מי נגד מי
קצת מסטול אבל בכל זאת

אם את ונילי הייתן מבינות

את מה שניסיתי להגיד הייתן מדברות אחרת אבל לא הבנתן עניתן מהמקום שלכן... זה כואףףףףףףףףףף (לכן)

היתה לך היכולת להסביר

כשראית שאתה לא מובן כנראה שנהנית קצת מהעניין... עזוב אני ואתה זה מים ושמן בדעות שלנו אין לי כלום אישי נגדך באמת שלא חבל שאנחנו גוררים את זה

טל במיוחד בשבילך

הסבר אז ככה לאחר שכתבתי יצאתי...וכשחזרתי גיליתי שהכלבה שלי מתה..אז מצטער אבל הייתן פחות חשובות עכשיו אם אני לא הייתי מבין תאמיני שהייתי שואל ומחכה אפילו יום שלם אתן דיגדג לכן באצבעות...

advak

New member
אין שום בעיה

אבל אני חושבת שמה שנוצר פה זה כיבכול מה שמנסים למנוע, נכון?! אותה הנתגשות, לא מלחמה, כדי שלא יהרגו אותי... אני חושבת, ויכולה לומר מניסיון, שכשיש מה לומר פונה במסר, הרבה יותר פשוט מאשר לפתוח את זה לדיון. ושוב אני חוזרת ושואלת- מה נתן הדיון, באמת? אני בעד מגוון של דעות, אני בעד שכל אחד שחושב משהו יגיב, אני בעד התנהלות הפורום באופן תקין ולא בצורה ילדותית, כמו שקורה פה לעיתים. אבל, אני לא חושבת שהדרך הזו מועילה במיוחד.

מדובר בעניין כלל פורומי

אז מסרים זה לא לעניין, כי זה נוגע להרבה אנשים כאן. ולפעמים צריך "מלחמה" אחרונה כדי להביא את השלום. הנסיך הציג בעיה לדעתו האישית. באותה מידה יכלו להביע את דעתם כל אחד ואחד מהמגיבים (כמו שחלק אכן עשו) וזה היה הופך לדיון ענייני. אבל בדיוק אותם אנשים שעליהם מדובר , שמביאים התגרויות ומלחמות בפורום, גם כאן טרחו להפוך את זה למלחמה. אז לא הנסיך הוא זה שפצח בה יקירה. הוא זרק נושא, וכל אחד לקח את זה לאן שהוא יודע. חוץ מזה אם לא נראה לך? סבבה. זכותך כל אחד ומה שנראה לו

advak

New member
מסכימה עם כל מילה../images/Emo45.gif

ולכן לא מוצאת בזה טעם... אם הייתי רוצה להגיב עניינית לדיון הייתי מגיבה, בדיוק כמו שאמרת, אבל ברגע שראיתי לאן הוא מוביל, לא עשיתי כן. לא אוהבת התנצחויות, מלחמות וכו'...

פה חולק עלייך

יש דיון..יש לך דיעה..את חושבת שתוכלי לשנות ולו במעט. תגידי את דעתך! את לא חייבת לנסות להשפיל אחרים או לנסות לפגוע בהם...את יכולה לומר את דעתך וזהו.

ואני לא מבינה עדיין מה היתה הבעיה

בדיעה שהבעתי, ולמה מתוך משהו כל כך פשוט גזרת לי גורל כל כך אכזר, מאיפה נובעת היהירות הזאת? בתור אחת שלא חוששת מויכוחים, ולמדת מהם הרבה, ממילותיך לא למדתי דבר.

נימשון

New member
אפרופו התגרויות...

לפעמים לנסות להתגרות במישהו כדי להעמיק את הדיון זה רעיון לא כל כך רע, הוא הופך לרע כשמישהו לא מבין שבסך הכל מדובר בדיון ולא במלחמת קיום. בשורה התחתונה, אני חושבת שברגע שאנשים יבינו כי דנים פה על נושאים ולא ספציפית על כל אחד מאיתנו אז יהיה קל יותר להגיב ולענות. לדוגמא: אם הדיון סביב טלה היה מתמקד בגברים שנעלבים מכך שנשים לא מוכנות להגיע אליהם הביתה ולא ספציפית לגבי טלה אני חושבת שהדיון יכל להמשיך להיות תרבותי ומרתק במקום לרדת ולהגיע למקומות שלצרעי הרב הגיע.

רגע נימשון

נגיד שהבחור נעלב...בגלל שהסיפור שלו אמיתי (רק נגיד) או לחלוטין הפוך הוא ניסה לטמון לה פח (מה אתה רוצה מהפח פינטו?) זה משנה משהו?

נימשון

New member
טלה

יש משפט שאומר: אם אתה לא יכול לסבול את החום, אל תתקרב למטבח (והוא נשמע הרבה יותר טוב באנגלית). משמע, אם אתה כותב על עצמך קח בחשבון שאתה עשוי לקבל מקלחת קרה של תגובות שבהן גם יקלטו אותך, יפגעו בך אישית ויעשו הכל כדי לפסול את דעתך או את הדרך בה נהגת. אם אתה לא מסוגל לעמוד בכאלה תגובות אז אל תעלה את האשלה אישית אלא כנושא בפני עצמו ואם גם בזה אתה לא מסוגל לעמוד אז כנראה שדעות של אחרים לא ממש מענינות אותך. כשהעלתי לפני מס' ימים את דעתי באשר להשכלה קיבלתי תגובות נעימות ותגובות שהיה לי הרבה פחות נעים לקרא וחלקן גם כללו ירידות אישיות ואי אילו "ברכות", יכולתי לבחור להפגע ולרדת לרמה של אותם אנשים ויכולתי לדלג ולהמשיך הלאה. זכותו של אדם לחשוב שונה ממני החובה שלי היא לכבד כל דעה באשר היא!

