יכולים לטייל ולחיות חיים מלאים! כל טוב והמון אופטימיות

מיאה49

New member
דודינקה, גם אני למדתי בתיכון מעולה

אני ירושלמית לשעבר, והתיכון שבו למדתי, תיכון "לי-דה" נתן לי השכלה רחבה ביותר בכל התחומים. ומעבר לזה לימדו אותנו איך לומדים לבד, למרות המורים. עד היום תיכון זה נחשב לאחד התיכונים המעולים בבירה. עד היום אני נהנת ממה שלמדתי שם. בתי למדה גם בבית ספר מעולה, בתלמה ילין. וגם היא הייתה מאוד מרוצה. בני למד בתיכון די רגיל. וא אהב אותו. אבל השלים את אהבתו ללימודים באוניברסיטה העברית. השכלה טובה נשארת איתך כל החיים כמקור לעונג אינטלקטואלי. שבת שלום מירה

שריק 7

New member
מירה- תודה שהבאת תרגילים../images/Emo77.gif

לתרגומו של תומר. ביחד עשיתם משהו רציני לקידום הרגשתנו.

מיאה49

New member
היי שרי, לא אתחיל את התרגילים היום

הגזמתי באכילת פרות יבשים וכל מערכת העיכול כואבת. אמתין עד שתרגע. יום טוב מירה

tshgn

New member
הי מירה - ../images/Emo143.gif../images/Emo3.gif../images/Emo122.gif../images/Emo10.gif|חיבוק

מקווה שיעבור מהר. בינתיים, פשוט תזרמי עימנו
לגבי המאמר שלא נפתח, אולי דאוד יוכל לעזור. מקווה שהוא נעדר היות ועסוק ולא בנפילה. תומר

שריק 7

New member
../images/Emo186.gifהי, מירה- גם אני לא, מפני ש-

אני בתחילת הצטננות שכנראה רק מתגברת. בעלי חלה מאוד בימים האחרונים. אצלו הווירוס מאוד החליש וגרם לחום. אאחל לך שיפור ניכר במע´ העיכול, ואם יש לך עצה (עצת סבתא...
) איך להקטין את רוע הגזרה בשפעת... כל טוב- שרי

מיאה49

New member
היי שריק, תהיי בריאה וחזקה../images/Emo140.gif

שפעת זה לא נעים בכלל, ובמיוחד לא לנו. ועכשיו לתרופות סבתא. מפורום תרופות סבתא, ממליצים על תה+לימון+קינמון. חוץ מזה אני שולחת לך קישור לאתר של תרופות סבתא. אני, כשאני חולה, אני יושבת על התנור. רק שיהיה לי חם כל הזמן. תרגישי טוב שרי תחלימי מהר, וכשאני אחלים גם נתחיל להתעמל מעט. מירה

מיאה49

New member
שרי חזרתי. בדקתי את האתר../images/Emo140.gif

ששלחתי לך, נראה לי שהוא הורד מהרשת. אני יוצאת עכשיו כשאחזור אמצא לך עוד אתרי תרופות סבתא. בינתיים, הרבה לשתות, חמודה ולהתלבש חם. מירה

למעלה