גם לי זה מוזר לשמוע ולראות
שמיילדת צועקת או "כועסת" או מכריחה יולדת להתמודד עם הכאבים באופן ספציפי. ודווקא כן בהקשר של הלידה של דנה, זה אחד הדברים שעוררו בי תמיהה מסויימת. למה זה צריך להיעשות כך? דווקא דברים אחרים יכולתי להבין, כל מה שקשור בבטחון היולדת והלידה והתינוק. תראי, אני לא מומחית בלידות... הכי הרבה לידות שראיתי (חוץ מהלידות של עצמי) היו בסרטים וסדרות בטלויזיה
בארה"ב יש סדרות רבות שעוסקות בהריון ולידה ותינוקות. התכניות הן ממש ריאליטי בהתגלמותן ומראים את התנהלות הלידה, היולדת, והמיילדת, בלי לביים (כאילו שאפשר לביים גם אם היו רוצים
). אז למרות שחותכים מן הסתם 90 אחוז מהלידה, עדיין ניתן לראות את ההתנהלות. ויש תכנית אחת, שהיא דווקא מהחביבות עליי, שנקראת HOUSE OF BABIES. היא עוסקת בבית יולדות בפלורידה המנוהל ע"י מיילדות בלבד. המיילדת הראשית שלהם היא ממש סרג'נט בצבא וראיתי אותה כבר צועקת וכועסת על יולדות הרבה פעמים בתכנית... לי זה עושה התכווצות לא נעימה בכל פעם. אני לא מבינה למה זה נחוץ. הנסיון שלי עד כה עם המיילדות שלי הוא כל כך נעים וחמים ואוהב, ועם זאת מקצועי ורציני. אני סומכת עליהן שתדענה לכוון אותי לכוון הנכון כשאצטרך בעזרתן, ושתעזובנה אותי לנפשי אם זה מה שארצה. "תיאמנו ציפיות" עוד בפגישה הראשונה כשהייתי בשבוע 8, בלי כוונה בכלל וממש לא קראנו לזה ככה, אבל זה מה שיצא... ואני שמחה על כך. לא רק על כך שהן יודעות מה אני מצפה, אלא גם שאני יודעת כיצד הן בד"כ מתנהלות ושאני גם יודעת שהן מצפות ממני שכשהן יאמרו לי מעבר לכל ספק "רוני, עכשיו את חייבת לעשות X" אני אדע שאני באמת חייבת. כי סתם, בלי סיבה, זה לא יעלה.