מז"ט על הפורום החדש, וטיפ...

מיאה49

New member
שרי תהיי בריאה, מצאתי../images/Emo20.gif../images/Emo20.gif

עוד אתר של תרופות סבתא שעדין לא ירדת מהרשת. חחחחחחחחח חזק ואמץ כמאמר הצופים. מירה

מיאה49

New member
שרי, לא צרפתי את האתר../images/Emo20.gif../images/Emo20.gif

אז הנה למטה תהיי בריאה מירה

dodo281

New member
מירלה - תיכון "לי דה" - האם במקרה

זה ביה"ס ע"ש אוולינה דה רוטשילד, או שאני טועה ומציינת בי"ס יסודי ?! איני ולא הייתי ירושלמית, אך היו לי חברים שלמדו בבוייאר - ביאושליים - שהיה /עוד היום?! תיכון למחוננים .

daud

New member
../images/Emo66.gifתומר גם אני חנון קולי ../images/Emo22.gif

נראה לי שגם אתה

אני כבר סקרנית לגבי הרדיולה

היום אכנס לבית טבע ואנסה לבדוק עם המטוטלת. כמובן לגבי עם קפיצות לחץ הדם אני מאוד צריכה לדאוג לגבי תוספים כי תוספים שונים כבר גרמו לי להשתוללות של לחץ הדם, דבר שמאוד מסוכן. שבת שלום. זוהר*

tshgn

New member
זוהרה וכולם - הרדיולה נהדרת לי!!

אפרט בהמשך תומר

sayv

New member
אני לוקחת ממש לפני השינה...../images/Emo91.gif

וישנה ממש ממש טוב... שרי- כמה את לוקחת בינתיים? ומה התחושות בינתיים? ממש פחדתי לקחת יותר מאחד- במשך 3 שבועות בערך- ועכשיו ניסיתי גם אחרי ארוחת צהריים, כי הרגשתי שזה לא מספיק. אבח אני חוזרת- צריך להזהר! ההשפעה היא כשל תרופה פסיכיאטרית מבחינת הסרוטונין- מעלה אותו מאוד מאוד- ואי אפשר להפציץ את הגוף! וכן - מנסיוני בשבוע שעבר - אם לא ישנים מספיק זה לא הולך- עשה לי בלאגן אימים, כנראה שהגוף צריך את הזמן להתאושש בשינה עמוקה, כל החומרים במוח צריכים להתאזן ולהסתדר- הרודיולה משפיעה מאוד גם על הדופאמין- אחראי על אלחוש הכאבים וריפוי הגוף- בשינה! לכן- אני לוקחת ממש לפני השינה, ונרדמת עם זה- ישנה כ"כ עמוק שלא מצליחים להעיר אותי הרעשים בבית.

שריק 7

New member
סייב - אני לוקחת 1 ביום, ../images/Emo185.gif

ונהנית בינתיים. עד עתה לקחתי בצהריים. גם אני בעד: לאט...
הנאטורופאטית שלי קראה מאמר מקצועי של סולגאר על זה וטוענת שזה עובד כמו שורש ג´ינסנג סיבירי שאותו היא מכירה מנסיון ועליו גם ממליצה. 2 השורשים:רודיאולה וגינסנג זה- מוצאם בסיביר. האם לסיביר לא הגיעה פיברומיאלגיה??
העניין הוא שרודיאולה יותר זולה..... שרי

sayv

New member
הבנתי שג´ינסנג מיועד להגברת זיכרון

ופעילות המוח, וכן גם מרגיע באופו כללי. ובנוסף גם ג´ינקו מומלץ לשם כך. ראיתי באיזה בית טבע פה בסביבה איזה תוסף - נדמה לי של סולגר- המיועד לסטודנטים- מכיל את כל סוגי הג´ינסנג וג´ינקו. נראה לי שאקנה זאת. במיוחד עכשיו - אני זקוקה לחיזוקים בתקופת המבחנים, וכל דבר שיעזור לי להתגבר על "ערפול הפיברו" ולסיים את התואר בצורה נורמלית. אך אכן- הרודיולה והג´ינסנג באים מאותה משפחת סיבירית של צמחים אדפטוניים- בגלל התנאים הקיצוניים שבהם הם צמחו- יש להם תכונות מאוד מעניינות ובאופן כללי עוזרים לגוף להסתגל. ואיך השינה? יש שינוי? שיפור?

