מחשבות על לידות, יולדות ומיילדות.

• פותח הנושא mise
  • פורסם בתאריך

אשכר ש

New member
ממממ...

לידה עצמית. אני אוהבת את זה. מזכיר לי: לידה שלי עם עצמי (אפילו אם יש תמיכה מסביב), עוצמה, עצמאות.

Manty

New member
ואוו, נשמע טוב!

מאמצת
תודה

אבל זה מה שאני מסבירה

שלא בהכרח היא תצעק עלייך אם תהיה המילדת שלך. מה שקרה מאפיין את הסיטואציה הספציפית שקרתה שם. אני מאוד מסכימה עם מה שנאמר כאן, לא זוכרת על ידי מי, שלא כל כך משנה מה הפידבקים שתקבלי על מילדת (נכון שיש לזה איזהשהו ערך), יותר חשוב הדינמיקה והכימיה שנוצרת ביניכן כשאת מראיינת אותה בפגישת היכרות. ועל כל מיילדת יהיו סיפורים טובים יותר וטובים פחות. לא הבנתי מה צריך לפתור כאן? יולדת צריכה לתת משוב למילדת שלה! כמו שאני מחלקת משוב בסוף כל קורס שלי. גם מילדות בית צריכות לתת משוב שימולא על ידי בני הזוג. זו הדרך ל"פתור" בעיות. אני לא מוצאת שהדרך הנכונה לעשות זאת היא דרך פורום. עובדה שלדנה, לא היה נעים עם דברים שעלו כאן. ולגבי לידות בית חולים, גם כאשר משהי מספרת סיפור לידה של בית חולים בפורום כל שהו אני לא מנתחת את הסיפור האישי שלה. אני בהחלט יכולה ללמוד ממהלך העינינים על לידות בבית חולים, אני פחות לומדת ולוקחת מתוך האינטראקציה האישית שמתארת היולדת מול המילדת. אני יכולה לדתת דוגמה: בלידת הבית השניה, ילדה אותי מיילדת שונה מבראשונה (כי היא היתה בחול). כעת מילדת זו (של הלידה השניה) עובדת בבית חולים וראיתי באחד הפורומים יולדת שכתבה שהיא היתה איומה אליה וממש מגעילה. אני לא חויתי זאת בלידה שלי כלל. היא היתה נהדרת איתי. מעולה, עדינה, רגישה, אינטואיטיבית! כל מה שאני אומרת הוא, שצריך להיזהר מלעשות פרשנויות לגבי אינטראקציות אישיות בין יולדת למיילדת. בתור משהי שבוחרת מיילדת, חשוב לי יותר לקבל מידע על מקצועיות המיילדת, איך היא מתפקדת במצבי לחץ, האם היא לוקחת סיכונים וכו'. חוץ מזה, אני נתקלת בזה שוב ושוב בתור אשת מקצוע, שזוג יגיד לי שיועצת הנקה אמרה ככה ומדריכת הכנה ללידה בכלל לא למדה אותם נושא מסוים. ואני תמיד אתן קרדיט קודם כל לאיש המקצוע (בייחוד אם אני מכירה אותו) ופחות לסיפור של הזוג, כי אנשים שוכחים מה שלמדו אותם, ובייעוץ הנקה יש הרבה עניין של כימיה (כמו בלידות בית). ושוב אני אומרת, שאני לא רואה עניין בלנתח את הפאן הזה של לידות. את בהחלט מוזמנת לעשות את זה. זוהי דעתי האישית. לא חייבת להיות ביננו הסכמה לגבי זה.

סטיוויה

New member
איימי

אני חושבת שכל נושא שמעורר עניין אצל המשתתפות,שווה דיון.וזו מטרת הפורום. אני מכבדת את דעתך שזה לא נראה לך נושא/עניין לדיון אבל הצורה בה את מציגה את הדברים היא קצת בסגנון של "לא נראה לי חשוב אז לא וסוף פסוק". (באופן אישי דיון שאין לי עניין בו-אני לא משתתפת) <זו שדיברה על אינטראקציה בין יולדת ומיילדת,למה תמיד שוכחים אותי? (-; >

אני לא חושבת שהצגתי את הדברים

בסגנון שאת מתארת, אלא הסברתי את מה שעומד מאחורי הדברים שלי. האם יש בעיה עם כך שדעתי מאוד נחרצת לגבי עניין מסוים? לא אמרתי "אל תפתחו על זה דיון" הפורום פתוח לכל מיני דעות. אני ניסיתי להאיר צד אחר שנראה לי שהתפספס כאן. ההסתכלות שלי היא יותר מנקודת המבט של איש המקצוע (של המילדת) ולא של היולדת במקרה הזה. צריך מאוד להיזהר באינטרנט בדיונים שיכולים לפגוע באנשי מקצוע ולגלוש לרכילות.

