אבל זה מה שאני מסבירה
שלא בהכרח היא תצעק עלייך אם תהיה המילדת שלך. מה שקרה מאפיין את הסיטואציה הספציפית שקרתה שם. אני מאוד מסכימה עם מה שנאמר כאן, לא זוכרת על ידי מי, שלא כל כך משנה מה הפידבקים שתקבלי על מילדת (נכון שיש לזה איזהשהו ערך), יותר חשוב הדינמיקה והכימיה שנוצרת ביניכן כשאת מראיינת אותה בפגישת היכרות. ועל כל מיילדת יהיו סיפורים טובים יותר וטובים פחות. לא הבנתי מה צריך לפתור כאן? יולדת צריכה לתת משוב למילדת שלה! כמו שאני מחלקת משוב בסוף כל קורס שלי. גם מילדות בית צריכות לתת משוב שימולא על ידי בני הזוג. זו הדרך ל"פתור" בעיות. אני לא מוצאת שהדרך הנכונה לעשות זאת היא דרך פורום. עובדה שלדנה, לא היה נעים עם דברים שעלו כאן. ולגבי לידות בית חולים, גם כאשר משהי מספרת סיפור לידה של בית חולים בפורום כל שהו אני לא מנתחת את הסיפור האישי שלה. אני בהחלט יכולה ללמוד ממהלך העינינים על לידות בבית חולים, אני פחות לומדת ולוקחת מתוך האינטראקציה האישית שמתארת היולדת מול המילדת. אני יכולה לדתת דוגמה: בלידת הבית השניה, ילדה אותי מיילדת שונה מבראשונה (כי היא היתה בחול). כעת מילדת זו (של הלידה השניה) עובדת בבית חולים וראיתי באחד הפורומים יולדת שכתבה שהיא היתה איומה אליה וממש מגעילה. אני לא חויתי זאת בלידה שלי כלל. היא היתה נהדרת איתי. מעולה, עדינה, רגישה, אינטואיטיבית! כל מה שאני אומרת הוא, שצריך להיזהר מלעשות פרשנויות לגבי אינטראקציות אישיות בין יולדת למיילדת. בתור משהי שבוחרת מיילדת, חשוב לי יותר לקבל מידע על מקצועיות המיילדת, איך היא מתפקדת במצבי לחץ, האם היא לוקחת סיכונים וכו'. חוץ מזה, אני נתקלת בזה שוב ושוב בתור אשת מקצוע, שזוג יגיד לי שיועצת הנקה אמרה ככה ומדריכת הכנה ללידה בכלל לא למדה אותם נושא מסוים. ואני תמיד אתן קרדיט קודם כל לאיש המקצוע (בייחוד אם אני מכירה אותו) ופחות לסיפור של הזוג, כי אנשים שוכחים מה שלמדו אותם, ובייעוץ הנקה יש הרבה עניין של כימיה (כמו בלידות בית). ושוב אני אומרת, שאני לא רואה עניין בלנתח את הפאן הזה של לידות. את בהחלט מוזמנת לעשות את זה. זוהי דעתי האישית. לא חייבת להיות ביננו הסכמה לגבי זה.