הסטנדרטים המדעיים הכפולים של מתנגדי החיסונים
הנה לנו דוגמה נפלאה, מצד אחד דרישות גבוהות עד בלתי אפשריות מתעשיית התרופות.
ומצד שני דרישות נמוכות עד בלתי קיימות, ממתנגדי החיסונים שיכולים לפרסם כל תאוריה מופרכת והיא תצוטט כאן ע"י אנשים כאילו היא אמת לאמיתה (חיסון הפוליו גורם לאיידס, או לשיתוק שאינו נגרם מפוליו וכולי..)
ועכשיו ספציפית לטענות שלך:
"בריאותם של אוכלוסיות מחוסנות לפי התכנית המומלצת מעולם לא השוותה לבריאותם של אוכלוסיות בלתי מחוסנות באף מחקר"
- זה נכון - השאלה האם זה נחוץ? האם נחוץ לנו מחקר מדעי כדי לדעת שצריך מצנח לפני שקופצים ממטוס?
לא מספיק הדוגמאות של מגפות השעלת והחצבת שפוקדות את הלא מתחסנים?
רק זאת סיבה לא לערוך כזה מחקר. - כמובן המסקנה הלוגית של הלא מחסן היא, להעדיף סיכון גדול וידעו (חצבת / שעלת וכ') על סיכון זעיר ובלתי ידוע...
"מחקרים לבחינת תופעות הלוואי של כמות החיסונים המצטברת בטווח הארוך, או היבטים אחרים בתכנית החיסונים, מעולם לא בוצעו"
"מרכיבי מפתח בתכנית החיסונים המומלצת: מספר החיסונים, תדירותם, תזמונם, סדר החיסונים וגילאי מתן החיסונים - לא נבדקו באופן שיטתי במחקרים מדעיים"
- אלא 2 נקודות שהן אחת, כל חיסון נבדק בפני עצמו, ובחלק מהמחקרים נבדקו גם שילובים, את התוכנית בכללותה אי אפשר לבדוק לטווח ארוך כי היא משתנת בהתאם להתקדמות המחקר המדעי. האפשרות התאורטית, שדווקא שילוב מסוים שלא נבדק, טומן בחובו סיכונים גדולים שלא נראו כשנבדקו השילובים והחיסונים בנפרד היא תאורטית בלבד ועד עכשיו לא נמצאו לה סימוכין בשטח.
צריך לזכור שלמרות שלא בוצעו המחקרים האלה לפני הכנסת תוכנית החיסונים - הרי עדיין יש מעקב לאחר החיסונים, ואם יש בעיות מוצאים אותן מהר כמו במקרה של מחלת השינה לאחר חיסון השפעת.
"מאחר ומחקרים בשלב 3 מתוכננים לבדיקת יעילות, מסקנות באשר לבטיחות החיסון ממחקרים אלה מוגבלות ועשויות, לכל היותר, להצביע על תופעות לוואי שכיחות"
- זה נכון - הבעיה היחידה שזה מעלה, מי קובע מה רמת הנדירות של תופעת לוואי שמחפשים לפני שמשחררים חיסון, והתשובה היא ארגוני הבריאות. שאחראיים על השקלול מה יותר מסוכן המחלה או החיסון.
"מחקרים שלבים 1+2 המבוצעים על אוכלוסיות קטנות (עד 1,000 נבדקים), מיועדים לבדיקת מרכיבי החיסון, מינון, דרכי מתן החיסון, צורך במנות דחף ותופעות לוואי שכיחות"
- עם זה אין בעיה, כי כאמור תופעות הלוואי מנוטרות הן בשלב 3 והן לאחר שיווק החיסון.
אז לאור זאת המסקנה הסופית של הדוח שתוכנית החיסונים בטוחה ברורה והגיונית
upon reviewing stakeholder concerns and scientific literature regarding the entire childhood immunization scheule, thi IOM committee finds no evidence that the schedule is unsafe
מעניין בחרת להביא את הבעיות שהדוח מעלה, לא את הפתרונות להם או את מסקנותיו הסופיות. ועכשיו משתנתו המסקנות נשאר לצטט אותך:
עכשיו, נמתין ונראה מי [ממתנגדי החיסונים] מיישר קו עם המסקנות המדעיות הברורות, ומי נפקד...