סטיוויה

New member
לא ראיתי

הודעה אחת שמשמיצה או מוציאה את המיילדת רע. להיפך,כל מי שמכירה אותה,כולל היולדת,אמרה עליה כאן רק מילים טובות.ועוד הוספנו שהדיון לא עוסק רק נקודתית בסיפור הספציפי. חשוב גם להשתדל ולקרוא שרשורים במלואם.

mise

New member
זו בדיוק הנקודה.

שאת מסתכלת מצד המיילדת, כי את ב"קליקה" הזו. יש לך אינטרס להגן על המיילדות, למרות שאף אחד לא פגע באף מיילדת. הדיון כלל אינו נכנס בקטגוריה של רכילות או לשון הרע, להפך.

אין לי אינטרס להגן על אף אחד

וזה שאני מנסה להראות את הצד של המילדת בהחלט לא אומר שאני בקליקה כלשהי. אין לי מושג מדוע את אומרת את זה. את בכלל לא מכירה אותי?! זה מאוד מוזר. אני מנסה להראות את הצד השני שהוא של המיילדת, שנראה לי שפוספס כאן. ואכן קראתי את השרשור במלואו. וקראתי אמירות על התנהגות המילדת (ביקורת על מתן אספירין בלידה, ביקורת על כך שצעקה על יולדת) וביקורת על התנהגות של יולדת (לא נתנה שקולה יישמע מבין הדיעות של האנשים מסביב). אם זה מה שקרה, זה היה נכון לאותו הרגע. איך היית מרגישה בתור מיילדת אם בחורה שאינה מיילדת בפורום היתה מבקרת את ההחלטות המקצועיות וגם ההתנהגות שלה על בסיס סיפור לידה? איך היית מרגישה לו היית מפרסמת את סיפור הלידה שלך ונשים אחרות היו מבקרות את דרך התנהלותך והתנהגותך בלידה? בעיני אמירות כאלו יכולות לפגוע הן במילדת והן ביולדת. אם הדיון לא נכנס לקטגוריה של לשון הרע, מדוע היולדת עצמה בקשה להדגיש שהיא דווקא מעריכה את המיילדת וכו'? כי היא ראתה שזה הולך לכיוון הזה! נשמע שמה שאמרתי מאוד הרגיז אותך. הדיון הזה הוא ענייני ולא אישי. אינני שומעת את טון הדברים שלך משום שהם נכתבים ולא נאמרים, אבל הרושם הוא של תגובה תוקפנית. עושה רושם, שאי אפשר להביע כאן דעה שהיא שונה מדעת הכלל. חבל. אינני רואה טעם להמשיך בדיון אם הוא נכנס לפסים כאלו.

mise

New member
ובכן -

ההודעה הראשונה בשרשור מפנה לכאן, על מנת להבהיר שהתקבל אישור מהיולדת דוקא כן לנתח ולעבד את סיפור הלידה שלה, אבל מילא. אמרת שקראת את כל השרשור, לא? מה שאמרת ממש לא הרגיז אותי, נהפוך הוא. אני פשוט מתייחסת בצורה עניינית לדברים שכתבת בעצמך - את רואה את הצד המקצועי, את הצד של המיילדת. אי אפשר להתעלם מהעובדה שיש לך אינטרס בצד. פשוט אי אפשר. זו עובדה פשוטה ומובהקת. וזה מאוד ענייני, ממש לא אישי. אני לא מכירה אותך, נכון, ואני מתייחסת באופן טהור למה שאת כתבת.

mise

New member
אגב -

לכל אחד יש אינטרס במה שהוא עושה או כותב, אדם לא נוקף אצבע בעולם אם הוא לא מרוויח מכך משהו. גם לי יש אינטרס וזה בסדר גמור להיות בעל אינטרס, זו לא מילת גנאי.

