אז אמרת, ו...?
אתה מכיר את האימרה של היצ'נס:
What can be asserted without evidence can also be dismissed without evidence.
הייתי באמצע דיון עם hnc בו הוא טען טענות עובדתיות לגבי תוכן האמונה של חלקים רחבים מציבור מאמינים בשלושת הדתות האברהמיות, ללא שום תימוכין מכל סוג.
הצגתי לו תימוכין לעמדה שלי שהיה זמין לי בחיפוש קצר, שידעתי מראש שהוא באיכות ירודה, משום שהאמינות שלו נמוכה.
אתה התפרצת לדיון בהלם ממה שעשיתי והתחלת להתווכח איתי על כך שהתימוכין שהבאתי אינו עובר את רף האמינות שלך.
סבבה, מקובל.
היות וזה פורום פתוח, הצעתי לך להעלות את הדיון לרמה שמקובלת עליך.
סירבת, אבל אתה ממשיך להתווכח.
מה בדיוק אתה רוצה ממני?
האם אתה חושב שכל הדעה שלי על מוסלמים קיצוניים מבוססת על הווידאו הקצר הזה?
ממש לא! רחוק מזה.
האם אתה חושב שאי פעם טענתי שהווידאו אמין מספיק לדיון רציני?
לא.
אני מסכים איתך שהדוברת אינטרסנטית, ולא מביאה מקור מספיק מדויק לטענות שלה כדי שאפשר יהיה לבדוק אותו עצמאית.
האם זה אומר שהטענה שלה בהכרח שגויה או שקרית?
לחלוטין לא.
חשבת שתומכים של הארגון יגדירו אותו כקבוצת שנאה?
המרכז המשפטי לדרום העני הוא גוף רציני שנחשב בתור בר סמכא בנושא קבוצות שנאה. ארגוני אכיפת חוק מסתמכים עליו לא אחת בתור מקור מידע. זה לא ה-end all be all, אבל אם המרכז המשפטי לדרום העני מגדיר ארגון אמריקאי בתור קבוצת שנאה, זה בהחלט מספיק לי כדי לסבור שהם קבוצת שנאה בהיעדר מידע סותר.
לך מספיק, לי לא.
אולי ממשלת ארה"ב מסתמכת עליהם למידע (מקור?), אבל אף אחד לא מינה אותם באופן רשמי לקבוע מי זו "קבוצת שנאה".
https://en.wikipedia.org/wiki/Hate_group
אם יש לך מידע על כך שה-FBI החליט לחקור את ארגון ACT"!", זה יהיה סיפור שונה.
הרשות הפלסטינית טוענת שכל ישראל היא שטחים כבושים.
יש הרבה אנשים שמסתמכים על קביעה זו שלהם, אבל למזלנו באופן רשמי רוב מדינות העולם עדיין הולכות עם הקביעה של האו"ם ולא של הרשות.
ההגדרה שלי למישהו ש
כנראה יודע על מה הוא (או היא) מדבר זה אדם שהיה לו
מניע לחקור את הנושא שהוא מדבר עליו.
אם יש רב שמדבר נגד החילוניות, סביר להניח שהוא חקר את החילוניות, ולו רק כדי למצוא חומר להתנגח בה.
בעבר דיברנו פה על מונופולים.
לא פסלתי את דעתך רק משום שלא הצגת תואר בכלכלה.
הנחתי שאם אתה מעוניין בדיון, לכל הפחות קראת או יצא לך לקרוא חומר בנושא ולכן חיפשתי מידע קונקרטי כדי לסתור את דבריך.
אנחנו לא פעם מעלים כאן טיעונים לגבי דברים שכתובים בתנ"ך, למרות שאף אחד מאיתנו אינו תיאולוג, אינו חוקר מקרא, ואינו דתי.
מדוע פתאום דווקא לגברת הזו שלפת רף גבוהה במיוחד של כישורים והשכלה שנחוץ כדי להכיר סטטיסטיקה לגבי כמות מוסלמים קיצוניים?
לגבי נתוני נסקר, אין לי כרגע כוח לבדוק את המספרים, אולי אגיב מאוחר יותר.