מי אמר שצריך חוק ולא קיבל?

tulkin

New member
לא השתתפתי אז בדיונים

אבל דעתי היא שהתקנה הזו היא במקרה הטוב עלה תאנה ונסיון להתחמק מטיפול בבעיה האמיתית. חוץ מזה תקנה סוג של חדירה גדולה מאד לפרטיות של אנשים, שלי באופן אישי צורמת מאד. אני מכיר שני ילדים מאד חמודים שלא היו נולדים אם חוק כזה היה נאכף בקפדנות לפני כמה שנים.

LastFlowers

New member
איזה חוק?

עפ"י הידיעה לעיל התקנה כלל לא נוסחה, משום שעדיין לא הגיעו לכלל החלטה לגבי מה מקובל, מה לא מקובל וגו'. קודם שיפרסמו את פרטי התקנה, ואחר כך נהיה חכמים יותר ונגיב בהתאם.

NorthernStar

New member
מעט מדי, מאוחר מדי

הרי השכל הישר מחייב איסור מוחלט וגורף על יחסים רומנטיים ומיניים של חברי סגל עם סטודנטים ושאר כפופים להם. כאן למשל, כאשר התגלו מקרים כאלה, מיד פוטרו המרצים המעורבים. ללא תקנות כאלה, לא הייתי מרגישה כאן בטוחה ברמה האישית.

the new L

New member
לא הבנתי את הסיפא

אם מותר לקיים יחסים בהסכמה בין סגל לסטודנטים, איך זה פוגע בביטחון האישי שלך? (האם את מוקפת במרצים שהם פושעים אשר רק מחכים להזדמנות לפשוע?)

Unicorn98

New member
../images/Emo31.gifהגישה שלך היא פוגענית כלפי נשים, וחבל.

להציג נשים כקורבנות מעצם הגדרתן הביולוגית, הוא שמיטת הבסיס תחת טענת השיוויון.

LastFlowers

New member
אני חייבת להגיד לך ש-

אני נהנית בכל פעם מחדש לקרוא את התגובות שלך, גם אם אני לא מסכימה עם מה שאתה כותב (וזה לא המקרה כאן).

Unicorn98

New member
תודה ../images/Emo9.gif

אני מודה שזה הדדי (ואנחנו באמת לא תמיד מסכימים
).

NorthernStar

New member
הגישה שלך היא מוטעית מיסודה

אני דיברתי על יחסי מרות - כל יחסי מרות, גם בין גבר לגבר למשל, שאין במסגרתם מקום לניצול מיני מכל סוג. התקנות האלה תקפות גם לגבי מקומות עבודה "רגילים".

כשאין יחסי מרות

כשאין יחסי מרות המנצל צריך להפעיל לחץ מסוג אחר שכבר הוגדרו חוקים על מנת לטפל בו.

היא כתבה שאסור לנצל מינית כשיש יחסי מרות

אז רק התבקש לשאול אותה אם כאשר אין כאלה מותר...

את צודקת בנוגע ליחסי מרות, אבל...

אבל מה בנוגע לאיש סגל שאין לו מרות על סטודנט. למשל חוקר במעבדה X שיש לו קשר רומנטי עם מסטרנטית ממעבדה Y?

22ק ו ס ם

New member
הבעייה שאת לוקחת כמובן מאליו

שיחסי מרות מובילים בהכרח לניצול. אמנם זה יכול לקרות (לשני הכיוונים) אבל איסור גורף על יחסים דרקוני מדי ופוגע ביותר אנשים ממה שזה עוזר. לא צריך חוק מיוחד לזה כי הטרדות מיניות או ניצול מכוסים כבר בחוקים הקיימים. מה שכן צריך הוא להקים גופים עצמאיים באוניברסיטה שסטודנטים יוכלו לפנות במקרה של מצוקה ושלא קשורים למחלקה ושיוכלו לתת להם עיצות והכוונה וגם לפעול כנגד אנשים שמנצלים לרעה את כוחם בלי לפגוע בסטודנטים מתלונות כאלו.

