אני מאוד מתחברת למה שדנה..
אני חושבת שאם יש סיכוי שהמשפחה תפעיל לחצים ותביע דעה שיכולה להחליש או להפריע, עדיף שלא יידעו. לא לכולנו יש קשר פתוח ואמיץ עם ההורים שלנו. לפני לידת הבית הראשונה שלי, היה לי נוח מאוד לספר להורים שלי והם קיבלו את הבחירה שלי וכדי להרגיע אותם באופן טוטלי, ביקשתי מהמילדת שיבואו איתי לאחד הפגישות איתה (עכשיו שאני חושבת על זה, אני רואה עד כמה היחסים שלי השתנו מאז עם הורי, כי היום לא היה עולה על דעתי להפגיש אותם עם מיילדת. אך ברור לי, שאצלי, לאחר הלידה, התחיל מסע ארוך של הפרדה ושימת גבולות ברורים מול ההורים שלי. זה לא היה לי פשוט. אך דווקא אז עצם העובדה שהיה להם מקום הרבה יותר גדול בחיים שלי דוקא עמד לטובתי - הסברתי את עצמי טוב???). לעומת זאת, להורים של בועז לא סיפרנו - כי היתה לי תחושה שזה לא יתקבל טוב. נכון, שיש אנשים שיאמרו שאני משקרת בכך שאינני מספרת את האמת. אני לא אדם שמשקר. השתדלתי מאוד לא להיכנס לדיונים של "איפה אני מתכוונת ללדת" עם אנשים. אם הנושא עלה, הייתי אומרת, "לא החלטתי עוד", ואפילו פעם התפלק לי "קפלן" (השם ישמור!) - על זה הייתי יכולה לומר אחר כך, "בסוף שיניתי את דעתי והחלטתי ללדת בבית". גם לחברות לא סיפרתי על לידת הבית חוץ מלאחת. וזה אחרי שסיפרתי לאחת אחרת והיא ישר תקפה אותי שמה יקרה אם חבל הטבור יהיה כרוך סביבה הצוואר וכו'. מיד הבנתי, שאנשים לא מבינים, ואין לי עניין בלסנגר על עצמי ובחירותי. זה ממש מתיש. אני זוכרת שבועז מתח על זה ביקורת ואמר לי שעצם העובדה שאני לא מספרת לאנשים מעיד על כך שאינני בטוחה בבחירה שלי. וזה, עם כל הכבוד לבעלי היקר, שטויות ברסק עגבניות!!! בהמשך לדברים אחרים שנכתבו כאן, באופן אישי, אינני מוצאת עניין בלנתח לידה של משהי אחרת (נכון שעצם כתיבת הסיפור פותח לכך פתח) בפרהסיה. מה שקרה, היה נכון לאותו הרגע. איני רואה טעם בלדון, מה ומי לא היו בסדר. אך זוהי דעתי האישית. ועוד בהמשך לדיון המרתק, הענין של ההפרעות החיצוניות והפנימיות בלידה הוא משמעותי. לא יודעת אם אפשר לנטרל את הדברים הללו באופן טוטאלי. ראבאק, אנחנו בנות אדם. בלידה השניה, ילדתי אצלי בבית, בחדר השינה. גם לי כמו לדנה, רצו בראש מחשבות על איתמר (הבכור) כל הזמן. היה לי קשה להתנתק מהם וזה הפריע. אבל אני מקבלת את זה כחלק מהתהליך. הרגשתי ממש שאני מתאבלת על כך שכבר לא יהיה רק אמא של אחד. הספדתי את המצב. ונראה לי שזה לא תהליך שקרה רק לי. חודשים רבים לאחר הלידה הבנתי, שאולי היה עדיף אם הייתי יולדת אצל אילנה בצימר, ואז לפחות זה היה מנטרל את הרעשים החיצונים, כי אמנם איתמר לא היה בבית (תודה לאל!) אבל עצם העובדה שילדתי בחדר השינה שבו הוא ישן איתנו, בדיעבד, הפריעה לי כי הוא היה חלק מהחדר. נכון שההפרעות הפנימיות מהבחינה הזו היו קיימות גם אצל אילנה בצימר, כי המחשבות עליו היו מגיעות איתי לשם, אבל אני חושבת שהניתוק הפיזי ממקום שמשותף לשנינו היה עוזר. וזה מלמד אותי, שוב, שאין חוקים!!! לידת בית לא חייבת להיות בבית. היא גם יכולה להיות בבית של משהו אחר. אם זה מה שעוזר להכניס אישה ללידה, מה טוב.