סטיוויה

New member
איימי זו לא הפעם הראשונה שאת מפרשת

בצורה מוטעית דברים שנכתבים.וממהרת להתלהם למרות שבעצם הסרט רץ בתוך הראש שלך. דווקא לי נראה שמה שנכתב כאן מאד מרגיז אותך. למרות שלא נאמרו דברים רעים על המיילדת הזו או כל מיילדת אחרת. דנה טעתה בכתיבת שמה של המיילדת בסיפור הלידה ובקשה לתקן את הטעות.אשכר טעתה כשערבבה את הסיפור הזה אל תוך האירוח של המיילדת הנ'ל בפורום. כל זה הובי אצלך למחשבה כאילו יש כאן לשון הרע. וגם לא נאמרו דברים רעים על יולדת כזו או אחרת. הדיון מנסה לעסוק בסוגיות עדינות יותר של יחסי יולדת/מיידלת/תומכים בלידה. ויש כאן לא מעט משתתפות שמתעניינות בנושא הזה ויכולות ללמוד לעתיד. הרשי לי לשאול אותך איך לדעתך מרגישה יולדת שמגלה שאילנה שמש מספרת את סיפור הלידה שלה בפורום כל כך פופוליסטי כמו אומנות הלידה? האם זהו מעשה אתי במלוא מובן המילה? ומה עומד מאחוריו? הרצון הכנה לשתף נשים אחרות בסיפור לידה? ומדוע לשתף רק בסיפורים מעצימים לפי טעמה של מיילדת? מדוע זה לא עובד בכיוון ההפוך? ושוב,כוונתי אינה לתקוף את אילנה שאותה אני מעריכה מאד וחשה אליה רגשות טובים. כוונתי היא להראות שיש הרבה זוויות לראות את הנושא הזה. הבעיה שלי,לפחות,היא לא עם דעתך ששונה מדעת הרוב. הבעיה שלי היא ההתנסחות הפטרונית/מטיפנית שאת מאמצת לעצמך בעניין. <והדברים "נכתבים" בטון רגוע>

מה ז"א "זה מה שהיה נכון" ? ממש לא

לדעתי. אפשר להגיד אולי שזה מה שהיה צריך לקרות, כי עובדה שקרה. אבל נכון ? למה ? איך יכול להיות נכון לרדוף אחרי היולדת עם אופטלגין או ווט אבר מספר פעמים במהלך הלידה ? - אגב בחיים לא שמעתי על דבר כזה, האם מבחינה מקצועית יש לכך איזה סימוכין ? (אני שואלת ברצינות). וגם אם כן - אם היולדת אמרה לא, אז מה ההבדל בין מיילדת בבי"ח שמציעה שוב ושוב אפידורל ??? היולדת אמרה לא !!! איך יכול להיות נכון למיילדת לנהל כך את הלידה ? אני באמת לא מבינה. הויכוח הוא לא "אני דוגלת באינה מיי" לעומת "אני דוגלת במישל אודן" - הויכוח הוא על מקומה של היולדת, אשר לי נקרא בסיפור - שהופקע. ואני רוצה להגיד גם משו על לידה פוסט טראומטית - ואני אתייחס רק למה שידוע לי אישית מעצמי ללא קשר לאף יולדת שהיא - כרמית כתבה פעם שלנל"ק מתקדמת לאט כי התהליך שומר על הרחם המצולק. ואני אומרת - לידה של אישה שעברה ניצול מיני מתקדמת לאט כי התהליך שומר על הנפש המצולקת. האם מיילדת צריכה לדעתי לדעת זאת על היולדת כדי לדעת איך להתנהג איתה ? בוודאי. וגם הדולה. אם המיילדת שלי היתה צועקת עליי לא הייתי יולדת. גם ככה היתה לנו כליאת כתפיים...

