המיילדת שלי התאימה לי כמו כפפה ליד
רק היום, כשאני שומעת עוד ועוד סיפורי לידות עם מיילדות אחרות, אני מבינה כמה מזל היה לי, שהמיילדת הראשונה שפגשתי (עוד לפני ההריון...) התאימה לי גם מקצועית (גם בהשקפת העולם לגבי לידה, גם במוכנות לילד אותי, במצבי המורכב, בבית, גם בעמדה שלה לגבי תפקידה בלידה) וגם אישית. מכיוון שהיא התאימה לי כל כך, ידעתי שאני יכולה "לכבות את עצמי", ולסמוך עליה - ולאפשר לעצמי להתמסר ללידה. מוזר לי לשמוע על מיילדות שצועקות על היולדת (ואני לא מדברת דווקא על הלידה של "גם למבי" אלא על מספר סיפורי לידה ששמעתי או קראתי), מיילדות שמעבירות ליולדת מסר של חוסר אמון ביכולתן ללדת, שכופות אופן מסוים של התמודדות עם הצירים (ואני לא מדברת על שיקולים "רפואיים"). יש לדעתי מיילדות, שלא לגמרי השתחררו מבית החולים, וחלקן מביאות את בית החולים הביתה (וזה, אגב, הכי מסוכן גם מבחינת בטיחות הלידה). ב"באופן טבעי" יש דף ששמו "להוציא את בית הספר מהבית" או משהו כזה. נראה לי שמיילדת שעבדה שנים רבות בבי"ח צריכה לעבור תהליך דומה של הוצאת בית החולים מלידת הבית... הקושי הוא, שלרוב המיילדת לא מודעת לזה. היא, שרגילה להחשב ל"טבעית" או "קיצונית" לא מודעת בכלל, מההתרשמות שלי ממספר סיפורים, לכך שלמעשה, הגישה שלה היא מאד ביתחולימית.