לא... הוא מגיע ל-CDC ול-FDA והם בודקים אותו
https://vaers.hhs.gov/about.html
 
בית המשפט אינו גוף שתפקידו לאסוף מידע ולבצע בדיקות כאלה... אבל אנשים יכולים להגיש תביעות, זה נכון. במקרים רבים מעדיפים להתפשר ולפצות אותם כי זה הליך הרבה יותר פשוט. זה קורה גם בתחומים רבים שאינם חיסונים (או תרופות), לידיעתך.
 
יש גם מקרים נדירים (מאוד) שבהם אנשים אכן נפגעו מחיסונים. הרבה יותר נדירים מהאנשים שנפגעו (קשה, גם עד נכות ומוות) מהמחלות שנגדן מחסנים, הרבה יותר נדירים מהאנשים שחוצים את הכביש ונדרסים וכו'.
 
אין שום דבר בחיים שהוא 100%, גם לא חיסונים. כל דבר הוא שקלול של ניהול סיכונים. הסיכוי של אדם להיפגע מחיסון קטן בהרבה מהסיכון שלו להיפגע בתאונת דרכים, ואף על פי כן אנשים נכנסים למכונית ונוסעים, ואין פרופגנדה נגד שימוש במכוניות.
 
הסיבה שמחסנים היא שהסיכון מהמחלה גדול עשרות מונים מהסיכון שבחיסון. כשזה לא המצב, או כשהחיסון בעייתי, או כשאין צורך לחסן את כלל האכלוסייה, לא נותנים אותו בשגרה אלא רק כשהוא רלוונטי (למשל כלבת, או חיסוני מטיילים).
 
אם יש בעיה בחיסון מפסיקים לתת אותו או מחליפים אותו. כך הוחלפו בעבר החיסון נגד רוטה או החיסון נגד שעלת. גם החיסון נגד צהבת B, אגב, הוא כבר חיסון דור 3 שמבוסס על חיסון דור 2, וחיסוני דור 2 החליפו את החיסונים של הדור הראשון שניתנו בעבר. החיסון הראשון נגד צהבת B הופק מדם של חולים, כי זה מה שהיה; הרכיבים כמובן עברו סינון וכל הנגיפים הומתו, ועדיין, זה לא היה אידאלי, אז המשיכו לעבוד על חיסון טוב יותר, כדי לא לקפוא על השמרים (תרתי משמע...) אלא לשפר ולהתקדם. החיסונים נגד צהבת B כיום הם רקומביננטים, כלומר משתמשים רק בחלבונים ממעטפת הנגיף.
 
אתה יכול לנסות "להפחיד" אותי עם קישורים, אני לא מתרגשת. אני מצויה בנושא החיסונים כבר אי-אילו שנים, וגם את הפרופגנדה הרדודה שלך כבר פגשתי אין ספור פעמים... אתה משעמם לאללה, חרטטן קטן.