אתה יודע כמה פעמים אמרו לי את הביטוי הזה כדי לפסול טענה?
אז חשבתי להשתמש בו בעצמי לשם שינוי...
לא, לא התאבלתי על ערפאת.
אין בליבי ספק שאמרו לך. אז כשאני משיב, אני נוהג לומר: "חבל על מי שמת, אבל לא תמיד. האם התאבלת על ערפאת?" עד כאן בנושא זה.
צר לי, אך אתה בהחלט נשמע כמו איש קונספירציה.
במיוחד לאור העובדה שדווקא סין הבינה לפני מספר שנים שחוק "הילד האחד" שלהם גורם להם לירידה דמוגרפית לא בריאה, והם הרחיבו אותו ל-3 ילדים פר משפחה.
אני מסכים איתך, שדווקא במדינת ישראל יש אוכלוסיות שמגזימות עם הבאת ילדים, ולכל הפחות כל משפחה צריכה לתכנן בכמה ילדים הם יכולים לתמוך פיזית וכלכלית.
אין ספק שהלכות דתיות לגבי "פרו ורבו" מקורן בעידן בו תמותת תינוקות עמדה על 50%, ולכן שיטת ההישרדות היית להביא כמה שיותר כדי שיהיו ספרים.
ומן הסתם אנחנו כבר יותר מ-200 שנה לא שם, תודות להיגיינה ורפואה מודרנית, שלא לדבר על שיטות חקלאות ושרשראות הספקה משופרות.
בכל אופן, נושא תכנון משפחה הוא נושא מורכב, ולא כדאי להקצין לא לפה ולא לשם.
וואלה. חדש@! אני איש קונספירציה. חהחה! בכל אופן, תודה. כי הבוקר החלטתי לפתח סיפור קונספירציה משל עצמי בנושא המקרנה (ואני בדיוק בסיום תפקידי כחולה במחלה מחורבנת זו). אז אולי אכניס אותך עוד מעט לרזי סיפור הקונספירציה שלי, אבל עד אז. אתייחס למה שכתבת. סין שגתה מאד, בעיקר כשהם העדיפו בנים על בנות. כי לבנים הצעירים והחרמנים לא היה איבר נשי שלתוכו יכלו לפרוק את זעמם המלבין, ועל כן קם דור של צעירים חסרי מנוח על גבול האנסים ולוחכי הכריות.
אני כן הייתי מציע לחפש דרכים לצמצם (אך לא למנוע ילודה חלילה). עד כאן עמדתי ולא ראיתי שום קונספירציה בנדון.
ולעניין הקונספירציה.
הבוקר בדקתי קצת ויקיפדיה על עקום הפנים בורלא. אז להלן אצטט חלק ממה שקראתי:
בינואר 2018 מונה בורלא לכהן כמנהל התפעול הראשי (COO) של פייזר - תפקיד שבמסגרתו פיקח בין היתר על פיתוח, ייצור ומכירת תרופות. בתפקיד זה שיפר בורלא תהליכים בחברה, ושיפר את יכולותיה. באוקטובר 2018 נבחר למנכ"ל החברה, ובינואר 2019 החל לשמש בתפקיד בפועל, במקום איאן ריד.
באפריל 2019 קיבל את הפרס "המנהיג היווני הבולט" של תעשיית התרופות העולמית מאת שגריר ארצות הברית ביוון ג'פרי ר. פיאט בטקס Prix Galien Greece Awards.
בינואר 2020 החל בורלא לשמש גם כיושב ראש חברת פייזר, לאחר פרישתו של קודמו, איאן ריד.
בשנת 2020, לאור ההתפרצות העולמית של נגיף קורונה, בורלא הורה לצוותים של פייזר לפעול בדד ליין אגרסיבי במאמץ לפתח חיסון לנגיף, ובנובמבר 2020 הכריזה החברה על יעילות החיסון ב-90 אחוזים מהמקרים.
...אז נסיתי לשחק קצת בלוח הזמנים ואמרתי לעצמי:
"רגע! הבורלא הזה הוא למעשה דוקטור לווטרינריה. אז הוא היה ראש המחלקה לבע"ח? אחלה. מתאים. אבל ב-2018, הוא נהיה מנהל החברה. אז מה הפריע לו להפעיל את המדענים שלו, שייצרו איזה וירוס ובמקביל יחלו לייצר עבורו תרופה? וכשהם כבר היו בסוף ייצור הוירוס, הוא הטיס את מטוסו הפרטי מעל סין, שיחרר איזו עננה קלה של הדרעק והמשיך בדרכו. אבל אז היה לו כבר בסיס איתן שעל בסיסו הוא קבעדד ליין אקרסיבי להוצאת החיסון לנגיף. הוא יצר את המחלה והוא קם יצר את התרופה. והנה כעת. בכל מספר שבועות, הוא מייצר לנו "מוטציה" חדשה ומפיץ אותה, פעם באפריקה, פעם באמריקה ופעם בהודו. למה לא?< כדאי לו.
ולגבי מי שאני: אישית, איני מאמין גדול בקיומו של בונה עולם, למרות שאני נשוי לאישה שבאה מרקע דתי. לעתים אנו אפילו מתכתשים מילולית בנושא קיומו של בונה עולם וקורה לא אחת שאני מעצבן אותה מאד.
אני נמצא בתפוז מזה שנים, אבל פעם היית צריך לחפש פורום כלשהו, אם בא לך לדון בנושא כלשהו והמעטתי לעשות זאת.
כעת, במתכונת החדשה, ברובריקה של "מה חדש" צצות גם הודעות ששייכות לפורומים שונים ורבים. אז ככה הגעתי לפורום הזה ולדיון הזה.
אני כשלעצמי, הייתי נשוי לאישה שסירבה לקבל ממני גט, מתוך שיקולים "כלכליים" היא הניחה, שאם היא תלחץ אותי מספיק חזק, אוותר לה על רכוש והיא תצא מרווחת. בסוף, תוך שניהלתי את הדיון לבדי (ללא עזרת עו"ד או טוען רבני) הורדתי אותה מהסיפור בכך, שזכיתי לקבל פס"ד שקבע כי היא אישה מורדת, ועל כן, אוכל לשאת אישה על פניה, גם אם לא תקבל את הגט בשל אי רצונה לקבלו. הייתי זקוק ל-100 חתימות של רבנים, אבל כשהיא כבר הבינה שהפסידה את המערכה, היא הגיעה ונטלה את הגט. אז מה? נכון. יש כאן אי צדק משווע... לגבר יש פריבילגיות על פני האישה ואם תשאל אותי, בגדול זה מאד לא תקין.
אז אין לי בעיה לבקר כאן מדי פעם (ללא נדר).
ואם אתה נהנה להתכסח עם הדג מלוח ההוא, אחלה. אצלי בכל מקרה הוא חסום.