מי היתה במפגש על הנושא כאב בלידה

זה לא לשכוח את הכאב

זה לרצות עוד ילדים, ועם זה אני מזדהה
גם אם תשאלי אשה בת 119 על כאבי הלידות שלה- תתכונני לשיחה ארוכה... זה לא דבר ששוכחים....

mise

New member
שיואוו..

אני קוראת אותך ואני כל כך לא במקום הזה.. אני במקום ההוא שלך: "משפחה-של-שלושה-ילדים-זה-מצוין" (ובהזדמנות זו שאלה: אחרי שמקלידים כל כך הרבה עם מקף אמצעי במקום רווח, מתרגלים להקיש עליו באופן אוטומטי?)

mise

New member
כל שנה לידה.

2005 2006 וב"ה - 2007 אני לא מאמינה על עצמי, בחיי. אם מישהו היה אומר לי את זה לפני שלוש שנים לא הייתי מאמינה.

אנחנו חסכנו שנה......./images/Emo6.gif

בשנה אחת נולדו לנו שניים (אחד אחד), ואחרי שנה ושמונה חודשים, נולדה הנסיכה השלישית....

debby12

New member
מנהל
אני די שוכחת

הלידה של בילבי בכלל זכורה לי כדבר לא כואב (אלא רק כטראומה נפשית איומה שוות ערך ודומה במובנים רבים לאונס קבוצתי). אני מניחה שזה גם קשור לאפידורל. הלידה של גילגי - זוכרת שכאב. אבל ממש לא זוכרת איך כאב. וגם, בזכרון שלי הקטע הבאמת כואב היה רק צירי הלחץ (ואני מניחה שמצג העורף לאחור של חדובונת שהתקשתה להתברג טוב תרם מאוד לכאבים בו). צירי השלב הראשון היו ממש קלים להתמודדות. אז אולי זה לא ממש "שוכחת". אבל לחלוטין "כאב" איננו האסוסיאציה הראשונה שעולה לי בראש כשמדברים על לידה.

debby12

New member
מנהל
אולי את צודקת - אבל רק לגבי הלידה

הראשונה. גם לגבי הלידה השניה, שהיתה בלי שום טשטשושים - "כאב" זה לא הדבר העיקרי שזכור לי ממנה.

זה ממש מפתיע../images/Emo70.gif

בסיפור הלידה שלך מופיע כאב, ובכל זאת- כנראה שהחוויה המתקנת שעברת היתה חזקה מחווית הכאב של הלידה. |אני מתפעלת מהעוצמה|

debby12

New member
מנהל
לא בטוחה שמפתיע

האמת היא שזה נושא לשרשור נפרד לדעתי - איזה מקום תופס הכאב בלידה שלך. זה קטע לגמרי סובייקטיבי - כל אחת תופסת אותו אחרת. התרשמתי מהכתיבה שלך שאצלך זה חלק מאוד מאוד מרכזי - הכאב. אצלי הקישור הראשון שעולה לי בראש ללידה בלי משכחי כאבים היא באמת העוצמה/חוויה מעצימה. אני חושבת שיש בזה גם רכיב פיזיולוגי - לכל אחת כואב ברמה אחרת (יש בנות מזל שבכלל כמעט לא כואב להן בלידה. יש לי אמא כזו - אם כי היא ילדה רק פעם אחת), וגם רכיב סובייקטיבי נפשי - כלומר המקום ש"תופס" בכאב בחוויה.

למעלה