הלוואי שתהיה צודק...
אבל זה טרנד שיכול להתהפך בקלות, והוא נכון רק לארה"ב.

בארץ, החלוקה הדמוגרפית היא כזו, שציבור הבורים - אלה שלא לומדים ליבה, לא נחשפים לתקשורת ולאינטרנט, ולא מאמינים שגילויים מדעיים אמתיים, רק הולך וגדל משנה לשנה.

עכשיו, מה יישאר מהארי פוטר שנכון מילולית?
בית ספר - אמתי או לא (עזוב עכשיו מה מלמדים שם!)?
נסיעה ברכבת, אמתי או לא?
מכונית מעופפת, אמתי או לא?
האם תמונות קיר שזזות, אמתי או לא?
http://nymag.com/strategist/article/best-digital-photo-frames.html

ולסיפור האמתי:
הוריו של ילד חביב ומוכשר נרצחים ע"י רוצח אכזרי בעודו תינוק.
הוא גדל עם קרובי משפחה שלא סובלים אותו, עד שהוא מגיע לגיל בו הוא יכול לברוח לפנימיה, שם הוא לומד להרחיב את הכישורים שלו, פוגש חברים חדשים, וביחד הם נוקמים ברוצח שחיסל את הוריו, ומונעים ממנו לרצוח עוד הרבה אנשים.

סיפור מעורר השראה, ולא נשמע דמיוני כלל נכון?

בניגוד אליך, אני מודד את "חוזק" המסר מהצורה שבה המסר מועבר:
אם כתוב בספר "סבא על ענן בעל כוחות על אמר לבחור אחד על ראש ההר: "אסור לרצוח, עכשיו לך ספר לכל החברים שלך"" זה לא ממש מסר חזק!

למה אסור לרצוח? סתם כי אלוהים אמר? אז אם אני לא מאמין שאלוהים קיים, או לא מאמין שהוא דיבר עם משה בהר סיני, מותר לי לרצוח? המסר לא רלוונטי בשבילי?

כשמחביאים מסר בתוך סיפור מעשיות דמיוני אחד מיני רבים בספר, הוא מאבד מכוחו, אבל אם אתה עדיין רואה אותו כמסר חזק, ודווקא כשהוא מגיע ממקור כזה, אין שום סיבה שאנשים לא יראו מסרים חזקים בהארי פוטר.

גם אם אתה אישית לא רואה שם כאלה.
אבל זה טרנד שיכול להתהפך בקלות, והוא נכון רק לארה"ב.

בארץ, החלוקה הדמוגרפית היא כזו, שציבור הבורים - אלה שלא לומדים ליבה, לא נחשפים לתקשורת ולאינטרנט, ולא מאמינים שגילויים מדעיים אמתיים, רק הולך וגדל משנה לשנה.

עכשיו, מה יישאר מהארי פוטר שנכון מילולית?
בית ספר - אמתי או לא (עזוב עכשיו מה מלמדים שם!)?
נסיעה ברכבת, אמתי או לא?
מכונית מעופפת, אמתי או לא?
האם תמונות קיר שזזות, אמתי או לא?
http://nymag.com/strategist/article/best-digital-photo-frames.html

ולסיפור האמתי:
הוריו של ילד חביב ומוכשר נרצחים ע"י רוצח אכזרי בעודו תינוק.
הוא גדל עם קרובי משפחה שלא סובלים אותו, עד שהוא מגיע לגיל בו הוא יכול לברוח לפנימיה, שם הוא לומד להרחיב את הכישורים שלו, פוגש חברים חדשים, וביחד הם נוקמים ברוצח שחיסל את הוריו, ומונעים ממנו לרצוח עוד הרבה אנשים.

סיפור מעורר השראה, ולא נשמע דמיוני כלל נכון?

בניגוד אליך, אני מודד את "חוזק" המסר מהצורה שבה המסר מועבר:
אם כתוב בספר "סבא על ענן בעל כוחות על אמר לבחור אחד על ראש ההר: "אסור לרצוח, עכשיו לך ספר לכל החברים שלך"" זה לא ממש מסר חזק!

למה אסור לרצוח? סתם כי אלוהים אמר? אז אם אני לא מאמין שאלוהים קיים, או לא מאמין שהוא דיבר עם משה בהר סיני, מותר לי לרצוח? המסר לא רלוונטי בשבילי?

כשמחביאים מסר בתוך סיפור מעשיות דמיוני אחד מיני רבים בספר, הוא מאבד מכוחו, אבל אם אתה עדיין רואה אותו כמסר חזק, ודווקא כשהוא מגיע ממקור כזה, אין שום סיבה שאנשים לא יראו מסרים חזקים בהארי פוטר.

גם אם אתה אישית לא רואה שם כאלה.