מבחן הנקודות לא מדוייק
ולא אמין תמיד. הנקודות נעות, משתנות בעוצמתן.. גם בגלל סוג המחלה- עליות וירידות, וגם כיוון הקושי לבדוק כראוי את נק´ הכאב. רופאים רבים לא עושים זאת נכון. חוץ מזה לא בהכרח נכון מדעית שמס´ מדוייק של כך וכך נקודות כאב אומר פיברו. מגוון הסימפטומים נרחב הרבה יותר. אני אובחנתי בפיברו, לאחר שבמהלך הבדיקות הארוכות לחצו עלי כל מיני לחיצות איומות ושאלו אם יש לי הפרעות שינה, וכשעניתי שלא- זה היה ממש בשנה הראשונה, קבעו שאין לי תשישות ופתרו אותי עם משכך כאבים. - אח"כ כשרופא קצת יותר בכיר ישב עם כל התיק הרפואי והשלים את הפאזל, הוא ידע לקרוא לזה בשם ולתת יותר מידע. בכל מקרה התופעות מאוד השתנו בשנים האחרונות ואני די בטוחה שגם התשישות הצטרפה לחגיגה, אך מאחר ויש גם שטוענים שאין זו אלא מחלה אחת ולא שתי תסמונות.. מה זה משנה איפה אני על הסקאלה בין שתיהן.. לגבי הכאבי גרון- ממליצה על אבץ למציצה, עשה פלאים בשפעת האחרונה- ממש החזיר לי את הקול. וכן- נמנעתי מלקחת אנטיביוטיקה וכל משכך כאבים/חום, לקחתי תוסף של סולגר שמורכב מצמחים שמחזקים המע´ החיסונית ומכייחים, ובמינון גבוה אמורים להטיס את השפעת- ואכן, 3 ביום והחום הגבוה (39) עבר לו לאחר יום אחד בלבד. גם אחי בצבא מצוייד כבר שבועיים בכדור הנ"ל- 1 ביום למניעה, והתגבר על הצננת שלא עזבה אותו חודש- מאז שהחל את הטירונות, וכן לא הצטנן שוב. שווה להתייעץ עם הרופאה לגבי האבץ לפחות... אני ממש לא מבינה בענייני זיהומי לב וכו´. אתה חושב שהשיפור כרגע הוא בגלל הרודיולה? הגיוני, זה צמח אדפטוני, אמור להשפיע לטובה על כל תפקודי הגוף. גם מגן על הלב- הידעת? אולי רלוונטי לך.