NorthernStar

New member
מניסיון אישי כואב

גם כשיש גופים כאלה בתוך האוניברסיטה, מעשי ניצול (שלא לומר אונס ושאר טרור מיני) מתרחשים, ומרבית הקרבנות יהססו או יסרבו להתלונן. האוניברסיטה היא בסך הכול מוסד לא גדול מאוד, והמרצים ושאר בעלי הכוח מנהלים קשרים כאלה ואחרים ביניהם. בתור קרבן של מעשה כזה, מי בדיוק יכול לערוב לי שהחברים בחלונות הגבוהים של החלאה לא ינצלו את מעמדם והשפעתם כדי להשתיק את התלונה שלי ושל אחרות? בשורה התחתונה, מדובר בעתיד שלנו. אני מעדיפה ללמוד במקום שבו לאף אחד לא תהיה הזדמנות להפעיל נגדי טרור כזה ואז להפעיל קשרים כדי להשתיק, לאיים או להרוס את הקריירה עוד בראשיתה. אם מרצה מחפש לנהל מערכת יחסים רומנטית או מינית - שיחפש במקום אחר, לא אצל הכפופים לא. העולם גדול בחוץ ויש הרבה דגים בים. וכאמור, תקנות כאלה הן הנורמה במקומות עבודה מסודרים, לפחות ביבשת שבה אני חיה. אם סוף סוף יחולו גם באוני' אף אחד לא ייפגע. בדיוק ההפך. לו היו קובעים תקנות כאלו לפני 10 שנים, הייתה נמנעת ממני עוגמת נפש או לפחות הייתי יכולה לעשות משהו כדי למנוע אותה מאחרות.

22ק ו ס ם

New member
אז למה לא לפעול לחיזוק מוסדות כאלו

אלא דווקא לחקיקה דרקונית? אני לא חושב שמרצים מחפשים בהכרח בכוח מערכות יחסים אבל מערכות יחסים כאלו הם לפעמים תוצר טבעי של יחסים בין אנשים בוגרים. הגבלות חוקיות כאלו הן בעיניי הגבלות חמורות מדי על חופש הפרט רק בגלל פוטנציאל למשהו רע שיכול לקרות ושבכל מקרה צריך להיות מטופל תחת החוקים הקיימים.

NorthernStar

New member
לא, מערכות יחסים כאלה הם לא תוצר "טבעי"

בדיוק כמו שלא תצפה ממורה בבית ספר תיכון לנהל מערכת יחסים עם תלמיד הכפוף לה ולמרותה, בדיוק כמו שלא תצפה מהבוס שלך בעבודה שיתחיל אתך - כך לא צריך לצפות שמשהו בלתי ראוי יקרה בין מרצים לסטודנטיות. ולא, אין לאף אחד "חופש בחירה" של בני זוג. על כולנו מוטלות הגבלות מסוימות. מה תגיד על פדופילים? האם החוק האוסר על פדופיליה פוגע ב"חופש הבחירה" שלהם? מה עם יחסים של גילוי עריות בתוך המשפחה? מערכות יחסים בריאות וטבעיות לעולם לא יוכלו לנבוע מתוך יחסי מרות, לעולם. והסברתי מדוע מוסדות כאלה לא מספקים לי תחושת ביטחון אישית. רק איסור גורף עם ענישה חמורה בצדו (פיטורין מיידים) השיבו לי את האמון במערכת, ולכן כאן, באוני' שלי, אני יכולה להרגיש נינוחה בחברת המרצים שלי ולא לחשוש מכוונות כאלה או אחרות. באוני' שלי, אגב, כבר פוטרו מרצים שעברו על התקנות.

the new L

New member
שמת לב

שכל "הדוגמאות הנגדיות" שלך עירבו קטינים? לבגירים, בניגוד לקטינים, יש שיקול דעת! שיקול דעת שאין לאיש זכות לקחת מהם!

22ק ו ס ם

New member
יש הבדל בין מערכות יחסים של קטינים לבוגרים

אנחנו מניחים (במידה רבה של צדק אם כי לא תמיד) שלילדים אין את חופש הבחירה שיש למבוגרים ואינם בוגרים מספיק כדי להחליט בנודע לפרטנרים מיניים. תלמיד לא יכול לעשות הרבה מול המורה שלו אבל סטודנטים הם אנשים חופשיים שיכולים להחליט מה טוב להם. על פי ההיגיון שלך, כל מערכת שיש בה אי שיוויון מסוים פסולה. אנשים כבר כתבו פה והדוגמאות רבות מספור איך מערכות יחסית בריאות נבעו בסיטואציות דומות אז אין לי מושג על סמך מה את אומרת שלעולם הן לא מתקיימות. אוקיי, אז לך אין תחושת בטחון אישית, האם זה אומר שצריך בשביל זה לכפות חוקים על כולם? הרי לכל אדם יש רצונות ופחדים משלו ורובם לא דורשים חוקים מיוחדים שיעזרו רק להם אלא מנסים לחיות במסגרת הקיימת.

למעלה