שריק 7

New member
גינסנג סיבירי- מהחוברת...../images/Emo113.gif

אני מתמצתת: -מחזק מע´ חיסון- -מע´ העצבים והאדרנל -מקל התמודדות עם לחץ -משפר תיפ´ קוגניטיבי -לא מומלץ לפני שינה..... -מומלץ לשלבו עם קו-אנזים Q-10 . -אגב, קראתי כי Q10 נותן הטבה רק לאחר כ-4 חודשים. ואל תשכחו- הוא הראשון בהמלצות למחלתנו. ויש המון יצרנים- אך הוא התוסף היקר ביותר. יש אריזות של 3 במחיר 2 בהרבה חנויות. הנאטורופאטית הציעה ליטול לפחות 200 מ"ג ביומ- אך כיוון שאני לאשרי אריסון-באמת- אני נוטלת 120-150 מ"ג ביום במקסימום. וזה באמת באמת מעלה את החיסוניות. בעלי חלה ולא נדבקתי-נדיר אצלי! בהצלחה לכל המתנסים
שרי

tshgn

New member
גינקו בילובה ניסיתי ולא עזר.

אולי צריך שימוש ממושך יותר ממה שניסיתי? אולי... תומר

sayv

New member
נראה לי שצריך.

אני מתחילה לחשוד שאתה חובב פתרונות מהיום להיום..

tshgn

New member
סיון - חובב פרונות! - מצטער, אבל...

אל לך לשכוח שאני איש חינוך, וככזה עלי להזכירך שעליך להתרכז בלימודייך. לגבי עניין הפתרונות מהיום להיום: ברור לי מדוע את סבורה כך, אך האמיני לי שמתוך כל מה שקראתי בפורום עד כה (ונדמה לי שאני שוחה בו כחודש ימים) ניסיתי רק את הרודיולה, וזאת לאחר שהאמנתי בהצלחתה, לאור דיווחך. אבל צדקת בעיקר דברייך. אני חובב "אמור ועשה!!" ולכן היותי חולה בCFS מתסכל אותי כל-כך. בינתיים אינני מתייאש. ביום בו כן אתייאש - אעשה מה שצריך לעשות! ביי לבינתיים תומר נ. ב. - מקווה שיהיה לי מוח/(אצלי =לכוח) לחפש חומר מדעי על רודיולה ברשת. תומר

sayv

New member
טוב, קח בזהירות, לא בשילוב תרופות

פסיכיאטריות, זכור שרודיולה אמנם שורש אך בעל השפעה רצינית מאוד ולא צריך להקל ראש במינונים ובהשפעות- בזהירות,תנסה לישון מספיק- כדי שלדופמין ולסרטונין יהיה סיכוי להתאזן ולעזור, תזכור לקחת דברים באיזי רק עד כמה שהגוף מאותת שאפשר כפי שכרגיל מומלץ במחלה, ואין סיבה שלא יופיעו שיפורים לטווח היותר ארוך מאשר תחושת היי שנגרמת מהפצצת המוח בסרטונין. שוב- הכל נאמר מדאגה. מקווה מכל הלב שישפר את איכות חייך. יש כמה מאמרים מצורפים כלינקים בהודעות שלי, אצרף עוד כשיהיה ראש לכך. אתה צודק בדבריך בתור "איש חינוך" (מה אתה מלמד אגב, ובאיזו מכללה.. האם חסוי?)- אני צריכה להתרכז בלימודים. אבל קשה לשבת במקום אחד הרבה זמן.. ולהתרכז.. אוף.. סופ"ש נעים.

tshgn

New member
סיון - אני מלמד... בעצם לימדתי...

בעבר לימדתי באוניברסיטת בן-גוריון, במכללות ובמרכזי מורים ועוד... - בשל מחלתי "לימדתי": בוטניקה א +ב, מדעי הצמח א + ב, פיסיולוגיה של הצמח א + ב, הנדסה גנטית, ביוכימיה, ביוכימיה של חומצות גרעין, הוראת המדעים לגיל הרך, צעדים ראשונים במדע, ביולוגיה של התא א + ב, בוטניקה כלכלית, עולם הצמחים, ועוד הרבה שכעת לא זוכר וכיום עדיין מלמד מחוננים: קוראים ומציגים מדע, הולכים לגן, מפגשים מהסוג התורשתי, אור וראייה, מדע במטבח (אחד מהקורסים שפיתחתי בימי הטובים ורץ עד היום במאות בתי-ספר בחצי הארץ המרכזית והדרומית), ועוד שאינני זוכר. (דוקטורט בהנדסה גנטית וביוכימיה ופוסט-דוקטוראט באפידמיולוגיה) ביי לבינתיים, תומר

מיאה49

New member
תומר הנה חומר על רדיאולה../images/Emo20.gif../images/Emo20.gif

אני מוסיפה קישור

למעלה