יש כמה "שיפרות" שמקיפות אותי ביום יום
יש כמה "שיפרות" שמקיפות אותי ביום יום ParkourGuide ☼ 23/10/08 14:27 המאפיין: קנאה עזה בכל מה שקשור למשפחתיות נורמלית, ויחסים בין הורים קיימים לילדים לטוב ולרע אגב. (לשפרה אין את זה, לא מבינה מה זה, ולכן כל מה שקשור ברגשות בין הורים לילדים לטוב ולרע זר לה והיא מעוותת את המציאות). אבא שאומר לבת שלו תסתמי, ומצד שני נשמתו יוצאת אליה כשהיא בוכה או כאובה או שלא נוח לה ומדבר עליה באהבה כמו שיוסי דיבר על עינב, אז באמת שה"תסתמי" לא ממש "לוקח" בהתמודדות. שנית היא כל היום כל דקה וכל שעה עסוקה בלהתריס. כמו ילדה בת 7: חמאה עם פסטרמה, בישול בשבת, "הייתי עם בת ונהניתי" "בנים מתים עלי", פורמת סוודרים וסורגת עם ענפים, קעקוע ענק על הגב וכו', ושלא תבינו אותי לא נכון, אני עושה כל מה שהיא מחצינה והרבה יותר, ותאמינו לי, אין לה עצם מקורית אחת בכל הגוף שלה, חוזרת על דברי אחרים, מתחילה לספר ולא מסיימת העובדות, התאוריות, הכל מעורבב אצלה מאוד לא מדויק בלשון המעטה, לקיחה בכוח את תפקיד "אשת העולם, יודעת השפות, עתירת תרבות ונפש אומנותית רגישה" פליזזזזז, אנשים חכמים, מסתוריים, עם נשמות חמקמקות ופרופיל מקורי ואינטילגנטי לא מתנהגים כך, (יצא לכם פעם לשמוע ממנה משהוא ולהגיד לעצמכם, וואלה לא ידעתי , איזה יופי, נכון שלא..)כ"כ מבאס אותי שאין אחת כזו בבית באמת, יש אותה, עם תספורת מודגשת, גדולה כאמזונה,שיוצרת מצב שמתבוננים בה יותר מבאחרים, והיא אין לה שם רעיון מקורי, שכולה זיוף ורטוריקה על רעיונות של אחרים בחוץ ובגלל שכולם שם בפנים סתומים, היא כ"כ מודגשת, בחברה שאני נמצאת בתוכה, היא היתה הופכת לדבר הכי פחות מעניין והכי גורר פיהוק. שלישית, זו האכזריות. תראו רוע של אנשים מפחיד כשאינו ברור מראש. את הטמטום / רוע / אנוכיות / וכל איכס אחר של שאר הדיירים ראינו ואנו רואים וזה מה שעושה את השהיה שם לברת צפיה. היא, יותר מהפנטים הדתיים שהרוע שלהם ברור וידוע ועולם שלם מתמודד עימו, יותר מהכסילים והבורים (ראו מנהיג עולם זה או אחר) שטמטומם ידוע ומוקפים בכל מיני אנשים אחרים שמטשטשים זאת, יותר מהפרימיטיבים שמזיקים בעיקר לעצמם, היא אכזריותה מהקרות והחמקמקות. במסווה של "כאילו כאילו", חתוליות מעושה ו"נפילה" על צבר (אני אגב גם נשואה לבחור מאוד מאוד דומה לו ואני מאוד דומה בהתנהגותי לוונסה, סליחה,ומנסיון ענק, צבר לא רוצה את שיפרה נקודה.)לאט לאט ובשקט "תרבותי" (מפלצתי בספר שלי) קורעת לגזרים אנשים מסביבה: איתי, עינב, יוסי נעמה. היא משספת במקומות הכי כואבים, מדגישה לאנשים את החולשות הכי גדולות שלהם (במקרה זה כסילות, חולשה, נאיביות) תזכרו איך היא היתה היחידה שאמרה "שכיף לה בבית" באמת באמת היא נהנית שם, , הריחוק הבדידות וכל מה שקורה, רק אדם קר לב ועקר רגשית יכול להיות לא בחופשה, מנותק מכל החשוב לו עם אנשים זרים, בבידוד מוחלט ולאהוב את זה. ראיתם אותה פעם בוכה או מתגלגלת מצחוק מכל הלב? משתחררת באמת באמת? מה באמת אינכם רואים אדם שרוט לגמרי, נטוש על ידי הוריו, שנפגע עמוקות מדחייתם, ש"לוקח" קצת מכל מיני תאוריות ואישים ושם על עצמו כי בלי זה אין לה זהות בכלל? ושוב, כל מה שעולה לי בראש, כשאני צופה בה, אלוהים בבקשה אל תגרום לאדם כמוה להיות אי פעם מופקד על אנשים אחרים. יש בה זיוף ואכזריות שמאוד מסבירים את הבדידות שלה, ואני יודעת, אפשר לראות שהיא כמו כלב בעולם. תזכרו איך: לא רצתה להיפרד מנעמה "לא מרגישה צורך" אתם יודעים מה זה אנשים שפועלים רק מצורך? תזכרו איך: דיברה ליוסי בדיון על גירושין, דיברה לעינב בעניין המרק, מחקה (כן כן מחקה והודתה בזה בחדר האח הגדול) את הלחם של יוסי, איך נתנה לצבר ולשי להיות ה"גברים שלה" מתחילת התכנית, צפו בימים הראשונים שלה בבריכה, מודעת ליכולות שלה לבלוט (שוב רק על רקע צורה חיצונית) ומשתמשת, תראו איך דיברה על איתי, איך קיללה וזה פשוט נשכח לה....תראו איך כדפוס התנהגות חוזר היא לא מסוגלת ל"עכל" את יוסי ועינב, אני אומרת לכם שזה רק על רקע חוסר יכולת לעכל "משפחתיות" (לא משנה איזה), ואיך כל פעולה שלה צריכה להיות שונה, אחרת, מיוחדת. אפילו אחותה אמרה לה שהיא גאה בה רוב הזמן והיא פשוט לא הבינה. לא ממש מעניין אותי אם תזכה או לא, רק שלא ישימו לי אותה באיזה תכנית שאני אוהבת או שחס וחלילה "תרוץ לכנסת".... אני נורא נרתעת ונגעלת ממנה, כבר אמרתי?