סטיוויה

New member
אני מסכימה איתך באופן חלקי

אני מסכימה לגבי זכות היולדת,בכל מקום שבו תחליט ללדת, להחליט מה נכון עבורה ומה לא. מבחינתי אין הבדל,לצורך העניין,בין להציע ליולדת אופטלגין או הומאופתיה או צמחים. כל התערבות חיצונית לגופה. אם היא מחליטה שזה לא נכון לה-אז היא יודעת. מצד שני,לא כל יולדת מגיעה ללידה במאה אחוז מודעות לעצמה,למה שקורה איתה מבחינה פנימית(נניח פחדים לא מעובדים,היכולת שלה לשחרר ולהרפות,להתכנס בתוך התהליך). אם מיילדת מבחינה שיולדת נכנסת למסלול לא מקדם ולא טוב להתקדמות הלידה(ואולי מסכן בריאות),אזי יש לה מידת אחריות. וכאן זה תחום יותר אפור. כנראה שלכל מיילדת יש גישה משלה להתקדמות בלידה. זה נושא שחשוב לברר עם המיילדת הרבה לפני הלידה.

mise

New member
אין הבדל

אם היא רודפת אחריה עם פקיעת מים, עם אופטלגין, צמחי מרפא, הומיאופתיה, עיסוי פטמות, הרחבה יזומה של הפתיחה או וואט אבר. ההבדל היחידי הוא שאופטלגין נמצא תחת המטריה של הרפואה הרגילה וצריך התוויות רפואיות על מנת לתת אותו וגם הסבר במידה וקרה משהו, הומי' וצמחי מרפא משווקים חופשי-חופשי בכל מקום ונחשבים כ"לא מזיקים" בעיני הציבור הרחב.

מסכימה איתך.

מיילדת לא צריכה לרדוף או לאלץ יולדת להשתמש באמצעי זה או אחר לשיכוך כאבים או להתמודדות איתם בלידה. היא בהחלט כן (לדעתי האישית) יכולה להציע, אבל בעדינות ובלי לחץ. וזה לא משנה מה האמצעי - בין אם זה אפידורל (למשל בבית החולים) או צמח מרפא (למשל בבית). ואם היא קולטת מהיולדת שלא מתאים לה, אני חושבת שמחובתה להרפות ולתת לה להתמודד בדרך שלה. לעומת זאת, אם מדובר בזירוז של לידה שמשתהה *ויש מצב שמהווה סכנה ליולדת או לעוברה* אני חושבת שאחד מתפקידי המיילדת הוא לעזור ליולדת להמנע מסיכונים אלו. אם חלק מזה אומר שיש לזרז את הלידה ע"י פקיעת מים, עיסוי פטמות, וכו' - המיילדת צריכה להציע את זה ליולדת. לא לרדוף, או להכריח, אבל בהחלט להציע ולהסביר לה שבמידה והיא מעדיפה שלא לזרז יש סיכוי שיהיה עליהם להתפנות לבית החולים (שוב, אם תצוץ סכנה כלשהיא). בשביל זה לוקחים מיילדת לדעתי - היא נמצאת שם כדי לסייע ולעזור להגן על בריאותם ובטחונם של היולדת והתינוק.

אשכר ש

New member
נכון, צריך להזהר מאוד

מדיונים שיכולים לפגוע שאנשי מקצוע ע"י רכילות או סתם שמועות. אני חושבת שאני די מקפידה על זה כאן. במקרה הספיציפי הזה, יש כל מיני דברים לדון בהם- מלווים בלידה, סביבת היולדת, שיתוף המשפחה וכן גם יחס יולדת-מיילדת. יחס יולדת- מיילדת הוא באמת דבר אישי מאוד, שקשה עד בלתי אפשרי לניתוח, כי הוא מאוד אישי ונתון לסיטואציה בה הן נמצאות. עדין אני לא חושבת שיש בדיון הזה משהו רכילותי או משהו שיכול לפגוע באופן כלשהו במיילדת, שהבענו כלפיה הרבה הערכה. לגיטימי בעיני, לדון באופן כללי בהתרחשות האירועים כפי שקרו ולנסות להסיק מסקנות אישיות. אני, אגב, גם לא חושבת שאפשר לדעת מראש איך מיילדת תגיב בתנאי לחץ בלידה. לא משנה כמה כימיה ופגישות מקדימות היו. זאת בגלל שהיולדת יכולה להיכנס למצבים שלא הכירה אותם קודם וזה יכול לשנות מיידית את הכימיה ביניהן.

למעלה