זאת לא אמונה
זאת עובדה. למשל, אתה טענת למעלה שהחברה הישראלית היא לא חברה שוויונית. זאת טענה שקרית, שכן אני למשל, ורבים שאני מכיר נוהגים בצורה שוויונית כלפי כל המינים והגזעים. אולי יש הרבה אנשים בחברה הישראלית שאינם נוהגים כך, אבל אין זה אומר בכלל שאתה יכול לטעון טענות על החברה הישראלית עצמה. הטענה השקרית הזאת היא הבסיס לכל הטענות האנטי ליברליות אשר פוגעות בחופש הפרט ומציאות לגזול את החופש של אנשים לעשות מה שהם רוצים רק כי פקיד ממשלתי החליט אחרת. אגב, מעבר לכך, ראוי לציין כי טענות מסוג "החברה היא X" מובילות מהר מאוד לימין קיצוני בכל מה שקשור לסכסוך הישראלי פלשתיני למשל: אם טענות לגבי החברה הישראלית היא כך וכך הן טענות נכונות מעצם כך שחלק ממנה הוא כזה, ולכן מותר לכפות על כל החברה הישראלית חוק כזה או אחר, הרי שאפשר לטעון באותה המידה שהחברה הפלשתינית היא חברת טרוריסטים, ולכן הפיתרון לסכסוך הישראלי פלשתיני הוא פשוט מאוד - פצצת אטום על ריכוזי האוכלוסיה הפלשתינים. זאת מסקנה לוגית פשוטה מהטענה שאפשר לטעון טענות לגבי חברה ולא לגבי אינדיבידואלים ספציפיים. אלא שכל הטענות האלה הן לא נכונות. אתה לא יכול לטעון שום טענה לגבי החברה הישראלית (או הפלשתינית) אשר תהיה נכונה לגבי כולה. ולכן, אין לך שום לגיטימציה לכפות עלי חוקים שהסיבה להם היא שאנשים אחרים שהם לא אני נוהגים בצורה לא שוויונית. אני אחראי למעשים שלי, ולמעשים שלי בלבד. אני לא אחראי לכך שאנשים אחרים הם גזענים, שוביניסטיים או טרוריסטיים. אני אחראי רק למעשים שלי, ואין לך שום זכות לפגוע בי בגלל מעשים של אנשים אחרים.