נימשון

את יודעת אני מכיר את המדיה הזו אני משתמש בה..עובד איתה... ואת צודקת לחלוטין אבל כשאדם מציג את עמדתו שזה בעצם דבר אישי ועונים לו ..אז ישירות זה כלפי אישיותו

נימשון

New member
אני לא מסכימה איתך

אני עונה לכותב פלוני אלמוני על דעה שהוא מציג ולא עליו ספציפית, ככה אני תופסת את זה לפחות.

רגע

דיעה של אדם זה בעצם הוא? לא? ונגיד שאני אנסה להסביר למישהו למה השוטר רשם לו דוח זה אומר שגם אני נתתי לו? והוא צריך לכעוס עליי כמו שהוא כועס על השוטר.?

לא

אלא אם כן אתה מדבר כאילו אתה השוטר, ואתה חושב בדיוק כמוהו , ובמהלך השיחה אתה עובר לצד השני, וגם טוען שמעולם לא הצדקת את השוטר, וכדי שלא נצטרך לשאול את עצמנו אם אנחנו סובלים מבעיות זכרון וריכוז, זה גם כתוב והכל לנגד עיננו כדי שנדע בבטחון שלא אבדנו את זה לגמרי... אולי לא הבעת את עצמך נכון אם אתה רואה כל כך הרבה אנשים חושבים אחרת ממך, המינימום שאתה צריך לעשות זה לעצור רגע ולבדוק מה לא בסדר. אם אתה בכל זאת מרגיש בסדר, אחל'ה, אני בעד להביע דעה גם מול מליון איש אם אתה מרגיש שאתה צודק, ואני בחיים לא אקפל את דעתי בגלל לחץ, ואם אני כן אשנה את דעתי כי שכנעו אותי, אני אגיד את זה בשמחה שהצלחתי להשתכנע, אבל אני לא פשוט אעשה סוויץ' לצד השני ואכחיש כל קשר לעובדה שהייתי בו אי פעם. ואולי לא התכוונת לזה ידידי היקר אבל כך נראית וזה בלי קשר להפגנות ה"נעימות" האישיות שלך נגד כמה בנות כאן וזה לא בעיה להביא ציטוטים, הרי השרשור עדיין מככב פה.

רגע טל אני חושב שזה מתערבב

אחד תקראי שוב אני הלכתי וקראתי ומנסה להסביר מה אני חושב שהניע אותו לשלוח את "מסר הפרידה" ואת יודעת מה אני ממש לא בטוח שטעיתי. עכשיו אין שם מילה על נכון או לא נכון זה כמו לקוח שיבוא וישאל על כרטיס מסך אז אענה לו על הכרטיס בלי קשר לאם מתאים לו למחשב או לא. פה את מסכימה? הדבר היחיד שאני מרגיש ואם תסתכלי בשירשור זה בדיוק זה שאני מנסה להסביר ולא מביע דיעה! עכשיו לדבר השני אני בטוח שכמעט לכל אחד יצא בחיים שכולם אמרו לו..עזוב וותר והוא החליט שלא במה שחשוב ונראה ששווה להלחם בשבילו אלחם גם אם זה נראה אבוד. ולא מוצא פסול בזה. וה"נעימות" אשמח אם תתני דוגמא.

אוקיי

"עצוב שאת לא יודעת כמה אני צודק" ושיא השיאים התגובה שלך לנילי. בוא תבין משהו, אני בן אדם שמאוד אוהב "להתווכח" לא לשם הויכוח אלא לשם הלמידה. אין יום שאני לא לומדת בו עוד משהו, ומכיון שרוב הזמן מה לעשות אני חושבת כאישה, אני דווקא מאוד אוהבת לשמוע איך הדברים נראים מעולם הגברים ולאוו דווקא. נילי היקרה תעיד שבעבר היו לי מליון ויכוחים איתה אותו דבר נמשון ואותו דבר עוד הרבה אנשים אבל הויכוחים האלו לא נגמרים בהרגשה של מלחמה מקסימום בהרגשה של לא להגיע לעמק השווה. אבל גם כאן בשרשור הנוכחי, פנתה אליך נילי פעמיים לפחות שספרתי ואמרה לך בפירוש שעד לרגע זה היא לא הבינה למה הגבת לה כמו שהגבת ואתה אפילו לא מנסה אתה הולך סחור סחור בלי להגיב על הנקודה שמבחינתי היתה שיא הכיעור של הויכוח. ולשם ההבהרה, וכתגובה על המסרים אין לי דיעה לגבי רמת האי קיו שלך, קטונתי כתבתי מה שכתבתי לאור הדרך שבה אתה מביע את דעותיך ולא לאור הדעות עצמן אין לי בעיה שתסתור אותי עד מחר יש לי בעיה שאני מרגישה שסותרים אותי לשם ההתנצחות בלבד וזו הנקודה שהנסיך נגע בה כשהוא פתח את הדיון הזה והצורה שבה השרשור הזה התפתח, מראה ללא שום סיפוק את צדקתו. אז מבחינתי אם לא שינית את דעתך כלפי מה שאמרת לנילי ואפילו לא הסברת את עמדתך זה יכול להעיד על אחד משני הדברים: א' צורת ההסתכלות שלך על דברים שגויה מאוד או ב' אתה גאה מכדי לחזור בך על דברים שאמרת לא לעניין ושתי האופציות פסולות בעיניי אני מצטערת, ככה אני רואה את הדברים

למעלה